Égbekiáltó

Aktivitások

Sógorom, a zugügyvéd Kizsarolt szülőtartás 2013.08.28 15:28:34

Az alábbi levél beküldőjének édesanyja elégé sajátosan értelmezi a szülőtartás intézményét. Kedves Zugugyved! En a kovetkezo probemaval forulnek Onhoz. jelenleg kulfoldon elek es terveztem volna hazakoltozni, de a kialakult esemenyek miatt elegge elkeseredetten irok Onnek,…..

Égbekiáltó 2013.08.29 09:37:14
Ne fizess az anyádnak semmit, csak elpasizza a felelőtlenje. Hagyd, hogy megfagyjon télen, vagy utcára kerüljön, abból majd tanul és máskor nem hagyja magát becsapni, megkárosítani. Némely emberrel csak így lehet bánni, ne legyen emiatt lelkiismeretfurdalásod. Sőt, ha ilyen, helyeztesd cselekvőképességet kizáró gondnokság alá, ne a te örökségedet szórja már. Gondnokolt öreget amúgy is könnyebb szeretetházba tenni ahol úgysem hagyják netezni, tehát a leírt eset nem történhet meg újra. Ha azt mondja, hogy ő évtizedeken át önzetlenül tartott téged, iskolázott, vette a plüssmackódat ne dőlj be neki, rég elévült, mivel kötelmi jogi igény, sose fogja tudni behajtani rajtad. Remélem segítettem.
Égbekiáltó 2013.08.29 10:17:46
@fizetekmegegysort: ha valóban úgy érzed, hogy nem kérted a születésedet, és a szüleid a te akaratod ellen cselekedtek, bármikor korrigálhatod a hibát :)

@Mária: más az erkölcsi felfogásunk, neked ilyen, nekem olyan. Esztétikai és erkölcsi dolgokon kár vitatkozni, meggyőzni egymást úgysem tudjuk.
Égbekiáltó 2013.08.29 10:41:49
@fizetekmegegysort: Örülök, hogy sikerült írnod :)
Kettős Mérce Indulatból ütni nem igazolható! Ennyi. 2013.06.19 15:40:18

Egyre durvább és durvább kommentek születnek abban a történetben, ami szerint egy terhes nő véletlenül lelépett a villamos elé, majd a villamosvezető lefékezett kiszállt és pofonvágta a nőt. A történetben a legdurvább szereplő, nem a terhes nő, nem a villamosvezető, hanem a…..

Égbekiáltó 2013.06.19 16:21:34
Mostanában komolyan csalódok a Kettős Mérce blogban. Nem azért választottátok többek közt ezt a nevet, mert nem szeretnétek egyoldalúan, elfogultan közelíteni egy témához, nem szeretnétek kettős mércét alkalmazni? A gyurcsányos posztban is mellélőttetek, itt is. A poszt amúgy oké, de nem a kettős mércén. Ítéljük el már a nőt is, ha itt tartunk. Alapvető, hogy nem megyünk át a piros lámpán, főleg hat hónapos terhesen, mert a nyilvánvaló közlekedési szabályszegéssel más életét is veszélyeztetjük. Alapvető, hogy a figyelmetlenségünk miatt nem találunk ki hazug sztorikat, hogy Angliában jobbra nézünk a forgalom miatt, amikor az a piros lámpa ott is szemben van és nem véletlenül világít pirosan. Alapvető, hogy lélekben legalább bocsánatot kérünk a butaságunk miatt elesett, másra zúzódó utasoktól, főleg ha a minket kérdező újságíró erre lehetőséget ad, sőt vállaljuk az anyagi kárért is a felelősséget, ha egyáltalán okoztunk. Ezután mehetünk erkölcsileg tisztán feljelenteni a sofőrt, ahogy meg is tettük.
Vastagbőr Egy potenciális bankpánik miatt dönts a bank javára? 2013.06.18 14:01:00

Egy kis iránymutatás nem árt még a bíróságok szakmai vezetésért felelős (a bíróságok központi igazgatását a Szájerné Handó Tünde által vezetett Országos Bírósági Hivatal látja el) Kúriának sem. Mivel egyre több devizahiteles nyert pert bankjával szemben, Szász Károly…..

