Regisztráció Blogot indítok
Adatok
béefá

284 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Arról, hogy meghalok, önmagában nem kéne írnom, hiszen egyrészt mindenki meghal, másrészt annak sincs hírértéke, hogy a „mindenki”-be én is beletartozom – ezzel kb. óvodás korom óta tisztában vagyok. Keresztény koromban mindennap imádkoztam „a jó halál kegyelméért”; ez komplex fogalom, amelybe…..
béefá 2016.03.01 08:47:42
@shackleton: elolvastam, mert értesítést kaptam a hozzászólásairól, de nagy hiba volt.
béefá 2016.02.07 11:32:36
@shackleton: de én nem ezt kérdeztem
béefá 2016.03.01 08:30:32
@B.1976: nem tudom ki vagy, aki itt osztod az észt, de jó lenne, ha ezt a saját portálodon tennéd. úri mivoltom tiltakozik ugyan, de elmész te a picsába. szép halkan.

béefá = Birtalan Ferenc Árpád, Balázs édesapja
Birtalan Ferenc versei Pünkösd 2015.05.24 10:32:51
  Vérző begóniák a kertben.Most kellene, Megváltó szülessen.Semmibe merednek, várjákgyászt havazóan a nyárfák.Jövőtlen nyarunk délibáboz.Nem megy el Isten Máriához.Valami kísértetarcú bába,ezt a Jézust is elcsinálta...
vadszőlőfüggöny égre kívánkozó platán rubin a poharakban kóborló talán   május akácviharban kövek közt vibráló tavasz átok-e áldás-e rajtam régi hit vagy majdnem az   ki kerül keresztre kinek kezében a lándzsa nem felel az este de jó a válasz hiánya..
  mint szent pál az oláhokat sok régi május itt hagyott hiába álmodom őket eltűnnek mind a kiscsajok   jól tudom sosem növök fel orgonás esték ha jönnek csöpp meleg kezeket érzek fölékszerezik a csöndet   istenem de szépek vagytok harisnyásan tarka blúzban nincs…..
Birtalan Ferenc versei Neked 2015.05.02 08:18:48
  ide kerülhetne egy női név a szent márk tér a trevi kút egy mediterrán május este mindenholvirágzás   jó lenne de valamiért nem illik ebbe a versbe a május igaz de ki ért miért nem jön össze ez se   ideírhatnám a nevedet lehetne fiktív végül is kit…..
  jaj messzirőlmegyek tehozzáderetnek fiadhogy kimájusoznádmegyek kövekés fű közöttvadszederruhábaöltözökmegyek járatlanutakonmindig felédfeléd vakonszememen fényes fillércsak az égminden percújabb szakadékjárok gyerekkéntálmodozvatavaszt a fázójázminokramegyek ködbe…..
Birtalan Ferenc versei Hosszú út 2015.04.20 11:07:02
  az út hol nagy rögök hevernek szikkadt meder hajói szekerek partjai fák nincs innen nincs odaát a csend lopva érkezik csak menj tovább vélt zörgéseket figyelve míg tarkódra ül az egyedüllét szekerek lassan ködbe vesznek szűkül az ár nélküli meder összeborulnak a…..
  Röpül a Szabadság, hussan. Alszik a tenger árja? Kuss van. ..
Birtalan Ferenc versei LEGENDA 2014.01.01 23:21:54
(Az újra szárnyra-kapó hír...) megint aktuális?   A legendát nem lehet eltemetni. A legenda megszületik, él halhatatlanul, fényesedik, hiába az idő próbálkozásai. Miért jutnak eszembe ezek a gondolatok „Szeptember végén”? Az újra szárnyra-kapó hír, valahol…..
béefá 2015.03.14 15:50:10
@Kanyó Zsuzsa: Örülök, hogy egyetért írásommal!
Birtalan Ferenc versei Fizetésnap 2015.03.01 11:45:54
                              (in memoriam Franyó)                           hát dolgozunk vagy nem bögmeg jó ez a piroska kisasszony még egy rundot szomorkodunk tetszik tudni mi vagyunk a  munkásosztály tizenegyedike van jár ez a kis…..
  megint tavasz jön megint tavasz ibolyaszép kankalingyönyörű vissszapörögnek az évtizedek és kisfiú vagyok újra kamasz szerelmes a simogató márciustól hiába tudom semmi sem igaz kigombolt ingembe bújó szél se és mégis megbolondulok érte a…..
  Birtalan Mózes és Czifra Eszter gyermeke Sándor, az Apánk   Kocsmakép     tíz éves korom körül sokszor engem küldött anyu a kocsmába apuért a Wágner vendéglőt a Hiki fodrászata mellett akkorra bezárták odalett a Müller pékség Papp vegyeskereskedés a Boross…..
