Regisztráció Blogot indítok
Adatok
J.W. Booth

0 bejegyzést írt és 716 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden politikai rendszerről vonható valamiféle mérleg, az előnyei, sikerei és bűnei illetve hibái alapján. Így van ez a Horthy-rendszerrel (1920-1944), a Rákosi-diktatúrával (1947-1956) és a Kádár-rendszerrel (1956-1988) kapcsolatban is (hogy csak elmúlt 100 év legfontosabb korszakait nézzük). A…..
J.W. Booth 2021.12.13 10:14:23
A szokásos fidesz-trollokon kívül vannak, akik azért próbálnak érvelni a mostani rezsim pozitívumaival is. Rendben.
Természetesen vannak pozitívumai az elmúlt időszak kormányzásának és több mindennel egyet is lehet érteni. Ez most nem a poszt része, de el kell ismerni.

A gazdasági teljesítmény viszont pont nem ide tartozik, és a demográfiai intézkedések meg az adósságcsökkentés sem igazán. 2010 óta átlagember számára felfoghatatlan pénz jön az országba az EU-tól, ezekből lehet(ne) megvalósítani olyan programokat, amik az országnak jók és nem egy szűk rétegnek. (Igen 2010 előtt is kaptunk EU-pénzeket, de a nagyságrend összehasonlíthatatlan. Ezen kívül a 2010 előtt gyűjtögetett MNYP vagyon, ami folyamatosan hiányzott a korábbi költségvtésekből, hozzávetőleg 12 milliárd EUR akkori árfolyamon, úgy lett elszedve a néptől, hogy fel se fogták az emberek. Némi hazugsággal, fenyegetéssel, zsarolással. Egy év múlva morzsák is alig voltak belőle)

Szóval ezt a mérhetetlen pénzt "kell" elkölteni a mindenkori kormányzatnak, ill. koordinálni a felhasználását. Na itt a fő irányvonal, minden alárendelve a rezsim belső körei érdekeinek, a lehető legszigorúbb módon. A népnek cikurszt és kenyeret, rezsicsökkentést, babaváró hitelt stb. de mindez aprópénz ahhoz képest, ami a fidesz holdudvarába vándorolt. Még olyan "apróbb" tételek is beleférnek, mint a norvég alap 70+ milliárdjáról való lemondás, meg EU támogatásokról való lemondás - pl. hogy ne vizsgálják a Tiborcz-cégekre kiírt tendereket - és ami még jön. Szóval mit nekünk az a pár száz milliárd forint. Lényeg hogy a nép kussoljon, mi meg tovább fejhessük az EU-t.

Ilyen aprólékosan megszervezett néphülyítés, vagyon-eltulajdonítás, megfélelmlítés a Rákosi-rendszerben volt utoljára Magyarországon, és ez nem vicc.

Csak most sokkal többet lehet ettől az országtól elvenni. Meddig még?
J.W. Booth 2021.12.13 10:34:07
@szekertabor: Nem kell megértened, ha nem akarod.

A párhuzam a Rákosi-rendszerrel, sajnos, valós. Nem az általad említett borzalmakat említettem, azok szörnyű dolgok, és nem is ide tartoznak.
Az intézményesített lopás-rablás, népbutítás a lényeg. ill az, hogy a mai rezsim a szó szerint törvények felett állónak tartja magát. Ha nekik úgy jó, holnap törényt csinálnak bármiből, ami az ő érdekeiket szolgálja.
J.W. Booth 2021.12.13 10:43:12
@konrada: Ha a tükörbe nézel, láthatod magadat, mint a rezsim egyik eszközét, végtermékét... szóval jó káder vagy.

Nem a poszt a lényeg, ami ugye, a fidesz bűneiről szól, nem is érdekes.
Jól beleverték a fejedbe, hogy minden ilyenre jöhet a mutogatás a másikra, a komcsizás, gyurcsányozás. Egyszerű üzenet, mindenféle magyarázat helyett.
A járvány kezdete óta a matekból és matematikai logikából nagy átlagban nem különösebben kiművelt lakosságnak rendszeresen meg kell birkóznia különböző statisztikai, vagy logikai járványügyi bejelentésekkel, kijelentésekkel, tájékoztatásokkal. Ezekből próbálok szemezgetni, hogy felhívjam a figyelmet…..
A Csepel-sziget déli részén található Ráckeve, az 1800-as évek második felétől járási székhelyként fontos szerepet töltött be a környéken. A millennium évében a város elhatározta, hogy új városházát építtet, mely hamarosan el is készült szecessziós stílusban. A városban több, különböző nemzetiség…..
A mai volt a legfontosabb nap, mióta írjuk ezt a blogot. Hittük már többször is ezt, aztán mindig pofára estünk. De ez most valóban más. Az előválasztók azt mondták, hogy tele tökük Gyurcsánnyal is és Orbánnal is, jöjjön egy új, tiszta, esélyes jelölt. A full lipsi Budapest földbe taposta az…..
J.W. Booth 2021.10.20 00:30:02
@eloi: Gyurcsány sokak számára irritáló figura, akinek le kellett volna mondania az Ő.B. után.
Nem tette meg, nagyjából ennyi a "politikai bűne", bár nem kicsi.

