Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gábris szomszéd

0 bejegyzést írt és 44896 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idő és az események rövidtávon nem Orbán Viktornak dolgoznak - írja aktuális számában az Economist. Akár a kormányfői poszton is lehet változás – vetettem fel egy hete az IMF-politika megváltoztatásának bejelentésekor. Áh, dehogy – mondta a minap egy kollégám,…..
Gábris szomszéd 2011.11.25 12:45:32
A globalista elit által többnyire globális kormányzásként emlegetett egységes világkormány felállításának előkészületei a szemünk előtt folynak. Ennek legfontosabb lépése az emberek hozzáállásának előkészítése, hogy amikor eljön az új pénzügyi infrastruktúra és a világkormány vezetői szerepére szánt csoport ideje, a tömegek készen álljanak ellenállás nélkül elfogadni a tudtukon kívül rájuk erőltetett új vezetést. A színfalak mögött folyó munkálatok nyoma itt-ott előbukkant a gazdaságban és a politika világában, így aki nyitott szemmel jár, nap, mint nap belebotlik ennek jeleibe. A globális kormányzás egy természetellenes rendszer, ami soha nem jönne létre magától, hanem a hatalmi elit próbálja a világra erőltetni a fennálló, legtöbbször általuk gerjesztett problémák megoldásaként. A globalizáció sehol sem lenne a globalisták erőfeszítései nélkül, akik mindent megtesznek, hogy tervük valóra váljon. Sajnos a világon eluralkodó fatalista hangulat miatt a legtöbb ember úgy gondolja, az események a maguk természetes medrében folynak és külső befolyás nélkül alakulnak így.

A globalisták tervének fontos része a piacok összekapcsolása, hogy az adott pillanatban valamennyit egyetlen „gombnyomással” tehessék tönkre, teljes összeomlást idézve elő a gazdaságban. Miért is próbálnának minden kulcsfontosságú országot egyenként destabilizálni, ha egyszerre is megtehetik? Többek között ezért törekednek arra, hogy minden piac és ország olyan szoros kapcsolatban legyen a másikkal, hogy néhány intézkedéssel valamennyit képesek legyenek tönkretenni (a későbbiekben pedig könnyebben irányítani). Ma már egyetlen pillanat alatt szegénységbe dönthetik az egész világot. Amit eddig apránként, lassan tettek meg, most egyszerre, szinte az egész világgal megtehetik. Amikor az összes tőzsde, értékpapírpiac és pénzpiac alól egyszerre húzzák ki a szőnyeget a civilizált világ káoszba süllyed.

A nemzetközi határok lassan eltűnnek. A világ egy óriási hálózattá alakult, ahol minden mindennel összeköttetésben van. A számítástechnika és a modern megfigyelési eszközök segítségével Nagytestvér minden virtuális és valós lépésünket nyomon követheti. Lassan minden a helyére kerül, hogy elkezdődhessen a világtörténelem utolsó nagyjelenete.

A világ népeinek elege van "nemzeti" kormányaik és vezetőik tehetetlenségéből. Hiába várják, hogy véget vessenek a szegénységnek, az igazságtalanságnak, háborúknak, az értelmetlen törvényeknek vagy a korrupciónak. Ehelyett terheik egyre elviselhetetlenebbek. Ezek a problémák előkészítik az emberiséget a világkormány felállítására.

A mostaninál még súlyosabb gazdasági válság vár a világra, így kétségbeesésükben az emberek hajlandóak lesznek bármit és bárkit elfogadni, aki képes véget vetni szenvedésüknek.

A napi hírekben egyre többet hallunk a válság súlyosságáról és elmélyüléséről. Amiről a hírek nem szólnak, hogy a rendszert eleve bukásra programozták, hogy helyét átvehesse az új, globális gazdasági rendszer, ami jólétet és egyenlőséget ígér majd mindenkinek, csupán szabadságunkat kell feláldoznunk cserébe.
Így jár az az ember, aki nyolc éven át hazudik. Aki azzal áltatja az országot, hogy adócsökkentésből lesz több állami bevétel, hogy marad az eva, meg a magánnyugdíj, hogy nem lesz ingatlanadó, ráadásul a népnek semmit sem kell tennie, csak rájuk szavazni, és máris lesz 7…..
Gábris szomszéd 2011.11.10 14:20:48
@Zabalint: Hogyhogy nem? Múltkor már Karácsony Gergely is szebb jövőt kívánt.:))

index.hu/video/2011/11/07/uj_szinhaz_albizottsagi/
Gábris szomszéd 2011.11.10 14:29:23
@midnight coder: Nem értem mi bajod a Jobbikkal?? :))

szentkoronaradio.com/files/zagyvakard1.jpg

Egyébként a jobboldali ellenzéki párt - szavazati arányához képest - jócskán el van hallgatva a médiában.

