Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sekiwake

23 bejegyzést írt és 756 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tök jó időnk volt szombaton nem? Szép napsütés, 30 fok délben, ideális arra hogy tucatszámra hulljanak el futók a 11-kor rajtoló maraton második felére. Remélem mindenki megúszta komolyabb borulás nélkül.A mi maratoni csapatunknál elég jól alakult a helyzet, bár benne volt a…..
Ennyire futja A negyedik 2014.06.19 08:46:44
Ez a hétvége is eljött, nekivágtunk negyedjére is a körnek. Korábban mindig izgatottan vártam a versenyt, most valahogy derült égből villámcsapásként ért, hogy bizony ez az a hétvége. Úgy érzem ebben az évben talán most voltam a legjobban felkészülve fizikálisan erre a…..
Negyedszer indultam idén - persze váltóban - az Ultrabalatonon. A csapat kezdetektől fogva ugyanaz, kivéve 2012-t, amikor nem öten, hanem négyen voltunk. Az első év izgalma a második évben is érezhető volt (akkor azért is, mert négyünkre fejenként 53 km várt, nem 42), tavaly pedig…..
Ennyire futja Ultrabalaton 2014 2014.06.30 23:22:53
A szokásos módon én idén is a saját szakaszaimról írok részletesebben, pantomimes és bencsikp beszámolójában már írtak arról, ők hogyan élték meg az idei eseményt.. Számomra a teljesítés nagy szó. Nem azért, mert különösen nehéz lenne öten körbefutni a Balatont, hanem…..
Futóblog Nekem a Balaton... 2014.05.22 11:52:29
10 nap múlva újra itt van az UB. A két betűs verseny, amit évről évre több futó vár. Az U betű lehet: ugye, újra, ultra, a B meg: buli, barátok, Balaton is. Tehát Ultrabalaton. A jövő szombaton. Elmondom mit tettem eddig az Ultrabalatonon. Ez a nyolcadik, én a legutóbbi 4…..
Sekiwake 2014.05.22 16:27:18
@bitliszbá: Ha ennyire szeretnéd, én fenékbe rúghatlak, ha utolérlek :-)

@rrroka: Mi is ott leszünk!
Eredetileg a címadó dalt akartam havi talpalávalónak az 1982-es The Number of the Beast című Iron Maiden albumról, mivel elegáns lenne, ha éppen 66,6 km-t futnék a május 17-i paksi 6 órás versenyen. Ennyit nyilvánvalóan nem fogok, hiszen ez 5:24-es km-eket jelentene, ilyen gyorsan…..
Kedves Futótársak! Szeretnék Bocsánatot kérni! Tudom, Közgyűlésen kellett volna megjelennem, mint alapító tag, de kaptam egy remek lehetőséget, és nem hagyhattam ki. Egy olyan túrára invitáltak meg, amire nem mondhattam nemet.  A Téli Mátra Teljesítménytúra 25,2 km-es…..
Elindult a Badwater nevezése ma. Ennek apropóján egy ultrafutós amatőr dokumentumfilmet osztanék meg magyar főhőssel. Ha a YouTube-on az ultrarunning és a documentary szavakat ütöd be, valszeg ezt dobja ki elsőre. A 217 km-es verseny a "Halál Völgyéből" indul, és a versenyzőknek a kaliforniai…..
A jobban sikerült futóéveimről érdemes posztot írni (ilyen volt 2011 is). Két éve a 2011-ről írt értékelőmben kételkedtem, hogy sikerül-e valaha is bármiben is felülmúlnom azt az évet, ami szinte tökéletes volt. Most örömmel állapíthatom meg, hogy 2013-ban ez részben mégis…..
Ennyire futja Terepbukás 2013.12.14 09:28:59
Régen írtam már a blogra, gondoltam összefoglalom mi történt velem az idei UB óta. Már az UB ill. a Kékes futáson is feltűnt, majd később a térdem is jelezte, hogy a Vomero nem nekem való cipő. Túlpronálok benne, még a talpbetét sem segít sokat. Elkezdtem keresgélni és egy…..
Jobb későn, mint soha. Kicsit régen volt már ez a verseny, de mivel tavaly Sekiwake írt az elsőről, az idei versenyt sem kellene tudósítás nélkül hagyni. Akkor én nem voltam ott, idén pedig Sekiwake sérüléssel bajlódva csak 5,1 javítás: 9,1 km-t futott. A tavalyi családias…..
Decembertől egy makacs achilles sérülés miatt a teljes 4 hónapos alapozó időszakom kimaradt, így úszással próbáltam fenntartani az állóképességem. Komoly kérdőjel volt számomra az idei év és ez a verseny is. Áprilistól elkezdtem újra futni és fokozatosan, türelmesen…..
Sekiwake 2013.10.12 22:48:38
@Szuflavéder: Kössz a választ! Érdekelne az is, hogy erőltetted meg? Ismerjük a futómúltadat, rendszeresen futsz, stb. Mit rontottál el? Tudnánk tanulni belőle!
Sekiwake 2013.10.13 23:20:22
@Szuflavéder: Azt is mondhatta volna, hogy "a maga korában örüljön, hogy járni tud" :-)