De amikor a fidesz-agytrösztök által egykor lottóötösnek titulált figura az eddigi utolsó miniszterelnök-jelölti vitán szarrá alázta a kis Viktort, megpecsételte a saját sorsát.

A Viktorból meg tudjuk mi lett. És azt is, hogy miért van betojva minden vitától, minden szerepléstől, ahol nem a nem a nyaloncai kérdeznek.
Akik a nyolcvanas években már követték a sportvilág eseményeit, azokban élénken él a színesbőrű futókkal egyetlen fehérként megküzdő magyar sprinter képe...
J.W. Booth 2021.10.02 20:37:32
@smartdrive: Az elődöntő előtt kellett volna kizárni Johnsont, mert az ő futamában lett 5. A döntőben - ami szerintem minden idők legerősebb 100-as olimpiai döntője volt - akár a 6. hely is összejöhetett volna Attilának.

Sajnáltam miatta nagyon, de tény, hogy akkor ő volt a leggyorsabb fehér sprinter a világon.
Sajnálom én ezt a szegény Viktort nagyon. Olyan ő, mint Gottfried, a Plantagenet-ház megalapítója, aki elmondhatta magáról, hogy: Az apám is király, a fiam is király, csak én maradtam gróf. Ezt a helyzetet aztán az arisztokrácia szaporodási titkait kifigurázó népi bölcsesség is rögzítette, midőn a…..
J.W. Booth 2021.09.28 16:16:44
@maxval35: Eltévesztetted a házszámot.
J.W. Booth 2021.09.28 19:46:58
@Quadanium: Hát, elég rosszul látod a helyzetet.
A fidesz közelebb van a Rákosi-rendszerhez, mint a Kádár-rendszerhez.

A fidesz-zsargonban "balliberális"-nak nevezett pártok és szavazók a fidesztől jobbra találhatók a politikai palettán, mégha másképp definiálják is őket.
Kapd elő ezt a listát, és ne félj használni! 11 szextipp, ami feldobja a megszokottá vált házaséletet! z együtt töltött hosszú évek után nagyon gyakori, hogy a párok életében jól bejáratott, megszokott sémák alapján működik a szex. Sőt az is benne van a pakliban, hogy ritkán kerül rá sor, meg az…..
Az elmúlt hónapokban végigkövethettétek Nikiék amerikai kalandozásait. Mint mindennek, így ennek a szuper, 8 hónapos útnak is vége lett, szóval most jöjjön az utolsó rész – nem akármilyen helyekre látogatunk el!..
Nem hittem volna, hogy átmegy ez a törvény. Most eléggé lefagyva, dermedten próbálom leírni, amit érzek. Sajnálom a gyerekem szabadságát. Azt a szabadságot, amit az ad, hogy az lehet, aki. Temetem a közös jövőnket a saját hazánkban. De nem csak a saját jövőnket temetem. Vérzik a szívem azokért a…..
Ahogy a facebook feldobált két ilyen írást, én is értesülhettem arról, hogy mekkora szellemi óriások keltek harcba a fővárosi „méhlegelők” ellen. Az egyik csak hozza a szokásost (slampos, allergén), a másik igazi harcos elragadtatással próbálja beledöngölni a balliberális agyagba az egész ötletet.…..
Mondataink Őszöd paradigmájában 2021.05.25 21:19:58
Ennek a szimbolikus üzenetét valóban nem lehetett másként érteni, mint hogy nem tekintünk titeket a demokratikus politikai közösség velünk egyenrangú tagjainak. Éppen tizenöt évvel ezelőtt hangzott el az úgynevezett "őszödi beszéd". Nyilvánosságra a szöveg csak hónapokkal később, 2006.…..
J.W. Booth 2021.05.27 00:01:34
@mіdnight coder: Ide figyelj pajtás, nem szeretném, hogy személyeskedj velem, mert én sem teszem.

