Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eszterencs

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Havas Henrik hetekig hiányzott az ATV Tabu és a Civil a pályán műsoraiból és a Klubrádióban is helyettesítették, ám az okokról eddig nem lehetett tudni semmit. A Tanár úr szombaton a Klubrádió Klubdélelőtt című műsorában nyilatkozott először arról, hogy miért kellett…..
A BKV - vagy a tököm tudja, hogy hívják most - évtizedek óta az egyik legnagyobb lenyúlda.Nem tudom elhinni, hogy a saját zsebének (és pártkasszák?) tömésével megbukott Szilágyiné Szalai Eleonóra az első és az utolsó volt a sorban, hogy Hagyó Miklós egyedül ártatlan a…..
eszterencs 2013.01.07 16:26:56
@eßemfaßom meg áll: nem segilyesbérlet kéne, hanem normális jövedelem és munkalehetőség, vagy olyan öszegű segély, amiből lehet ennivalót és buszjegyet is venni. Van egy tanárnő ismerősöm, meghalt a férje, egyedül maradt két kiskorú gyerekkel, ügyes gyerekek, már az anyjukat is megtanitották hatékonyan bliccelni. Ha nem esznek, akkor éhendöglenek. Ha ügyesen bliccelnek, az segit a túlélésben. Nyilván,ha ők is Viktorka unokaöccsei lennének, akkor kapnának szolgálati autót sofőrrel, és nem kéne nekik villamosozni. Nagyon sokan kényszerből bliccelnek, nem azért mert tisztességesnek tartják, hanem mert muszáj nekik. Te elég jó fizut kapsz az észosztásért, nem mindenkinek sikerül ilyen finom bloggeri álláshoz jutnia.
A múlt hét péntekén (október 5.) Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter ismertette a kormány gazdasági intézkedéseit, a jövőre vonatkozóan. A 400 milliárd forintos EGYENLEGJAVÍTÓ (szigorúan nem megszorító) programra a 2013-as költségvetésen esett vagy esendő lyukak…..
eszterencs 2012.10.08 20:55:21
@kem-fiz: a helyzet ennél azért differenciáltabb - még reálszakos tanárként sem mindenütt lehet rendes állásba elhelyezkedni - nyilván más a helyzet egy kisvárosban, más Bp-en, stb. - van ahol igen nagy érték egy fix fizetésű pedagógusi állás, és polgármesteri hátszél nélkül még jelentkezni se érdemes rá... A mobilitásról meg nem érdemes beszélni, mert egyrészt ugye a tanárnő oda megy lakni, ahol a férje állást kap,másrészt egy másikk városba költözés nem olcsó mulatság, uszkve félévnyi pedagógusbér...
eszterencs 2012.10.08 21:07:09
@Cervisia: nincsen annyi hr-es állás, amennyi magyartanár szeretne elmenni hr-esnek... ne csináljunk úgy, mintha a gazdaság többi része számolatlanul fel birná venni a kiábrándult pedagógusokat, jó fizuért, hát ha ez igy lenne, akkor már egy pedagógus se lenne az iskolákban. Nekem volt olyan kollégám, aki rosszul fizetett pedagógus volt, mielőtt bekerült a versenyszférába, picivel több bérért. csak nem értette, hogy amikor a gyerekének téli szünetje van, akkor ő miért nem mehet szabira..., mert a versenyszférában decemberben meg kellett mondani, hogy július hányadikától veszi ki a 2 hetet... azt se értette, hogy amikor bejött egy váratlan munkahelyi probléma, akkor be kellett áldoznia a szombatját... a váratlan - és nem fizetett - túlóráktól meg annyira kikészült, hogy a következő tanévben visszament tanárnak... állitólag egy tanári állás mellett sokkal könnyebb gyereket nevelni.
