Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BruceTheHoon

0 bejegyzést írt és 709 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tarlós István megint majd egy fakockára vagy a sátán kezére foghatja az egészet. Demszkyt és Hagyót ezért már széttépték volna...
BruceTheHoon 2018.06.25 11:18:51
Ez azért ennél zavarosabb.
A vonatkozó oldal ez:
transphoto.ru/photo/1120030/
Nem mondja, hogy hol készült a fotó (a "Moscow" a fényképész illetőségi helye).
Az egyik rubrikában ráadásul az szerepel, hogyaszongya Operator/Facility: Kőér utca Metro Depot.
Na most lehet, hogy a kép valahol az oroszoknál készült, de az is, hogy a Kőér utcában. GPS adatok nincsenek az exif-ben: metapicz.com/#landing?imgsrc=http%3A%2F%2Ftransphoto.ru%2Fphoto%2F11%2F20%2F03%2F1120030.jpg
Ha a dátuma jó, akkor viszont nem készülhetett a kép sehol, a Kőér utcában sem, mert a kocsi fel van újítva és jár valahol az alagútban.
"Az ország szekere megy, megy. Nem is szekér ez ma, hanem autó. Teherautó. Valaki ott ül a volánnál, s az autó arra megy, ahova ő viszi... Megy, ha megy. De minek menjen? Áll a garázsban. A sofőr pedig ül a bárban? Vagy elmegy vadászni? Mindegy." (Móricz: Rokonok) Igen én volnék az. A kormánypárti…..
Tudom, a kampány hajrájában lenne ezernyi fontosabb dolog is, mint hogy a Nemzet Fővadásza végül is mit és hogyan öldökölt a svéd nemzet nyomor szabdalta földjén, csak hát épp mostanra dagadt tovább Semjén Zsolt svédországi (orv)vadászatának botránya. A  444.hu szúrta ki, hogy az üggyel foglalkozó…..
BruceTheHoon 2018.03.24 11:49:12
@$pi$: értelmetlen a helikopteres cég belekeverése a dologba, ők nyilván szállítanak el lelőtt szarvast máskor is, és feltehetően nincs törvényi kötelezettségük vizsgálni, hogy legálisan lett-e kilőve az a szarvas. Egyébként a legalitás kérdése is csak hab a tortán, a jávor vs. rénszarvas különbségtétellel együtt, a fő kérdés az, hogy mekkora korrupciónak kellene számítson, amikor Semjén az ilyen ajándék-vadászatot elfogadja?
BruceTheHoon 2018.03.24 11:50:24
@$pi$: a helikopterről lövés tudtommal bizonyítatlan, a helikopteres szállítás van egyedül dokumentálva.
BruceTheHoon 2018.03.24 12:07:55
@barabasJ: de, Semjén keresztény, sőt tipikus. Én csak ilyen keresztényeket ismerek, lehet, hogy az Aranykoporsó másképp mutatja be őket, de az csak regény. A jelenlegi rendszer Magyarországon a kereszténység sara, KDNP nélkül a Fidesznek már rég nem lenne többsége sem, sőt Orbán keresztülgázolt a teljes politikai palettán, mint részeg kamionos a birkanyájon, hogy a "csuhások, térdre, imához"-tól eljusson a keresztény gyökerek hangsúlyozásáig. Meg aztán ezerszer halljuk, hogy Magyarország ötvenX százalékban keresztény, szóval hol vannak ezek a keresztények vasárnap délelőtt és adóbevalláskor? Ja, hogy csak _kulturális_ keresztények. Hát ha a kulturálisan keresztények kereszténynek számítanak, akkor mi a baj Semjénnel? No True Scotsman, szégyent hoz a keresztényekre, gyorsan megtagadjuk?
Majdnem mindenki tudja már a világon, hogy a Föld bizony gömbölyű, de egy pici, ám nagyon hangos kisebbség megmagyarázhatatlan módon mégis ragaszkodik a lapos Föld elképzeléshez. Nemrégen konferenciát is rendeztek, hogy bemutathassák bizonyítékaikat...
BruceTheHoon 2018.02.19 10:43:39
@Berelhetoreklamfelulet: "a kerozin égési hőmérséklete nem elég ahhoz, hogy a beton acélt meglágyítsa"
Nem ezt állítják, hanem tényleg azt, hogy nem tudja _megolvasztani_, google: jet fuel cannot melt steel beams. A "meglágyítani" viszont nem egy olyan határ, mint a "megolvasztani", amit vagy átlép egy hőmérséklet, vagy sem, száz fokon az acél lágyabb, mint húsz fokon, csak nem sokkal. Azt kellene állítaniuk, hogy a kerozin égési hőmérsékletén az acél nem lágyul meg annyira, hogy az épület leomolhasson, de ilyesmivel nem vesződnek.
BruceTheHoon 2018.02.19 10:48:28
@carlbadog: "Hol állította Darwin azt, hogy a majomtól származik az ember?"