A kommentjeiddel pedig lemész a legostobább fidesz-kommentelők és bérkommentelők szintjére.
A stílussal csak azt bizonyítod, hogy működik az egyik alap orbán-cél: keltsünk gyűlöletet az emberekben mások iránt, osszuk meg az országot, hogy zavartalanul uralkodhassak.

Ha nem megy a kulturált stílus, inkább hagyd a francba az egészet, mert különben rád húzzák a gyűlölködő baloldal kliséjét. És mindenki másra, akinek tele van a töke a mostani rendszerrel.
Péntek délelőtt óta nem tudjuk, mit akar csinálni a miniszterelnök.  A járvány legdurvább felfutó szakaszában jár, az előző hetihez képest szinte minden nap 50 %-kal több a fertőzött már lassan három hete. A második hullám se volt ilyen durva. Az iskolák zárnak-újranyitnak, teljes a fejetlenség,…..
J.W. Booth 2021.03.04 00:40:39
@birka menet: Ne gondold, hogy vége.
Ez a néppárt volt, ami az EU-hoz képest fürge szarvas.

Én nem várok változást az EU-Magyarország viszonyban.
Nem is várhatjuk, hogy az EU oldja meg helyettünk a dolgokat, ha jövőre újra megválasztják a Viktort, akkor tovább fertőzi Európát és a világot.

Ők viszonylag hamar túl lesznek egyszer rajta, de Magyarországon legalább egy generációnyi idő kell a gyógyuláshoz.
J.W. Booth 2021.03.04 09:29:59
@/\ngel: Figyelj, ha nem tudsz értelmes kommentet írni, inkább ne erőltesd.
J.W. Booth 2021.03.04 18:53:30
@Nzoltan: Én ezt nem gondolom. Biztosan meg fog változni az EU, és meg is kell változnia.
És ennek Magyarország lehet az első "áldozata".
Az autóvásárlás komoly és nehéz feladatat tud lenni, amely rengeteg utánajárást, tudakolást és időt igényel. Arról nem is beszélve, hogy viszonylag nagy pénzügyi beruházás is egyben, ezért érthető, hogy szeretnél a lehető legbiztosabbra menni. És szeretnéd elkerülni azokat a hibákat, amelyeket…..
      Vajon akkor is a Sandhurst Akadémia növendéke lett volna Orbán Gáspár, ha a kedves papa nem az ország miniszterelnöke? Biztos, hogy játszott volna NB I-es meccsen? Biztos kapott volna X milliót a fura egyháza, Y milliót a diákszervezete?      Orbán Gáspárról még azt sem gondolom, hogy…..
Elképesztő dilettantizmussal navigálta bele magát a kormány a zsákutcába járványkezelés címszóval. Azt mondhatnánk, baromi vicces, és már csak egy szivart kérünk, csak hát sajnos emberek fognak meghalni és tönkre menni a balfaszság miatt.  November második hetében egyik napról a másikra lépett…..
J.W. Booth 2020.12.08 23:36:16
Az egész ostoba járványkezelést még meg is lehetne magyarázni, hogy "nem lehetett előre látni" vagy "az akkor a legjobbnak látszó döntést hoztuk" stb.
Bár ez is elég nehezen védhető azután, hogy nemegyszer elmondta a kisember, hogy "állig felfegyverkezve" várják a második hullámot - és látjuk az eredményt.

Ami alól soha nem kaphat felmentést, hogy a legdurvább helyzetekben is gátlástalanul nyúlja le az országot és büntet mindenkit, aki nem borul a lába elé. Példák:

- lélegeztetőgépek beszerzése. Ne legyen senkinek illúziója, hogy nem keresett rajta sok 10milliárdot a fidesz-bagázs

- határzár, turisták be nem engedése (kivéve a borzasztó számokat produkáló szlovákok és csehek, no meg a lengyel elvtársak). Ott tolong a NER - a fidesz által kézivezérelt bankokkal megtámogatva - a tönkrement vagy tönkremenni készülő fővárosi szállodák és éttermek jelenlegi tulajdonosainál. Jól elő van készítve a dolog.

- önkormányzatok (főleg az ellenzékiek) kivéreztetése anyagilag, ld. ingyenes parkolás. És senki ne higgye, hogy a helyi adók eltörlésének az ötlete szegény Parragh fejéből pattant ki. Gumicsont, hogy a Viktor később kegyet gyakorolhasson.