Égbekiáltó 2013.06.19 08:38:08
A jobb bíróságok csak akkor állítják helyre az eredeti állapotot, ha az - jogszabály szerint - helyreállítható. Tehát egyszerűsítve a dolgot az ítélet meghozatala előtt kérnek egy igazolást a felperestől, hogy a bank által folyósított összeg rendelkezésére áll-e. Ha nem, nem rendelik el az eredeti állapot helyreállítását, lévén az lehetetlen.
Nem vagyok devizahitelekben járatos, de az amit nap mint nap hallani lehet, hogy valakinek a törlesztőrészlete kétszeresére, háromszorosára nőtt nem túlzás? Ha a legrosszabb pillanatban, 140 forintos CHF-nél vesz fel valaki hitelt, az max szintén a legrosszabbal számolva 250-re nőtt. És ezek csak pár hónapig élő, extrém árfolyamok.
Kettős Mérce Nekrológ Gyurcsány Ferenchez! 2013.06.17 23:45:37

A Kettős Mérce szerkesztősége ezzel a bejegyzéssel búcsúzik Gyurcsány Ferenctől. A szakítás számunkra, épp oly fájó, mint reméljük kedves Ferencnek is. Köszönjük a sok ihletet, amivel bloggereinket ösztönözte a jobbnál jobb bejegyzésekre. Mi nem csak az öszödi…..

Égbekiáltó 2013.06.18 12:53:48
Kedves kettős mérce, miért alkalmazol kettős mércét? Vagy talán elbúcsúztál Viktortól, amikor kimondva-kimondatlanul Horthyt és rendszerét tette meg etalonnak? Az nem ciki? Ha mástól nem, Lengyel Lászlótól tudjuk, hogy a Kádár és Horthy között mennyi a hasonlóság.
Fideszfigyelő Rendőri jelenléttel helyezték fel az Éhségmenetet provokáló transzparenst 2013.02.11 23:13:33

Ma délután a Kossuth térbe torkolló Alkotmány utcában volt az Éhségmenet végcélja, ahol tiltakozást tartottak. A Közmunkás Szakszervezet által szervezett és az MSZP által támogatott menetet egy fideszes molinó várta. A mindkét oldalán feliratozott transzparens közölte:…..

Égbekiáltó 2013.02.12 19:50:57
@apanna: Figyi, itt nem az a lényeg, hogy ki mit talált ki, mert a sokkal seggnyalóbb békemenetet meg a főnököd találta ki. Csak amég a baloldal nem rondít bele a ti seggnyalásotokba ti közhatalmi segítséggel belerondítotok ebbe, mégpedig ordenáré provokatív módon. Erre varrjál gombot. Vajon milyen lehetne a békemenetben olyan bazi nagy transzparensz alatt utálni Gyurcsány, hogy Viktor hüje, vagy valami hasonló. Na ez ennek a posztnak az üzenete.
A békemenet neve is egy vicc, a kiváló plakátjaik és egyéb cselekedeteik miatt. Igazi békeharcosok.
Égbekiáltó 2013.02.12 21:34:02
@apanna: Kemény vagy, dehát érdemben természetesen nem tudtál hozzászólni, ezt vártam. A gyűlölködést azt ti szoktátok, lásd a posztban leírtakat példának. Mi legfeljebb az aljasságon akadunk ki amivel sajnos már nap mint nap találkozunk.
Egyébként gratulálok a saját politikamentes seggnyalódhoz. Hát szabad ilyen eltévelygéseket csinálni egy konzervatív szavazónak?
Varánusz 47 ezres Marci lett a Fidesz Matisz papája 2013.02.12 01:56:06

Ezzel a Zsiga Marcival mindig csak a baj van. Vagy a sajtóval, akik kiszúrják a duplán fölvett költségtérítést, a miskolci önkormányzati cégekbe eldugott rokonokat, a rendkívüli aszfaltozást és most legújabban azt a kismiújságot, hogy a frissen vásárolt kéró árával nem tud…..

