Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bellone

33 bejegyzést írt és 672 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A megszokottól eltérően nem egyből a verseny után írom ezt a beszámolót, hanem hagytam kicsit kavarogni a gondolataimat. Mivel könnyen lehet, hogy valaki nem hallott még rólam, így leírok előjáróban pár dolgot a felkészülésről.  A felkészülés Tavaly az októberi Budapest maratoni futásom után a…..
Idén negyedszer voltam a Szeliditó-futáson, úgyhogy illő, hogy pár szóban megemlékezzem róla, akkor is, ha az idei egyéb rendezvényekről egy szót sem írtam. Volt, ami hasonlított az előző évekhez, volt, ami nem igazán; azt hiszem, nem az idei lesz a legkellemesebb emlékem erről a rendezvényről...
bellone 2016.09.23 20:10:55
Szia!

Találtam egy (még) jobb változatát a rising sun-nak és eszembe jutottál.
www.youtube.com/watch?v=J642mgHFajY

Nem voltam "itt" jó' régen, de kicsit meghökkentem. Miért baj, ha egy futóversenyen egy muzulmán tapad egy fideszesre, ha egy gárdista fut egy roma után és egy meleg próbál "fülöncsípni" egy jobbikost?

Vagy az a baj, ha valaki futás közben üzenetet is próbál átadni? Mi a megengedett és ki szabja meg? Tényleg nem értem.

Azt gondolom, hogy félni a kuktabombáktól kell. A más gondolkodású/ hitű emberekkel meg lehet találni a közös hangsúlyt, mert egy nyelvet beszélünk, főleg, ha ugyanazt a sportot űzzük. Ugyanazt a sportot űzzük?

Ilyenkor azt gondolom, miután gratuláltam bárkinek: Na, jó: legfeljebb nem leszünk barátok! És lehet, hogy mégis barátok leszünk. Mert egyszer már beszéltünk.
Az elmúlt két évben nagyjából ment is a szekér. Aztán az idei év kicsit máshogy alakult. Március végén összeszedtem egy sérülést a csípőmben. Sose hallottam ilyesmiről, nem is voltam felkészülve. A szokott menetrendet követtem: erőltettem. Jónak tűnt, április elején sikerült meglepni magam olyan…..
This is England - ahogy a Clash énekelte egykoron. Egy brit életbiztosító mindenféle kedvezményeket és készpénzes visszacsorgatást ad Vitality-programján belül, ha a biztosított egészségesen él, és rendszeresen eljár szűrővizsgálatokra. (A részletek nyilván az apróbetűben…..
Hát mondanom sem kell, hogy az utóbbi 2 hétben csakis a verseny forgott a fejemben. 54 kili 2800 m szint. Brutttttál. Nade tekerjünk egy kicsit vissza, hiszen történt előtte egy baromi nagy változás a futóéletemben, amiről eddig direkt nem írtam, nevezetesen, hogy eladtam a leklem Olinak :D Ez úgy…..
Érdi futótársam, Györgyi nemrég chi futás alapképzésen járt, én pedig megkértem, hogy írjon róla pár szót, mert nagyon kíváncsi vagyok a tapasztalataira. Régóta szeretnék már egyszer eljutni egy alaptanfolyamra, a könyv sem rossz, de biztos vagyok benne, hogy egy oktató által irányítva és a…..
TúraJuci Őszi Mátra 30 2015.10.14 21:48:32
A Túravezető Oktatók Sportegyesülete múlt szombaton nyolcadik alkalommal rendezte meg az Őszi Mátra 30 elnevezésű teljesítménytúráját. Sanyi, az egyesület elnöke, egyben a túravezető tanfolyamunk vezetője is volt, már tavaly is felkeresett, lenne-e kedv és idő besegíteni a…..
A gerincem vizsgálata során bekerültem a mókuskerékbe és természetesen más betegséget is találtak, amibe kis híján beledöglöttem. Erről itt olvashattok. Ahogy már írtam az utolsó hatos című posztomban az orvostudomány a kezdődő gerincsérvvel (előboltosulás) nem tud sok…..
Vagy más nézőpontból: az év rendezvénye? Nem, nem kaptam sem Csanyáéktól, sem Salomonéktól vaskos pénzköteget a rajtcsomag borítékjába csúsztatva. Hangulatos, szervezett, arculatában is meggyőző cucc volt a az Ultra Trail Hungary. Terep 100 volt, UTH lett - meghalt a király,…..
Akik régebb óta ismernek, vagy követik futós írásaimat, azok már tudhatják, gyomorban nem vagyok túl erős. Úgy is mondhatnám, hogy nem kis problémát okoz az energiabevitel futás közben, mert ami bemegy, az rövid idő elteltével távozik is. Mondjuk legalább a hagyományos úton,…..
A Mátrabérc az egyik, ha nem a legszebb és legnehezebb hazai terep, amit alkalmam volt megismerni. Mondhatni függőviszonyba kerültem vele, idén már 4. alkalommal tértünk vissza ide. Kezdetben váltók tagjaként kóstoltam meg az ízét;  Iramszarvas és Ulrik szakaszát felvezetve…..
bellone 2015.05.08 19:03:23
@Vitja: A "gát" csak önirónia volt, és tudok még pár képzavart. Nagy lett a kabát, amit választottam, ezzel elrontottam a saját kedvenc játékomat.:)

