Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Márai Coelhó

0 bejegyzést írt és 454 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Magyar Királyi Csendőrség elődszerve, a Császári Zsandárság, az 1848/49 -es szabadságharcot követő megtorlások időszakában jött létre, mégpedig egy 1849 június 8-iki császári rendelet nyomán, Johann Kempen altábornagy, Haynau bizalmasának parancsnoksága alatt. A zsandárság legfőbb feladata az…..
Ma randizni valakivel egy kész rémálom, a trend megváltozott, főleg online randiapplikációk segítségével ismerkedünk. A felgyorsult digitális világunkban nem árt, ha tisztában vagy néhány fogalommal, amik mostanába kerültek be a randizási terminológiába.  Breadcrumbing - A megismerkedésetek után…..
A kaliforniai Obentől az új-zélandi Soul Machines-ig alakul digitális énünk, amely sok területen helyettesíteni tud majd bennünket. Arca, hangja olyan, mint a miénk, úgy viselkedne, mint mi, mégis másolat. Három dimenziós, digitális, intelligens. Alkotója Nikhil janin és Adam Zheng, két vállalkozó…..
‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért lájkold a Moped blog Facebook-oldalát. ‹⊗›   Amikor másfél éve Péter egyébként nagyon szép állapotú lehetetlenrózsaszín SR50-es Simsonját teszteltem, kicsit olyan érzésem volt, mintha egy guruló hokedlin ülnék. A poszt címe is végül ez…..
Márai Coelhó 2018.03.17 21:45:32
 A közelmúltban a médiát,  ha nem is uralta két orosz hír, de nem lehetett kinyitni egy híroldalt, vagy beleolvasni a haditechnikai/politikai fórumokba, hogy ne került volna szóba (vérmérséklettől függően) a Szu-57-ek szíriai bevetése, a Putyin "évértékelő beszédében" belengetett  orosz…..
Márai Coelhó 2018.03.10 18:40:48
@Duplaxiii: Visszataszító az acsarkodásod. Remélem, hogy megfizetnek érte, mert ha önként írnál ilyesmiket, az durva lenne. Vedd tudomásul, hogy "gonosz, aljas nép" nem létezik. Sem az orosz, sem az ukrán, sem a román, sem a hottentotta nem "gonosz, aljas egy nép". Nettó uszítás és csürhetempó a fenti hozzászólásod. Aki képes ilyesmit leírni, azt ki kéne tiltani az internetről.
A Vörös Hadsereg születésnapját a szovjet időktől kezdve február 23-án ünnepelték, bár az első csapategységek már 1918 januárjának végén szerveződni kezdtek. A katonai sikerek február végéig várattak magukra, amikor is Pétervár előtt a szovjet-orosz hadsereg megállította a németek előrenyomulását. A…..
Márai Coelhó 2018.03.04 16:24:22
@Duplaxiii: Ez paródia akart lenni? Vagy valami hordószónok helyzetgyakorlat?
1998-ban még éppen csak megjelentek az első mp3 lejátszók, szó nem volt még iPodokról, okostelefonokról pedig pláne nem - egészen máshogy hallgattunk zenét, mint napjainkban. Emlékeztek még, miket használtunk 20 éve, amikor éppen sétáltunk, buszoztunk, vagy csak úgy elbújtunk éjjel a takaró alá?…..
Márai Coelhó 2018.02.25 18:20:24
@Visceroid: Tényleg, szürreális emlék, hogy az internet előtti világban művházakban voltak számítógépes klubok, ahová hétvégenként vittük a a hangkazettákat és bőszen másoltuk, vagy kazettákon csereberéltük a menő számítógépes játékokat . :D Akkoriban így ment a warezolás és senki se tiltotta. Persze a legmenőbbek, már akkor is BBS-eztek.
Hol ér véget az olcsó szórakoztatás, és mikortól nevezhetünk valamit műalkotásnak? A kérdés megválaszolása ilyen általános megfogalmazásban messzire vezetne. Már Leonardo da Vinci Vitruvius-tanulmánya is azt a kérdést feszegette, hogy hol húzódik az alkalmazott tudomány és a művészet határa. Az…..
Felejts el mindent, amit a gízai nagy piramisról az általános iskolában tanultál, mert az elmúlt években, fejlett technikai eszközökkel végzett helyszíni vizsgálatok egészen új megvilágításba helyeznek mindent, amit eddig tudni véltünk az építményről és környezetéről. Vegyünk sorra néhány…..
