Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ekat

0 bejegyzést írt és 2616 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak olyan éttermek a kis listámon, amelyekre már régóta szerettem volna sort keríteni, mégis valamiért még nem sikerült. Most egy ilyen tételt sikerült behúznom a MÁK restaurant képében. Az étterem miliője nagyon kellemes, egyben kicsit minimalisztikus is, nagyobb terek, de azért kihasználtan…..
Az már ugye hivatalos, hogy lesz idén országos Michelin Kalauz. A kérdés már csak az, hogy pontosan mikor, na és kik szerepelnek majd benne vidékiként csillaggal...
Hajónapló Vasárnap. 2022.07.17 22:43:10
Sokat dolgoztam tavaly a kerti pavilonnal, de NAGYON megérte. Ebben a döglesztő hőségben egy nyugalmas, hűs sziget a zöld kert közepén. A legélhetőbb hely az összes tereink közül. Nem tudom mit kezdenénk nélküle például ha vendégeink jönnek. Mert a hajón ilyenkor napközben meleg van, a parányi…..
A Comedy Central április 1-jén 21 órától műsorra tűzi Bödőcs új stand-up estjét. Mi már láttuk, íme a dupla villámkritikánk. Szigorúak voltunk, de igazságosak. A laikus azt gondolná, a Trump-éra valóságos témakánaánt hozott a humoristák számára, de azóta többen elmondták, az egyre szürreálisabb…..
      Nem spiláznám túl a sztorit, nézzétek meg a kis reklámfilmet. Sharon Stone szemüvegekhez adta az arcát.. és az egész lényét. Szerintem bitang jól néz ki, de biztos most is lehet jönni a szomszéd kertje sokkal szexibb kommentekkel. 63 évesen azért szeretnénk ezt a fizimiskát... na jó, meg…..
MagyarTarka Csak egy autó? 2022.02.27 12:49:29
Egy autónak kétszer örül az ember, amikor megveszi és amikor el tudja adni. Apámtól hallottam ezt az örök igazságot, akitől - nő létemre - a benzin illatának szeretetét menthetetlenül megörököltem. Színtisztán emlékszem rá, bár még csak óvodás voltam akkor, milyen rossz érzés volt, amikor szüleim…..
Kedves olvasók! A kommentekben többen is kérdeztétek, az elmúlt két hétben miért nem került ki új poszt. Ennek az az oka, hogy a vírushelyzet kirántotta az eddig biztos talajt a lábunk alól, és egyik pillanatról a másikra kétségessé vált a blog jövője. 15 év nagyon sok idő, és sok munkánk van a…..
ekat 2021.01.26 22:20:29
@Xezs7:
Most gondolkoztam, tudod az én alapvető problémám az egész eredeti felvetésemmel az, hogy szabályszerűen irtózom a csalás / nyerészkedés / seftelés / ügyeskedés / okosban-megoldás minden formájától. Nem tehetek róla, így kódoltak. :) Nem is leszek gazdag soha. :)
A leértékelt dolog viszont sehogy nem jön ehhez az egészhez.
ekat 2021.02.13 18:28:49
@Opportunista mikroba:
Én férjet is így szereztem. :) (Nem párkeresőn, hanem az Index fórumán, egy 2005-ös topictalálkozón láttuk egymást először.)
Biztos van, aki hazudozik, de én is jópár embert ismertem még a férjemen kívül is, és egyikük sem hazudozott semmiről. Szerintem aki normális ember, az a neten is normális ember.
ekat 2021.12.26 09:46:09
Phonecast 2021 legjobb mobiljai 2021.12.18 14:36:09
       2021 vitathatatlanul fontos év volt a mobiliparban, hiszen ha radikális újítások nem is tűntek fel nagy számban, rengeteg tavaly még kísérletinek tűnő technológia kapta meg kiforrott formáját, elég a hajlítható Samsungok nagy sikerére, a ZTE és a Xiaomi minden eddiginél használhatóbb kijelző…..
MI A BAJ A MINIMÁLNYUGDÍJJAL? Érdekes dolog a minimálnyugdíj! Ennek a kérdése az utóbbi időben mindig mostoha gyerekként volt kezelve. A minimálnyugdíj összege 2008. január 1. óta 28.500.-Ft, azaz immár 14 éve változatlan. Soha nem emelik. 2008-ban a minimálbér is csak 69.000.-Ft volt.…..
ekat 2021.12.13 15:46:35
@Motorogre: Az adózáshoz adott éves kimutatást észszerűbb. :)
ekat 2021.12.13 15:52:55
@Visceroid:
Egy full bejelentett legális melóhoz rengeteg minden kell....
MI? Városban konkrétan semmi. Tudod ki menne trükköző gagyi cégekhez, amíg nem létkényszer... plomám.
Soha nem dolgoztam nem 'full bejelentve', és a tág családom sem. Nincs is problémám a 40 év után idén megállapított nyugdíjammal. :)
ekat 2021.12.13 15:53:34
@ekat: Eltűnt egy rész valahogy... Jav.: Nekem sincs diplomám.
A Párizs és Lyon közötti hagyományos vasútvonal túlterheltsége miatt született meg a francia TGV, ugyanis a két város között egy új vasútvonal megépítésére volt szükség. Ha pedig már újat építünk, az legyen a lehető legjobb. Az általunk ismert TGV ötlete nem egyből született meg, volt néhány…..