Kicsit hasonló cipőben járok, de én azonnal leálltam a futással, amint megfájdult, em erőltettem tovább. Most keddek óvatosan kocorászni.

20 percen belüli 5 km-hez gratulálok, olyat biztosan nem tudnék.

Lépcső szélén nyújtassz a testsúlyodat óvatosan 1-1 lábra hátraengedve?
Sekiwake 2013.10.14 21:48:47
@Szuflavéder: Vigyázz, nehogy rátold a házat a kabátra :-)

Köszönöm a válaszaidat!
...nem meglepetés, hogy futni mentem ezért... Ma volt a Spar Budapest Maraton, sok maratoni beszámoló születik ma is. Én is egy maratonról írnék, de a szeptember 26-iról. Akkor lettem 42 éves és 71 napos, vagyis 42 egész 195 ezred (42,195) éves. Sekiwake-kel évek óta emlegettük,…..
Mivel már az elsőn is részt vettem, (igaz, a másodikon nem), illetve nagy szimpátiával figyelem a Marosmenti Mocorgók tevékenységét, vitán felül állt, hogy mennem kell az újabb félmaratonra Makóra. A verseny egy terep-félmaraton volt a Maros árterében és töltésén, ez is…..
Futóblog Futó vagyok és turista 2013.09.27 08:14:00
Itt ez maraton a nyakamon. Jövő hévégén már Kassán cammogok csodás 90+ kilómmal. A felkészülésem elég döcögősen sikerült. Már éppen kezdtem visszaszerezni a nyár eleji formám, amikor elkezdett egy tetraéder alakú, zöld színű fájdalom rövidhullámon sugározni a…..
Sekiwake 2013.09.30 22:11:03
@saaby.: Tudod, VASember. Biztos fáj, de kibírja.