www.mediatanacs.hu/uj_stat.php?het=40&ev=2011&tip=kum&nyelv=magyar
Megszülettek a parlamenten kívüli ellenzék új sztárjai – írja közömbösnek biztosan nem, lelkesnek annál inkább nevezhető tudósításában az Index újságírója a mai tüntetésről. Árok Kornél és Kónya Péter neve mára valóban politikai jelentőséget kapott, ők ugyanis…..
Gábris szomszéd 2011.10.05 12:58:28
Igen hasznos cikk a témában. :)

hunhir.info/?pid=hirek&id=45751

Liberális nyomulás az utca felé - már kormányt váltanának

"A liberális médiumok kitörő örömmel fogadták a szakszervezetisnek álcázott új liberális érdekszövetség akcióját, már azt is megelőlegezve nekik, hogy a második magyarországi Új Baloldal létrehozói. Vezéreiket piedesztálra emelték, hogy majd a magyar munkavállalókra telepedve először mint az utcai demonstrációkat fel- és kihasználó mozgalom, aztán majd természetesen új párt meghatározó arcai lehessenek, akik eddig még a parlamenti és pártharcokban nem használódtak el. Az új népvezér, Kónya Péter liberális küldött az egyik liberális tévében már be is jelentette: szükség van arra az összefogásra, amely a D-Day akciósorozat kapcsán létrejött. Kónya ezért azt javasolta, hogy alakuljon meg a Magyar Szolidaritás Mozgalom. Ha ez a kormány nem az embereket szolgálja, akkor le kell váltani – tette hozzá a liberális új "utcai harcos"...."
Gábris szomszéd 2011.10.05 22:29:53
@aszekelyek: "A rendszerváltásra is rátelepedtek, ugyanezek és az előző generációjuk. meg az azelőtti."

Tökéletesen egyetértek veled. Ugyanaz a a sárkányfűárus libsi bagázs pityinger repperesen átcsomagolva. :)
Ha a pártpolitikai térre tekintünk, könnyű belátni, hogy az elmúlt időszakban a Fidesz számára a legjobb dolgok az ellenzéki oldalon történtek. A sajátos aduászként mindenre magyarázatként szolgáló volt miniszterelnök nem tűnt el, ellenkezőleg, folyamatosan témát…..
Gábris szomszéd 2011.09.26 12:24:43
@nyünyüge: Hát ha Budaházyt, pld. egy lábtörlő megpörkölése miatt terrorizmussal vádolják, akkor őt pláne meg lehet vádolni.:) Remélem kurcsányt is bevágják minimum 2 év előzetesbe, mint a hunniásokat.:)
Gábris szomszéd 2011.09.26 13:27:56
@B-rocker:
"Fleto akkor szabaduljon, ha már kipengettük a kölcsönt amit felvett."

Ezt a felvetést támogatom.:) Szerintem még a saját "Mein Kampf"-ját is megírja majd a börtönben.
Gábris szomszéd 2011.09.26 13:29:24
@Arcturus:
"eljött a nemortodox módszerek a radikális változások és a történelmi fordulópontok időszaka, de ezeknek a fidesz sem fog tudni ellenálni. A radikalizmus és a zsigerbe ható problémák időszaka következik."

Ez szerintem is így van. Lesznek itt még érdekes dolgok és fog még fütyülni a szél az eddigi RENDSZER hatalmasainak talpa alatt.
A tragikus oslói mészárlás után az európai szélsőjobb nem folytathatja úgy, mintha mi sem történt volna. A politikai szimbólumokkal teletűzdelt, rituális tömeggyilkosságot végrehajtó Breivik lényegében az utóbbi időben sikert sikerre halmozó, elsősorban…..
Gábris szomszéd 2011.08.01 13:58:27
Érdekes cikk fordítása:

Az Izrael ellen meghirdetett norvégiai bojkottra adott válasz volt a tömeggyilkosság?

Alább Gilad Atzmon, a MiddleEast.org csoporthoz tartozó Veteran's Today című lap publicistájának a norvégiai mészárlással kapcsolatos, július 24-én megjelent gondolatainak magyar nyelvű fordítását olvashatják.

A norvégiai mészárlás válasz volt a: „bojkottálj, vond vissza befektetéseid és szankcionálj” Izrael elleni felszólításra?

Tegnap este tudtam meg egy izraeli internetes online lapról, hogy két nappal az Utoya-szigeten történt mészárlás előtt az AUF (a Norvég Munkáspárt ifjúsági mozgalma) vezetője, Eskil Pedersen interjút adott a Dagbladetnek, Norvégia második legnagyobb példányszámú bulvárlapjának, melyben véleményt nyilvánított Izraelről.