Ezek alapján a(kurvára nem kedves:))szavaim sem a célidő előtt tisztelegtek, hanem a hozzáállásodnak szóltak.
A szigetszentmiklósi futóklub vezetője, a BSI futónagykövete 2005-ben, amikor az első maratonijára készült saját magát figyelte mozgás közben. Igyekezett egyre tökéletesebben futni, és a mozgás tanulmányozása közben több stílust állatokról nevezett el. Férfiasan bevallom,…..
Talán mindenkinek az életében vannak olyan események, amik kicsit kiemelkednek a többi rendezvény közül. Nekem ilyen a Mátrabérc. Még ma is a szemem előtt él az a pillanat, amikor elindultam életem első teljesítménytúráján, a Mátrabércen: gurulós kofferral szálltam le a…..
bellone 2015.04.16 10:56:30
@rrroka: A klasszikus volt múlt héten:
www.matraberc.hu/
bellone 2015.04.16 12:05:40
@rrroka: Az első trail a túrával együtt volt megrendezve, aztán külön, tavaly együtt, idén megint külön. Szóval nemtom, de sokan nem szeretnek kerülgetni, célkapu-rajtkapu, kevesebb ellenőrzőpont, rajtszám, dugóka, spéci frissítés... Szóval, igény biztos van rá.
Lehangoló dolog rossz könyvet olvasni, és még lehangolóbb, hogy sokaknak nem is kell esetleg ennél bonyolultabb, mélyebb, jobban megírt könyv, mert ez is "remek olvasmány". Így van píárolva, csomagolva. A filozófusként, íróként, (táj)futóként felvezetett szerző, Tornai Szabolcs néptanító stílusában…..
Utunk Ultrába Veretes Vértes 2015.04.06 08:42:06
Tavaly indultam először a kora tavaszi Vértes Terepmaratonon, ahol remek idő és kiváló körülmények fogadtak, így minden okom meg volt arra, hogy idén is itt mérjem fel idény elejei formámat. Igaz idén az UTH jegyében járva az ultratávra neveztem és kíváncsian vártam, hogy…..
Szerencse, hogy hétfőtől vasárnapig szokás számolni a futóhetet, mert amúgy kiderülne, hogy vasárnaptól szombatig, a Yours Truly 50-en, majd a heti futásokkal, és a szombati Vértes terepfutással együtt 110 km-et futottam hét napon belül… Az meg nekem piszok sok. A YT a…..
bellone 2015.03.16 11:49:13
@rrroka: Végig szemerkélt az eső, viszont, a hideg miatt, volt a sárnak tartása. Ezek csak körülmények...:)
Tavaly januárban fejembe vettem, hogy megírom a magyar maratoni csúcstartók részletes sportélettörténetét. 2014 telén megjelent Szekeres Ferenc sportpályafutását összefoglaló posztsorozat. Ezzel a munkával nagy szerencsém volt. Szekeres Ferencnek szinte az összes edzésnaplója…..
Utunk Ultrába A Mesterem 2015.02.25 23:50:31
