Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pisti - A.N.I.F.

102 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Versek Robbanás 2008.10.19 14:02:50
48. Robbanás   Várod a beteljesülést, De az alagút végén csak a fényt látod, S az is csak egyre csak halványul szemed előtt, Te futnál, Hogy utolérd őt, De a pont egyre kisebb, A remény elveszik, Dühös vagy, Tőrnél és zúznál, Belülről egy hatalmas üvöltés…..
Versek Az Út 2008.09.21 13:05:47
47. Az Út   „Üdvözöljük kedves utasainkat, az első megálló: Pillangó utca, az ajtók a jobb oldalon Nyílnak…” Lassan megnőnek az ódon fák, Árnyékba borítják a kis virágokat, S hosszú ujjukkal a távolba mutatnak… Vár egy új világ a réten…..
Versek Hová lettetek? 2008.09.11 21:36:00
46. Hová lettetek?   Unott angyal és szomorú ördög Egymást átkarolva andalognak A Duna két sötét partja között. A Lánchíd és Országház már mogorva, Sötét lepelbe bújtak; autók, Buszok, villamosok, s az emberek Fojtó zaja csak halvány, elmúló Kép, minden…..
Versek Pokoli pusztán 2008.09.11 21:35:22
45. Pokoli pusztán   Kies pokoli pusztán jártam     Por, s hamu a nyakamig Értek, s már semmi mást nem láttam,     Mint rút hárpiát; addig Ismeretlen, féltékeny átkot…     Ahogy sárga fiola Irigysége utat vágott,…..
Versek A Versről 2008.03.31 21:58:19
    "A vers művészet. Ennélfogva célja nem is lehetne más, mint a gyönyörkeltés. Na nem úgy, mint a hedonista élethabzsolásnak, az italnak vagy egy viccnek. Hanem úgy, mint a természetnek. Amikor az ember kiül a teraszra ősz derekán hallgatja az egyre némuló…..
- Erdő, erdő rengeteg, Hogy folyik az életed, Mert sok idő elszaladt, Mióta nem láttalak, S mióta lábam bejárt Messze földet , hét határt. - Mint rég, úgy folyik sorom, A zimankót hallgatom, Hogy' szaggatja ágaim, Eldugja patakjaim,…..
Versek Kék Tündér 2008.02.27 18:54:38
Már esteledett. Legjobb ruháját öltötte magára, legalább emiatt nyugodt volt. Igen, passzol a piros meg a fekete, határozottan, állapította meg bejárati tükör előtt. Már csak a smink hiányzott, de alig tíz perc múlva indul a busza. Gyorsan felkente az alapozót, kis rúzs, kis…..
Versek Széthulló világ 2008.02.27 18:53:41
44. Széthulló világ   Labda, torta, madár, hajók, Folyó, világ, merész majmok… Virágok? Fák? Pici semmik, Míg ők a zsebüket tömik.   Autók, repülők és villák, Tenger, jachtok, gazdag világ… Füst, benzin, olaj, háború, Fegyver, golyó,…..
Versek Néma sikoly 2008.02.27 18:46:37
43. Néma sikoly   Világra jöttem, elindultam Az úton, tele célokkal, Vággyal, tetterővel. Újra Meg újra végiggondoltam Kalandos, világmegváltó Életem, innen, Isteni Menedékemből. Míg várom Csodás életem, emberi Zaj, fény, fájdalom, Sikoltanék! De nem…..
Versek Ügyirat 2008.02.27 18:46:00
42. Ügyirat   Könnyű csillagtenger, Édes álomillat, Emberi küzdelem, Látnoki ügyirat.   Látnoki ügyirat: Emberi gyarlóság, Álmunk tovaillan, Tengernyi mohóság…..
Versek Természet-fotó 2008.02.27 18:45:30
41. Természet-fotó   Kék nefelejcs és ibolya, Mentalevél, s a friss zsálya, Hatalmas lombú bölcs, vén tölgy, A természet szép, úri hölgy...
Versek Az én hazám 2007.12.16 20:31:41
40. Az én hazám   Szép vagy, gyönyörű vagy Erdély-hazám, a nagy Világon nincs más hely, Hol nyugalomra lel Az én forrongó lelkem.   Kárpátok szent bérce, S a Marosnak völgye Az, mi megdobbantja Szívem. Távol vágyam Gyötör, hogy láthassam,   S…..
