Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lószúnyog

17 bejegyzést írt és 124 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző poszt a kívülállóknak szólt, ez a mostani viszont kifejezetten a szakvizsgára készülőknek. Megosztom veletek a szakvizsgáimon elhangzott kérdéseket. És íme itt egy GYIK a jogi fórumról, ami még hasznos lehet. Az írásbeli feladatom a 2013. 37-es BH volt. A BH a…..
Mi a rosseb az a jogi szakvizsga? Nos, azok az elvetemült emberek akik elvégzik a jogot, túlélik az első (második, harmadik) álláskeresési krízist, majd találnak végül egy megalázóan alacsonyan fizető állást, valamilyen nemesebb cél érdekében vagy valamilyen mentális…..
– Lista, rajta vannak a listán!– Lista, de miért?– Miért... ilyen kérdés nincs a szakmában. (Jancsó: Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten) Na, szóval ebből is látszik, hogy minden ilyen tízes vagy akárhányas lista tulajdonképpen elég nagy baromság. Egyfelől…..
 1. A vizsga napjának meghatározása Amennyiben első vizsgaként választottad a büntetőjogot, és írni fogsz belőle, azzal már most számolj, hogy az írásbeli vizsgák hétfői napokon vannak. Szóbelire az írásbeli vizsga hetén szerdára, csütörtökre vagy péntekre tudsz…..
I really think Budapest is one of the most beautiful cities in Europe. The Danube, the hills, Margaret-island, yellow trams, the Chain-bridge, baths, markets makes this city colourful.     Arriving at Budapest Airport It does not matter at what time you arrive you can get in to the city…..
Bírósági fogalmazó szerettem volna lenni... és ezért felkészültem a vizsgára. Heteken keresztül tanultam a munka mellett. A vizsga két részből állt. Elsőként az írásbelin mérettettünk meg, egy 20 kérdéses teszt megoldása és két db esszé megírása révén. A tesztkérdések talán egyike sem volt…..
lószúnyog 2013.05.26 12:22:56
@Balango: Az alapgondolattal maximálisan egyetértek. Saját elképzelésem szerint a bírósági fogalmazói képzést kellene megváltoztatni, oly módon, hogy azt ne csak a bíróságon töltsék, hanem rendőrségen, közigazgatásban, ügyvédi irodákban, stb. Attól nem kell félni, hogy ezáltal a leendő bírók olyan kapcsolatokat építenének ki ami miatt később elfogultan döntenének, hiszen egyébként is ebben a társadalomban élnek, ebből a szempontból nem elefántcsonttoronyban, hanem velünk jártak egyetemre, este velünk iszogatnak, buliznak, hús-vér emberek ők is. Szóval a tapasztalat csak hasznukra válna.Csupán az a kikötés, hogy valaki 30 év alatt nem lehet bíró még önmagában nem biztosítja az élettapasztalatot.
Persze odáig se kell elmenni, hogy a legjobb bűnözőkből lesznek a legjobb rendőrök...de ez a sok elmélet nem használ.
A szakértők iszonyatosan drágán dolgoznak, nagyon beképzeltek, és arrogánsak (saját tapasztalat). Pl. a számítástechnikával kapcsolatos szakértői véleménnyel is igen nagy gondban van az a bíró, aki pl. alapvető informatikai lehetőségekkel nincs tisztában...pl. azzal, hogy mikre képesek manapság a mobiltelefonok, stb.

Változtatni kellene ezen...márcsak azért is mert ez egyik oka lehet az elhúzódó pereknek.

Köszi a kommentet, várlak máskor is.
Magyarországon szinte mindenki a nyúlfarknyi pornós múltján csámcsog, azonban ez a közvetlen, helyes, belevaló szexi lány már több, mint egy évtizede sikeres DJ-ként járja a világot. Horvátországban egyike a legnagyobb sztároknak. Niki Belucci többek között azt is elmondja…..
lószúnyog 2013.07.23 18:50:49
@lószúnyog: Mielőtt azt hinnétek, hogy támadnám Nikit, nem nem támadom. Nagyon örömteli dolog, hogy ha valaki azt csinálja amit szeret, és ezzel másoknak is örömet okoz, és ha még jó is benne az külön szuper. Szép sikereket kívánok én is a további dj-skedéshez.
