Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csepke

0 bejegyzést írt és 4479 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedden és szerdán ülésezik az Országgyűlés, és a tervek szerint szó lesz az Uber betiltásáról is. A képviselők Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter törvényjavaslatát fogják megtárgyalni, ami lehetővé tenné, hogy a hatóságok blokkolják az alkalmazást, és hogy elvegyék az uberes sofőrök…..
csepke 2016.05.17 08:54:19
@BircaHang Média szerkesztősége: ez már itt sántít. ugyanazt a szabályt tartod be te is, én is, és a taxis is amikor vezetünk: kresz
csepke 2016.05.17 08:55:05
@csepke: bocs, a taxis nem tartja be ;)
csepke 2016.05.17 09:12:56
@BircaHang Média szerkesztősége: drágám ezt az összehasonlítást te dobtad fel, bocs hogy ilyen érzékenyen érintett ha lecsapják. ;) nekem eszembe sem jutott volna magamtól. az állítás mindössze annyi volt: autóvezetés tudás nem egy szakma.
Nem nagyobb mű melleket szeretnék, nem ráncfelvarrást, mert talán arra azt mondhatnánk, hogy luxus. De, sajnos a jelenleg úgy tűnik kicsi országunkban a fogsor, szemüveg és meg sorolhatnám, szintén luxus kategóriába tartozik. Tisztelt Praxis! Nem szoktam írogatni soha sehova, de most megosztanám…..
csepke 2016.04.29 08:25:56
@abcd1234: "Nem szabadna, hogy elérhetetlen luxus legyen az ember foga! " nem is az. mindenkinek szériatartozék min. 28 db. és 50-60 évnyi fogkefe költség sincs még sehol sem egy implantátumhoz képest. ;) aki nem tud spórolni implantátumra az szíveskedjen rendesen, vagy! egyáltalán valahogy fogat mosni élete során.
csepke 2016.04.29 09:20:36
@Muad\\\'Dib: @Lángharcos: igen van ilyen, de közel sem akkora arányban mint ahányan erre hivatkozva járkálnak félméteres lepedékkel és fogkővel a fogaikon.
A nagyanyám miatt sztrájkolok, aki a rendszerváltás utáni években ment nyugdíjba. Azokban az években volt tanítónő egy kis faluban, amikor a tanfelügyelő vetett egy pillantást a tanmenetre, és száz százalékos biztonsággal meg tudta állapítani, hogy mi az aznapi tananyag az egész országban. Nagyanyám…..
csepke 2016.04.21 06:23:55
@constantinus: ;) igen. szép példája annak amikor a butaság magabiztossággal társul.
Annyit hallottam már, hogy te milyen erős nő vagy, hogy már unásig. Egy darabig élveztem ezt az állapotot, de elég rövid volt ez. Asszem kedden kezdődött és csütörtök reggelre elkezdett halványulni, aztán szombatra már semmi se volt belőle, egyszer. Utána már nem akartam annyira erős nő lenni, de…..
Minden nővel előfordul, hogy legszívesebben fel sem kelne "azokon a napokon", még akkor is, ha a menzesz csak a szokásos kellemetlenségekkel jár. A nők mintegy felénél azonban változó erősségű  fájdalmak is kísérik a havi vérzést. Betegség jele, tünete a fájdalmas menstruáció, vagy egyéni…..
Az megvan, hogy valamit ezerszer átgondolsz? Újra és újra lejátszod a fejedbe, nem tudod elengedni, elemzed? Azt állítják, hogy az emberek 70 százaléka lefekvéskor ezt teszi és újra gondolva a napját azon tépelődik, hogy mit mondott rosszul. Én gyakran vagyok ilyen hetvenszázalékos. Legismertebb…..
csepke 2016.03.20 16:23:49
@FemmeFatal: persze. csak voltaképp nem értem mi mellett/ellen érvelsz? most akkor mosogassunk, ne törődjünk semmivel, majd lesz valami mert úgyis gyorsan döntünk stressz alatt, így nem félünk, vagy üljünk le köldöknézőcskés lelkimunkázni, "Sajat viselkedesunknek es a vilag dolgainak tobb szempontbol valo elemzese. Lelki osszefuggeseink megvilagítasa utan valtoztatni a rutinszeruve valt karos v terhes megoldasainkon"?
csepke 2016.03.20 16:46:24
@FemmeFatal: :DDD
csepke 2016.03.20 17:06:29
@Alibanya1: nahát Banya! nem hiába ilyen jók az írásaid. te vagy a legbölcsebb mindünk közül.