Miközben kormányzati PR szinten a tyúktartásban látják a mélyszegénység elleni küzdelem egyik lehetséges megoldását, valójában egyre több, évtizedek óta tyúkot tartó vidéki család adja el (vagy eszi meg) az állományt és hagy fel véglegesen a kapirgálók…..
eszterencs 2012.09.17 23:10:36
@dr kíváncsivagyok: nem butaság. a hagymát , ami a vegetába és más ilyen izesitő sűritményekbe jócskán belekerül, hypoval töltött kádakban fertőtlenitik a technológiai soron.
eszterencs 2012.09.17 23:14:24
@bucbuc: a tyúkszar értékes, trágya, össze kell gyűjteni és őszi kertásáskor bele kell forgatni a földbe, javitja annak termőképességét. Persze lehet hogy erre gondoltál "menedzselés" cimén. Ugyanez igaz a fatüzelésű kályhák hamujára. azt is rászórják a földre és tavasszal ásáskor beleforgatják.
Napjainkban az öngondoskodás erény, rövidesen azonban a legtöbbünk számára kényszer lesz. Egy kis olvasnivaló: A német kormány az év elejétől kezdve a nyugdíjkorhatár-emelés eszközéhez nyúlt, a jelenlegi szintekről 2030-ra 67 évre növekszik a nyugdíjkorhatár. Szakértők…..
Jó napot kívánok. Én egy pékségben dolgozom napi 8 órában.Három hét táppénzre kényszerültem,és a munkáltatóm az első 15 napot nem hajlandó kifizetni.Ugyanis a jogszabály úgy szól hogy az első 15 napot a munkáltatónak kell fizetnie.Itt nem igy működik a dolog.Szabadság…..
Érdeklődő hívások száma az elmúlt néhány napban: 0Zaklató ingatlanosok száma az elmúlt néhány napban: 2Folyamatban lévő ügyek: 2Ebből:egy érdeklődő még függőben (várjuk, hogy bejelentkezik-e 3. körre)egy érdeklődő ma visszaírt, hogy még mindig meg szeretné venni,…..
Jól megkaptam N-tól. Idézem: "Magatokban kialakítottatok egy szakmát, teljeskörű munkaköri leírással és azt próbáljátok ráhúzni egy számotokra ismeretlen szakmára! Jelen esetben az ingatlanközvetítőre. Miért? Mert a ti érdeketek ezt kívánja? Hát ez nem így…..
eszterencs 2011.04.12 12:39:43
@Nico67_: Elképesztőek a nézeteid és a hozzállásod, Te vagy a vevők rémálma.
Egyébként vettem lakást, nem oly rég.
És valami iszonyatosan rossz tapasztalataim vannak az ingatlanügynökökről, az a véleményem, hogy törvényileg és büntetőügyileg és akármilyen módon, állami beavatkozással SÜRGŐSEN rendet kéne vágni az ingatlanközvetítői piacon.
Igen, egy lakásvásárlás piszkosul nagy megpróbáltatás egy család számára. És ennek részben a szarul és pofátlanul, cinikus módon dolgozó ügynökök az okozói.
Egyébként nem írtam, hogy az emailemre azonnal kell válaszolni. Jó nekem az este is, majd másnap elolvasom. Úgyse öt perc alatt lehet megszervezni egy lakás megvásárlását.