Descent of Man?
Vagy most lovagolni akarsz a monkey vs. ape álkülönbségen?
Írtam már, hogy a kémiához egy kicsit jobban értek, mint az átlag. Tanár vagyok ugyanis. Egy ideje nem tanítok, de azért még mindig sokat álmodom arról, hogy ott állok megint a gyerekek előtt. Az egyik leggyakoribb mondat, ami akkoriban elhagyta a számat az "És most vegyétek elő a periódus…..
A Facebook-oldalunk és blogunk egyik legkitartóbb követőjének ajánlom ezt az írást, ő mostanában a boszorkányüldözés témájában kérdezget bennünket fáradhatatlanul. Leszögezném, hogy célom nem az, hogy a szükségtelen kegyetlenséggel lezajlott, sajnos rengeteg halálos…..
Az élet szaga legyen ott a szövegeinkben A reklámszöveg írás, a print-, valamint az online újságírás számtalan ponton fedi egymást, miközben számos különbséget is figyelembe vehetünk.Persze akkor járunk el a leghelyesebben, ha ellessük a különböző szakmai ágak fogásait, marketing eljárásait és…..
Tavaly a teljes magyar nyilvánosságon átszaladt a Magyar Szakszervezeti Szövetség egyik  vezetőjének, Hercegh Máriának azon állítása, hogy a magyarországi adatok tükrében a nők ugyanazért a munkáért 20 százalékkal kevesebb bért kapnak. Mindez azt jelenti, október huszadika után 72 napon keresztül…..
BruceTheHoon 2017.11.06 20:53:23
Csak hogy a linkelés is meglegyen: www.shrm.org/hr-today/public-policy/hr-public-policy-issues/Documents/Gender%20Wage%20Gap%20Final%20Report.pdf

"Although additional research in this area is clearly needed, this study leads to the unambiguous
conclusion that the differences in the compensation of men and women are the result of a
multitude of factors and that the raw wage gap should not be used as the basis to justify
corrective action. Indeed, there may be nothing to correct. The differences in raw wages may be
almost entirely the result of the individual choices being made by both male and female workers"