- cinizmus felsőfokon az egészségügyi törvénytervezet, meg az, hogy a sport meg az egyházak nagyságrendekkel több extra pénzt kaptak idén, mint az egészségügy

- stb.

Szóval az egész egy nagy okádék. És ezt is benyelik neki. Amíg Magyarország bele nem döglik
Arra ébredt II. Erzsébet 1982. július 9-ének reggelén, hogy egy vadidegen férfi van a hálószobájában. Michael Fagan már másodszorra tört be a Buckingham-palotába, ám aznap hajnalban el is érte célját: sikerült találkoznia a királynővel. A megtörtént esetet dolgozza fel a The Crown (A korona) című…..
Bájos magyarázat házibulinak nevezni egy gang bang party-t, de nem ez az, amivel Szájer József milliók arcára csalt mosolyt. Önmagában azzal, hogy lebukott, de még inkább, ahogy magunk elé képzeltük, ahogy kezét véresre súrolva az ereszcsatornán menekül a rendőrök elől, táskájában a nyilván…..
J.W. Booth 2020.12.02 16:19:25
@konrada: Gyurcsány sok embernek szurja a szemét, igazság szerint nem szabadna már a politikai szintéren lennie.

De: Gyurcsány azért került oda, mert ö volt az egyetlen, a legtökösebb, aki legyözhette a Viktort (ld. fidesz lottoötöse). Megtetette, meg is alázta, bár utolag jobb lett volna, ha a fidesz nyeri a 2006-os választásokat.

És miért van még ott? mert egyelöre senki nem csinálja jobban nála az ellenzéki oldalon.
Ez nagyon nagy probléma, már rég nem szabadna hogy rola szoljon a dolog. Bár a Viktor még mindig görcsbe rándul töle, a fidesznek - és neked is - még mindig fö kommunikácios eleme a gyurcsányozás. Soros, Brüsszel és a miráncsok utcahosszal vannak lemaradva töle.

Csak egyet ne felejts el: aki nem szereti a fideszt, az nem feltétlenül Gyurcsány-párti, söt. Nincs meg az általad szidott "kormányzo erö", itt egy uj összefogás lesz az.

Még egyszer leirom, Magyarország alapvetö érdeke a fidesz leváltása. És már nem a gyerekeink, hanem az unokáink jövöje a tét.
J.W. Booth 2020.12.03 06:24:59
@teéjesenmindegy: Ez most egy komoly komment vagy csak azért írtad, hogy meglegyen a darabszám?
A magyar férfi labdarúgó-válogatott 6 nap alatt mindent elért, amit az elmúlt szűk két és fél évben, Marco Rossi kinevezése óta el lehetett érni: részt vehet a jövő évi Európa-bajnokságon (remélhetőleg több mérkőzést is hazai pályán, a telt házas Puskás Arénában játszva), és feljutott a Nemzetek…..
Egy Ferrari mind fölött, Egy Ferrari kegyetlen,Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen,Maranello éjfekete földjén, sűrű árnyak mezején.   Még el sem kezdődött a 2020-as szezon, robbant az első bomba és kiderült, Sebastian Vettel és a Ferrari útjai elválnak az idény végén. Rá pár napra pedig már be…..
J.W. Booth 2020.11.20 19:14:33
<= A bevezető bejegyzést és Svájcban szerzett szubjektív tapasztalatainkat itt olvashatod el A Svájcban töltött két hetünkben a hegyeket igyekeztük csak csínjával, beosztva adagolni, valahogy úgy, mint a görög drámákban: először a bevezetés (az ország keleti és északi része, távol a nagy…..
  Lehet páran meghökkennek, hiszen politikai értelemben a címben megnevezett két ember tűz és víz. (Mi ezt Magyarországon tudjuk, hogy az USA-ban is tudják –e, hogy ki az a Gyurcsány Ferenc, nos ez valószínűleg jobb ha megmarad a költői kérdések szintjén). Trump és Gyurcsány, kijelenthetjük,…..
        Az utolsó két napon a megbízható (B+ vagy jobb) kutatók mérései.        Pennsylvania:    Hét mérés. A legerősebbnek az 1862 likely voter (LV)-s tegnapi Siena College/New York Times Upshot (A+)   ahol Biden 6 százalékkal vezet. Ma a Monmouth University (A+) két modellt nézett meg 502 LV-n,…..