Égbekiáltó 2013.02.12 16:10:51
Ennek a valakinek nemcsak a politikai felelősségét kellene nézni, hanem a büntetőjogit is. Kit érdekel, hogy ezt vagy egy másik fideszest választanak meg jövőre Miskolcon, az már sokkal lényegesebb, hogy kapja meg a büntetését. Az elkülönített pénzből útaszfaltozás a bejáratig konkrétan hivatali visszaélés gyanús. Hogyhogy senki nem jelentette még fel vagy indított volna az ügyészség hivatalból nyomozást? Ez az ember annyira irritáló, arrogáns, hogy a bíróság igazán helyretehetné egy letöltendővel.
GFG Blog A nagyvonalúságról 2013.01.06 16:41:02

„Pompeius szobrainak felállításával Caesar a maga szobrainak is biztos helyet szerzett.” (Plutarkhosz: Párhuzamos életrajzok)   Van olyan, hogy politikai érzék. A politikai érzék súgja meg, hogy ebben vagy abban a helyzetben mi a politikailag lehetséges, illetve kívánatos…..

Égbekiáltó 2013.01.09 20:11:07
Te Gabi, baromira ne sugalld, hogy az Alkotmánybíróság politikai döntést hozott, amikor ti raktátok tele iszonyú kisstílűen politikus haverjaitokkal, akiknek közük nincs sem az Alkotmányhoz, sem a bírósághoz, de még a joghoz is áttételesen. Ennek ellenére a józan többség megsemmisít egyet a sok alkotmányellenes jogszabályaitok közül és máris politikai döntést kiabálsz. Szégyelld magad.
Hozzátok tehát a kisstílűség dukál nem a nagyvonalúság. Az neked nagyvonalúság, hogy egy alkotmányellenes jogszabály hatályosításától eltekintetek, csak azért mert megtehetnétek az ellenkezőjét??? Gondolj bele, ha megtennétek, akkor a jogállamnak lenne vége, mert egy kimondott jogellenes gyakorlatot szentesítenétek. És mikor erről lemondtok az nem nagyvonalúság, hanem a maradék józan ész egy kis lángja, ami lassan de biztosan kihuny.
KönyvesBlog Peter Parker meghalt 2012.12.26 22:31:15

A vihar előszelei szeptemberben kezdtek fújdogálni, amikor a Marvel bejelentette, hogy decemberben, a 700. számmal véget ér az 1963 óta futó Amazing Spider-Man. Októberben már azt is lehetett tudni, hogy januárban indul az új sorozat, a Superior Spider-Man, de abban már nem Peter Parker…..

Égbekiáltó 2012.12.27 20:55:28
Ez a tudatátvitel ötlet is elég elcsépelt, egyszer már eljátszotta a Marvel Fátum doki esetében, amikor Terrax kinyírta áttette a tudatát egy közelben lézengő emberbe. Legalább ha kinyírják a Pókembert valami stílusosabb kellett volna, és ne egy ilyen kisstílű béna, mint Octopus lenne a Pókember, akinek volt egy korszaka, amikor a Pókember látványától katatóniába esett.
A másik, hogy nincs jó erkölcsi üzenete a dolognak. Octopus, a gátlástalan gonosz, aki csak azért, hogy megölje a Pókembert majdnem kipusztította egy vírussal egész New Yorkot most nemhogy nem nyeri el méltó büntetését, hanem olyan jutalmat kap amit senki más. Erkölcsi üzenete ez: legyél gátlástalan gonosz, ölj meg mindenkit, a végén szuper jutalmat kapsz. Aztán ne csodálkozzunk, ha sok az ámokfutó Amerikában. Remélem Mary-Jane rájön, hogy nem Péter van a maszk alatt, mint amikor Kraven öltözött Pókembernek.
Vastagbőr Zsiga Marcell új házához felújított út jár 2012.12.01 12:01:00

Mondjátok meg őszintén, az ország több ezer alpolgármestere közül hánynak a nevét ismerjük? Még lehet, a saját lakóhelyünknek sem! De itt van ez a tejfelesképű Zsiga Marcell, Miskolc második számú ura, ő képes volt a nevét országosan ismertté tenni nulla azaz negyvenhétezer…..

Égbekiáltó 2012.12.02 09:07:42
Azt nem értem, hogy ebben az ügyben miért nem nyomoz az ügyészség? Egyértelmű, hogy korrupció, hivatali visszaélés, bizonyíték van, az összefüggés világos. A béna szocik miért nem tesznek feljelentést? A fidesz a legkisebb közpénzköltésre rárepül. Kéne nekik is egy olyan ember mint Budai Gyula.
Égbekiáltó 2012.12.02 10:07:26
@dekol84: Szanyi Tibor megfelelne erre a feladatra, elég keményen odaszól általában. Most megmutathatná, hogy nemcsak a dumában jó, hanem a tettekben is. Régen is próbálkoztak ezzel a szocialisták volt az üvegzseb Keller, közpénzügyi államtitkár aki nem csinált semmit, nem csoda ha mára kegyvesztett lett.
Varánusz Novák Előd, a pizsamanáci 2012.11.30 05:43:49

Tűzgömb szállt el Magyarország fölött, és kicsivel később megszületett - nem, nem az Úrjézus 2.0 - Palesztina. A felhőtlen örömbe némi üröm vegyült, mert itthon a piréz-izraeli összeesküvés úgy átbaszta a palánkon a numero unó parlamenti pizsamanácit, hogy a…..