Az interjú folyamán Pedersen kijelentette, „hiszi, hogy eljött az idő az Izrael elleni drasztikusabb intézkedésekre és szeretné, ha a külügyminiszter gazdasági bojkottot vezetne be az ország ellen.”
Pedersen azzal folytatta, hogy „A békefolyamat nem vezet sehova és noha az egész világ elvárja Izraeltől az alkalmazkodást, nem teszi ezt. Mi, munkáspárti ifjak, norvég részről unilaterális (egyoldalú) gazdasági embargót kezdünk Izrael ellen. Az AUF munkáspárti ifjúsági mozgalom odaadó támogatója volt a „Bojkottáld Izraelt” kampánynak. A Dagbladet arról számol be, hogy „Az AUF régóta támogatja Izrael nemzetközi bojkottját, de a legutóbbi kongresszuson hozott döntés megköveteli, hogy Norvégia unilaterális gazdasági embargót vezessen be az ország ellen, ami a korábbinál szigorúbb kell, hogy kegyen.”
„Elismerem, hogy ez drasztikus intézkedés” – mondta Pedersen –, „de úgy gondolom, egyértelművé teszi az üzenetet, hogy egész egyszerűen elegünk van Izrael viselkedéséből.”

Tegnap azt is megtudtuk, hogy a tömeggyilkos Anders Behring Breivik nyíltan lelkesedett Izrael iránt. Egy sor internetes forrás szerint Behring Breivik rendszeresen megjegyzéseket küldött több, norvég internetes lapnak, nevezetesen a document.no-nak, melyet Hans Rustad, korábban baloldali újságíró működtet. Hans Rustad zsidó, szélsőségesen cionista és az iszlámosodás, az erőszak és más, véleménye szerint mozlim bevándorlással kapcsolatos problémák veszélyére figyelmeztet.

A hírhedt, angliai, iszlámofób Harry’s Place és más zsidó, véresszájú cionista blogokon kívül, a köztünk nyílt szemmel járók egyre inkább tudatában vannak a jeruzsálemista internetes lapok fokozottan átható trendjének, melyek – láthatólag –, szeretik „a nyugati kultúra megőrzése érdekében való összefogás” és „ a demokratikus értékekért való kiállás” benyomását kelteni.
(A „jeruzsálemista” jelzővel a cikkíró az ószövetségi, talmudista, keresztény-cionista, ill. cionista dogmára utal, miszerint Jeruzsálem lesz a zsidók által uralt világ központja – a fordító megjegyzése)

Egyértelmű okok miatt, ezek a blogoldalak csaknem kizárólagosan az „iszlámproblémára”, a „muzulmán bevándorlókra”, „aggodalmat okozó és haladásellenes” közösségekre és politikára koncentrálnak, míg ugyanakkor megállás nélkül, könyörtelenül és erőszakosan a cionista propaganda programját sulykolják. Érdekes módon más emigránsokat rutinszerűen „ártatlannak” vagy „a társadalomhoz pozitív módon hozzájárulónak” festenek le ezeken a blogoldalakon.

Azt nem fogod látni egyhamar, hogy Hans Rustad vagy Harry’s Place kritizálja bármelyik zsidó lobbit, Lord Levy vagy az orosz oligarchák katasztrofális befolyását a „nyugati kultúrára” vagy a ”demokratikus értékekre”.
Gordon Duff írta tegnap a „Veterans Today”-ben (
www.veteranstoday.com), hogy „az autós robbantás egy kémügynökség munkájára emlékeztet. Senki más nem csinál hasonló dolgokat.”

Valóban teljesen egyértelmű, hogy egy ilyen hatalmas autóbombát, és egy ehhez foghatóan kifinomult akciót egy laikus nem éppen hoz össze ilyen szemmel látható könnyedséggel: határozottan valamiféle szakértői ismeretet igényel és itt az a kérdés, ki tud ilyen ismeretet és ilyen hatalmas mennyiségű halálos robbanóanyagot adni?

Jelenleg nem vagyok abban a helyzetben, hogy bizonyossággal Izraelre mutassak, ügynökeire vagy sayanimjára – a világban szétszórt és a Moszad munkáját segítő, (mondhatni: zsidó alvósejtek valamelyikére - a fordító megjegyzése) –, de ha összerakjuk az információt és minden eshetőséget számba veszünk, azt láthatjuk, hogy Anders Behring Breivik valóban egy szabbat gój lehetett.

A zsidó, világi-társadalmi kontextusban a szabbat gójnak egyszerűen az a feladta, hogy végrehajtson kisebb feladatokat, amit a zsidók nem tudnak megtenni a szabbat idején. De a cionizált valóságban, melyben tragikus módon élünk, a szabbat gój a zsidó államért öl. Sőt, akár önszántából is csinálhatja. Izrael csodálójaként, Behring Breivik láthatólag úgy kezelte nemzettestvéreit, mint ahogy az IDF – Izraeli Védelmi Erők-nek (IDF) hívják a terrorista Izrael hadseregét (a fordító) –, kezeli a palesztinokat.

Tragikus módon Behring néhány lelkes követőre talált Izraelben, akik dicsérték a norvég ifjak ellen elkövetett tettét. A héber nyelvű cikkben, amelyik beszámolt róla, hogy az AUF-tábor palesztinpárti és támogatja az Izrael elleni bojkottkampányt, a következő, mészárlást támogató megjegyzéseket találtam:

“Fizettek az oszlói bűnözők”

“Ostobaság és gonosz dolog nem kívánni a halálát azoknak, akik Izrael bojkottjára hívnak fel.”

