Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kaprye

612 bejegyzést írt és 159 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Párbeszéd G. és köztem: - Abbahagytad a blogodat? - Talán igen. - Miért? - Csak. - Jó lenne, ha odaírnád. - OK, odaírom. Szóval, olvastátok. MOST IDEÍRTAM. Minden egyéb információ, napi történéseim a FB oldalamon láthatók. ..
Életem Új-Zélandon Születésnap 2013.01.13 01:31:02
Január 12. egy születésnap No nem az enyém és nem is a George-é. Egy  kedves magyar ismerősünk, Sándor hívott meg a születénapi vacsorájára. 80 éves lett! Ezért aztán a napot itthon töltöttük. Az idő sem csábított, mert bár nem volt hideg, de nagyon fújt. …..
Január 11. Terveztünk-szerveztünk és végül találkoztunk! Dr Sike József, ismerősünk az elmúlt évről,  ismét Új-Zélandra érkezett. A fiú-lány vízilabda válogatottat fogja edzeni, folytatva az elmúlt évben megkezdett munkát. Mellette még a helyi csapatoknak is az…..
Életem Új-Zélandon 8-9-10 és ? 2013.01.10 22:45:03
Ismét nagyüzem, nyár és kert...majd viharos szél és "munka". 08. kedd Ma bementünk az utazási irodába, hogy megrendeljük-lefoglaljuk a repjegyeket és a hoteleket. Jó sok időt eltöltöttünk, (hol álljak meg, melyik hotel legyen)  de hogy minden stimmeljen még Will az…..
Igen, ismét sok nap elszaladt, nem értem rá, vagy csak egyszerűen lusta voltam írni...Mindig volt/történt valami. Azért sorban hogyan is volt? 3. csütörtök Poriruába mentem busszal, egyrészt kicsit nézelődni, másrészt vásárolni pár dolgot fotónyomtatáshoz. Az idő kicsit…..
Először is véget ért a 2012-es év. Hogyan is? 28-án pénteken a Marae-ba voltam meghíva, mert Ha'ze adományozta oda megőrzésre  a képeit. Kicsit csúszott a program, így délelőtt megfőztem/előkészítettem  a vacsorának valót... a sok ünnepi kaja után csak egyszerűt.…..
Igen, volt és elmúlt sok-sok nap...közben történt ez, meg az... Gyorsan sorban: 22. szombat: Kertelés reggel. Piacolás-kis séta, vásárlás és vacsora. George tarakihit sütött mellé Mango salsa-t készített. Aztán pedig Zsuzsival és a lányokkal elmentünk sétálni.   23.…..
Ismét elszaladt három nap, és én nem írtam...mindig volt valami máááááááááás 19. Szerda A napot a kertben kezdtem, mert mióta NYÁR van, locsolni kell...hol itt, hol ott és végül az üvegházban is...Aztán irány a belváros. Előbb Alan galériája, s kis pénz állt a…..
Életem Új-Zélandon KÖDÖS kedd 2012.12.18 05:03:29
18. kedd Köd, felhő a háztetőn, langy...szellő is alig...és szitáló eső. Mára nem terveztem elmenő programot. Helyette itthon tettem-vettem. Előbb a konyhai romokat tüntettem el, majd a karácsonyfát díszítettem fel...(itt sokkal hamarabb szokás, már késésben…..
Szerda 27.folytatás .... a vörös szőnyegnél járunk...illetve álltunk. a "kertéshez közeli" helyünkről már nem mertünk elmenni.DE legalább jól éreztük magunkat. Közel a riporterálláshoz, Silviával és férjével jól töltöttük az időt.Aztán beindult a "menet". Jöttek az…..
kaprye 2012.12.18 04:39:41
@Tomio:
Örülök, hogy tetszettek a képek és ismerős a főpolgármesterünk is :-)
"Kicsi a világ" Üdv Éva
Igen, ismét gyorsan szálltak a napok. 15. Szombat Vásár és készülődés Délelőtt már 9 után indultam az év utolsó Newtown Peoples Market-jére. Ezen a napon kicsit többen voltak az eladók, de a vásárlók nem igazán...Inkább csak nézelődők , mint a képen a kínai ismerőseim…..
Ahol abbahagytam az a hétfő volt. Most, hogy nekifogok, pedig már péntek este. A napok őrült rohanásban vannak... Most akkkor visszafelé: 14 péntek Ma az "esti romok" eltakarításával kezdődött, majd a  Hírmondó zárással, szerkesztés, színezés, nyomtatás és postázás.…..