Égbekiáltó 2012.11.30 17:42:06
Béna Előd, mit kérdőívezgeti ezeket a liberális zsidókat, azt hiszi,
ezek bevallanak valamit? Nem így kellett volna, legalábbis a parlament
90%-át alkotó férfiakkal. Napirend előtt felszólalni, hogy mindenki
rakja ki a farkát az asztalra, és ha blankolt, akkor nincs mese,
Dunába lőni őket. Ha azt mondja, hogy betegség miatt kellett levágni
az csak újabb liberális trükk lenne. Természetesen a blankoltságot
maga Előd ellenőrzi, így bebizonyíthatja ország világ előtt, hogy
aljas rágalom Ertsey Katalin buziutalása. Ha mégis rácuppan akkor
mehet egykori mentora, Csanád után. Sokkal biztosabb módszer, mint a
kérdőívezgetés. A nők meg nem számítanak, úgyis vannak vagy tizen,
közülük Dórácska tuti magyar ugyebár, a maradék 9 meg nem számít.
CouchSurfing Beperel az RTL Klub, mert nem néztem a Való Világot 2012.10.05 14:38:56

Tegnap este publikáltam egy posztot, amiben leírtam az RTL Klub Híradó Couchsurfing riportjáról szerzett forgatási élményemet. A posztban eredetileg közzétettem egy beszélgetést, ami az operatőr és közöttem zajlott az autóban útban a CS party felé. A dialógusunk alatt szóba…..

Égbekiáltó 2012.10.05 23:05:46
Itt max erkölcsileg, újságíró-etikailag lehet elmarasztalni a bloggert. Amit más bizalmasan, haveri alapon közöl azt nem tesszük közzé ugyebár... Ez viszont nem jogkérdés, így a bíróságtól nem kell félni. Az operatőr is amatőr volt, mégis minek őszintéskedik egy bloggernek. Ha meg őszinte volt legalább szóljon utána, hogy ezt most ne tedd közzé. A sztori végkimenetele összességében pedig még egy index címlap, jó pár kattintás, ami enélkül az eset nélkül nincs. Ügyes vagy Nikita, mondd, hogy így tervezted:)
Égbekiáltó 2012.10.05 23:22:52
@nikita: Mindenesetre te is sejtheted, hogy egy nem kifejezetten interjúnak induló magánbeszélgetést kiposztolni a másik jóváhagyása nélkül eléggé etikátlan. Főleg úgy, hogy feltehetőleg nem erről szólt a posztod, tehát nem volt semmi különösebb értelme, hogy ezt a való világos mellékszálat beletedd. A szerkesztő túlreagálta a dolgot, nade ehhez alapból kellett a te viselkedésed, nemdebár?

És mi lett a riporttal? Gondolom ugrott, hogy benne leszel a tévében.
Égbekiáltó 2012.10.05 23:34:55
@nikita: Lement a riport is? Akkor a te szempontodból a legjobban sült el a dolog. Reklám az tévében, reklám az indexen. Mi kell még?:) És még az emberek imádnak, veled vannak és utálják a genyó Rtl-t. Ezt a balhét egy marketinges sem hozta volna jobban össze neked, tényleg gratulálok:) A jogi valami miatt meg ne aggódj, nem fognak perelni.
Kettős Mérce A fideszes képviselők szerint ha a nők emancipálódnak, akkor elfogy a magyar 2012.09.10 23:08:49

Cikkünk írásának pillanatában még zajlik a családon belüli erőszakról szóló vita a Parlamentben. Mi már nem követjük. Nem követjük, mert amit a fideszes parlamenti képviselők művelnek a parlamentben, attól csak hányni tudunk. Itt van pár idézet csemegéül: a kép…..

