Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cserke

292 bejegyzést írt és 559 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
kacatvilág a lengyel meló 2009.12.21 12:36:52
Ha meló van, akkor meló van, mese nincs, menni kell, valami tag a netről berendelte, hogy kell neki az a felirat.Mondmá', sima ügy, laza szitu, valamelyik éjszaka kigurulunk, viszünk létrát, vagy még az sem kell,  a tehetrautó tetején állunk majd.Viszünk hidegvágót, vagy…..
àlabeck Ezt ismeritek? 2009.11.11 09:02:00
Tegnap este valamiről eszembe jutott, tulajdonképpen mindig ez az első gondolatom, ha meghallom, hogy emu. Mindegy, hogy egy nagyon komoly természetfilmben, vagy bármi mással kapcsolatban. Most is így történt, de nem emlékeztem az étlap minden részletére pontosan, ezért előkaptam a…..
Pomme-pomme Még mindig nem étel 2009.10.16 15:42:00
Még mindig nem ételről szóló bejegyzés következik, bár tárgya - hogy kissé csöpögős legyek - tényleg ennivaló. Miután Cserke rámpirított, végre összeszedtem magam, és kerestem egy megfelelő fényképet a kisleányról. Íme, Verácska négy hetesen:És tényleg szokott ilyen…..
Kissé elkésve és nehézkesen születik a poszt, mindennek oka pedig maga a Trinity által szervezett VKF tárgya. A késés konkrét oka az egész hétvégére elhúzódó szüret apám tanyáján, amelyről már tavaly ilyenkor született egy írás (a terminológiát lásd ott). Az idén…..
Cserke 2009.09.29 10:22:13
 A múlt héten éppen a Kungsgatanon (Király utca) sétáltam, amikor az egyik parkoló autóból két termetes figura szállt ki. Bevezetésnek lökdösődtek, majd egymás üldözésébe fogtak. A protézises szumósok időnként és váltakozó szerencsével utolérték, és…..
Cserke 2009.09.29 09:21:59
lorien Puy-i lencse kacsával 2009.09.21 12:00:42
A címbéli sorrend nem véletlen, a fő attrakció most ugyanis a puy-i lencse. Eredetileg úgy indult, hogy egy olvasóm galamb-ügyben kért tanácsot, amelyre kitaláltam egy lencsés variációt. Az ötlet annyira megtetszett, hogy elhatároztam a megvalósítását. A számításomba…..
Pomme-pomme Veronika megérkezett 2009.09.19 16:57:00
2009. szeptember 10-én megszületett Veronika. 2580 gramm, 48 centi. Nagy, fekete haja van, mint az anyukájának volt születése után. Már itthon vagyunk, lassan az evés-alvás is kialakul. Részletek és fénykép később...
 A képen szereplő, Mexikóból származó dísznövénnyel a stockholmi botanikus kertben „futottam össze”. Manapság Közép-Európában ritkán fordul elő, pedig valamikor a kertészek kedvelt, dekoratív levelű futónövénye volt. A burgonyafélék rendjébe tartozik, svéd…..
lorien Túrós börek 2009.09.16 10:42:00
Avagy burek, attól függően, melyik népcsoport mondja. Mint kollégám elmondta és leírta, a börek koszovói albán eredetű étel, nem pedig török, ahogy ez általában lenni szokott, és hittem. De ez nem is lényeges, az viszont annál inkább, hogy ismét kaptam Szabadkáról böreknek…..
Piroska és Farkas Ezer, 2009.08.26 10:20:00
Kis csákóval a fejemen kéne írnom ezt a bejegyzést, miközben vigyorogva csokitortát majszolnék serényen. Sebaj, egyik sincs, de ünnepelni és megemlékezni jó. Ezer napja vágtam eme fába először a fejszémet. És mikor a blogutam elejére gondolok, mindig eszembe kell jusson Bécyke,…..
A balzsam egy rendkívül veszélyes állat (Brian élete). A fokhagymás csilis tészta, amely a világ egyik legegyszerűbb étele, még inkább veszélyes. A lekvárfőzés előestéjén Chilii ötletét egyöntetűen megszavaztunk, mintegy előételként ez lesz a lekváros…..