Nemigen vették észre az úgynevezett elemzők - vagy nem akarták észrevenni - de a legutóbb megjelent kutatások szerint a LMP kiesne a parlamentből. Gyakorlatilag minden kutató cég ezt méri. Schiffer András útelágazódáshoz érkezett... Nem csak az a tanulsága az évkezdetnek, hogy az Együtt, a PM, a…..
csepke 2016.03.04 08:19:32
@Labasmaz: ez egy kis vicces utalás volt. jól sikerült különben, ha nem érted, elég fiatal lehetsz
Kórház után sajnos az otthoni helyzetem meglehetősen kellemetlenné vált. A nejem közölte, hogy nem kívánja a haldoklásomat végigasszisztálni. Az élet csak addig tart, amíg a cédula a csuklódról lecsúszik a nagylábujjadra. De a köztes időt próbáld tartalmasan eltölteni! A neten találtam, de…..
És kérdezném mindenkitől: TÉNYLEG LÉTFONTOSSÁGÚ EGY KUTYA EGY ORVOSI RENDELŐBEN? Most komolyan! Elmegy az ÁNTSZ a jó büdös francba! Tisztel praxis blog olvasók! 2016.02.08. 18 óra 40 perc magassága: éppen nézzük a retekklubbon a híradót. 2 perc leforgása alatt két  olyan nagy…..
csepke 2016.02.20 11:18:07
@forge: miért, szerinted gyerekrendelőben sose fordul elő lenyúzott térd? mindenkit csak taknyos orral visznek?
csepke 2016.02.20 14:35:45
@defné: hát nem tudom, én akkor lehet nem vagyok épeszű szülő, mert amikor a gyerekem akkorát esett mint az ólajtó a biciklivel, és leplezúrozódott a lába fél négyzetméteren, akkor hazavittem, bekötöttem stb., majd elvittem az orvosunkhoz hogy nézzen rá jó-e így, kell-e sebészet..stb. Eszembe nem jutott volna kapásból se mentőt hívni, se kórházba rohanni, mert azért nem volt akkora baj, hiszen nem volt törés, de azért ahhoz elég nagy, hogy nem csak saját kútfőből akartam megoldani. A kutyadologhoz pedig, hááát az én kutyám vadászkutya-fajta volt, előszeretettel fetrengett bele mindenféle undormányba egy-egy óvatlan pillanatban, mint pl. sokhetes dögbe is egyszer. Olyan büdös volt amikor előkerült, hogy majdnem kifordult a gyomrom. És milyen boldog volt! ;). Én meg alig tudtam levakarni róla a cuccot, még napokig érezni lehetett. Ezek persze nem mindennapos dolgai voltak, amikor tudtam meggátoltam ezeket az akcióit, amikor megelőzött hát akkor meg nem. Szóval azért én fenntartással kezelem, hogy a kutya tisztább mint sok ember. Sok büdös ember van, ez igaz, de azért dögbe feküdni egy sem szokott.
csepke 2016.02.20 22:04:42
@defné: "Otthon ránézésre,hogy állapítjátok meg azt,hogy nem-e tört el valami végtagja? Honnan tudjátok,hogy nincs-e valami fejsérülése? " Pl. onnan hogy nem úgy tűnik, de a biztonság kedvéért megkérdezzük a gyerekorvost mielőtt a kórháziakat túráztatnák. De tudom mostanában, főleg Bp-en, divat minden köhintésre meg előjött pöttyel sürgősségire rohangálni. De én még úgy szocializálódtam, hogy kórházba csak akkor megyünk rögtön, ha visznek, egyébként meg a körzeti és körzeti gyerekorvos is azért van, hogy eldöntse túlnyúlik-e az ő kompetenciáján a dolog, és küldjön tovább - ha kell. És én is mint gyakorló anya is írom, hogy hétköznapi gyereknyavalyákat mint pl. bicikliről leesés, nem kellene annyira túlparázni, hogy rögtön a kórházba fussunk.