Égbekiáltó 2012.09.11 10:59:39
Szerintem ezek innen vették az ötletet:

www.youtube.com/watch?v=du9RIh5YV1s

Ciki, hogy a Southparkból lopják az ötleteket.
azbeszt A hősök kora 2012.09.03 17:16:07

Napok óta mást se hallni/olvasni országszerte, hogy milyen szépen sikerült beletenyerelni egy mocsokos kis háborúcskába. A kormány persze mosakszik, a lóláb pedig kilógik, de minderről már mindenki lerágott mindent, amit csak lehet, még a nagynyomású, ipari csontozó se tudna több…..

Égbekiáltó 2012.09.03 22:41:44
Ott aki katonai pályára megy nincs pszichikai alkalmasság mint nálunk? És ha valakit kiválogatnak egy NATO korrepetálásra másik országba, ahol azért a hazát kell erőteljesen képviselni vajon nem futtatják le a C típusú ellenőrzést ahol rögtön kiderül, hogy veszélyes lenne elengedni a csávót egyedül külföldre? Vagy az azeriek direkt egy pszichopatát küldtek?
Mandiner blog Ez neki kínai – az Index kiállítás-kritikájáról 2012.09.03 07:01:00

Az év vicckiállítása nyílt a Szépművészetiben címmel jelent meg az Indexen Földes András kritikája a még néhány napig látható kínai kiállításról, amely szándéka szerint a kínai képzőművészet 1978 utáni fejlődésébe ad betekintést. Mivel a szerző már cikke elején…..

Égbekiáltó 2012.09.03 17:21:12
Ha mást nem annyit köszönhetünk az indexes cikkírónak, hogy felhívta a figyelmet a kiállításra, negatív reklám is reklám alapon. Én éppen ennek hatására mentem el a múzeumba és fizettem ki a 2200 forintos belépőjegyet. Aztán csalódott voltam, hogy a beígért propagandaanyagnak nyomát alig találtam. Azt hittem, hogy tele lesz Rákosi pajtást 50. születésnapján köszöntik az úttörők című festményhez hasonló alkotásokkal, de nem. Az általam értelmezhető művek között túlnyomó többségben voltak a tájképek, amivel nem tudtam mit kezdeni. Apró hiba, hogy a képek kis részénél volt valami magyarázó kiírás. Én szeretem ha megmondják mit kell látnom. A legkirályabb kép a fagyos övezet volt, fura, hogy épp ezt fény nélkül félhomályban állították ki. A vendégkönyvet is olvastam, ott is írták, hogy kamu az index cikk, tehát rajtam kívül is sokakat csábított, hogy megismerje a kínai művészetet, lehet, hogy fizetett provokáció a kritika:)
Varánusz Amit lehet Lucifernek, nem lehet a Mandinernek 2012.08.22 12:32:49

Éljen soká a magyar sajtószabadság! Az nem biztos, hogy ebben a formában éljen. Mert furcsa egy világ az, ahol egy darab Központi Hírgyár ontja magából a híreket, de a kormányprominens szájából kiszédülő szavakból formált hírért az azt átvevő sajtótermék viszi el a…..

Égbekiáltó 2012.08.23 00:15:38
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ja, és még nem is volt igaza :) Ha megígérem, hogy többet a tanyátok felé sem nézek megúszom a földelést? Kicsit olyan redneck fílingje van ennek a blognak.
Égbekiáltó 2012.08.23 00:22:24
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Bocsánat:) És engesztelésül fogadd ezt a kis videót, főleg azután, hogy megtudtam a nemedet. Nincs harag ugye?:)

www.youtube.com/watch?v=du9RIh5YV1s&feature=related

Természetesen nem osztom Cartman véleményét a nőkről. És nem vagy Stefike.
Égbekiáltó 2012.08.23 00:34:16
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nem hinném, ennyire mazochista nem vagyok, elég voltál mára te:) Tanulság mára: megnyitok linkeket, te pedig olvass több Pp-t:) Jó éjt mindenkinek.
Mandiner blog Bándy Kata, a halálbüntetés és a gyász vámszedői 2012.07.16 15:15:00

  Kezdődik. Elfogták Bándy Kata (egyik?) gyilkosát, aki beismerte tettét. A különösen megrázó és nagy port kavaró bűncselekmények után szinte mindig akad valaki, aki előáll a Btk. szigorításával, vagy egyenesen az adu ásszal: a halálbüntetés visszaállításával. Nem…..