“A Hitlerjugend-tagok, akiket megöltek Németország bombázásában, úgyszintén ártatlanok voltak. Sírjunk mindannyian a szövetségesek borzalmas és gonosz bombázása miatt… Egy rakás Izrael-gyűlölőt látunk, akik egy Izraelt gyűlölő országban, egy bojkottot hirdető konferencián gyűlnek össze… Nem oké, nem szép, valóban tragédia a családok számára és elítéljük a tettet, de sírni is miatta? Ugyan már! Mi, zsidók, nem vagyunk keresztények. A zsidó vallásban nem kötelez semmi, hogy szeressük vagy gyászoljuk az ellenséget.”

Jelenleg a norvégiai tragédia valamennyi ténye még ismeretlen, de az üzenet mostanra sürgős és egyértelmű: a nyugati hírszerző szerveknek azonnal le kell csapniuk a köztünk levő izraeli és cionista ügynökökre és tekintetbe véve a hétvége borzalmas eseményeit, abszolút világos kell, hogy legyen, ki terjesztette a gyűlölet ezen fokát és segítette elő ezt a terrort és pontosan milyen okból.
Fordította: B. J.
Tegnap este, amikor az oslói támadások elsői hírei után már folyamatosan a CNN breaking newst néztem, a műsorvezetőkkel és szakértő kommentátorokkal együtt egyre nőtt bennem is a meggyőződés: iszlám fundamentalisták voltak. Már megint ők. Hát persze. Nem akartam azt a hibát…..
Gábris szomszéd 2011.07.24 22:51:23
@márta)): Szerintem az Athena intézet kicsit felejtős. :)
Gábris szomszéd 2011.07.25 19:22:15
Anders Behring Breivik szorgalmazta a palesztinok elűzését Ciszjordániából és a Gázai övezetből

Anders Behring Breivik, a harcos cionista a bőszen szélsőjobbozó, sunyin hazai párhuzamokat sugalmazó magyarországi sajtó arról hallgat, hogy Anders Behring Breivik norvég tömeggyilkos ideológiájának egyik fontos pillére a zsidótelepítő, a palesztinokat ősi földjükről elűzni szándékozó cionista nacionalizmus támogatása. Amint azt is csak az izraeli (!) sajtóból tudhatjuk meg, hogy a kettős merénylet napján közzétett manifesztumában több százszor fordul elő Izrael neve.

Anders Behring Breivik a norvégiai kettős merénylet elkövetésének napján politikai, ideológiai kiáltványt tett közzé a világhálón, amelynek teljes, a zsidóságot érintő tartalmáról mélyen hallgat a szélsőjobboldalazó, bizonyos hazai pártokkal és személyekkel rokonságot sejtető magyarországi sajtó. Pedig az iszlám- és a muszlimgyűlölő norvégnak valóban vannak lelki és ideológiai rokonai Magyarországon, csak nem éppen azok, akiket kipróbált közvélemény-alakítóink már két napja sugallnak.

Behring Breivik ideológiai és gyakorlati eszmetársai a megszállt palesztin területeken gyilkolászó zsidó telepesek, mint például a hebroni mecsetben az imádkozókat halomra öldöső Baruch Goldstein, illetve Magyarországon annak a „keresztény” szektának a követői, amely hittételének középpontjában Izrael és a cionizmus imádata áll.

Baruch Goldstein, a norvég tömeggyilkos „unokatestvére”A norvég tömeggyilkos valódi ideológiai és politikai irányultságának, nézeteinek megismertetését tehát nem várhatjuk a magyarországi sajtótól, ezért paradox módon kénytelenek vagyunk az izraelire hagyatkozni. A mai izraeli sajtó már kendőzetlenül megírja, hogy Behring Breivik a cionista nacionalizmus, Izrael Állam és a zsidó kolonializmus nyílt és egyértelmű támogatója. A tömeggyilkos eszmei hovatartozását egyértelműen tisztázó „2083: Európa függetlenségének kikiáltása” címet viselő manifesztumában a többi között az olvasható, hogy a muszlimokat nem csak Európából, hanem az Izrael által megszállt Ciszjordániából és a blokád alatt tartott Gázai övezetből is ki kell űzni.

A ma reggeli izraeli sajtó arról is beszámol, hogy Anders Behring Breivik teljes támogatásáról biztosítja, sőt követendő modellnek állítja be a „pro-cionista, izraeli nacionalizmust”. A norvégiai vérfürdő napján közzétett több mint 1500 oldalas (!) manifesztumban Izrael neve több százszor előfordul, mint olyan országé, amelynek iszlám- és arabellenes, zsidótelepítő politikáját Norvégiának, s általában Európa keresztény népeinek minden föltétel nélkül támogatniuk kell.