Versek Magam alatt 2007.12.07 20:44:34
39. Magam alatt   Üdvözlöm! Én nem kutatom. Elsuttogom, nem kántálom, Megismertem, nem tüzeltem, Most összevarrom, s széttépem. Nem zavarok, csak figyelek, S magam alá temetkezem…   Magam, magam alatt vagyok, S gondjaim oly’ hatalmasok! Nagy, nagyon…..
Versek Ember, figyelj... 2007.12.07 20:44:04
38. Ember, figyelj…   Ember figyelj, okulj és tanulj, Vedd észre, mi van körülötted, Gondolkodj a dolgokon vadul, S nem lesz gát boldogság s közötted!..
70 éve se volt másként..Istenem, még ilyet, hogy tenem hallottad a nagy miniszterhatalmas beszédét az államháztartásrendbehozatala tárgyában!Én ott voltam, lásd, s a hazafiúikötelességemnek eleget tevén, csupaláz voltam a meghatottságtól; -nemes indulat és honfibú!Ily…..
(Hadköteles évszázadunk elején)Páris, Peking.. London vagy Róma?Be unalmas város ez a Föld.Egyazon város és falu: semmi.Már menniSehova se érdemes:Valami más,Valami nagy riadal vóna.Ki bírja még a szürkeséget,Ki hazugokat tündököl?Már jöjj, Ököl:Boruljon föl e nem jó…..
Versek Semmi 2007.11.14 20:42:00
37. Semmi   Se itt, se most, se semmikor, Semmit, senkinek, semmikor. Sem ezt, sem azt, se most, Se holnap: soha máskor!..
Versek Utazás 2007.11.14 19:33:00
36. Utazás   Magam, magam, magamba fordulok: Felnyílt, vörös belsőmbe látok!   Mi van ott? Mi van ott?  - egy hang kérdi most.   Tüdőm, szívem, májam, s porcok – mondom. Nem ott, nem ott, hanem a lelkedben!   Köd, képek, érzések, elvek s…..
'48 emlékéreA fölkelt nép igazságos haragjaMilyen nagyszerű, milly dicső lehetett,Hatalmas lángok óceánja volt az,Mely elsugárzik a világ felett.E lángokat nem orv kezek gyújtják,Hogy fölvernék a csendes éjszakát,S porrá égessék a lombot, s virágot,Melyet a szorgalomnak fája…..
egy kis szürreáléVan-e nálatok alkohol? Nálunk a városban nincs sehol. Van-e ott könnyűvérű nő? Nálunk nincsen, csak térerő. Vannak-e arra dílerek? Nálunk a tehén ad tejet. Az utcán laknak-e emberek? Nálunk csak az, aki szeret. Van-e nálatok maffia? Nálunk mindenki kiscica.…..
Versek Sötét veremben 2007.11.08 18:10:00
35. Sötét veremben   Sötét van. Csak néhol szűrődik be Egy-egy lámpa fénye. Szíveinknek Jeges félelme szúrja át A metsző, hideg félhomályt.   Csak a motor zúgása, a társak Félelme és utolsó imája Hallik. Majd mindenki fülel: A nagy zaj csak lassan ül…..
minden időkreSikolts, tébolyult vád!Embert öltek, amíg aludtam.Embert akasztottak, míg betakaróztam,szívük átszúrták.A kín húsomba vág,és szégyen éget, mikor ti öltök -hogy tartsak veletek, mikor ti öltök?Szíveket döftök át.Szörnyű csalássalcsábítanak titeket, hogy…..
igenCsordogál a sárga lámpafény,Tornyosul a mosatlan edény.Kenyér, dohány és könyv az asztalon.Az őrült költő képe a falon.Emmi számol. Keze ölébe hul..Szerelemmel és bizalmatlanulnéz rám, ki éhség s vérengző korokellen oltalmul verseket írok.1939..
vigyázz, csöpögugyanakkor ez is művészet   A szíved majdnem megszakad szólnál, de szavad elakad, szólnál, de görcs és fájdalom fuldoklik föl a torkodon, oly mélyről, mintha lelkedet, a recsegő idegeket húzná magával, úgy sajog szád felé néma…..
bizodalom Hálaadása Dávidnak az istennek reá gondviselésiért és táplálásáértAz Úr énnékem őriző pásztorom,Azért semmiben nem fogyatkozom,Gyönyörű szép mezőn engemet éltet,És szép kies folyóvízre legeltet.Lelkemet megnyugotja szent nevében,És vezérel engem igaz…..