Alibanya jegyzetel Meddig? 2016.01.10 17:38:05
Legyél olyan, mint egy postabélyeg! Addig tapadj rá valamire, míg célba nem érsz! Josh Billings És ez biztos? Alibanya Porszívóztam. Egy nő mindig csináljon valamit - ez az én mottóm - így lesz hasznos... Az agyam persze dolgozott ezerrel, mert nagy meglepetésre ez a tevékenység nem kötötte le…..
csepke 2016.01.18 22:09:09
@Kulics: nnna látom ebből már nem jövök ki jól. nem, egyszerűen nem jó olvasni. nyálas. vagy szerinted jó? de tudom, hogy ff olyan szerepet játszik hogy pillanatnyilag nézőkre meg rajongókra van csak szüksége.
csepke 2016.01.18 22:23:21
@FemmeFatal: persze, de akkor szedd össze magadhoz ezeket az árva kutyákat ;)
csepke 2016.01.18 22:24:08
@csepke: ne csóválják nyilvánosan a farkukat ;)
A sorkatonaságnak honvédelmi hatása elhanyagolható. De nem is az a célja. Az a célja, hogy beszoktasson, betörjön. Hogy megnyomorítsa az akaratodat a brutális önkényességével és értelmetlenségével. Hogy félelmet keltsen benned és tudatosuljon, hogy csak azért ficánkolhattál eddig, mert ők engedték.…..
A CSOK 2016-al kapcsolatban több százan kerestetek már meg. A beszélgetések során folyamatosan visszatérő elem a megfelelő bank kiválasztása. Úgy látom, hogy elterjedt az emberekben az általános tévhit az Államilag kamattámogatott 10+10-es hitelkonstrukcióval kapcsolatban, hogy minden banknál…..
csepke 2016.01.17 09:14:22
@BiG74: Az új a lényeg, és gazdasági oldalról nézve majdnem tökmindegy, hogy autópályát, Duna hidat, stadiont, vagy CSOKos házat épít. Ott kezdődik a politika, hogy végül melyikbe feccöli a pénzt. Míg az előzőek "mindenkinek" szólnak, viszont a fenntartása is mindenkié, vagyis a megépülte utáni első perctől fogva megint költségvetési kiadás, addig a CSOKos ház azé akit "támogatott" a kormány, ez egyfelöl elégedetlenséget szülhet a kimaradók között, viszont mellette szól. hogy a fenntartása teljes egészében az illető támogatott jóskapistaé, az államnek az elkészülte után egy forint kiadása nem lesz rajtta. Szerintem kb. ezek amik felmerülnek mérlegelésre.
csepke 2016.01.17 17:24:02
@BéLóg: régen is volt ilyesmi támogatás csak szocpolnak hívták. ott is meg volt különböztetve hogy új vagy használtra vonatkozik. sokan akkor is értelmezési problémákba ütköztek, hogy a fizikailag új (pl. féléve épült), de valójban már az első magánszemély tulajdonosa által értékesíteni kívánt lakást is újnak gondolták. ami fizikailag valóban vadi új is lehetett, sőt talán be sem költözött az első tulaj, de jogilag az már használtnak minősült. itt is kb. uez lehet, de majd pamut megmondja, hogy közvetlen a beruházótól vásárolva számít újnak, még akkor is, ha már egy ideje készen van. ezért is mondják azt, hgy kevés CSOKnak megfelelő lakás van jelenleg Bp-en. Mert ilyenek kb. a frissen elkészült lakóparki lakások lehetnek, amik épp értékesítés alatt vannak.
csepke 2016.01.17 20:35:33
@BéLóg: Bp-en nagyon sok jogosult lesz, és nagyon kevés alkalmas lakás, még hónapok múlva is. 20 MFt helyett 30 MFtért adni még 2 hónap múlva is akár, elég jól hangzik szerintem az eladónak.
Gyakran vádolják a jelenlegi magyar politikai ellenzéket azzal, hogy minden önmagáért és közös érdekeinkért kiálló egyénre ráakaszkodik, attól függetlenül, hogy az illető szimpatizál-e az adott párt(ok) nézeteivel. Említhetnénk Sándor Máriát, a fekete ruhás ápolónőt, Horváth András egykori…..
csepke 2016.01.17 09:53:14
@bértrollbosszantó_kovi1970: valójában egymás tökét fogják. Nincs két oldal, meg még több pláne. Kéz kezet mos. Amíg nem nyilvánosak az ügynök akták, amíg az érintettek nemcsak szabadon járkálhatnak, de zsíros parlamenti állásokban ücsöröghetnek 25 évek óta, amíg nem visszahívhatók a képviselők, addig valójában nincs képviselete a népnek. Addig ez a színház, amit itt leadnak a jónépnek, csak egy szűk réteg közpénzen való jól tartására van. Valójában a legszélesebb egyetértés van köztük: jól megélni, és minél tovább a húsosfazék körül maradni. Ezeknek az embereknek a jó része, ha levágnák az állami köldökzsinórról, holnapután éhen halna, mert semmi hasznoshoz sem ért.