A Válláh!Hádásot című hírportál arról is beszámol, hogy Behring Breivik az általa közzétett kiáltványában és más írásaiban nagy szakértelmet árul el a Közel-Kelet, s azon belül Izrael történelme, az ott zajló politikai események terén. A cionista nacionalizmus igazolásának alátámasztására gyakran idéz az izraeli sajtóból. A tömeggyilkos norvég ezenkívül fölrója az Európai Uniónak, hogy túlzottan támogatja a palesztinokat (!), majd így vélekedik: „Hagyjunk már föl a palesztinok ostoba támogatásával, s kezdjük el inkább támogatni a mi kulturális unokatestvéreinket, az izraelieket!”
A világban korszakváltás zajlik, melynek a magyar kétharmados forradalom az egyik következménye – állította Orbán Viktor a Bálványosi Szabadegyetemen tartott beszédében. A miniszterelnök szerint a régi nyugati életmód fenntarthatatlan, rövidesen összeomlás…..
Gábris szomszéd 2011.07.24 22:53:42
@knausz: Hát nem annyira hátul, sokkal inkább elől a színpad bal oldalánál. :)
Házkutatás, őrizetbe vétel, bilincs, szabadlábra helyezés. Sok ilyenről olvastunk már az elmúlt években, az ingerküszöbünk egyre feljebb és feljebb került. Most mégis érdemes megállnunk, mert példátlannak látszik az eset: a történet középpontjában (egyelőre) egy volt…..
Gábris szomszéd 2011.07.05 22:01:21
@Balt: Egyetértünk, szerintem sem kóser ott valami.

További érdekes részletek: :)

oroszhirek.hu/politika/1/magyarorszag/1739-2011

A magyar titkosszolgálati vezetők őrizetbe vételéről ír az orosz Regnum

A Regnum című orosz honlap kedden egy nagyobb összeállítás részeként foglalkozott a volt magyar titkosszolgálati vezetők és a volt titokminiszter őrizetbe vételével. A honlap Galambos Lajosnak és Laborc Sándornak, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatóinak, valamint Szilvásy Györgynek, a Gyurcsány-kormány egykori titokminiszterének az őrizetbe vételével kapcsolatban többek között úgy vélte: "az új Redl ezredes" ügyében oroszellenes elem tűnik fel. A Regnum nyilvánvalónak nevezte a Galambos Lajossal szembeni vádak oroszellenes irányultságát. A honlap szerint a Galambossal kapcsolatban álló embereket egyrészt orosz pénzek tisztára mosásával vádolják, többek között azzal, hogy orosz pénzből állítólag több milliárd forint értékű Mol-részvényt szereztek meg.

A portál szerint a sajtójelentésekben orosz "közvetítőt" is említenek. A Regnum szerint arról is szó van, hogy a magyar titkosszolgálatok részt vettek abban, hogy az orosz Szurgutnyeftyegaz (Surgutneftegaz) 2009-ben megszerezte a Mol részvényeinek egy részét az OMV osztrák olajtársaságtól.
Kapcsolódó cikkek:

Miért hullanak a fejek az NBH-nál?

A Regnum úgy vélte, várható, hogy a magyarok kompromittáló adatot juttatnak majd el az oroszországi médiához a közelgő orosz elnökválasztással kapcsolatban. "Nagy bizonyossággal várható, hogy a kompromittáló anyag Vlagyimir Putyin orosz kormányfő ellen irányul majd" - írta a portál.

A honlap hozzátette: június 22-én magyar tömegtájékoztatási eszközök hírt adtak arról, hogy a Fidesz felső szintjein úgy vélik, a Mol magyar olajcégnek az INA horvát olajtársaságban történt tulajdonszerzése körüli horvátországi botrány "az oroszok bosszúja". Ebből a logikából kiindulva a Mol említése a Magyarországon most kezdeményezett kémbotrányban a magyarok válaszlépésének tekinthető az INA-ügyben - írta a Regnum."

A hírt egyébként kitette a jovonk.info is. Gondoltam leírom, hogy nyugodt légy. :)
Gábris szomszéd 2011.07.06 13:15:22
Ez mekkora. :)

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=386355

Belső elemzés: óriási kárt okozott a Népszabadság téves cikke

Az MNO úgy tudja, 375 millió dolláros kárt okozott a Népszabadság téves keddi cikke a Molnak, amelyben azt állították, hogy Horvátország jogsegély keretében hivatalosan is kérte Hernádi Zsolt, a cégelnök-vezérigazgatójának előzetes kiadatását. Az információt a cég illetékesei nem kommentálták. Az olajtársaság egyelőre még nem döntött a jogi lépésekről.