Egyébként az is felvetődött bennem, hogy troll vagy. Annyi hülyeséget írtál itt.
eszterencs 2011.04.12 17:33:27
@Nico67_: azt hiszem, ha rajtad múlna, akkor te tartanál fegyvert vkinek a fejéhez, hogy lakást vegyen, és neked meglegyen a jutalékod....

Az ingatlanturista pedig sokkal ritkább, mint ahogy azt az ingatlanosok mondogatják. Nem olyan baromi nagy élvezet egy kétszobás telepi lakást nézegetni...
Jó, lehet, hogy a Mónika-villát Érden megnézegetik turistaként, de ugyan már, egy negyedik emeleti, lift nélküli kislakás legfeljebb eme blog miatt kerülhet a"celeblakás" kategóriába...

azt pedig nemigen hiszem, hogy Te ingatlanügynökként életképes vagy. Dumád az van, hatalmas dumád, de hogy ügyfeled mennyi van, abban erős kétségeim vannak. Ezzel a pimasz dumával én nem biznám rád a lakásomat, de még a biciklim értékesítését se.

Egyébként egyetértek a blog szerzőjével, azok az ügynöki szerződések, amiket a franchiseok aláíratnak a lakáseladókkal, azok borzalmasak. És itt lenne szerepe a törvénykezésnek, vagy nem tudom minek, mert ezek a szerződések szerintem büntetendőek lennének... normális jogrendszerú országban ilyen szerződéseket tilos lenne használni.

egyébként nem sajnálom a jutalékot az ingatlanostól. pontosan tudom, hogy a hirdetések méregdrágák, a telefon méregdrága, pláne ha tökfeleslegesen pofázik rajta email helyett...
Az is egy külön téma lehetne, hogy miért is csesződött el ennyire a lakáshirdetési piac? kismillió netes hirdetési oldal, borzalmasan rossz hatékonysággal, baromi drágán, és rossz kereshetőséggel, órákig kell kínlódni a bogarászással... állandóan új hirdetésként látom, amit már 50-szer olvastam, de hát ugye újrainditják, 19 ügynökségnél találom meg ugyanazt a lakást, esetleg különböző fotókkal... mondjam, hogy volt olyan lakás, amit 3x néztünk meg, mert a kiimádkozott infok alapján nem derült ki, hogy ugyanarról van szó? az ügynök meg csak a sarki kisboltnál volt hajlandó találkozni, nehogy a tulajjal megismerkedjünk a PAPíR aláirása előtt???
baromi kínos volt... a tulaj is tépte a haját, meg mi is... persze mindig új fotók lettek, mert közben kipakolta bútorokat, rakott be a fotóba trükkösen virágokat, stb. ... de legalább láttuk 3x... Három különböző irodához tartozó ügynökkel...
eszterencs 2011.04.12 22:54:31
@marcangoló: á, dehogy, nem állítottam én, hogy eladni egyszerű, (kistelepüléseken pl. jelenleg nagyjából lehetetlen...)
Az egész lakhelyváltoztatás egy kemény procedúra, mindegyik oldalról, csakhát néha az életben meg kell lépni...
A poszt első felét H küldte, köszönjük!A fővárosi közlekedési anomáliák után nézzünk már körül az ország háza táján is ez ügyben. Tavaly március óta regisztrációs jegyet kell váltani a tömegközlekedési  járműveken. A regisztrációs jegyet azért vezették be,…..
eszterencs 2011.02.20 18:19:39
Borzasztónak tartom, hogy épp a leggyengébb, érdekérvényesitésre már képtelen réteg kedvezményének estek itt neki. Kérdem én: miért is kap az a rengeteg minisztériumi tisztviselő állami autót, és beléje benzint is? Pedig van annyi fizetése, hogy meg tudná venni. Az autót természetesen magáncélra is használja. Elmegy vele nyaralni az Adriára - pl. Demszky, meg persze az összes többi is. Lázár János autójára egyetlen hónap alatt 1 millió forintot költött a költségvetés. És hány Lázár János féle is van az országban? Van fogalmatok arról, hogy milyen tejjel-mézzel folyó kánaán van a politikai pártok, a kormányzat, az állami vállalatok topmenedzsmentje körül?
Persze, szerintem se kapjon minden 65 éven felüli nyugdijas ingyenjegyet, Biszku Béla fizesse ki a 300 ezres nyögdijából a vonatjegyet.
