Regisztráció Blogot indítok
Adatok
abaka

0 bejegyzést írt és 1366 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Japán pénzügyi atombomba-robbantásának megvannak az első áldozatai: A japán jegybank agresszív kötvényvásárlást indított el, hogy a gazdasági stagnálásból valahogy kivigyék az országot, ez viszont több piaci szereplő számára is problémákat okoz. Az egyik ilyen szegmens…..
Egyetlen pillanat alatt beleszerelmesedni nem csak emberbe, városba is lehet – én legalábbis régóta hiszem ezt. Így járt a mai poszt írója, Zeeuws Meisje is, aki ráadásul egyetemistaként került ki egy varázslatos holland településre. Már meg is kértem, hogy ha gondolja, folytassa…..
sorok között 0% 2013.01.19 11:24:56
Ennyi volt az infláció az Egyesült Államokban decemberben, nulla százalék. A 2012-es évet tekintve pedig 1.7% körüli, azon kívül, hogy kivételesen jó hír az amerikaiaknak, ékes bizonyítéka annak is, hogy az eszetlen pénznyomtatás, a mennyiségi lazítás nem okoz…..
Az ír kormánynak még Matolcsy lázálmait is megszégyenítő ötlete támadt: mi lenne, ha a bankok elengednék az ügyfelek adósságának nagy részét? A szándék érthető: ezáltal az emberek felléleghezhetnének - pénzügyi értelemben -, az ingatlanpiac ismét működni kezdene, igaz,…..
abaka 2012.10.10 12:19:56
@FILTOL: Most oszinten, szivedre tett kezzel: te elolvastal valaha is egy sort as ESM szabalyzatabol?
„Míg ők iPhone-ért állnak sorban, mások ételért.” Az elmúlt hetekben sok mindenki lájkolta és osztotta meg az irónikus képpárt, felhívva a figyelmet a súlyos szakadékra, ami a nyugati fogyasztói társadalom és a harmadik világ nélkülözői közt tátong. Vajon jobb hely…..
abaka 2012.10.08 22:15:28
@janper: Bar alapvetoen egyetertek veled, azert ilyen forron nem eszik a kasat. 5-6 ev munkatapasztalattal minimalis azok szama, akik 1-1.5 millio brutto korul keresnek, vegzettsegtol fuggetlenul. Kulfold detto. Leosztod mindket szamot kettovel es nagyjabol helyben is vagy.
abaka 2012.10.08 22:23:01
@sanyix: Akkor azert keresnek mindenhova OKJ-s programozokat, bar azert duzzogva az egyetemi vegzetsseget is olykor elfogadjak...
abaka 2012.10.08 22:48:13
@janper: Nem teljesen ertem a kommentedet sem onmagaban sem pedig ugy, mintha az en mondandomra reflektalna. Persze, lehet, hogy csak nekem van keso. Egyebkent pl honnan tudod, hogy nem vagyok progmat PhD?
...inkább vágj bele! – ez Péter filozófiája, aki bele-, pontosabban nekivágott Hollandiának. Jó szakmával gyorsan sikerült munkát is találnia, aztán meg levelet írnia a blognak az ottani életről. Olvasás után ti jöttök a kommentekkel! TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál?…..
abaka 2012.08.24 18:47:13
@no successful: Ez amolyan kulfoldon minden szebb es jobb gondolkodas. Termeszetesen van Hollandiaban protekcio, raadasul nagyon kemeny. Egy allast altalaban legkonnyebb ugy megkapni, ha ismersz ott valakit, aki beajanl. Erre egyebkent a hollandoknak kulon kifejezesuk is van (via via).

Egyebkent viszont annak sok ertelme nincs, amit a vegen mondasz. Ha egyszer pont amiatt telepul a munkaero Azsiaban, hogy ott sokkal olcsobb, akkor ez a jovoben pontosan azokat az orszagokat erinti elsosorban, ahol magasak a fizetesek.
Mi jut eszetekbe Hollandiáról? A kerékpárok? A kávéházak? A tulipán? A sör? Mai szerzőnk, Hothead régi írónk és kommentelőnk, egyike a legrégibb törzstagoknak (aki egy ideje már követi a blogot, az biztosan emlékszik a Hollandián keresztül Ausztráliába költöző…..
abaka 2012.08.18 12:52:06
@hungarisztan: Hat lehet, hogy te egy masik Hollandiaban elsz, mint en, de nekem nagyon nem igy jott le se Amszterdam, se pedig Hollandia tobbi resze.