Egész jól tolják ezek a népszabós fiúk. Kíváncsi vagyok, hogy egy per esetén ennek az összegnek mekkora hányadát tudják majd vajon kifizetni? ;)
törökgáborelemez 378. Ott pattog 2011.06.30 03:06:00
„Az ország egyetlen és utolsó esélye a Fidesz, ha ők is elbuknak, ennek az országnak vége.” Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki ilyen-olyan beszélgetésekben az elmúlt hónapokban többször is hallotta ezt a mondatot: előbb inkább lelkesen, aztán néha már csak…..
Gábris szomszéd 2011.07.04 13:53:30
@Gábriel angyal:

Ezután jött Orbán, aki egy poénba szőve foglalta össze a külpolitikánkat, zseniális:
"Az Egyesült Államokkal való szövetség alapja a szabadság iránti elkötelezettség, Európával a közös kultúra, Kínával pedig a munkaalapú gazdaság és az adósság elleni harc adja a szövetség alapját. Aki Kínával a nyugati értékek alapján akar szövetséget kötni, az olyan elvarázsolt, hogy elsőre felveszik az LMP-be."

Ezután jött az elnöki összefoglaló az elmúlt időszakról, ezt is lehetne pólóra nyomtatni:

"Elvégeztük a munkát, egyetlen ügyben sem hagytuk, hogy a probléma súlya, a pesszimizmus, a kishitűség vagy mások kételkedése elbizonytalanítson bennünket. A támadásokat visszavertük. Az Európai Parlament izgága kötekedőinek adtunk néhány kokit, leesett néhány saller, kiosztottunk néhány baráti tarkón verést...

Magyarország szembetalálta magát a problémák sokaságával, gigászi méretével, és nem hátrált meg, hanem tette a dolgát. A kormány nem elméleti recepteket kínált, hanem az ország megújításával gyakorlati, kézzelfogható és működő példát adott Európának. Azzal a fölfogással, amellyel megújítottuk Magyarországot, két egyszerű és józan tanácsot fogalmaztunk meg Európa számára. Először is merjünk magunk lenni, másodszor, ne hagyjuk, hogy mások mondják meg, mit tegyünk."

Úgy gondolom nem kell ragozni, hogy milyen demokráciafelfogásra vall, ha egy politikus a jogos vagy jogtalan, de mindenképpen a demokratikus játékszabályokat betartó kritikákra, véleményekre, észrevételekre úgy reagál, mint Bükkzsércen a Kígyó becenevű lokális vendéglátóhelyen a kevert pálinkától hirtelen magát nagyon erősnek gondoló tizenéves siheder.

Óriási utat járt be Orbán 1989-tól, aki szerint a kormányzás a "a Fidesz történetének legnagyobb küzdelme", aki szerint az állam érdekei ellen nem lehet demonstrálni.

"Koki", "saller", "tarkón verés" ... és az ez ember a múlt héten még az Európai Unió soros elnöke volt.

Nem irigylem az 5 szakszervezetet, akik éppen most tárgyalnak Orbánnal: ha jó napja van Orbánnak, akkor lehet, hogy felajánlja nekik, hogy választhatnak: bohócügyi államtitkár vagy egy koki. Ha rossz napja van, akkor csak simán kivágja őket, a törvényt meg ma megszavaztatja.
Gábris szomszéd 2011.07.04 14:29:52
@graycivil:
Ja és a kommentjeink után, nemsokára megállnak a lefüggönyzött narancssárga pobedák is a ház előtt. :)
Gábris szomszéd 2011.07.04 20:42:30
@xsasha:
Javaslom ennek az oldalnak a használatát, amikor kilométer hosszú linket raksz be. :)

href.hu/
Vastagbőr Raffael a Frizbiben 2011.06.06 13:31:00
Láttátok tegnap este a Frizbit? El voltam képedve, hogy Orbán Viktor után Raffael Sándor is úgy érezte, Hajdú Péternek kell interjút adnia, így egy olyan órát dobott össze a TV2, hogy csak tátott szájjal tudtam magam elé bámulni: 30 perces Raffael-interjú, Tomcat, majd SP+Flour…..
Gábris szomszéd 2011.06.07 12:13:31
@Ironfist: Egyetértek de a végén kaphatna még 5 év kötelet is. :)
Vigyázat: kivételesen képes blog következik. Miként egy korábbi bejegyzésben már jeleztem, "választott" falum idén legalább nyolcszáz éves lett - legalább, mert az első írásos említése egy 1211. május 29-én keltezett dokumentumban található. Egy ilyen alkalom…..
Ez most egy apró munkafüzet az előző bejegyzéshez. Kivételesen nem is írok semmit, csak a bejegyzés végén a megfejtést. Két idézet következik: 1. „A hagyományos jóléti államok kora lejárt. Olyan, jobban működő államra van szükség, ahol az adófizetők forintjaival…..
Gábris szomszéd 2011.05.27 18:00:34
@Hepci: Köszi, már látom közben. :)
Gábris szomszéd 2011.05.27 23:19:32
@knausz: Szerintem biztos, hogy jelen lehet lenni csak a koncerten is. Bár ha "csak" koncertről van szó, akkor pár nap múlva lesz ingyenes Budapesten is. :)))

www.ismerosarcok.hu/plakatok/nagy/2011-06-02_19_00_vigyazo_sandor_mh_3.jpg

Élőben milyen gyakran hallgatod őket??
Gábris szomszéd 2011.05.27 23:30:53
@knausz: Egyetértek. Talán csak ennyit tudnék hozzá tenni:

"Mert hát, magyarok lehetünk egyenként, de lehetnénk egyek mind, MAGYARKÉNT..." :))
A választási rendszerekről szóló óráimat évekkel ezelőtt, a valóságshow műfajának hazai megjelenése idején rendre az akkor futó két sorozat, a Big Brother és a Való Világ eltérő kiválasztási stratégiájának elemzésével kezdtem. A két különböző eljárásban sikeres…..
 Egy katolikus alapítvány kezdeményezte, hogy ,,a megújulás és a múlt lezárása jegyében" távolítsák el a budapesti Gellért-hegyről a Szabadság-szobrot, és a helyére Nagyboldogasszony szobrát állítsák. Bakk István, a Bakk Endre Kanonok Alapítvány elnöke levelében…..
Elnézést kérek, de ezt a bejegyzést is azzal kell kezdenem, hogy az olvasók egy részét eltanácsolom: ezúttal azoknak nem ajánlom, akiket egyáltalán nem érdekelnek a szakmai köldöknézések. Olvastam és hallgattam, írtam és beszéltem már sokat erről, s bizony néha azt hittem,…..
Gábris szomszéd 2011.01.29 22:56:31
Kedves Gábor!

Nem teljesen idevág, de érdemes lenne elemezned Vona szombati beszédét is. :)

barikad.hu/vona_g%C3%A1bor_f%C3%A9ln%C3%BCnk_pedig_semmit%C5%91l_sem_szabad_mert_az_igazs%C3%A1g_szabadd%C3%A1_tesz-20110129

"Persze nem zárnám ki annak a lehetőségét sem, hogy az MSZP hibájából tanulva a Fidesz elébe akar majd menni saját bukásának, és az alkotmány okán 2012-ben egy előrehozott választásba menekül."

Mintha erről pont pár napja értekeztél volna röviden. :) Érdekes egybeesés.
Gábris szomszéd 2011.01.29 23:07:32
@Keltafan:
Nem tartom elképzelhetetlennek.:)
Mondjuk azt sajnálnám, hogy Gábor neki sem adna tanácsot. Legalábbis Morvaival kapcsolatban ezt nyilatkozta Veiszer Alindának. :)
w Kompország vitorlát bont 2010.12.28 06:38:00
Néhány nap múlva már jól teszi, aki sosemvolt országok beteg, korrupt és ostoba kormányáról értekezik, ha véleményt akar nyilvánítani. Hiába a vigasztalás, miszerint nem is biztos, hogy olyan durva lesz, mint amilyen lehetne. Senki sem szeretné, ha rajta bizonyítanák be, hogy de,…..
Ha már beiglisütés helyett itt ülünk, szerettem volna megosztani Önökkel néhány gondolatot, ami az ünnep kapcsán elgondolkodtathat mindannyiunkat. Tartozom ezzel azoknak a képviselőtársaimnak, köztük családanyáknak, akik több órát utaztak ma is ennek a mai ülésnek a…..
Egy kollégánk jelezte, hogy az mr1 ma reggeli műsorában, valamikor hat óra tájékán egy perces, rögtönzött adásszünetet tartott Mong Attila műsorvezető. Az akcióra a ma hajnal három óra környékén elfogadott új médiatörvény sajtószabadságot súlyosan korlátozó…..
Gábris szomszéd 2010.12.21 13:33:13
@oscar dirlewanger: Fidesz és a fehérterror. Ne rohögtess. :)
Gábris szomszéd 2010.12.21 13:33:52
@oscar dirlewanger: A fidesz és a fehérterror? Ne röhögtess. :)
Gábris szomszéd 2010.12.21 13:40:50
@Kampec: Hát a nyilasfiúk - ha jól látom - nem nagyon vannak elragadtatva a ribanc.info-tól. :)

www.jovonk.info/2010/12/21/pezseg-kurucinfos-zsibvasar
Mindig is meggyőződésem volt, hogy a politikáról a legtöbbet – persze nem elméleti ismeretek nélkül - a gyakorlatban lehet megtudni és megtanulni. Említettem már Pokol Béla örökérvényű mondását a rétről és a bogarakról; ennek szellemében régóta fontosnak tartom, hogy…..
Egyszerűen vétek nem nézni a parlamenti közvetítést: a mai ülésen olyan dolgok történtek, amelyekre nagyon régen volt példa. Miközben a kormánypárti képviselők ezúttal is minimális számban jelentek meg a parlamentben, a munkájukat láthatóan nagyon komolyan vevő jobbikos és…..
Gábris szomszéd 2010.07.21 18:38:57
@Super aGyuri: Hááát akkor nézd meg a doktor "urat" és szavazóit itt. :)

kuruc.info/r/6/58730/
Gábris szomszéd 2010.07.21 19:27:24
@tölgyes: Ennél már csak az lenne szebb, ha a fideszes képviselő hölgyek és urak is bejárnának dolgozni a munkahelyükre. Így neked is csak az marad, hogy a többieket fikázod. :)
Gábris szomszéd 2010.07.21 20:17:43
@tölgyes: Kivéve amikor ugyanezt annó a fideszes képviselők kérték számon, mondjuk a szociktól. Akkor hirtelen a parlament volt ismét a munkahelyük. :)