De olyan elképesztően szegény, filléres gondokkal küzdő nyugdijasok vannak, akik ledolgoztak 40-45 éveket, és nem éri el a nyugdijuk az 50 ezret. A szocializmusban a fizetések rohadtul alacsonyak voltak. Aki anno tsz-ben dolgozott például, az nagyon keveset kap. És ha valaki azt gondolja, hogy a háztáji kapálásból, közben 3 gyerek neveléséből sarokházat lehetett venni, az egyszerűen rosszindulatú és hülye.
Minden társadalom, annyit ér, amennyire az öregeit becsüli. Ez a társadalom keveset ér. A fiataloknak is ez a gondja, mert egy normális társadalomban egymásra épülnek a generációk. Ebben a jelenlegi magyar társadalomban pedig egymásnak feszülnek, és mindenki a másik réteget szapulja.
Arról van szó, hogy a szocializmusban valamiféle egyenlősdi volt, a Kádár és a szomszéd Karcsibácsi életszinvonala között uszkve 20-szoros különbség volt. Ma pedig 700-szoros van. Az ország javainak 90 százalékát a népesség 10 százaléka birtokolja. Ha a gazdagok kevesebbet vettek volna el a szegényektől, akkor nem lenne ilyen rettenetes a helyzet.
Felháborítónak tartom, hogy ilyen esztelenül, meggondolatlanul vagdalkozik sok hozzászóló.
eszterencs 2011.02.20 21:07:18
tudasbazis.org.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=721:hir603&catid=28:main&Itemid=186
Az Országos Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság 2010. januárjában 2 millió 980 ezer személy részére összesen 249,4 milliárd forint nyugdíjat, járadékot, illetve nyugdíjszerű ellátást folyósított. Az ellátottak a népesség 29,8%-át tették ki. - közölte a Központi Statisztikai Hivatal
tudasbazis.org.hu/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=81
havi nettó átlagkereset 2009-ben: 129000 ft
öregségi nyugdij átlaga: 87000 Ft
kb. 100 ezer nő és kb. 200 ezer férfi = 300 ezer ember nyugdija nem éri el a havi 60000 ft-ot. Közülük kb. 75 ezer ember nyugdija nem éri el a 40000 ft-ot sem.
tudasbazis.org.hu/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=81
ezek az adatok a sajátjogon, tehát munkaviszony alapján szerzett öregségi nyugdijakra vonatkoznak.
A fiatalkori szegénység és az öregkori szegénység között az a különbség, hogy egy 85 éves képtelen már munkát szerezni és dolgozni, egy 25 évesnek legalább esélye van feketemunkára, külföldre menni, kurvának állni, stb. Egy idős nyugdijas tényleg csak az éhenhalást tudja választani.
Normális értékrendű családokban egyébként a szülők alacsony nyugdija azt jelenti, hogy a gyerekeik próbálják meg őket a fizetésükből segiteni, amit az öregek többnyire pironkodva fogadnak el. Vagyis, ha a 65 éven felüliek kedvezményét elveszik, akkor a gyereke költ benzinre, hogy elvigye az anyját az orvoshoz, ergo a gyereke életszinvonala csökken. A vasút pedig ugyanannyiba kerül, mert üresen megy a vonat, nem lesz helyette másik utas, aki fizet.
Az egész kérdés, hogy a 65 éven felüliek utazzanak-e ingyen, erősen álságos. Csak az M6-os autópályánál több milliárd ment el korrupcióra, mint amennyibe az összes 65 éven felüli ingyenjegye került.
Tehát lehetne ott kezdeni az állami takarékoskodást, hogy üldözzük a korrupciót, ami uszkve 1000 milliárdnyi közpénzt használ el.
eszterencs 2011.02.20 21:22:31
www.origo.hu/itthon/20090511-korrupcio-partfinanszirozas-modszerek-technikak.html
"A magyarországi közbeszerzések összegéről a legfrissebb adat 2007-es, akkor mintegy 1750 milliárd forintot költött el az állam ilyen módon. Ha a legalacsonyabb, 10 százalékos korrupciós arányt vesszük, akkor 175 milliárd, ha a Transparency becslésének felső, 25 százalékos határát nézzük, akkor 437 milliárd folyt el az adófizetők pénzéből. "