Márai Coelhó 2018.02.23 00:02:14
@dr. mesterséges színezék: Remélem, ezzel nem a felcsúti kultuszhelyre céloztál. Ugyanis elég általánosan utaltál a szakrális építményekre, ezért illett volna egyértelművé tenned, hogy a felcsúti arénát nem sorolod ezek közé.
Márai Coelhó 2018.02.23 00:24:35
@dr. mesterséges színezék: Elképesztő. :DD És azt tudtad, hogy éppen középen metszi a Pancho Arénát egy olyan dékör, ami pontosan az Északi és a Déli sarkot köti össze? Hihetetlen egybeesés!
Márai Coelhó 2018.02.23 00:25:55
@Márai Coelhó: [délkör]
Előszó A következő történet írója érthető okokból (kapcsolatmegszakítás elkerülése érdekében) névtelenséget kért. Aki régebb óta figyelemmel követi a blogot, annak ismerősek lesznek az elemek: a lekezelő arrogancia, az agresszív "terjesztés", az irreális követelmények ész nélküli nyomatása stb. A…..
Február 14-én került sor a BODY Kiállítás exkluzív megnyitó gálájára, február 15-én pedig a nagyközönség előtt is megnyitotta kapuit. A tárlat különlegessége, hogy mérete Európában is egyedülállónak számít: 2200 m2-en 300 preparátumot, összesen 1000 kiállítási…..
Márai Coelhó 2018.02.21 01:05:42
@Kata SWL: Talán kiolvasható a fenti hozzászólásomból, hogy nem jogi ítéletet mondtam, hanem súlyos etikai/morális problémát jeleztem. Ez az üzenet láthatólag nem jutott el hozzád, mert magánindítványra jogosut hozzátartozókat emlegetsz és törvényhelyekre hivatkozol. Ez tárgyalóteremben menő lenne, de az itteni kontextusban bizarr és (a hangsúlyozottan szubjektív meglátásom szerint) egy kissé viszolyogtató is, mert a lényeg mellett elbeszélő jogászkodásnak tűnik.

A kiállítás szervezői nyilván jó előre ellenőriztették, hogy ha Magyarországra hozzák ezt az utazó hullacirkuszt, akkor kell-e elkobzástól, közegészségügyi szankciótól, vagy büntetőeljárástól tartaniuk, és nyilván azt a választ kapták, hogy nem. De ettől függetlenül véleményem szerint ez egy visszataszító és a szó hétköznapi értelmében véve kegyeletsértő, valamint az emberi méltóságot degradáló harsány, bazári látványosság. (Ha csak medikusoknak mutatnák meg ezeket a preparátumokat, akkor nem szólnék egy szót sem, mert az orvosképzés az emberi élet és egészség védelme érdekében történik és ez a tiszteletreméltó cél legitimálná a holttestek felhasználását.)
Márai Coelhó 2018.02.21 01:09:06
@Kata SWL: Még egyszer: ez a kiállítás nem tudományos kutatás és nem is orvosképzés, ezért a tudományos kutatásra és az orvosképzésre hivatkozó érvekkel nem védhető.
Márai Coelhó 2018.02.21 09:12:19
@Kata SWL:Gondolkoztam olyan provokatív kérdéseken, amelyek talán közelebb vinnék hozzád ennek a kérdésnek az emberi oldalát, pl. "Mit szólnál ahhoz, ha valaki rászarna a szüleid sírjára?" vagy "Odaadnád-e a testvéred holttestét, hogy macskatápot késztsenek belőle?" stb., de valószínűleg ezekre is csak bírósági határozatok citálásával és további szmájlikkal reagálnál. Ha szerinted a kegyeletsértés és az emberi méltóság megsértése kizárólag jogi absztrakció, ami köznapi értelemben nem létezik, akkor tiszteletben tartom ezt a véleményedet, de ilyen alapon semmilyen további vitának nem látom értelmét.
Hogy is csinálta Bear?! A Discovery túlélőkészletében az alapfelszerelés minden nélkülözhetetlen elemét megtaláljuk. A helyes megfejtők egy bicskával, egy iránytűvel, egy messzelátóval és egy zseblámpával lehetnek…..
Márai Coelhó 2010.09.22 13:34:17
Az ivari baszdüh jelenségéről pár éve a Magyar Narancsban, Varga János amatőr szemész Egészségtanából volt olvasható egy rövid ismertetés. Most erre, orvos barátaim szakmai véleményére és férfitársaim tapasztalataira alapozva járom körül ezt a megkerülhetetlen…..
 Brother Love a mai írás szerzője - a később íródott Egyházellenes ötlete valójában ezen a poszton alapszik. Az alábbi sorok írója nem ateista, és tiszteletben tartja minden ember vallásos meggyőződését. A modoros hívő „Márk és Krisztián – a…..
Geszti Péterről már az első adás alatt látszott, hogy vagy érzelmileg instabil és hisztérikus, vagy egyszerűen csak szar színész. Könnyben ázó szemek, a világra rácsudálkozó tekintet: Geszti nagyon erőlködik, hogy úgy nézzen, mint akit minden tiszta hang megérint. De…..
Márai Coelhó 2010.09.15 17:16:05
@the_daver: Azt mondjuk vitatom, hogy a színvonalas punkzenéhez kevesebb tehetség kellene, mint a színvonalas popzenéhez, de abban igazad van, hogy az általam felsoroltak rétegízlésnek felelnek meg. Hozzáteszem, hogy nem kis mértékben azért, mert a kermédia csak a nyálas, szirupos szarokat engedi létezni, mert a legalantasabb igények kiszolgálását és az emberek droid idiótákká alakítását tekintik fő feladatuknak (a profit termelése mellett). Ja, azt is vitatom, hogy a popzene azonos lenne a tehetségkutató showműsorokban megjelenő műfajokkal.
A Photofunia a legszuperebb webes fotómanipulátor, annyira egyszerű használni, hogy bárki tud vele vicces álemlékképeket csinálni. Csak ki kell választani, hogy melyik fotónkat akarjuk melyik előre legyártott környezetbe helyezni, és a feltöltés után azonnal meg is kapjuk a…..
Márai Coelhó 2010.09.15 16:30:52
 Muddy újra, a tökéletes fesztiválajánló és a táncházas után - és még ezeknél is lehetett jobbat csinálni - itt van. A modoros magyar rocklegenda Hogy állt össze a zenekar, hogyan ismerkedtetek meg?A Feldmayer Tibi vörösmartys volt, mi meg ketten a Kovácsovics…..
Márai Coelhó 2010.09.14 11:42:59
 A fénykép illusztrációAz Amnesty International felszólította a bosnyák hatóságokat, hogy intézkedjenek a polgárháború alatt megerőszakolt nők ügyeinek hatékonyabb kivizsgálása érdekében.A szexuális erőszak áldozatai elégedetlenek a lassú és körülményes eljárások…..
Márai Coelhó 2010.09.08 17:19:29
@regression: Ehhez megadnál egy forrást? A cikktől és a flame-wartól függetlenül érdekelne.
Márai Coelhó 2010.09.08 17:30:43
@regression: Köszike, már csak hozzá kéne jutni a forráshoz. :)
Az Indexet első fokon a következő közzétételre kötelezték egy ügynökös ügyben, átvett anyag alapján:Azt a valós tényt, hogy a felperes édesapjáról az állambiztonságiszolgálat kiállította a beszervezéséről,szóló 6-os kartont, és azintézkedési terv szerint megbízta…..
A végén mindig kiderül, hogy csak én nem értem a viccet. A Mokka reggeli SMS-kérdései nem bénák, és nem egy másnapos gyakornoklány találja ki őket, hanem zseniálisak, és Michael Palin diktálja az aktuális kérdés-válasz kombót még lefekvés előtt, szalonspiccesen.A mai még a…..
Ma délután lejárt az ajánlószelvények gyűjtésére rendelkezésre álló - jelentősen megrövidített – idő. A hivatalos honlapra folyamatosan kerülnek fel az indulók, ezért egyelőre végleges számokról nem beszélhetünk. Néhány dolog azonban már most látszik. (Fotó:…..
Márai Coelhó 2010.09.03 18:43:01
A Zugügyvédben kellően kitárgyalták a fiatalkorúak szabálysértési örizetbevételének témakörét egy előző posztban. Anyánk, az Index cikke szerint a gépezet beindult. Csak nem úgy, ahogy sokan elképzelték, decens szülők gyerekeivel tesztelték a romagyerekek ellen alkotott…..
Nem vicc, a barikad.hu-n árulják, szokás szerint a hülyének is megéri...