Egyébként pedig a házszabály is kötelezi őket.

www.parlament.hu/hazszabaly/hszfo.htm

(3) A képviselő joga és kötelessége, hogy kezdeményezően részt vegyen az Országgyűlés munkájában, elősegítse annak eredményes működését. <b>Kötelessége részt venni az Országgyűlés ülésein</b>, továbbá annak a bizottságnak az ülésein, amelynek tagja.
w Észre tért hű Felvidékünk 2010.06.13 06:32:00
Szlovákia választott, és tanulságos, ahogy. Azért is, mert élnek ott magyarok, és mert a szomszédaink arra vannak, hogy megnézhessük, mit lehet másképp csinálni és gondolni nagyjából ugyanezzel az emberanyaggal, hasonló éghajlattal és geopolitikai helyzettel. Kiesett, nagyot…..
Gábris szomszéd 2010.06.14 11:57:34
@volker: Szerintem egyáltalán nem meredek. Persze nem mindegy, hogy milyen szemüvegen át nézed a dolgokat. A szent korona tanon alapuló alkotmány egyenlően védene mindenkit de főleg az országot azoktól, akik fél Istennek képzelve magukat bármit eladnának, ha szükségesnek látják.

www.youtube.com/watch?v=ND-XHWhVqUg
Gábris szomszéd 2010.06.14 12:01:47
@nedudáljparaszt: Óvatósan azzal az ajró bevezetéssel. Lehet mire odaérünk már nem is lesz mit bevezetni. :)

index.hu/gazdasag/vilag/2010/06/06/brit_kozgazdaszok_ot_even_belul_felbomlik_az_euroovezet/
Orbán Viktor szombaton – hivatalos megfogalmazás szerint - válaszolt a kormányprogram vitájában elhangzottakra, ezt követően pedig a parlament a Fidesz és a KDNP képviselőinek szavazatával, a három ellenzéki párt egyöntetű elutasítása mellett, miniszterelnöknek…..
Gábris szomszéd 2010.05.30 15:55:19
Megy a röhögcsélés és prolizás, hogy az Apostoli Királyság atyja azt mondta egy fideszes képviselőnek - fenyegetőleg -, hogy ezt majd megbeszélik a folyosón. Nincs ezen mit szépíteni, a villanyszerelő valóban ostoba, bunkó volt. Nálunk az áltisiben is csak viccből mondtak…..
Gábris szomszéd 2010.05.20 14:25:22
Jópofa ez a bejegyzés csak kár, hogy arra nem kérdez rá, vajon miért mondta ezt Zagyva.

Szóval az igazság az, hogy a FIDESZ-KDNP soraiból odaszóltak neki, hogy "üljél le hülye gyerek".

Ezek után mondta azt, amit.("ezt még a folyosón megbeszéljük")

Szerintem ennek tükrében még elegánsan is fogalmazott, főleg Tarlóshoz képest.:)

További részletek itt.

szentkoronaradio.com/belfold/2010_05_18_zagyva-gyula-hamisit-es-felretajekoztat-a-hirtv-videok

"Zagyva Gy. Gyula megkeresésünkre elmondta, hogy nem azért "szólt be", hogy majd a folyosón megbeszélik, mert figyelmeztették őket, hogy eltértek a napirendtől, mint ahogy ez sugallja a fidesz-közeli HírTV.

Azért kértem szót, mert elfogadhatatlannak és felháborítónak tartottam, amit a fideszes képviselők műveltek a Trianoni vitanap és az emlékülés felvetése kapcsán, azok a képviselők, akik egyébként álságosan úgy tesznek mintha érdekelné őket az elszakított területeken élő testvéreink sorsa, és amikor érkezik egy ilyen felvetés -ami egyébként nekik semmiféle-, kockázatot nem jelentene akkor olyan elképesztően irritáló módon viselkednek, hogy amennyiben azt a saját szavazóik látnák, hát valószínű bottal kergetnék ki őket az ülésteremből - mondta el megkeresésünkre Zagyva.

Arra a kérdésünkre, hogy akkor miért hangzott el, a "ezt majd a folyosón megbeszéljük" mondat, Gyula elárulta, hogy egyszerűen lehülyézte őt az egyik fideszes képviselő. Ezt nem fenyegetésnek szánta, mint ahogy állítja a HírTV és a MandinerTV.."