Hát igen, amygar szeret élni és visszaélni ahelyzettel, mint ahogy a poszt szerzője irta.

Javaslatom: mindenki fizesse vissza közösbe, aki zsebretette az én adómból a 10-20 százaléknyi korrupciót, abból emeljék meg a kisnyugdijakat. Utána szüntessék meg a 65 éven felüliek ingyenes utazását.
A hír: Bakács Tibort bolti lopáson érték. Egész pontosan elkapták, ahogy egy rúd téliszalámival próbált kisettenkedni egy hipermarketből (bocs...). A háttér: Bakács Tibor már régóta panaszkodott, hogy nem megy neki a szekér, kevés a meló, sok a fizetnivaló, szívatják,…..
A Zugügyvéd is nap mint nap találkozik az alábbi problémával, kíváncsi, hogy a többi kolléga hogy kezeli ezt a helyzetetSzia ZugKolléga,Nem tudom, hogy a többi ügyvéd kolléga hogy van vele, de nekem k.vára elegem lett az ingatlanközvetítőkből. Bevett módszer, hogy annyira…..
Kévés György, Ybl-díjas építész - akinek legismertebb alkotása az Orczy Fórum Városközpont - bepöccent Budapest városszerkezetére. Mint a Napi Gazdaság írja, "a főpolgármesternek, a kerületeknek és a gazdasági, valamint a fejlesztési minisztériumnak is eljuttatta a…..
eszterencs 2011.01.21 22:46:54
Kévés elképzelése idióta.

Az Orczy-házban lényegesen nehezebb eladni egy lakást, mint a kelenföldi panellakótelepen, tessen megkérdezni egy ingatlanost. Senki se hülye, az Orczy-házban ócska lakások vannak, baromi drágán, rossz beosztásúak, minden közműműködés - pl. wc-lehúzás - hallatszik mindenhonnan, pontosan lehet tudni, milyen tv-műsort néz a szomszéd, stb., a folyosók... na... nem sorolom. Minden eladó szeretné megkapni, amit belefeccölt, de nem megy ám...És akkor pont egy ilyen rossz lakómonstrum tervezője kritizálja a panelházakat...

Azt a bizonyos tényt nem ártana tudomásul venni, hogy Magyarországon 2 millió ember él panellakásban, nemcsak Bp-en persze. Ez minden ötödik magyar lakos!

Persze biológiailag lényegesen jobb lenne egy embernek egy falusi portán élni, tiszta levegő, madárfütty, zöldmező... hahahaha... ha lenne iskola, posta, orvos, meg munkalehetőség is... de nincs.

Egyébként a vadiúj, méregdrága lakóparkokban éppúgy vasbetonból van a ház váza, mint a panelekben, és ezek 40 év múlva sokkal rosszabb állapotban lesznek, mint a szovjet kiskatonák által a hatvanas években felhúzott kelenföldi panelek most... Akkor még hagytak parkos részt is a házak között. Számold meg, hogy a vadiúj a Csurgói lakóparkban hány fa van?

A panellakások élhető környezetet adnak, a távfűtés pl. a világ legkényelmesebb fűtési formája, és ha nem kéne a Főtávnak a politikai garnitúrát szponzorálnia, olcsóbb is lehetne.