Szinte nincs olyan szösszenetem, amelyben ne tennék említést Mesteremről, nem győzve hálálkodni neki, amiért - most már 5 éve - rendszeresen edzéstervekkel lát el és sok-sok hasznos tanáccsal motivál. Futóblogunk olvasóinak érdeklődése  gyakran irányul arra, hogy valójában…..
Futóblog LeFaGYSZ 2015 beszámoló 2015.02.24 08:03:26
Hétvégén a Börzsönyben voltam egy teljesítménytúrán – gondoltam belevágok egy extrémebb kihívásba. Hogy miért extrém a LeFaGYSZ 2015? Ez a túrasorozat mindig az év eleji téli időszakban van megrendezve, így a természeti körülmények a téli időszak miatt adottak.…..
Futóblog Ki a futóceleb? Én? 2015.02.18 22:39:56
Az utóbbi időben voltam pár közösségi futáson. Annyian voltak, hogyha Bilbó lennék a Gyűrűk urából, az mondanám: "Az itt jelenlévők felét se ismerem fele olyan jól, mint szeretném, és a fele részüket se szeretem feleannyira, mint megérdemelnék." Miért mondom mindezt? Mert…..
bellone 2015.02.19 20:31:57
@bitliszbá: Akkor ezért érthettem félre, mert nem ismerlek.:) Szerintem is jobb egy lépéssel mögöttük lenni.
(A poszt első része itt olvasható.) 1966-ban már sokat utazott fel Pestre, mivel a munka és a sport mellett levelező tagozaton a TF-re járt az edzői szakra. 1966. április 11-én a mezei Budapest-bajnokságon 10 km-en 30:43-mal ötödik lett, utána a korabeli NSZK-ban Meerbeckben…..
bellone 2015.02.14 18:30:50
@enne mi?: Sok éves fejlesztés, űrtechnológia, brand. Magyarul: az újabbak 10-szer drágábbak...:-)
Futóblog Cipőteszt sárban-hóban 2015.01.28 10:30:01
Kétféle vásárló típus van. Az egyik a ragaszkodó: ha egyszer már bevált valamilyen tárgy, eszköz, jelen esetben egy futócipő, akkor nehezen, vagy nem vált. A másik típus a kísérletező: ő folyamatosan tesztel. Persze lapul a polcon már olyan cucc, ami bevált, de néha erős…..
Nem tudom, ti hogy vagytok ezzel, de ha én elvetődöm valahová, és van egy tó a közelben, akkor biztosan megpróbálom körbefutni. Éppen ezért egy új kezdeményezést indítok, és várom a lelkes Futóblog olvasókat. Csatlakozzatok az “Egy tó – egy kör” projektemhez. Baromi…..
Futóblog Minden kezdet nehéz... 2015.01.12 09:54:32
Megfogadtam, hogy 2015 a tettek éve lesz. A 2014-es pihenőévem erre tökéletesen megadta az alapot. :-) Le is fektettem pár sarokpontot, hogy-hogyan is kezdek bele a kivitelezési részébe. (Sőt, már cselekedtem is.) Mivel felcsúszott pár kiló, így indításnak rögtön az…..
bellone 2015.01.14 20:25:04
@Nakhchivan: Manapság ez hit kérdése, de legalább van miben.