Sokminden történt ismét a hétvégén hét elején Csak sorban: 9. Vasárnap kiállítás- Party Persze előtte sütés, főzés, pakolás...majd "cuccolás". A Santa Parade miatt a belváros lezárva, így egy jó darabig kézben vittünk mindent. Még jó, hogy előző nap  és éjjel…..
7. péntek Délelőtt itthon rendeztem össze a kiállítás anyagát. Terveztem, amit még kellett. Nem mellesleg válogattam a holnapi Garage-Sale-re is. Aztán délután bementünk a studióba "falra tenni" a képeket. A fiúkat tracsizás közben sikerült  elcsípnem a fotóval: A…..
Hát igen, ilyen sem volt még, hogy egy hét is elteljen és nem írok semmit. Mentség csak az, hogy sok érdekes történt, sok dolgom volt, rengeteg kép és azokkal munka... Röviden az elmúlt hét: 30. péntek erre a napra egy közeli kis lakás/műhely/galériába mentem kiállítás…..
Köszönöm, azoknak, akik "reklamálták" a bejeggyzéseket, de nagyon-nagyon elfoglalt voltam.Tudjátok egy-egy rendezvényen-eseményen az ember csak lövöldöz, de utána kell jönni egy komoly válogatásnak, rendezésnek és az bizony munka! Szóval akkor kezdjük a hét elején: 26.…..
Igen, ez egy ilyen..Délelőtt itthon, de délutánra munka + szórakozás egyben. Korán délután még Zsuzsi átjött hozzánk és kaptam tőle szép ajándékokat amit Ausztráliából hozott. Elhozott pár képet is, így megismerhettem én is Évát a barátnőt, láttam, merre járt, mit…..
A naptár tele programokkal, csak választani kellett és megtalálni a "helyes" sorrendet. Elsőnek a Newton Peoples Marketra mentem. Itt nagyon kevesen voltak, hiába az erőlködés, nem akar beindulni...Azért ha már ott voltam kitettem pár képet, képeslapot, könyvjelzőt. Rövid két óra…..
Sajnos nem én, nem mi táncoltunk...de amit láttunk az nagyszerű volt. Mindez egy iskola 2 éves hallgatóinak a show-ja volt. Kezdés 1 -kor, (szándékosan ezt az időt választottuk) a műsor 3/4 3-kor ért véget. Egy komplett produkció sok-sok részletben, mind-mind jól, pergőn előadva…..
Igen, MA NYÁR VOLT! Már reggel sütött a nap...kicsit a kerttel kezdtem. Aztán főzés, apróságok, majd be a városba. Előbb leszálltam Newtownban, ahol megnéztem Paul kiállítását. Innen mentem   nyomtatni. Pár meghívót papíron is, ami kézbe adható. Útközben…..
Sütni-főzni nem kellett. Kerti apróságok-kis-ez kis az a házban és elindultam, hogy nyomtattatok pár meghívót a pár órás kiállításra évvégi party-ra. HAHAHA Mikor már éppen leszállni készültem a buszról, akkor kapcsoltam, hogy a kis kütyüt (melyen a nyomtatásra váró…..
A naptár tele erre a hétre. Mindig történik majd valami... 19. Hétfő A délelőtt  ágyneműcsere, mosás, pakolás. Még egy kis kertelés is belefért. Főzni nem kellett vacsorára, maradékoztunk .-) Délután  "kerestünk egy magyart" aki itt élt. De nem találtuk...:-(…..
18. Vasárnap Fészek nap A délelőtt a főzéssel és mellette írással-olvasással telt. A pörkölt befejezése, a lencsefőzelék elkészítése volt a feladatom. Minden időre elkészült, minden finom lett... Fészek...Itt most nem voltunk sokan. Gabrielék Szamoa-ba utaztak, Zsuzsi…..
Ismét elmaradásban...de pótolom. 16-án pénteken az itthoni tennivalók után kora délután mentem be a Studióba, hogy először Gabrielnek segítsek feltenni a képekhez tartozó feliratot a falra. Majd Arielre vigyáztam, hogy Annáék tudjanak készülődni mielőtt megérkeznének a…..
Kicsit elmaradtam...de okom volt rá. A naptáram tele hetek óta, és még váratlan felkérés-megbízás, no meg ötlet is. 13. kedd Délelőtt a Newtown Communtiy Centre-be mentem, mert a Time Bank egy éves évfordulójára készül egy riport és ehhez készült kép. Itt kiderült, hogy nem…..