         Létezik egy insta oldal, ami gyakorlatilag ismert emberek előtte-utói fotóját rakják össze. Erről azt gondolom, hogy akár plasztikai sebészek, akár esztétikai sebészek kiválóan csemegézhetnek belőle. Persze, ki az, aki nem szeretne kicsit szépíteni magán? Még Palvin Barbi is felkerül…..
Mészáros Ádám két Michelin-csillagos séf vezetésével november 17-én megnyílik a BOTANIQ Turai Kastély új fine dining étterme, a Clarisse. Az étterem kínálata túlmutat a gasztronómián, hiszen egy minden apró részletében megkomponált, Tura és a kastély által inspirált élménycsomagot nyújt a…..
Tisztelt Cím! Akkor most kicsit szögezzünk le néhány alapszabályt. A szarjaidra neked van szükséged, nem nekem Tehát én állítom a szabályokat, nem te Te alkalmazkodsz hozzám, nem én hozzád   Ezeket fejtsük is ki egy kicsit bővebben, mert ma megint felbasztad az agyam!..
ekat 2021.11.06 10:03:27
@RoxyCRX: Hát akkor az USA is elég elmaradt hely... majdhogynem kötelező a borravaló.
Ha a Balatonnál húsz fok alá esik a hőmérséklet, rögtön befagy az emberek segge és megáll az élet. De miért is kell ennek így lennie, mikor lehet másképp is? Adva van egy kis Balaton-parti község, ahol két jófej csaj gondolt egyet és felpörgették az őszi nyugalomra vonult kisközség közösségi…..
A fejlett világ népességének egyik legnagyobb problémája, hogy kamillás vagy aloe vera illatú klozetpapírral törli ki aranyértől fájó ülepét. Bizony, ez ám a nagy dolog!  Manapság nincs bubópestis, nincsenek emberfaló ragadozók az utcákon - ha mégis elszaporodnak itt-ott a medvék-farkasok,…..
  (A képen a saját otthoni cézárom látható) Jelen esetben nem az én megveszekedett hatalomvágyamról van szó, hanem a magyarországi cézár saláta felhozatal vizsgálatának szomorú eredményeiről. Egy ideje már lemondtam róla, hogy tisztességes, az előírásoknak megfelelő cézár salátát találhatok,…..
Vakáció a városban a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas években. Talán sokunknak van erről valamilyen élménye, különösen azoknak akik a fővárosban voltak gyerekek, és néhány nyarat a penelházak árnyékában töltöttek el...
ekat 2021.06.24 19:45:04
@Dee_: Én is ezen gondolkoztam.... 64-es vagyok. Oké, volt néha tollasozás a ház előtt, meg szalonnasütés a kertben, de amúgy.... volt hogy napi 5 könyvet elolvastam. :) Kásőbb meg, tinédzserként, kocsmák, rockkoncertek, diszkók...
1979 egyik nyár eleji szombat estéjén az "Egymillió fontos hangjegy" c. zenei műsor egy egész adást szentelt a semmiből nagy hirtelenséggel felbukkant supergroup-nak, a Dinamit Együttesnek. Felcsendült az első szám, a "Tinédzser dal" és rohantam az ablakhoz, hogy az bérházunk udvarán lebzselő…..
            A pandémia alatt sokaknak megváltás volt, amikor fodrászhoz mehettek, egyrészt a szabadság érzését adta, másrészt remélhetőleg egy jó frizurát. Azt is ismerjük, amikor valaki drasztikusan változtat a haján - biztos valami történhetett, mondjuk vagy gondoljuk. Most Jurgita…..
Megérkezett végre fizikai valójában is a Xiaomi legújabb TV okosítója, itt a Xiaomi Mi TV Stick. Még májusban mutatták be nagyon titokzatosan ezt a kis kütyüt, ami valójában egy pendrive méretű mini médialejátszó, eredeti Android TV rendszerrel és elméletileg arra hivatott, hogy a buta tévét okossá…..
  Hogyan tűnjön folyékonynak az idegen nyelvhasználat még akkor is, ha nem beszéled olyan jól?   Amikor elkezdesz egy idegen nyelvet tanulni, természetes, hogy olyan tankönyvből, hanganyagból vagy app (lásd Duolingo) segítségével tanulsz, melyeket kifejezetten a nyelvtanulóknak lettek…..
ekat 2021.05.03 17:40:11
@Örömhernyó:
Nekem pont fordítva. :)
De nem random szavakat rakok fillernek, vagy a posztoló rosszul értette, hogy mi az a filler.
Felteszek egy kérdést és jelöljétek meg a helyes választ: Ki az a kortárs horroríró, az ijesztgetők ijesztgetője, a rémek réme, aki számtalan könyvében súlyos traumákkal, de egyúttal felhőtlen szórakozással ajándékozta meg a modern kor gyermekeit és felnőtteit? A. Stephen KingB. Stephen KingC.…..
ekat 2021.04.06 09:12:58
@eßemfaßom meg áll: Pont ezt gondoltam én is....
Amikor megpillantottam az Instagramon, hogy kacsamájjal töltött, szarvasgombás, hólyagban sült szupercsirkét kínál egy fantasztikus étterem, nem volt kérdés, hogy azonnal meg kell kóstolnom. Aztán nem minden úgy sikerült, mint terveztem...