csepke 2016.01.17 13:10:17
@stoic79: azt hiszem ezzel jól összefoglaltad a lényeget
Van egy hipotézis, mely szerint az apám az oka mindennek! Főleg annak, hogy milyen férfit választok, állítólag annak is, milyen nőnek érzem magam, de ne rakjunk túl sok terhet az öreg vállára. Nem gondolom, hogy ez ilyen egyszerű lenne: Az már világos, hogy én el bírom a szótlan, és érzéketlen…..
csepke 2016.01.17 12:52:05
@savanyú a narancs ( Villanyfényes): rátörsz éééés....leolvasod a villanyóráját? ;)
A gyógyszertár legalább egy héten egy alkalommal lehetne úgy nyitva, hogy munkaidő után be lehessen menni, vagy legalább munkaidő előtt. Mi is érintettek vagyunk a lányommal a Heim Pál bőrgyógyászatán már évek óta. Én is nehezen értettem meg ezt a sorszám rendszert. Tetézi a…..
Milyen marhaság,hogy reggel 7 kor 50 sorszámot kiosztanak,és aki kapja marja alapon jut be a rendelésre?Ha nem vagyok ügyes,vagy éppen nincs szerencsém, akkor aznap már nem jutunk be,másnap megint reggel 7-kor ott kell kezdeni. Üdvözlöm az olvasókat! Tudom nem leszek túl népszerű a…..
csepke 2016.01.10 18:42:10
@vackor1: azt mondod tőlünk nyugatra. hát melyik ország nem gazdagabb tőlünk nyugatra? őszintén kíváncsi vagyok. igen, de elkölteni jóléti szolgáltatásokra csak azt a pénzt tudja egy ország, ami máshonnan nem hiányzik. ezzel együtt azt gondolom, az emberek lehetnének egészségtuddatosabbak is hogy ne arra keljen költeni azt a keveset hogy tömegek rongálják az egészségüket 40-50 évig módszeresen, csak azért, hogy aztán 10-20 évig meg próbálják ezt a hatást valahogy közömbösíteni az egészségügyben horribilis, soha senki által meg nem keresett összegekért.
csepke 2016.01.10 19:59:10
@mig54: a termelékeny élet nálunk kb. 50 éves korig tart bezárólag, az egészségügyi kiadás meg onnan kezdődik csak igazán. így rossz nyelvek szerint nem sok indok van ami a fejlesztése mellett szólna.
csepke 2016.01.10 20:46:35
@mig54: igen, ebben tökéletesen igazad van
Az új év kapcsán, jó néhány napot eltöltöttem, pihenéssel, semmittevéssel, meg szórakozással. Jó volt, sok kellemes dolog történt velem. A tudósok is megajándékoztak néhány igen hasznos felfedezéssel, amelyek nélkül eddig alig is tudtam élni. Csodálatos apróságok ezek, amelyektől kellemesebb a…..
csepke 2016.01.10 19:39:19
@Diorella Queen: nemcsak tárgyat lehet. hányszor látom lecsúszott népréteget az élelmiszerboltban, a seggük kilóg a gatyájukból, de kóla, chips, színes méregdrága minijoghurt(jobb esetben) édesség cigaretta...stb. a kosárban, sokezer forintért, de semmi olyan, amiből holnapután is ebédet lehet főzni. az előrelátás teljes hiánya.
csepke 2016.01.10 19:50:22
@Kulics: igaz, de ha nem telik rá, akkor nem telik rá. ha hó elején kirúg a hámból az a rosszul gazdálkodás. erről beszélünk. bizony, a boldogság meg öröm nem jár alapon, az sajnos az csak a paradicsomban van úgy.
csepke 2016.01.10 20:02:14
@Kulics: én értem a lelki okait. mi több meg is értem. de ez attól még nem változtat a tényen.