De továbbra is vállalom a véleményem, ami pedig az, hogy ha valaki pornózik, utána ne legyen már olyan hirtelen szűzies mimózalelkű, hogy megsértődik azon ha felemlegetik a pornós pályafutását. Tudomásul kell venni, hogy ez az élete része marad, ezt kitörölni már nem lehet, jobb ha megbékél vele, és ahogy mondta élvezi az életet. Én egyébként meg nem ítélek el senkit, sose. Szerintem rossz döntés volt annó a pornózás, hisz egy tehetséges nőről van szó, aki mellesleg csinos is, szóval ennyi.
Mindannyian hibázunk életünk során, de attól, hogy felvállaljuk azokat és tanulunk belőle, attól leszünk emberek.
Manapság sokan hiszik úgy, hogy utazni drága mulatság.Ha szívesebben térsz be egy utazási irodába, hogy szervezett útra befizess, azután elmenj egy zsúfolt úticélra, zsúfolt buszokkal, ahol halálra unod magad napokig, akkor valóban előfordulhat, hogy kidobott pénznek és elvesztegetett időnek…..
lószúnyog 2013.05.26 14:39:44
@büdös zokni: Jogos. De vannak akik imádják a repülést, és nem tudják, hogy nem úri dolog ma már. Másrészt nőként nem vállalkoznék arra, hogy stoppolva jussak el Rómáig. Jó eséllyel Szlovéniáig nem jutnék el épségben.
lószúnyog 2013.05.26 16:30:58
@bikmakk: Ez is jó ötlet. Köszi. Nyaralni készülőknek javasolnám, hogy akár Horvátországba, akár Montenegroba készülnek, és nincs pénzük utazási irodás útra, keressék fel maguk az apartamnokat. Majdnem mindenhol beszélnek annyit angolul, hogy megértsenek egy alaplevelet, és így sokat lehet spórolni. De igaz ez egész Európára.
Megértem azokat is akiknek erre nincs idejük, és inkább adnak pénzt valakinek azért, hogy ezt megszervezze, és csak pihenni szeretnének és kiszolgálva lenni. Tiszteletben van tartva, de ez a poszt nem nekik szól. Kevés pénzből nagyravágyóknak sokkal inkább :-)
Köszi a linket.
lószúnyog 2013.05.26 17:17:23
@Homokdűne: Igaz ez is, nade kérem szépen, épp az ár a lényeg, nem pedig az időpont. Szóval a gyorsaság ezért fontos. Volt olyan, hogy kinéztük a rep.jegyet, és mire szóltunk a spanunknak (max. 5 perc), akinek wizzaires klubkártyája van, hogy vegye a repülőjegyet, már háromszorosa volt az előbbi árnak, úgyhogy hoppon maradtunk már párszor.
Azaz 4100 km repülés, 3 ország, 4 város, 41 óra alatt...fényképes beszámoló Kellemes júniusi nap hajnalán becsekkolás, hajtóművek beindítása és irány Eindhoven. Eindhoven gyönyörű város. Szebbnél szebb szürke betonépületek tarkítják a három-négy emberrel…..
A karikatúrát Léphaft Páltól, az egyik legnagyobb vajdasági (és egyetemes)magyar karikaturistától "loptuk". Reméljük, megbocsát nonprofit blogunknak.A lista is karikatúraszerű: kissé eltúlzott, néhányunkra igaz, másokra meg nem. Bálint Csaba szerzőtársunk közel négy évvel…..
A délszláv háború elől az USA-ba 1992-ben emigráló, montenegrói albán Gac Filipaj nem egy nevesincs felsőoktatási intézményben hajtotta végre ezt a bravúrt, hanem a patinás New York-i Columbia Egyetemen. Ugyan 12 évig tartott a most 52 éves férfinak, amíg megszerezte a bölcsész…..
@font-face { font-family: "Wingdings"; }@font-face { font-family: "Cambria"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }Vám/Zoll, EU-s sor, nem Eu-s sor és a többi   12 év…..
(Frissítés: Mutatnám az Auchan ügyvédjének. Szép szakmai gyakorlat lehetne neki...)(Frissítés: Az általam igen kedvelt FentésLent blog frappáns válasza olvasható egy vörösbegy nevében az Auchannak.)Az Auchan újabb ocsmány támadása egy lápvédő ellen Természetvédelmi…..