@rrroka: Szőnyi Feri legjobb ideje Nagyatádon 10:20. Ha egy órával lassabban megy, akkor viszont 1 hónapon át minden nap le tud nyomni egyet...
Ennyire futja Ultrabalaton, 2013 2013.06.12 23:57:37
A harmadik Ultrabalatonom a hetedszerre megszervezett verseny sokat változott tavalyhoz képest. Láthatólag a szervezők stratégiai lépést tettek: drasztikusan emelték a részt vevők számát. A sokkal több futó pedig újabb problémákat vetett fel, amiknek egy részét tudták, más…..
Sekiwake 2013.06.19 18:49:45
@rrroka: A bringát nem merném kipróbálni, szerintem nagyon nehéz, főleg a lassú tempó miatt. Kis csapatunkat eddig 3 versenyen 3 bicajos kísérte. Mindannyian kitűnően oldották meg a feladatot. A futónak mindenképpen ad egy biztonságérzetet, hogy van vele valaki, akinél van pl. ragtapasz vagy a kedvenc sportitalból egy flakon. (3 éve rodriguez még egy pótcipőt is cipelt a kedvemért 20 km-en át!) Az is óriási segítség, hogy a bicajos ki tudja számolni, hogy hány km van még hátra a szakaszból. A váltópontokon minden alkalommal újraindított távolságmérést most csiszoltuk tökéletesre.
Sekiwake 2013.06.20 09:34:13
@rrroka: Szerintem fontos a kényelmes ülés, és az sem baj, ha nem kell nagyon előre dőlni a nyeregben, mert állítólag nagyon kifárad a csukló. A monotóniát természetesen tűrni kell. Itt a blogunkon írogattam a Békéscsaba-Arad versenyről is. Az ottani csapat úgy szokta csinálni, hogy éppen az kísér, aki nem fut. Igaz, hogy ott éjjel nem futunk, de azért kellemes kicsit máshogy is átmozgatni a lábunkat 15-20 km letekerésével. Én azokat szeretem kísérni, akik határozottan mondják, hogy hogyan szolgáljam ki őket. Víz, iso, törlés, locsolás.. ilyenkor érzem, hogy hasznos, hogy ott bicajozok a futóval. 200 km-t azért nem mernék bevállalni....
Amint azt a legutóbbi posztom végén ígértem, idén neveztem a 16. Kékes csúcsfutásra. A megelőző napok nagyon megterhelőek voltak, az utolsó edzésemen alig több, mint 7 kilit tudtam magamból kipréselni és nem éreztem magam túl jól utána. Kételkedtem kicsit magamban, ráadásul…..
Harmadszor indultam el váltóban az Ultrabalatonon, tehát már sejtettem, mire vállalkozunk. Volt már ideális idő, volt hőség, most pedig az időjárás-előrejelzés alapján várható volt akár egy esős, igen hideg verseny is. Bár éjjel tényleg hideg lett és az első szakaszomon el…..
Sekiwake 2013.06.07 10:32:11
@bencsikp: Én 550 pixel szélesre veszem őket. Szerintem a blog csak ezt tudja kezelni, a minősége meg olyan lesz, ami ebbe belefér.
Idén az első nevezők között voltunk, nem volt kérdés, hogy indulunk és az sem, hogy idén ha Tibs71 is úgy gondolja, akkor maradunk a jól bevált 5 fős váltónál. Korábbi gondjaim miatt ezt az évet ha nem is a nulláról, de nagyon alacsony szintről kellett felépítenem. Nem akartam…..
A tavalyi UB indította el ezt a blogot. Mindjárt egyévesek leszünk! A 2012-es kudarcos sikertörténet után idén egy rutinnal levezényelt, altesti mutatványban kiteljesedő verseny beszámolója vár rátok, a megfelelő drámai szerkezettel. Hosszú, s persze a végén a lényeg.…..
Futóversenyen még sosem volt részem olyan intenzív élményben, mint az Ultrabalatonon. Ha pusztán számokkal, tényekkel akarnánk racionalizálni ezt az emocionális túltengést, akkor a Róka és a komák kilencfős csapata (Futás sorrendjében: Anikó, Flóra, Kata, Róka, Kati, Áron,…..
Sekiwake 2013.06.06 10:52:07
@rrroka: Aha, szóval ti versenyeztetek velünk, mi meg nem is tudtuk! Mi is ezt csináltuk egy velünk együtt induló csapattal :-)
Sekiwake 2013.06.06 11:06:18
@rrroka: Úgy vettem észre, hogy a megadott tervezett célidő szerint indították a csapatokat egy időben. 19 óra. Jövőre megcsináljuk! :-)
Sekiwake 2013.06.06 11:13:31
@rrroka: Nemnem. Ilyen logikát ne keress az elosztásban. Egy ideig látható volt a honlapon, hogy a csapatok milyen időket adtak meg. Nem jöttem rá az algoritmusra, mi alapján osztották ki a rajtidőket.
A tavalyi kalandok után a Marosmenti Mocorgók számítottak rám, és a verseny előtt 3 héttel feldobták, hogy várnak szeretettel az egyik csapatukba. Kicsit aggódtam, hogy ez a verseny túl közel van az idén korábban megrendezésre kerülő Ultrabalatonhoz. Abban egyeztünk meg végül,…..
Sekiwake 2013.06.05 22:39:58
@bencsikp: Régi beidegződések. Bevallom, én zsebrevágtam a személyimet :-)
Az idén negyedik alkalommal radíroztam végig a Balaton körül futó aszfaltcsíkot. Péntek délután, szemerkélő esőben négyen indultunk el Nyíregyházáról. A négy futás alkalmával mindig más összetételű volt a csapat, de a tavalyi és az idei csak abban különbözött, hogy Gabi…..
Hamarosan elindul az év egyik legfontosabb magyarországi futóeseménye, az Ultrabalaton 2013. A versenyen minden évben találkozhatunk valami eddig nem tapasztalt újdonsággal. Idén először jelenik meg az (okos)mobiltelefonokra kifejlesztett oldal, amin egy csomó hasznos dolgot…..
Sekiwake 2013.06.04 21:46:04
@szasza75: Én voltam, aki elvesztem :-) De aztán meglettem. Valahol Balatonboglár és Balatonszemes között egyszer csak egy úttorkolathoz értünk, vagy jobbra vagy balra lehetett menni, de nyilat nem láttunk. Persze attól lehet, hogy volt - egy ilyen hely elbírt volna többet is, fóleg éjjel. Aki elóttem futott jobbra ment, én balra.
Balatonfüreden is halmas kavar volt, át is futottam valami más rendezvény chipszőnyegén meg befutókapuján. Szerencsére ott tudtam, az utat. A versenyszervezók nem szoktak idópontokat - helyszíneket egyeztetni egymással?