Az első részben már megismerkedhettünk a górcső alá vett új törzs néhány jellegzetes kifejezésével, de ezzel még korán sincs vége a tanulmánynak. Néhány képi anyag is a kezem közé került a nyári viseletükről, amit mellékelek.Most fény derül az olyan kifejezések…..
lorien Erdőbénye Pincefesztivál 2009.06.30 10:00:00
Nemrégiben igazán megtisztelő felkérést kaptam Fűszeres Esztertől, hogy vegyek részt az Erdőbénye Pincefesztiválon, mégpedig egy olyan illusztris gasztroblogger csapatban, amelynek Chili&Vanilia, Fűszeres Eszter, Péter Anna (Malackaraj) és Horasz a tagjai.Új kezdeményezésről…..
lorien 10 kedves növény 2009.07.11 19:16:00
Újabb kördés érkezett, most Toma arról faggat, hogy melyek a kedvenc növényeim, egészen pontosan 10-et kell megneveznem. Nem annyira egyértelmű a kérdés számomra sem, mert nagyon sok kedvencem van, és évszakonként más és más. Ennek ellenére megpróbálok egy listát…..
Cserke 2009.07.13 15:58:51
@Bombadil Toma: Prenorban és New Gardenben láttam, de sokkal drágábban, mint amennyiért Lorien vette.
Ennyiért ekkora nagyon baráti áron van.
Tegnap este olyan túlzásokba estünk, hogy már szinte bűntudattal ébredtem. Sőt, enyhe másnapossággal átitatva még szégyenérzetem is támadt.  Amíg a nagyvilágban tombol a válság, addig Péter barátom invitálása - és kontójára, áldassék a neve - olyan dőzsölést…..
lorien Dalmát vegyesfelvágott 2009.06.17 17:33:00
Abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy június első hetére megkaptunk Tribunjban egy teljes, jól felszerelt házat használatra. Pontosabban csak a felső szintet, de ez nem változtat a lényegen. Tribujn egy aprócska halászfalu Dalmáciában, nagyjából félúton Zadar…..
lorien Kenyér öregtésztával 2009.05.19 16:22:43
Az elmúlt időszakban intenzív levelezést folytattam Limarával, hogy péktudományom tovább fejlesszem. Van jó kovászom, jó élesztőm, bevált lisztem, amelyek segítségével igazán finom kenyereket sütök, de mindig lehet tovább fejlődni. Problémáim többsége a…..
Pomme-pomme Nyúlárnyéka télire 2009.05.21 10:34:00
Az Ínyesmester jóvoltából tudtam meg, hogy a spárgát az általam is ismert csirág mellett bizonyos tájakon ezen a gyönyörű néven, nyúlárnyékának is nevezik. De hogy miért pont nyúl, és miért nem gólya, esetleg zsiráf, ami legalább hosszú és vékony, azt nem tudom... Ez a…..
lorien Spaghetti alla carbonara 2009.05.14 13:23:00
A címben szereplő olasz tésztaétel a magyarországi vendéglők páriaája. Lépten-nyomon találkozni mindenféle tejszínes, gombás, gépsonkás, zöldborsós és még ki tudja miféle verziókkal. Egy biztos, az előbb felsoroltak egyike sem kell bele. Éppen ezért…..
mert más, több.mert egyszerre annyi, de annyi érzés rohangált a lelkemben fel-alá, hogy még magam sem tudtam követni azt az eszeveszett kavargást.pedig épp úgy indult mint a többi.a reggel pont úgy köszöntött rám, ahogyan eddig is: mintha egy méretes szívlapáttal koponyán…..
Desszertek terén a Tarte Tatin nálam mindenképpen a Jolly Joker. Egy jól sikerült darabért még komolyabb aljasságra is képes lennék. Nincs ezen mit szépíteni, függőségnek, szenvedélybetegségnek nevezik. Van aki kártyázik, lóversenyre jár vagy iszik…..
Anyámlánya ők, ketten 2009.04.05 01:25:00
Az élet olykor hihetetlen, képregényszerű kockákból áll. A fotók mégis megőrzik a pillanatot, talán néha még hangulatot is lopnak az árnyékok közé.Történt, hogy egy hétköznap épp kiléptem az utcára vezető ajtón, mikor megláttam azt, amiről korábban csak halottam: a…..
Mixed pickles Hősi eper 2008.05.19 09:22:00
Nem tudom, minek írok úgy egyáltalán, amikor igen, mert a statisztikába beletévedve az derül ki, nagyok jól elvan a blog nélkülem. Volt olyan nap, amikor többen jártak itt, mint friss poszt megjelenésekor...Ami miatt nagy nehezen, de mégis, hogy muszáj. Mert megint egy csomó dolgot…..
Az utóbbi hetekben szinte bármibe is fogtam, balul sült el. Ha visszapörgetem az eseményeket, akkor kezdődhetett, amikor megvettem az új kávégépem a vaterán, egy La Cimbali Domus-t. Csak akik még nem ismerik, a vaterás szótár ide vágó megfejtése: működőképes, csak egy…..