Égbekiáltó 2012.07.16 23:12:53
Úgy lehetne a halálbüntetés vs ezt ellenzők vitáját megoldani, hogy a sértett hozzátartozóinak büntetését korlátlanul enyhíteni lehetne, ha megölik a gyilkost. Ezt nem tiltja semmilyen egyezmény.
Boldogok a sajtkészítők Levél Dr. Dániel Péterhez 2012.05.17 07:02:22

Tisztelt Dániel úr!Aligha vagyok azzal vádolható, hogy különösebben rajonganék Horthy Miklósért, művéért, koráért, szelleméért, az ön tette mégis szomorúsággal tölt el. Én ugyanis hiszek az emberi nagyságban, a nemes erényben, az értelemben, a jóságban, a belátásában,…..

Égbekiáltó 2012.05.17 10:09:39
A politikai vezetők igenis felelősek tetteikért azok következményeiért, nem kell a jóhiszeműségüket nézni, az legfeljebb enyhítő körülmény lesz, hanem az eredményt. Egyértelmű az okozati összefüggés a a háborúba belépés és a Don kanyar között. Hiszen, ha a láncolat első elemét kivesszük nem következik be a második.
Úgy emlékszem, hogy Imrédy volt az aki a népbírósági perében azzal védekezett, hogy ő nem volt államférfi és nem volt meg benne az államférfikre jellemző előrelátás. De aki tisztában van a korlátaival minek vállal olyan poziciót, ahova ezek a képességek szükségesek? Ha vállal, akkor vállalja a következményeket is. Nemcsak ma, hanem régen is következmények nélküli ország volt Magyarország. Mindegy mi volt a szándéka Horthynak és az általa kinevezett miniszterelnököknek, az ő poziciójukban minden felelősség eredeményfelelősség.
Persze Dániel Péter választhatta volna a tiltakozás más formáját is.
Mandiner blog Tomcat vs Rózsa Misi – Szabad szólást mindenkinek! 2012.04.20 12:01:00

  Aki nem hiszi, mennyire érzékeny alapjog a véleménynyilvánítás szabadsága, és mennyire lehet vele élni avagy visszaélni, és mennyire fontos lenne a totális véleményszabadság jogállami biztosítása (amibe semmilyen tabu büntetőjogi védelme sem kerülhetne bele), az most…..

Égbekiáltó 2012.04.20 21:03:39
Lehet, hogy a 211 előttem szóló valamelyike már írta de érdekes Tomcat viselkedése. Köztudott, hogy eléggé rendszerellenes, rendőröknek, hatóságnak keményen beszóló, droidozó, rendszert szinte mindig durva kritikával illető személy, másik oldalon viszont ennek az általa elítélt rendszernek és hatóságnak a védelmét keresi ha jogaiban megsértették, és az általuk megítélt kártérítést elfogadja. Következetes akkor lenne, ha a rendszerkritikája addig terjedne, hogy az általa elviselhetetlen rendszertől semmit sem fogadna el, a hatóságtól segítséget nem venne igénybe és tiltakozásul mint Thoreau kivonulna a társadalomból az erdőbe. Egyébként valamelyik Markó utcai bíróságon már találkoztam vele, illedelmesen köszöntünk egymásnak, szóval szimpatikus volt. Bár én bíróságra kötelességből járok.
Égbekiáltó 2012.04.20 21:36:04
@town: a közszereplőknek el kell és illik is többet viselni, mint az átlagembernek. Ezt az Alkotmánybíróság is kimondta. Tehát Tomcatnek is nagyobb tűrőképességgel kellene rendelkezni. Aki nem közszereplő az természetesen nyugodtan fordulhat bírósághoz ha a feltételek fennállnak. Szerencsére azért a legtöbb ember annyira irtózik a bíróságtól, mint a kórháztól, így inkább lenyelnek egy sértést és nem szaladgálnak jogot érvényesíteni, főleg nem büntetőjogit, amiből neki semmi hasznuk nem származik.
Szerintem Tomcattől függetlenül mindenki akkor járna el etikusan, ha úgy fordulna jogvédelemért, hogy ő is elfogadja a rendszer egyéb játékszabályait, és nem csak azt ami neki jó. Persze ezt az elvet már a kormány maga túllépte, de ez más kérdés.
A Mandíner valóban lehet elfogult, és ezért egy perben a vallomását nem vennék kellő súllyal figyelembe, ez azonban egy blog, és a véleményét akár elfogult akár nem leírhatja :) Egy blog sem törekszik objektivitásra.
IDDQD Köszönjük, Jack! 2012.04.10 16:38:00