Birtalan Ferenc versei Istenem 2015.02.21 08:46:15
  kiről az én szívemben lelkemben az a kép alakult hogy nem vagy akihez esténként nem tudok fordulni megértést keresve kinek sose tudtam bevallani bűneimet mert hamisnak éreztem másra lőcsölni a szart mert naponta szembesülök azzal nem másokban kell keresnem a hibát…..
  a világ egy tepertős pogácsa paradicsomleves minek a realitása pillanatnyilag  megkérdőjelezhetetlen   helyezd el egy egyenesen az estét menj jobbra balra akárhány-ezer évet egyértelmű a lényeg nem kaphat oda a rántás a pogácsa meg nem éghet..
  Jópofák  a limerickek, Noha kicsit kimerítnek. Agyament egy versforma. A költő csak  betolja Végsőként a  harmadrímet.   x   Költő Verbőczy Antalnak, Verselés adott alkalmat Csenni gyújtót, töltőtollt. Mondottam, mert költő volt. Ez ad e versnek…..
hogy kinek mit jelent az újév hajnalán sparheltre tett fazék nem tudom nekem a konyha gőzmelegében anyut ahogy ilona nénivel nevetnek a maradék székelykáposztán mint változik át korhelylevessé apuék bent góbé nótákat énekelnek s isszák a hígború fröccsöt   persze…..
Birtalan Ferenc versei Farsang 2015.01.31 14:12:04
Nem süt nap, nem dörög ég. Fánkok sülnek, csörögék. Jó illatuk szétárad, fölvesszük a maszkákat.   Űzzük, fut a február. Hej, március, jössz-e már? Nyíljanak a kabátok! Virágot hozz, virágot!..
Birtalan Ferenc versei Tavaszváró 2015.01.31 14:10:43
Január, február... Mondja apa: jön a nyár.   Szétnéztem a februárban, de nem láttam, hogy már nyár van. Fáznak a fák, bokrok fáznak, nyoma sincsen napsugárnak. Ködöt rejt a kertek alja. Hó, zúzmara betakarja.   Ne búslakodj, kicsi lány, mondja apa, jön a…..
Birtalan Ferenc versei Enyhe tél 2015.01.23 12:06:05
  ma havat álmodok fagyot csillagtalan jégszikrásat kegyetlen telet álmodok hol senkik se várnak   ne maradj itt nálam rejtsen éj sötétje denevérszárnyú kabátban sodródok az égre   nem akarok tőled tavaszt halálkönnyező-jégcsap körmeid tükrében nézd…..
Birtalan Ferenc versei Matek 2015.01.21 09:49:21
  amikor két valamit egymás mellé teszel és tudod attól továbbra sem egy mondhatod nem törődsz a matematikával két alma az asztalon kettő nem néha mindig míg az egyiket valaki felzabálja vagy egyik a másikát kis képzavarral egyszerűen elfogy úgy evidens vagy…..
A Természetvédelmi Hivatal időben felfigyelt. Rendeleteket hozott, tilalmakat, ám az orvvadászok köptek az egészre.   Rekonstruálásukra tettek ugyan kísérletet képírók, formázók, paleontológusok, de Brehm, Darwin már föl se vetette a kérdést, milyenek voltak az…..
bolyongva völgyön hegyen át kerestem az eltűnt katonát kérdésemre káposztalepke szárnyát riadtan összetette galambok kurrogták erre ment hullámok csobogták erre lent lombok mutatták erre erre vonultak vígan énekelve és hegyen át és völgyön át és láttam tenger…..
  Amennyiben a Szerkesztő úr is úgy akarja - előre persze nem tudom -, leadja ezt a versemet a Lapba, s megjelenik egy szép napon.   Kis-kisasszony érti, nemde? Így alakul az árukapcsolat. Ön az öröklétért lesz cemende, én kiárulom a csókokat.   Sok jó forintért húst…..
Birtalan Ferenc versei Nyarat kapsz 2015.01.14 08:25:33
Ma nyarat kapsz a november helyett, ne látsszanak a letarolt fák. Gondolj a napra. Vegyél vászonruhát, gyere strandpapucsban, és csücsörítsd a szád, mint mikor hozzáér a citromszelet, hogy öröm nézni rád.   Ma nyarat kapsz: utálom ezt az őszt. Mi időm van még…..
Birtalan Ferenc versei Veronika 2015.01.13 10:42:34
passióm legenda-e ma érdektelen miként töviskoszorúm keresztem   nem utánozni akartam mikor terhemet cipelve-vonva ezerszer elestem   leköptek kiröhögtek volt kinek szemében vérszínűvé váltak a könnyek   sodort vak harag árja a Domb…..