NEM UGYANAZÉRT A MUNKÁÉRT.
Néhány héttel ezelőtt megszólalt bennem a kisördög. Kunhalmi Ágnesről tűnődtem, és azt a címet adtam az eszmefuttatásnak, hogy „Szegény szocikat az Ági is húzza”. Azóta is bánom, hogy éltem a szójáték kétes lehetőségével, ezért most méltányosabb volnék hozzá. Tegnap este Rónai Egonnál vendégeskedett…..
BruceTheHoon 2017.10.17 18:24:52
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Szerintem meg a médium sajtóval kapcsolatos jelentései mind ugyanolyan alaptalan újítások, mint a média=többesszám. Van két különböző szavunk, média és médium, két különböző jelentéssel, gyerünk, mossuk őket össze. Szerintem nem jó ezt engedni.
A Központi Bizottság, miután a felkelők a megismételt ultimátumot is elutasították, március ötödikén adta ki az utasítást a lázadás mielőbbi leverésére. A hadművelet irányításával a Vörös Hadsereg legnagyobb aduászát, az ekkor 28 éves Mihail Nyikolajevics Tuhacsevszkij tábornokot bízták meg, akinek…..
A nagy sorosozás és brüsszelezés közepette elsikkadt, hogy a kormány szatellit szervezetei, köztük az ifjú kereszténydemokraták épp azért lobbiznak, hogy ne legyen érvényes Magyarországon a nők elleni erőszak megfékezését célzó nemzetközi szerződés...
BruceTheHoon 2017.05.21 20:10:40
A nap legabszurdabb történése egyáltalán nem az, hogy Orbán Viktor Kínában pörög a szélkakassal, vagy hogy civilek és ellenzéki politikai aktivisták egy közismert rasszista uszítóval kvaterkáznak...
BruceTheHoon 2017.05.15 19:55:39
@Palackos: @Hamar Endre: köszi. Valamiért kiesett nekem, hogy ez a bayeres interakció végbement, azt hittem, valami külföldi hírességgel ültek le.
Mikor kell, vagy érdemes nemet mondani egy állásinterjún? Számtalan ilyen helyzet adódhat, még akkor is, ha az álláskereső már jó ideje nem talál magának munkahelyet. Vannak persze helyzetek, amikor érdemes kompromisszumokat kötni, de adódhatnak olyanok is, amikor az új állás…..
Talán senki nem számított erre a verzióra, pedig a Fidesz életútjából, gondolkodásából, politikai mentalitásából egyenesen következett: Orbán Viktor úgy tesz, mintha a vasárnapi népszavazás eredményes lett volna. Minden továbbit ebből vezet le és ennek súlyos következményei lesznek...
BruceTheHoon 2016.10.04 07:38:32
@nu pagagyí: a szöveg nem ezt mondja. Külön felsorolja, mi kell az érvényességhez és mi kell az eredményességhez, és kiköti, hogy csak akkor kötelező foglalkozni vele az Országgyűlésnek, ha érvényes és eredményes is. Ez miért nem azt jelenti, hogy a két fogalom egymástól független?
BruceTheHoon 2016.10.04 12:33:08
@John Doe3: persze. tökmindegy, hogy eredményes vagy sem, mert ha egyszer nem érvényes, akkor az Országgyűlés ignorálhatja. De nem is igazán hiszem, hogy az ellenkezőjét mondtam volna.
BruceTheHoon 2016.10.04 12:43:29
@nu pagagyí: Mi köze bárminek ahhoz, hogy van-e szerinted értelme vizsgálni az eredményességet? Azt mondtam, hogy az érvényesség és az eredményesség az Alaptörvény szerint két különböző dolog, és hogy ez a szavazás érvénytelen, de eredményes. Világos definíciók vannak rá. Akkor most már mégsem "tévedek" az eredményesség tekintetében, csak szerinted nincs miért vizsgálni? Leszarom, mit tartaszérdemesnek vizsgálni, az számít, hogy igazam van.