A Dunát a körútra? Én egy időben sokat álmodoztam arról, amikor Kelenföldről Újpestre kellett járnom a reggeli csúcsforgalomban dolgozni, hogy milyen szivesen felszállnék egy kishajóra, és minden reggel élvezettel végihajókáznék a városon? Mibe kerülne néhány kishajó? Kevesebbe, mint a körútra vinni a Dunát?
eszterencs 2011.01.22 00:40:11
@nemezisazis: én laktam panelben is, most családi házban. A fenntartási költségekkel kapcsolatban sok a mellébeszélés. Pl. fűtés. A panelben jóval drágább a havidij. De ha hozzászámoljuk, hogy a családi házban a havi gázszámlán kivül kell fizetni kéményseprés-ellenőrzés cimén évente 10 ezer körül, kazánellenőrzés-javitás 2-3 évente 10-15 ezer, persze függ a kazán életkorától, időnként új kazán kell, ami ugye 200-300 ezertől számitható, ha 20 évente, akkor is egy-két ezressel megnöveli a havi fűtést, és akkor még nem szóltam a kéményelőírások időnkénti szigoritásáról, ami mostanság sok helyen kapásból 300 ezer/ház, mert bele kell tenni egy kötelezően előírt béléscsövet, ha nem, akkor kikapcsolják a gázt... most akkor mennyi is a fűtésre a rezsi??
A szüleim paneljében ma is rendben működnek a 40 éve beszerelt radiátorok...
A családi házban egy tetőjavítás 500 ezertől indul...
Igaz, hogy közös költség nincs...
Szóval, ha kiszámoljuk, akár négyzetméterre, nem olcsóbb egy családi ház fenntartása. Csak sokkal jobb minőségben lehet élni egy jó minőségű családi házban. De pl. egy régebbiben, ahol már sok a javitanivaló, az elöregedett vezeték, kályha, tűzhely, stb. , ott bizony drága a fenntartás.
  Bár van néhány félbemaradt bevásárlóközpont-projekt Budapesten az Európa Center mellé tervezett Origótól a Mexikói úti gigaplázáig, úgy tűnik vannak még lefedetlen helyek - legalábbis a fejlesztők látnak fantáziát a piacon. Például a Futureal az Etele téren. Mint…..
eszterencs 2010.12.28 14:43:32
Régi poszt ez, nem tudom, hogy olvassa-e még valaki a hozzászólásomat... úgy találtam ide, hogy olvastam egy mai hirben, hogy sajtótájékoztatón bemutatták az Etele City Center terveit, a Futureal. Érdekelne, mert itt lakom, szinte a szomszédban... de sehol semmi, egyetlen rajz, kép se, csak a pársoros hir. Sokan gondolkodnak itt azon, hogy még időben el kellene-e adni a lakásukat avagy esetleg jófele forditja a környéket az új plaza?

A metroközpont irodaépületei futurisztikus stilusban elkészültek, egyelőre szellemépületek. Vajon mekkora gépkocsiforgalmat fognak generálni? És hol fognak azok járni? Az egysávos Egérúton? A kétsávos, jelenleg is gyakorta dugóktól terhelt Etele úton? Mert más út nincs...

A plaza helyével egyelőre annyi történt, hogy szétbontották a Számalk és az Artfleur épületeit - jelenleg hatalmas tornyokbán áll a sitt és hordja a szél a porát... az azbesztszázalék vszinűleg mérhető benne, a Számalk épületében rengeteg azbeszt lehetett a sok számítógépterem és az elavult, ősrégi légkondicionálás miatt...

Végigolvasva a fenti hozzászólásokat, a vásárlóerőről sokfélét írtak, és sok igazság van bennük.

A panelépületekben rengeteg ember él, egy olcsó Auchant-Tescot el fognak tartani, olcsó vásárlási lehetőség kifejezetten hiányzik a környékről, villamossal zarándokolnak a Savoya-parkba... de mivel alacsony fizetőképességűek, a luxuskávézók, divatmárkák, stb. nem belőlük élnek majd meg. Az ő vásárlóközönségük autóval érkezik, ha érkezik, és független lesz a metrótól.
Jelenleg valóban nincs érdemi vásárlási lehetőség a környéken lakásfelszerelési-barkács témában, háztartási bolt, és mezógazdasági bolt (sok erre a kertes ház!) sincs, és egy rendes húsáruház is elkelne. A Tétényi úti piac katasztrofálisan leromlott, minőségi áru gyakorlatilag nincs. Lehet persze, hogy mindez nem véletlen, talán a környék vásárlóereje kicsi a minőségi áruhoz?

A környék lakóösszetétele egyébként vegyes - a panellakótelep melletti családi házas övezetben egyre jelentősebb a jómódúak aránya. Itt az utóbbi években sok, 5-10 lakásos vadiúj társasház épült, és a Kondorosi lakópark, a Zsombor utcai lakópark, ezekben többségében a tehetős réteghez tartozók laknak. Az persze kérdés, hogy az eddig nyugodtnak számító környéken maradnak-e, ha itt iszonyatos forgalom fogja szennyezni a levegőt? Az Egérút, az Andor utca pl. érezhetően csökkentette az ingatlanárakat a közvetlenül érintett részeken.