Sokszor gondoltam már, hogy nem foglalkozom tovább ezzel a kérdéssel, hogy melyik kérdésről van szó nem árulom el, mert megvagyok az életemmel ahogy vagyok. Jó  kedvem van, röppenek és így tovább, máskor meg kicsit szomorkás vagyok, mint a földi halandók nagy része.. Persze biztos valamivel jobb…..
csepke 2016.01.03 19:52:09
@FemmeFatal: így van! és ha most kulics ennek aláfekszik, önkasztrálva, a békesség kedvéért... ;)
csepke 2016.01.03 20:08:14
@FemmeFatal: na de önkasztrálva? már minek :)
csepke 2016.01.03 21:12:13
@savanyú a narancs ( Villanyfényes): narikám, csak nem kiborultál? ;)
Jelentem a Blogtali 2.0 sikeresen megtörtén, jó volt, szép volt, üde volt, talán egy kicsit rövid volt. Kiderült, hogy a legrosszabb sör a kávés sör, rögtön utána jön  füstölt sör. A női inelligencia hanyagolható, jó, jó, de azért legyen jó lába, ha lehet kérni. A…..
csepke 2016.01.01 18:13:05
@savanyú a narancs ( Villanyfényes): és ült a kanapén, és szürcsölte a pezsit, és beledumált hogy mit írjak a férfiakról. így éjfél előtt kihajítottam ;)
csepke 2016.01.02 18:56:41
@FemmeFatal: enyém szekrényben van nari már nehezen férne be, esetleg a kiló liszt meg a vaniliás cukrok közé ..;)
csepke 2016.01.03 10:11:14
@savanyú a narancs ( Villanyfényes): narit nem? strapabíró nari ;)
  Van pár dolog, amit át kell élni egyedül, ahhoz, hogy az ember igazán magára találjon és elmondhassa, hogy egy befejezett alkotás. Legalábbis szerintem, nekem ezek sokat segítettek, de hozzá kell tennem, amit tanultam itt a kommentelőktől, hogy ez az én szubjektív világom, fenntartással kezeljék…..
csepke 2016.01.01 18:02:11
@Pixynor: ehh! férfiban bízni? ;) nem túl kockázatos ez?
csepke 2016.01.01 18:10:32
@Pixynor: neked is! jöhettél volna emlegettünk
csepke 2016.01.01 18:27:34
@Pixynor: azért mert annyit okosodol, hogy nem jut ránk időd? aztán majd túlintelligenciázod magad, és cserélgetheted a kerekeidet sk az idők végezetéig ;)
Alibanya jegyzetel Blogtali 2.0 2015.12.17 10:39:21
Kedves kitartó blogolvasók! Szeretettel várunk mindenkit a következő blogos eszmecserére december 30. án 18 órától a szokásos helyen, azaz az Élesztőben.   ..
csepke 2015.12.30 14:29:18
@Kulics: nem értéktelen kacatáru! inkább abban az értelemben, hogy a közös ismertetőjegy a ff-rajongás. ilyen értelemben az egy egynemű halmaz. és persze mindenki másnak aki nem ff ez a tulajdonsága a "masszának" abszolút érdektelen jellemzője! ;)
csepke 2015.12.30 15:05:17
@Kulics: intellicicás? ;)
csepke 2015.12.30 15:08:44
@Zsit (nyau és rémizé): ne bánd, lehet mi sem látjuk, hátha sürgős halaszthatatlan dolga akad, tekintettel a közelgő 4 napos sátoros családi ünnepre...;)
Itt van az idő, hogy karácsonyi témát molesztáljak egy kicsit. Advent utolsó vasárnapja van és én még le sem írtam azt, hogy karácsony. Kell az alkalomhoz illő szöveg és hogy gyönyörű, fenyőfás csilingelős képeket rakhassak fel marékszámra az oldalamra, erre vágyom tényleg. Megmondom őszintén évről…..
csepke 2015.12.26 22:14:23
@FemmeFatal: mit kell azon ennyit tökölni!...;)
csepke 2015.12.28 08:33:37
@FemmeFatal: csakegyvalaki rutinos róka már, lelkiszemei előtt ettől rögtön felrémlett a félévente egy típusú női megoldás...úgyhogy nem tudja azt mondani könnyű szívvel, hogy persze, nem a mennyiség az érdekes. ;)
csepke 2015.12.28 12:15:47
@FemmeFatal: jajj ff ez olyan brutálisan hangzott tőled!
    " Ilyesformán a kommunikációkutatásokban érvényesülő társadalomtudományi paradigmát nem szükséges elvetni. Azt inkább módosítani kellene, egy új, másféle szociálkonstruktivista megközelítésnek megfelelően, ami a társadalom pozícióját és szerepét az univerzális…..
csepke 2015.12.27 18:07:54
@WiteNoir: ;)