Köszönjük neked, sokan, az első számítógépünket. A 16-ot, a 64-et, a 128-at, az 512-t. A 320*200-at, a 16 színt, a három hangcsatornát, és mindent, amit ezekből ki lehetett hozni. Köszönjük első, BASIC-ben írt saját programjainkat. A ?SYNTAX ERROR-t, a ?LOAD ERROR-t, a POKE-ot, a…..

Égbekiáltó 2012.04.10 20:46:35
A legnagyobb király volt.
Petrocelli Móri mészáros: jogerős a kudarc 2011.11.10 21:37:00

Lezárult a 9 évvel ezelőtti móri mészárlás utolsó pere is. Weiszdorn Róbert, a  bankrablás és vérengzés társtettese rossz stratégiával készült a Legfelsőbb Bíróság előtt folyt felülvizsgálati eljárásra: nyilvánvaló előnyökről mondott le és alkalmatlan érveket…..

Égbekiáltó 2011.11.11 09:39:53
Furcsa ez az ítélet. Ha a társtettesség és az összes minősítő körülmény megmarad, akkor miért nem zárják ki a feltételes szabadulást? Mi kellene ahhoz, hogy tényleges életfogytiglant kapjon valaki, ha 8 ember társtettességben, nyereségvágyból történő megölése ehhez nem elég? Ha pedig nincs társtettesség, akkor túl súlyos az ítélet. Ez a kettő közötti sehogy sem jó.
Ha már meg lett említve, hogy Kaiser Ede ha lenne halálbüntetés már halott lenne érdemes megnézni, hogy miként jutott volna erre a sorsra. Ha jól emlékszem, és ez nem biztos az akkori nyomozó Zsombok György 2004-ben, tehát valószínűleg kiváló munkája jutalmául az újonnan alakult NNI igazgatóhelyettese lett. Most csak kérdezem, hogy miután kiderült a hatalmas nyomozati baki mi lett a jutalomállással? Persze biztos megmagyarázzák, hogy nem is volt baki, enélkül is megérdemelte a kinevezést, stb.

A védőügyvéd szerintem jól összeszedte a dolgokat. Eleve bukott ügy volt, ezt mindenki tudta. Már a felülvizsgálatra is egy szűk körben lehet hivatkozni, nem írhat bele mindent ami a védence javára szól. Amiket a posztoló leírt arra nem lehet egy felülvizsgálati eljárásban hivatkozni. Kaiser esetében a rendkívüli jogorvoslat nem is felülvizsgálat volt, hanem perújítás, ami azért több mozgásteret enged.
Munkahelyi (T)error Az elsők között leszek, akit ki fog tenni az utcára 2011.09.28 06:00:00

  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..

Égbekiáltó 2011.09.28 22:16:46
Az lett volna a legjobb ha 30 nap alatt a felmentést és az elmaradt illetményt is megtámadja a köztisztviselő. Így 30 napon túl, méltányolható ok nélkül szerintem csak a hibásan megállapított illetmény kiegészítésére van mód. Az pedig jóval kevesebb, mint amit kapott volna a köztisztviselői jogviszony jogellenes megszüntetése esetén.

Jogértelmezés kérdése, de az illetményre szerintem elévülési időn és nem 30 napon belül lehet keresetet indítani. Ha mégsem túl nagy perköltség akkor sem lesz, hiszen aki munkanélküli úgyis személyes költségmentességet kér és az ellenfél biztos, hogy első körben alaki kifogást terjeszt be a kereset ellen. Ha a bíró továbbengedi a bizonyítást már nyert ügye van. Egy tárgyalás perköltsége bármilyen bizonyítás nélkül pedig nem egetverő.

Van egyébként egy félig hatálytalan BH aminek az elvei azért most is megfelelőek. Jogalapként (nevezzük most ennek) lehet rá hivatkozni.