Sejtettük, hogy Muri Enikő bőrgatyába bújtatott tompora illetve az azzal kitakart (?) vagy optikai csalódás miatt láthatatlan (?), esetleg veszett gyorsan a színpadra pattanó (?) táncosnő ekkora vihart fog kavarni kedves olvasóink körében, pedig de. 328 komment jött a posztra, java…..
MOL–INA-dosszié Szenzációs, kőkemény bizonyíték napvilágra kerüléséről ír a horvát sajtó az INA–MOL korrupciós ügyben. A vád koronatanúja, Robert Ježić nagyvállalkozó már korábban beszámolt arról, hogy még miniszterelnöki mandátuma alatt egy rejtélyes,…..
@font-face { font-family: "Times"; }@font-face { font-family: "Wingdings"; }@font-face { font-family: "Cambria"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }a:link, span.MsoHyperlink { color: blue; text-decoration:…..
Olcsóbb nyaralás Bernadett: parkoláskor a 2 kunást kiváltja a 10 forintos (Fotó: Bors) Felvette a harcot a zadari (Zára) parkolótársaság a magyar forinttal és vélhetően a magyar turistákkal szemben. A város a nyári szezonra mindig drasztikusan megemeli a kiemelt zónáiban a…..
lószúnyog 2011.07.30 23:24:37
@phrascarica: biztos hozzáállás kérdése is, de én nem ezt tapasztaltam. Nem a magyarorszsági lehúzós utazási irodákat választottam, hanem a kiválasztott helyen felkerestem több szállásadót, és végül az egyikkel egyeztettem, lefoglaltam a szállást.
Odaérve a szállás csodálatos volt, két kisebb erkélyünk volt mindkettő a tengerre nézett, plusz egy nagy tetőterasz is volt amit szintén használhattunk. Klíma is volt, tisztaság, kedves vendéglátók.
Sehol nem vágtak át.Mindenhol kedvesek voltak.
Nem mellékesen megjegyzem, hogy szerb-horvátul beszéltem mindenhol...talán ezért.
De ha Görögországba megyünk, vagy Olaszországba én azért veszem a fáradságot, hogy megtanuljak néhány alapmondatot, szerintem ez nem csak kulturáltság kérdése, de hasznos is.
Az, hogy sok horvát nem beszél angolul az lehet, viszont erre meg azt mondom, hogy sok magyar meg egy szót se tud horvátul.
"Már csak te hiányoztál nekünk!" – sóhajtottak fel a mérsékelt szerbek, ugyanis Anders Behring Breivik az ezerötszáz oldalas "Mein Kampfjában" kifejtette, hogy Szerbia 1999-es NATO-bombázását követően határozta el végérvényesen a kétfelvonásos…..
Az augusztus 20-i tűzijáték idejére jelentett be légi tüntetést egy baloldali ifjúsági szervezet. A Baloldali Vitorlázórepülők Pangeáért Egyesület szóvivője elmondta, még tavaly augusztus 23-án jelentették be vitorlázórepülős tüntetésüket a Gellért hegy fölé, 200…..
A kormány bejelentette: 2012-re megoldódik a munkanélküliség. 18 millió új munkahelyet teremtenek úgy, hogy a régiek is megmaradnak. „Minden határon túli magyarra, és nagyon sok nem magyarra is szükség lesz” – mondta el Orbán Viktor tegnapi sajtótájékoztatóján,…..
2012. január 1-től tilos lesz 40 éves kor előtt meghalni, aki a szabályt megszegi, annak élő hozzátartozóinak helyette is kell dolgozniuk. „Sokak valószínűleg az özvegyi nyugdíj miatt tettetik magukat halottnak, vagy az árvaellátásra játszanak.” – vállalta…..
Tomislav Nikolić, a Szerb Haladó Párt (SNS) elnöke az április 16-án, szombaton megtartott demonstráción jelentette be, hogy az előrehozott választások mielőbbi kiírásának érdekében – Gandhi nyomán – erőszakmentes ellenálló akcióba, mégpedig…..
lószúnyog 2011.04.18 18:53:00