A négyes metró a környéken lakók közlekedését csak akkor fogja befolyásolni, ha megszüntetik a 7-es buszt. Mivel a metró nem megy át a Budaörsi útra, gyakorlati értelme nincs. A 7-es busszal és a 49-es villamossal eddig is mindenhova el lehetett jutni, ahova a majdani metró elvisz.
Ha átvinnék a Gazdagréti lakótelepre a metrót, akkor lenne értelme, hiszen onnan a belvárosba nehéz bejutni.
Épp ezért nem értem a beruházó részéről, hogy miért köti a 4-es metró inditásához a plaza megnyitását. Metróval bevásárolni járni? Hát ez vicc. Esetleg moziba.
 „Végre megjött a szavazók jobbik esze!” – örvendezett saját Facebook-oldalán a Tv2 egyik munkatársa harminc másodperccel a Megasztár tegnap esti döntőjének azon pillanata után, mikor Tilla Kökény Attila nevét mondta ki továbbjutóként a tehetségkutató…..
Varánusz Pá, kis mártírom, pá! 2010.12.11 08:00:00
A közönség elejtette szent tehenét tegnap este. Szíj Melinda a Megasztár 5 életében nagyjából először hagyta el az sms szavazás első helyét, és máris a kijárat felé vezető folyosón találta magát a ténytől. Még hallotta a búcsúdal utolsó taktusait, mikor elsírta…..
A közszférában szokásos rabszolgamunkáról már több bejegyzés is született. Most egy pedagógus jogi panaszait olvashatjuk.Tisztelt Zugügyvéd!Az alábbi téma remélem tanulságos lesz az olvasóknak és természetesen bízom benne, hogy lesznek hasznos és használható kommentek is a…..
 Folyik a nagy nyugdíjügyi adok-kapok. A nép egyszerű fiai felháborodnak, hogy a kormány lenyúlta a pénzüket, a kormány meg úgy tesz, mintha éppen az elherdálástól mentette volna meg a polgárok félretett garasait. Az ellenzék igyekszik meglovagolni a kormányellenes hangulat…..
eszterencs 2010.11.30 19:12:04
Elgondolkodtál azon, hogy mit irtál le????
Olvasd el ezt a novellát, 60 évvel ezelőtti állapotot rögzit. Mondd, ezt akarod????
www.szepi.hu/irodalom/kedvenc/kt_051.html

Megjegyzem, hogy sok családban manapság a nyugdij az egyetlen biztos jövedelem, minél több nyugdijas van egy családban, annál biztosabb, hogy ki tudják fizetni a rezsit, és lesz miből ennivalót venni. A negyvenes-ötvenesek iránti munkaerőpiaci kereslet ugyanis egyenlő a nullával. A pályakezdőknek is nehéz a helyzete. Tudok olyan családról, ahol 2 ötvenes (apu-anyu) kap munkanélküli segélyt, és van 2 gimnazista gyerek, és miután meghalt a velük élő beteges nagynéni (ugrott a 110 ezres nyugdíja), összeomlott a családi költségvetés... ez volt a család legbiztosabb és legmagasabb jövedelemforrása.
Ápolónők is nehezen helyezkednek el egyébként...
Azon is röhögök, amikor visitoznak, hoyg nincs elég metek-kémia-fizika tanár... De állás nincs nekik, még Bp-en sem! ...
Az automatizálás és a vegyi úton történő élelmiszerelőállitás következményeként egyszerűen feleslegessé vált a társadalom jelentős része. Mindegy, hogy hány éves, na.
Úgy tűnik, a Facebook és a MySpace tényleg magasról tesz felhasználói személyes adataira. A Wall Street Journal szerint a Facebook például olyan adatokat osztott meg hirdetővel, melyek alapján pontosan beazonosíthatók a felhasználók.Egészen pontosan arról van szó, hogy a Facebook…..
Onlinemarketing blog Overload 2010.04.12 21:58:24
A netes kommunikáció egyidejű valami. Míg az eddig megszokott kommunikációs formák többé-kevésbé lineárisan voltak csak elérhetőek, addig az interneten egyszerre zúdul ránk az információ.Mire is gondolok? Telefonálni egyszerre csak egy emberrel lehet (vagy konferencia…..