"Kétségtelen, hogy a felperes az illetményének felemelésére irányuló, 1997 tavaszán esedékessé vált igényét csupán az 1998. január 7-én benyújtott keresetében érvényesítette. Nem értett egyet a Legfelsőbb Bíróság a másodfokú bíróságnak azzal az okfejtésével, hogy a felperes elkésett igényének érvényesítésével, minthogy a kereseti kérelmét az elévülési időn belül terjesztette elő [Ktv. 71. § (2) bekezdés]. ... az igényérvényesítésre adott, ... napos határideje nem vonatkozik az alanyi jogon járó anyagi jogosultságok követelhetőségére, amely jogosultságok az elévülési időn belül érvényesíthetőek. ... "

Ami hatálytalan azt kipontoztam, de az eset hasonlít erre. Szerintem érdemes minél előbb felkeresni egy ügyvéd kollegát, keresetet személyes költségmentességgel beadni és ha megadják akkor túl sokat nem is lehet veszteni vele. Legfeljebb az ügyvédköltséget, ami a pertárgy értékének kb 10%-a.
Munkahelyi (T)error Kémkedtek utánam 2011.09.26 06:00:00

  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..

Égbekiáltó 2011.09.26 20:19:33
Ahogy a posztoló írta a telefon ügy csak egyik indoka volt a felmondásnak. Ha a többi okszerű és bizonyítható, akkor attól még jogos a felmondás. Ha a telefonnal kapcsolatos felmondási indok okszerű és valós akkor az is megállja a helyét. Más kérdés, hogy személyiségi jogot sértett-e, de szerintem ez nem áll összefüggésben a felmondással. Azért külön pert kell indítani. Az is kérdés, hogy egy ilyen sérelem mennyiben ad alapot a nemvagyoni kártérítésre. Túl sokat nem nyer vele a posztoló.
Munkahelyi (T)error Röpködnek a faszok 2011.08.11 06:00:00

  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..

Égbekiáltó 2011.08.11 22:31:51
Ha állami cégnél van akkor érdemes szakszervezethez fordulni, persze ha tag. A szakszervezetnek mindig van ügyvédje, aki a szakszervezet nevében felveheti a kapcsolatot a főnökkel. Így ha balul sül el a dolog még mindig csak egy szakszervezeti panaszról fog tudni a főnökség, nem pedig konkrét személyről akivel ki lehet szúrni.
Erinnys amúgy jó tanácsokat ír, járható út.
Sógorom, a zugügyvéd Kommunista alkotmány 2011.03.10 16:34:00

Beszédes nicknevű hozzászólónk levelével megnyitjuk a Zugügyvéd alkotmányjogi szemináriumát. Dark Future azt kérdezi magától és nyilván mindnyájunktól, hogy hogyan kell értelmeznünk, és milyen konzekvenciái lehetnek az alábbi, az új alkotmány…..

Égbekiáltó 2011.03.10 21:12:17
Vajon van hatásköre az Alkotmánybíróságnak az új Alkotmány előzetes vizsgálatára? Végülis az is törvény, igaz különleges és a törvényekre van hatásköre. A hatálybalépés előtt megvizsgálhatná az új Alkotmány alkotmányosságát a régi alapján? Elég vicces lenne. A régi, de minden tekintetből működőképes és korszerű Alkotmányunk alapján az új tuti nem menne át. Persze jogtechnikailag lehet, hogy az új azonnal hatálybalépne és nem lenne mit vizsgálni.
comment:com Nem lesz több Kiszel Tünde falinaptár 2011.01.12 13:00:00

A Mokka csudás interjút készített házi celebével, amiben Kiszel megpedzette, hogy bár az emberek szegényebbek lennének Magyarországon, ha nem ő nem adná ki minden évben a naptárját, úgy érzi, a csúcson kell abbahagyni. A videó minden pillanata nemzeti kincs. ..

Égbekiáltó 2011.01.12 17:19:28
Én vettem egy dominásat ajándéknak. A megajándékozott látszólag nagyon örült, most is ott lóg a falán. 2500 forintba került szállítás nélkül, és ingyen dedikálta, sőt szíveket rajzolt, ami külön növelte a naptár értékét:) Azt nem értem, hogy mi éri meg ebben Tündének. Egy 2500 forintos naptáron nincs olyan nagy haszna. Szerintem inkább ezért hagyta abba, túl sok rajtamaradt. A napokban biztos szétszórja féláron.
Tünde viszont nem túl fotogén. Amilyen arcokat vág a dominaszerkóban... nem jön le a médiaszemélyiség múltja.
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz