Regisztráció Blogot indítok
Adatok
borazslo

8 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Eucharisztia csúcsa és forrása életünknek. A szentáldozás az Istennel való lehető legteljesebb egység. Nélküle élni nem igazán lehet. Legalábbis hosszú távon. Valahogy úgy van ez, mint minden más személyes kapcsolatunkkal: elképzelhetetlen egy barátság igazi ölelés, együtt töltött idő, sok…..
Jezsuita bloggerek Péter atya fái 2011.10.29 16:32:00
Csak két fa az út mentén. Sőt nem is annyira mentén, van az vagy háromszáz méter is. Egy karcsú égbetörő és egy köpcös terebélyeskedő. Pátyról Zsámbékra menet az újmarjori bekötő út után kell balra nézni. Jártam már ott kocsival, busszal, kerékpárral, de nekem még nem tűntek fel. Most hallottam…..
borazslo 2012.10.06 16:58:14
@hajnalpor: fotót is kérünk a gyász mellé
borazslo 2020.06.13 22:39:55
Nehéz dolog egy olyan téma írásába belefogni, amelynek nincs kézzelfogható kezdete és nagy valószínűséggel nem is lesz egyértelmű vége. Találgatások a miértekről, statisztikák, megannyi hír, képek áradata az élőkről vagy a már megholtakról. Integráció, gettósodás,…..
borazslo 2018.02.12 21:52:35
Hajónapló Hétfő. 2008.10.20 19:41:00
Kiruccantunk kicsit Balatonra. Volt némi munka. Kilapátoltam a komposztálóból a gilisztás fekete földdé vált tavalyi faleveleket, füvet, krumplihéjat stb. és megtöltöttem idei frissen hullott felevelekkel. Ahogy nőnek a  fácskáim, úgy eszkalálódik ez a munka. Emlékszem…..
Sokan példát vehetnének erről a blogról. Egyfelől szent őrültek gyülekezőhelye (és ebbe magamat is beleértem) másfelől ha vannak is vérmes véleményütközések (azok pedig vannak) a legtöbbször abból is konstruktívan jövünk ki. A minap volt egy kis vitánk az egyik poszt…..
Mattyen Blogja A Kezdet... 2011.12.06 21:48:44
Háát Nem tudom elkezdeni... Majd holnap :)..
tampi Vége? 2014.09.05 21:19:37
  Annak idején egyrészt azért kezdtem el ezt a blogot, hogy a kocsmában a barátaimat ne fárasszam a történeteimmel. Működött. Azóta is hívnak. A másik, és talán fő ok az volt, hogy ne őrüljek meg. Talán sikerült. A Tampi blog nagy király, sok minden történt, sokat…..
Militia Christi Szent e-Írás 2014.06.03 10:59:04
Kindle-re esküdött föl egy amerikai nagykövet, írja az Index. Apró meglepetés hangját érezni a cikkből, hiszen mégis milyen dolog már az avítt Szentírás helyett egy modern, gépi e-book alapú Bibliát használni? Előfordulhat-e, hogy a pap táblagépről misézzen? A kérdés már…..
Ferenc pápa 77. születésnapjára ajándékkal készültünk a miskolci gimnáziumunkban. Már viszi a futár Róma felé. A lemaradóknak mégis lehet csatlakozniuk az ajándékhoz, hiszen a hatszáz lap mellé odafér még pár ezer. De minek örülne egy pápa? Amit akarna, azt megkaphatná, de…..
borazslo 2013.12.18 13:58:56
@bélaybéla: @Dr. szpahi: Inkább térjünk vissza: tette-e vagy mondott-e valami olyat Ferenc pápa, ami elindít benned valamit, hogy tegyél egy extra lépést az Isten felé. (És hagyjuk a turbószittyákat és Ferenc pápa akár jogos kritikáját is más, esetleg saját, bejegyzéshez.)
Jezsuita bloggerek Rorate reform 2013.12.06 22:07:48
Az adventi roráték megpróbálják az embert. A diákjainkat még inkább: kötelező szentmise hideg hajnalon egy fagyos templomban. Hol ebben az Isten? Gondoltuk, bevonjuk őket, amennyire csak lehet: felajánlási körmenet, sok-sok hívek könyörgése, csengetés, ministrálás, mindenféle.…..
borazslo 2013.12.13 23:43:07
@türkiz: bizony tényleg ott a lehetősége ennek minden szentmisében. A szentmise lényege nem a zenében, fényekben, beszédben van. "Reform" roráténkkal csak rásegítettünk arra, ami mindig is ott van.

Ami a hátak sorfalat illeti, bizony személy szerint engemet is zavar, ha egyéni gondolataink nem-közösséget teremtenek, sőt egymás ellenében próbálunk olykor az Úrhoz igyekezni.

Magam részéről "reformocskáinkkal" próbálok segíteni lassan-lassan mindenkit egyetlen közösségben az Úr felé.
Augusztus 20. számomra egy meglepetés-nap volt, mert előző nap este kaptam egy szlovák rendtársamtól egy telefonos kérést, hogy egy Panamából jött jezsuita szeretne Pestre látogatni, tudnék-e segíteni neki az eligazodásban. Őszintén szólva nem voltam túl lelkes a kérésre, mert két napra rá…..
A mai második játék nem feltétlen kicsi, inkább csak ezzel volt tele mostanság a fél internet, de ha már flashjátékokat posztolunk, illik megemlékezni róla. A GeoGuessr-ről van szó, mely a mi postaládánkba Skasami jóvoltából érkezett meg, de olvashattatok róla például az…..
„Tudjátok, a Konklávénak az volt a feladata, hogy püspököt adjon Rómának. Úgy tűnik, bíboros testvéreim jóformán a világ végére mentek el érte… hát, most itt vagyunk …”  http://goo.gl/WoQU9 Átrohantam az udvaron az esőben. Fel a többiekhez. Valami angol…..
Boldog újévet kívánok mindenkinek! Miután túléltük a maja világvégét, újra rácsodálkozhatunk világunk szépségeire. Ehhez ajánlom a Pi élete című filmet Ang Lee rendezésében. Gyönyörű látvány, a háromdimenziós mozi egyik mesterműve. Mindazonáltal komoly kérdéseket…..
borazslo 2013.01.10 13:59:10
Mandiner blog A Fiú, útszélen 2012.12.13 13:01:00
„It's been a while since we saw that childHangin' round this neighbourhoodSee his mother dealing in a doorwaySee Father Christmas with a begging bowlJesus sister's eyes are blister ...The high street never looked so low” (U2 – If God Will Send His Angels) Világ végi útszélen, hidegben,…..
Hosszú évek óta dolgozom többed magammal a digitális magyar zsolozsmán. Erre a Magyar Kuríron azt olvasom, hogy „Antonio Spadaro jezsuita szerzetes, aki XVI. Benedek nevezett ki a Kultúra Pápai Tanácsa és a Tömegkommunikáció Pápai Tanácsa konzultorának, a Cyberteologia című…..
borazslo 2012.09.02 22:31:39
@beetle1: 1) a "Designed by Apple" helyett van "printed in Padova on italian paper" - jobb-e?

2) Jó-jó, a többi appot ki kell addig kapcsolni. pont mint a mobil telefonom.

3) az időben igazad van.

@katog: tetszik a hasonlat ;)
borazslo 2012.09.05 09:09:08
@Laemmchen: legjobb tudomásom szerint a készülő új kiadású négy kötetes zsolozsma "csupán" javításokat és kiegészítéseket fog tartalmazni, lényeges új fordítást nem.

MKPK litugikus intézetével (MALEZI) együtt működünk és tartjuk a kapcsolatot: reményeink szerint a kiadás környékén megkapjuk a változások listáját, így aránylag kis munkával frissíthetjük majd az online zsolozsmát.
borazslo 2012.09.28 16:25:21
@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: köszönöm a linket.

Ajánlom tovább a Katolikus szemmel blog cikkét is:
katolikusszemmel.wordpress.com/2012/09/18/hasznossag-es-szimbolum/
Höll quondam dictus, cum suspicit astra Viennae       Hell clarum merito nomen adeptus erat.   Sic ex visceribus terrae, noctisque cavernis       In coelos gentem sustulit ille suam. Kepler 1631-ben figyelte meg először a Vénuszt, amint…..
borazslo 2012.06.15 00:10:06
@tesz-vesz: ezt azért visszautasítom. kis és nagy jezsuiták nevében egyaránt. Nem feltétlenül vagyunk jó emberek de ez az általános ........zés azért túlzás. Kérlek ne itt(hon) .....ázz minket.
Köszönjük!
Megkaptam recenzióra Ungváry Krisztián és Tabajdi Gábor Budapest a diktatúrák árnyékában című új könyvét. Úgy egészébe véve is tetszik, ám a 35. oldalra jutva olyanba botlottam, amiről úgy éreztem, azonnal ki kell posztolnom - a teljes cikk ráér. Mint írják: "A trianoni…..
Három éve vezetjük a blogot, de még nem készítettünk olyan kérdőívet, amivel részletesebben megismerhetnénk Téged. Most itt az idő. Ha van 5 perced, töltsd ki légyszi ezt a kérdőívet, hogy a jövőben még jobb tartalmakkal szolgálhassunk ki. A kérdőív anonim, de ha a…..
Ki látott már vírust? 1931-ig senki, mert csak az elektronmikroszkóp tette láthatóvá őket. Évmilliókig láthatatlanul pusztítottak. Paraziták. „Élő anyagként az csak gazdaszervezetekben, annak folyamatait felhasználva viselkednek” – írja a Wikipédia. Vírusok a…..
borazslo 2012.05.17 14:06:19
Együtt kell dolgoznunk a szlovák jezsuitákkal. Ez nem lehetőség, nem ajánlat: nincs más választásunk. Az európai apró rendtartományokat luxus fenntartani. Előbb-utóbb összevonás vár rájuk, de legalábbis nagyon szoros együttműködés. A spanyoloknál, a németeknél, a…..
borazslo 2011.12.03 21:46:10
@iovianus: a helyzet talán nem nagyon-nagyon rossz, remélhetőleg a létszám stabilizálódni fog, de a mostani alatt jóval. (Sok nagy öreg van köztünk.)

Latin? Áh... Nekem még tanították. És talán valamit még megértek, de komolyabb eszmecserére nem sokan képesek latinul. Olasz, spanyol, angol. Errefelé mostanság egyre inkább angol. Alkalmazkodni kell.
borazslo 2011.12.04 22:37:24
Palackposta, vagy galambmél helyett ezúton kívánjuk a Mediterráneumba távozott szerkesztőtársunknak: minden kívánsága így teljesüljön! Egyik London-posztjában a sapkát ajánlgatta itt. Hát tessék: bringáslány satyiban. Tengerzöld városi kerékpár, lenge szoknya, türkiz…..
Rájöttem! Kenyér 2009.06.15 16:46:00
A magyar ember kenyeret eszik, vagy legalábbis evett évszázadokon keresztül. Friss, fehér, puha kenyeret, amely tápláló és egyszerű is. Sajnos, mint annyi szép hagyomány, ez sem maradt meg: előbb megjelentek a különböző préselt, "extrudált" kenyerek, amelyek inkább…..
borazslo 2009.06.15 22:57:50
@Apika1: abban lehet, hogy igazad van, hogy a Biblia irói kényük-kedvükre változtatták a szöveget, de jelen esetben ez nem nyerő hivatkozás, mert a Bibliában nincs szó arról, hogy fehér kenyeret tört volna meg Jézus. Sőt. Arról van szó, hogy nem...