Persze nzt hiszed, hogy én most beálltam a hülye fideszesek közé mentegetni ezt a retardált népszavazást csak azért, mert technikailag megfelelt az eredmény egy olyan részdefiníciónak, amit a Fidesz egy valamennyire pozitív csengésű szóval jelölt. Fogd már vissza a zsigeri reakcióidat.
Kálváriám 2016.09.02-án egy csodás pénteki napon kezdődött, munkából hazafelé menet éles bal halánték felől induló fejfájással. Másnapra elzsibbadt az ajkam bal oldala (és én ezen még röhögtem is), de fejfájósan folytattam a kis életem, suliba mentem, takarítottam (már ennek gyanúsnak kellett volna…..
No, újra indul a blog a nyári pihegés után. Nehéz lesz, de nem akarlak benneteket cserbenhagyni, örülök hogy vártatok vissza. Igen jól esik... Szuper téma van bőven, képek pedig ezrével! Na csapjunk bele egy Napi érdekessel! :)   1968. Pilisborosjenő, az egri vár kicsinyített mása az Egri…..
  Jött ide egy népcsoport valahonnan a fenetudjahonnából. Megérkeztek, lecuccoltak, jól átbaszták a már itt élőket (fehér ló, Szvatopluk), aztán kajánul vigyorogva még picit próbálták végigrabolni a már-már civilizált városokat, csak aztán levágták a fülüket és hazazavarták őket. Nem sokkal…..
A volt államtitkár korántsem bőbeszédű. Hiába szólítják meg újságírók, egyelőre keveset árult el arról, vajon közvetlen főnöke, Lázár János miért távolította el a pozíciójából. Lokálpatriótaként mégis kivételt tett, és a Fejér Megyei Hírlapban cáfolta, hogy ő vagy valamelyik hozzátartozója…..
BruceTheHoon 2016.07.07 09:14:58
@Tibi !: "Amit maximum csak hátráltatni tud, mert egyszer eljön az igazság pillanata, és a tolvaj tetvek börtönre és vagyonelkobzásra ítéltetnek."

... és ezen a ponton jöttem rá, a kontraszt révén, hogy mennyire elvesztettem már a reményt, hogy itt igazságot fog bárki is szolgáltatni. Megússzák, sajnos.
Lantos perelne, mert ugye aki arról beszél, hogy férfiak és fiúk is lehettek áldozatai az uszodákban történt eseményekkel az őt vádolja meg azzal, hogy buzi lenne. Van aki nem érti, hogy ez miért baj. A kérdés alapvetően csak azzal nem számol, hogy a kérdés miért is olyan érzékeny. ..
BruceTheHoon 2016.05.13 21:24:34
Szóval, volt kutatás vagy nem volt kutatás? Hogyan lehet ezt kutatni egyáltalán? Mi a nullhipotézis, hogyan hárítjuk el az alternatív magyarázatokat stb?

Mindenesetre itt van egy jó összefoglaló, hogy miért hülyeség az egész:
quillette.com/2016/01/02/to-rape-is-to-want-sex-not-power/ Mármint azoknak, akiknek nem esett le, hogy nem tekintélyként hoztam fel Pinkert, hanem különlegesen világosan érvelő íróként, aki jobban összeszedte, miért hülyeség ez. Nem neki kell elhinni, hogy hülyeség, hanem az érveit kell megérteni.

A börtön, háború stb. is működhetne másképp, ha nem a szex lenne hajtóerő, akkor a börtönbe került csicskákkal meg az elfoglalt városok asszonyaival is jobbra-át/balra-át gyakorlatokat végeztetnének, mert az hatékonyabb is, egyetlen káplár kell hozzá. De nem így van.

@nagybalfasz: "az erőszaknak sokféle formája van, ebből egy a nemi erőszak"

Én csak a nemi erőszakról beszélek itt, miért is vitatnám, hogy másfajta erőszak másról szól?
Mai bejegyzésünkben Baji Etelka a Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtár tudományos főmunkatársának írását és válogatását találjátok, mely a Fotóművészet magazin 2005/1-2. számában jelent meg. A bejegyzésben látható, a Magyar Nemzeti Múzeum gyűjteményében található dagerrotípiák ebben a formában…..
A nap híre volt a valasz.hu-n, hogy rasszista uszító lett a cionista lelkészből. A hír forrása a mandiner.hu szerint az Amerikai Népszava, amely egy nap alatt két terjedelmes cikkben is eligazította olvasóit, hogyan kell felismerni az antifasiszták között megbúvó fasisztákat. A szerző, Bartus László…..