Az alap, hogy ha mar mindenkepp kette szeretned bontani Hollandiat, akkor mar inkabb Randstad (Amsterdam-Utrecht-Haga-Rotterdam) vs. nem-Randstad bontasnak van ertelme. Egyebkent a videki falvakban/varosokban is viszonylag konnyu coffeeshopot talalni, foleg a hatar menten, pl Breda, Enschede stb.

Az amcsi filmes jeleneteket meg nem nagyon lattam, viszont pl a Rembrandtpleinen a leheto leghaboritatlanabbul lehet fuvet szivni a rendorsegi bode arnyekaban vagy pl a parlamentel szembeni Hofvijver sem lehet gazmaszk nelkul ugy korbejarni, hogy egy kicsit el ne boduljon az ember. Bar elvileg valoban tiltjak az utcan fogyasztast, az erelyes raszolasnal szigorubb intezkedest csak komoly ellenszegulessel lehet kicsikarni. Persze ez csak szemelyes velemeny, de en sokkal inkabb mennek be tepni egy rendororsre, minthogy Amszterdamban tilosban parkoljak.
abaka 2012.08.18 12:56:20
@Scaramella va alla guerra: "A protestáns társadalom meg inkább jó, mert az emberek nem érzik alapvetö emberi jognak hogy hitelt vegyenek fel, valamint spórolnak és nem szórják ( általában ) a pénzt, ami mindenképp szimpatikus vonás. Sokkal szimpatikusabb, mint a magyar..."

Hat ennek ellenere valahogy megis sikerult kb 560 milliard euronyi jelzaloghitelt felhalmozniuk (GDP 85%-ka). A magyarok eladosodottsagi rataja sehol nincs a hollandokehoz kepest.
Hallgatom Orbán bálványosi mondókáját, és azt kérdezem magamtól, hogy a Kedves Beteg vajon tényleg világtörténelmi léptékű gondolkodónak képzeli-e már magát, vagy csak a választóit nézi megint teljesen debilnek. Bizonyára hallották: Orbán éves „hegyi beszéde”…..
A demokrácia ugye arról szól, hogy semmilyen indokolatlan akadályt nem állítunk a szabad és egyenlő választójog gyakorlása elé. Nincs értelmiségi cenzus, mert politikai kérdésekben a műveltebbek nem feltétlenül bölcsebbek, hiába dübörögnek a déerek (lásd szabadon…..
abaka 2012.07.31 14:50:22
@Nero Bianco: "Az osztrákoknál nincs regisztráció."

Ebben teljesen igazad van, az ausztraloknal van. En meg irulok-pirulok es diszlexias segitoprogikat huzok torrentrol... A wiki tanulsaga szerint naluk pl van cim szerinti regisztracios rendszer.
abaka 2012.07.31 15:12:56
@mrgumby1: A kuzdest felreertettem, elnezest. Amit most irsz, azzal nagyreszt egyetertek. En is tartok tole, hogy vagy igy, vagy ugy, de a fidesz a sajat valasztasi sikerenek biztositasara probalna felhasznalni a rendszert (illetve ebben bizva vezeti be). De en ezt inkabb a fidesz hibajanak latom, nem pedig maganak a rendszerenek. Tehat az en olvasatomban a valasztasi regisztracio magaban nem antidemokratikus, akar pusztan regisztracios cellal vezetik be (USA), akar abbban a remenyben, hogy a valasztok megfontoltsagat noveli.

Azzal is egyetertek, hogy mondjuk 6 eve ez a rendszer tutira a fidesznek kedvezett volna, mert az o taboruk valoban aktivabb es elkotelezettebb volt (a jobbike meginkabb). Ma viszont a bizonytalankodok nagy resze pont a fideszbol abrandult ki. En nem szeretnek becslesekbe bocsajtkozni, hogy ok kire szavaznanak ha mondjuk muszaj lenne.
abaka 2012.07.31 15:15:56
@Nero Bianco: Ja, gondolom minel tobbszor ismetled el, annal inkabb elhiszed. Vegulis Viktorek is igy mentettek meg a nyugdijakat.
Hazánk korábbi köztársasági elnöke elköltözött az elnöki rezidenciáról. Normális esetben kit érdekelne ez? De itt és most Schmitt Pálról van szó, és a közel négy hónapról: amióta lemondott. Számolgathatnánk, hogy ennyi idő alatt hány darab "olyan" kisdoktorit…..
abaka 2012.07.31 11:58:08
Hiba volt az országot bóvli kategóriába sorolni, teljesen egyértelmű, hogy sohasem voltunk azok. Az utóbbi egy hét nagy ralit hozott a magyar eszközök számára. Erősödött a forint, zuhantak az államkötvény hozamok. A magyar államkötvények hozamai forintban 7-7,5% körül,…..
abaka 2012.07.21 10:15:41
abaka 2012.07.21 12:48:25
@Imadom a trapistát: Itt nem is kifejezetten az objektivitassal van gond, hanem a borzaszto szakmaiatlansaggal es hozza nem ertessel. Komoly temakban ugy alkotnak velemenyt, hogy az irasaikbol par sor utan kitunik, hogy minimalis szakmai hatterrel sem rendelkeznek. Hogy aztan ebben valaki mogottes szandekot vel felfedezni vagy sem, az mar mas kerdes.
abaka 2012.07.21 12:51:52
@korrektember: Hat ez relativ. 2002 es 2010 kozott a szocik eleg csunyan tonkretettek az orszag gazdasagat, aztan megse volt tomeges ehenhalas. Megsem hinnem, hogy ugyanennyire beletorodoen hesegetted el a Fideszt, mikor orszagcsodot vizionalt 2009-ben...
Magánrepülők, luxusautók, jachtok, pezsgőritkaságok és partizás minden mennyiségben – körülbelül ez a kép él a legtöbbünkben, ha az aranyifjak életére gondolunk. És nem is tévedünk nagyot. Persze mit ér a gazdagság, ha nem lehet villogni vele – gondolhatták a…..
abaka 2012.07.20 11:53:13
@Réka ‎: 200 ezer euro korulio arcedulaval mar nagyon sok mindent szivesen ad ki az ember a kezei kozul. Meg a Bentley is.
Mandiner blog Akiket nem keresünk 2012.07.20 07:01:00
  Az egész országot sokkolta a Bándy Kata ellen elkövetett aljas bűncselekmény: nem meglepő az a médianyilvánosság, amit az ügy kapott. Utólag. Az utóbbi napokban először a nyomozás, majd az elkövető személyét, származását taglaló hírek dominálták a médiát. A bűneset…..
abaka 2012.07.20 09:51:13
@Counter: Valoban van ilyen vetulete is a cikknek. Ez szerintem leginkabb random, de persze az egyertelmu, hogy nok aaltalaban nagyobb figyelmet kapnak, mint a ferfiak. De sokszor megjosolhatatlan, mit kep fel a media es a tarsadalom es mit nem. Pl neha egy kamerara vett cserbenhagyasos gazolas bejarja a teljes mediat, neha meg komplett gyilkossagok maradnak eszrevetlenek. Az biztos, hogy ezek onmagukat is gerjeszto folyamatok.

En a cikkben felvetett masik vetuletre reagaltam.
A rendőrség letartóztatta Csatáry Lászlót, akit azzal vádolnak, hogy több mint 15 ezer zsidó származású állampolgár kivégzésében bűnrészes, illetve, hogy részt vett többük megkínzásában. Első ránézésre nem lehet kétséges a börtön. Ma Magyarországon szabadlábon él…..
abaka 2012.07.19 21:14:02
@AczélGyuribácsi: Nem tudom, mire gondolsz a kussolassal, de szerintem gyakorlatilag mindent megprobaltak a hatosagok, hogy az ir gazolot bortonbe juttassak. Mit varnal meg el? Uzenjunk hadat az ireknek?
abaka 2012.07.19 21:15:23
@AczélGyuribácsi: Nem tudom, mire gondolsz a kussolassal, de szerintem gyakorlatilag mindent megprobaltak a hatosagok, hogy az ir gazolot bortonbe juttassak. Mit varnal meg el? Uzenjunk hadat az ireknek?
abaka 2012.07.20 09:23:47
@egyatlagosfelhasznalo: "Senki nem tagadja a holokausztot és annak borzalmait,"

Hat szerintem te nem sok kuruc-ot olvasol. Egyebkent kivancsi lennek, te szemely szerint milyen karteritest fizettel holokauszt tuleloknek (akar az adodon keresztul is).
Proszektúra Bayerrel együtt élni 2012.07.19 11:23:00
A Magyar Hírlap online a mai napig is legolvasottabbja Bayer Zsolt Viharfelhők című július 17-űn megjelent írása, amelyiknek egyik jellegzetes bayeros hevületű mondata: Ezért kell nekünk kimondanunk: az a gyilkos állat cigány volt. És nem valami szexuálisan aberrált pszichopata.…..
abaka 2012.07.19 17:03:27
@Archenemy: Ertem, ez is egy lehetseges definicio. Es miert kell az, hogy a rassz 100%-ra vetitsek ki. Ha pl a 99%-ra teszik, akkor az mar nem rasszizmus?
abaka 2012.07.19 17:13:45
@Archenemy: Hat ha masra nem is, arra mindenkepp jo volt a beszelgetes, hogy kideruljon, masok definiciojaban hibat talalni konnyebb, mint egy sajatot adni. Es ezt nem kotekedesnek szanom, nekem is jobban megy. :) Szerintem ez nem matematika, nem lehet 100%-ban preciz es pontos definiciot adni.
abaka 2012.07.19 19:26:16
@orgoványi erdőjáró: Lol, tetszik az ertekrended.

Hazugsag: amit a poszt allit.
Teny: amit te GONDOLSZ.

Oszinten megmondom, ilyen szintu sotetseggel szemben ervek nelkul maradtam.
  Kezdődik. Elfogták Bándy Kata (egyik?) gyilkosát, aki beismerte tettét. A különösen megrázó és nagy port kavaró bűncselekmények után szinte mindig akad valaki, aki előáll a Btk. szigorításával, vagy egyenesen az adu ásszal: a halálbüntetés visszaállításával. Nem…..
abaka 2012.07.17 10:13:12
@genyamagyar: nem ertem minek probalsz baleseteket idekeverni en nem ezt mondtam. hanem azt, hogy kezdjuk veled, tehat szepen fogjunk le, kossunk bele egy szekbe, aztan mehet az aram vagy az injekcio.
abaka 2012.07.17 10:17:59
@ROBERTO: "Mivel nem volt közvetlen bizonyíték, nem volt 100%-ban bizonyítható a gyilkosság, max életfogytiglan ra ítélhető."

Lol, ezt jol kiszoptad az ujjadbol. Mivel NINCS halalbuntetes Magyarorszagon ezert nem ertem, honnan szeded, hogy ha lenne, akkor kozvetlen bizonyitekokra lenne szukseg.

Ami viszont VAN a magyar jogrendben: artatlansag velelme. Ha nem bizonyithato hitelt erdemloen a bunosseg, akkor nem kap az ember 1 napot sem, nemhogy eletfogytot.
abaka 2012.07.17 10:19:59
@genyamagyar: "Amerika a világ legliberálisabb országa."

Hat roppant kivancsi lennek ez milyen koordinatarendszerbol latszik igy. Az biztos, hogy valami a valoasgtol rohadtul elszakadt lehet.

A masik kommentedre csak annyit, nem gondolom, hogy en irtam valami nagyot. Hanem azt, hogy te. Meghozza nagyon nagy hulyeseget.
Nem történhet úgy tragédia, hogy valaki ne próbálja rögtön saját szélsőséges nézetei igazolására, esetleg azok terjesztésére felhasználni a szörnyűségeket. Az elmúlt napokban az egész országot sokkolta a fiatal pécsi rendőrségi pszichológus, Bándy Kata halála. Számos…..
abaka 2012.07.16 16:53:42
@eßemfaßom meg áll: Gyerekkoromban 12 evig volt mindket szonszedunk cigany. Raadasul a kornyeken is elt jopar csalad. Nem volt ciganytelep, vegyesen eltek magayrok es ciganyok. Mondjuk teny, hogy mifelenk az olajszokitest preferaltak, igy aztan gondolom kifejezetten torekedtek ra, hogy minel kevesebb ugyuk legyen a rendorokkel.
abaka 2012.07.16 17:09:49
@Córeszmaci: "Rosszabb vagy, mint akik ellen a cikket írod! "

Miert is? Mert szerintem max egy kategoria, de mitol lenne rosszabb?
abaka 2012.07.16 17:24:38
@eßemfaßom meg áll: Hat ennek orulok, megerte felkelnem. Egyebkent arrol, hogy csak a budai orzott lakoparkok elitje gondolkodik igy, arra azt tudnam mondani, hogy a Kettos Merce hasonlo temaju posztjat pillanatnyilag 17.500-an like-oljak, amig pl a kuruc cikket harmadannyian se.
Annak ellenére, hogy az Országgyűlés rengeteg huzavona után végre elfogadta az új jegybanktörvényt, és végre valahára megkezdődhet az IMF-tárgyalás, még nem lesz egyből megállapodás. Erre már múltkori cikkünkben is felhívtuk a figyelmet. Azóta sok konkrétum kiderült, és…..
abaka 2012.07.16 13:36:18
@coni: "Azért rizikós arra játszani, hogyha nagyon nagy baj van az IMF és az EU azonnal rohanni fog, miután megint kipaterolják őket, "

Hat rizikosnak roppant rizikos, de nem is ez a baj, szerintem. Esetleges haszonert rizikot vallalni sokszor racionalis dontes. Ellenben ennek a rizikonak az orszag szamara semmi haszna nem lehet. Abban en nem vagyok biztos, mit csinalna az EU/IMF, ha mi komoly bajba kerulnenk. Az EU-nak legkevesbe hianyzik most, hogy egy tagallama becsodoljon. De tenyleg nem szivesen megyek bele abba, hogy tippelgessem, mit fognak politikusok adott helyzetben csinalni. Nekem az tul vudu.

@Kakimaki0123456789: "Mas alapokon akarnak valasztast nyerni. Ne azt nezd amit mondanak hanem azt amit csinalnak."

Hat en nem latom, hogy azzal, amit tesznek, hogyan lehet valasztast nyerni. Amit mondanak, azt mar reg nem hallgatom, mertt, ahogy mondod, felesleges.
abaka 2012.07.16 13:49:15
@kolbászoszsömle: "Amíg a legnagyobb párt a fidesz tud lenni, addig nyerő pozícióban van ezzel a módszerrel."

Addig igen, de pont ennek a rendszernek hala, amint nem, akkor vege a dalnak. A trend pedig egyelore nem a baratjuk.

Szerintem egyebkent a jobbik sajat magat demonizalja, az lmp sosem lesz tobb, mint egy retegpart (de annak eppen nem tul eredmenytelen), az mszp-t viszont negy evvel a randszervaltas utan ujravalasztottak. Mo-on minden lehetseges...
abaka 2012.07.16 13:57:47
@nemhívő: Ok, akkor viszont minek kertek?
2012. június 18-án elfogadta az Országgyűlés a jövő januárban hatályba lépő új Büntető törvénykönyvet. A komoly szigorításokat tartalmazó jogszabályból – egy kormánypárti és egy ellenzéki módosító javaslatnak köszönhetően – kikerült „az együtt élők közötti…..
abaka 2012.07.12 17:13:46
@szisz2004: Nem szeretnem latatlanban ketsegbe vonni a tortenetedet, de valami nagyon komoly oka lehetett, ha az apanak iteltek a gyereket. A bantalmazassal illetve az azzal kapcsolatos hivatalos segitseggel (vagyis annak hianyaval) kapcsolatos reszeket gond nelkul elhiszem, de teny, hogy a magyar joggyakorlatban egy valas eseten szinte mindig az anyanak itelik a gyereket. Meg akkor is, ha egyebkent a valas oka az anya (pl hutlenseg). Eroszakos buncselekmenyekert korabban elitelt apa eseteben kizart, hogy az apanak iteljek a gyereket, hacsak ennek nincs valami nagyon komoly oka. Mi volt a hivatalos indoklas?
abaka 2012.07.12 19:05:20
@neoteny: Komolyan elkepeszto vagy. Leirhatnam 10-szer, hogy az, hogy talaltal valamit, ami szerinted nem bizonyitja a Nane igazat, meg nem jelenti azt, hogy a te allitasaidnak barmi alapja lenne.

Megprobalkozhatnek azzal is, hogy a fenti szovegbol egyertelmu, hogy a a nok 4 - 49%-nak donto tobbsege egynel tobbszor sulyosabb fizikai eroszak aldozata lett. Te ebbol megis azt tudod kiolvasni, hogy nincs jelentos csaladon beluli eroszak, es azt is felereszt ferfiak ellen kovetik el. Most erre mit mondjak? Azon lepodjek meg, hogy nem tudsz ertelmezni egy donto tobbseg kifejezest? Nemreg meg arrol voltal meggyozodve, hogy a fizikai eroszakba bele kell erteni a nem fizikait is csak azert mert, szeritned, nem volt odairva, hogy nem. Ugyan mar, ne komolytalankodjunk.

Ez nagyjabol olyan, mint a papat teriteni. De hogy legyen egy jo napot a tanulmany valoban nem irja le explicite, hogy Magyarorszagon 2012 julius 12.-en otbol egy not rendszeresen bantalmazza ferfi partnere. Ebbol te levezeted, hogy a Nane kamuzik, mindenki boldog, en meg majd szegyellem magam helyetted is.
abaka 2012.07.12 20:02:02
@neoteny: Nyertel, mocskos propaganda. Ugyes vagy!
Ti mindent gondosan elolvastok és értelmeztek, mielőtt aláírtok egy (akármilyen) szerződést? Ez a kérdés jutott eszembe múltkor, mikor új bankszámlát nyitottam az egyik banknál. Maga a bankszámlanyitás látszólag nem egy bonyolult folyamat, de mikor elémraktak 12 oldalt…..
abaka 2012.07.09 16:58:23
@hackbard.celine: "Ettől függetlenül hangsúlyozottan betétesként a folyószámla vezetés kapcsán annyira minimális a valós kockázat, hogy akinek ennyit nem ér meg, az tényleg tartsa a párnacihában."

Azzal egyetertek, hogy valoban ertelmetlen elolvasni mind a 450 oldalt, a kockazat valoban nem olyan magas. Viszont ennek ellenere nem igazan tisztesseges az eljaras.
abaka 2012.07.09 17:07:12
@hackbard.celine: Ne haragudj, biztosan mar hosszura kezd nyulni a nap, de a fogalmam sincs ezzel mi ujat akarsz mondani. Ezert aztan max bemasolhatnam az egyik fenti valaszomat, de sokat nem vinne elore a dolgot.
abaka 2012.07.09 17:17:26
@hackbard.celine: Az, hogy van olyan eset, amikor esetleg a bank jogosan modosithatja a szerzodest meg egyaltalan nem jelenti azt, hogy nem csinalja ezt olyan esetben is, ami nehezebben igazolhato.

De mint feljebb probaltam irni, az ugyfelet mar akkor is kar eri, ha a bank vegulis egyaltalan nem modosit, pusztan azaltal, hogy a lehetoseg fennall es ezert cserebe nem kap az ugyfel semmit.
 Hollywood egykori üdvöskéje, az amerikai álomcsaj és Mágenheim Julcsi most a legújabb celebrobbanás. Válik, bazmeg.A vadászrepülők királya, a hapcientológia jelképe, Tom Cruise - aki állítólag az Eiffel-torony tetején kérte meg a kezét -, már nem kell neki. Túl sok volt a…..
abaka 2012.07.06 09:54:31
@szanalmas: "nőjj fel végre és légy nyitott a világra"

Lol, ezen jot derultem. Ez a poszt remekul mutatja, hogy te magad mennyire nyitott vagy a vilagra. :D
Orbán Viktor méltó módon válaszolt az amerikai Kongresszus 50 képviselője által június végén írott levélre.  Mármint hozzá méltó módon. A képviselők alapvetően a Jobbik mindennapi antiszemita és cigányellenes kirohanásait sérelmezték, illetve hiányolták, hogy a magyar…..
abaka 2012.07.05 12:57:36
@AnnaKarenina: "A hsz-ed értelme az volt, hogy baloldalinak neveztél a Fideszt, OV-t kritizáló blogokat, akik hiteltelenekké válnak, mert akkor is támadják OV-t, ha az nem jogos. A végkicsengés pedig az volt, hogy Amereika tehet a kurucinfo-ról."

Ne haragudj, de csak eddig olvastam, mert itt valt egyertelmuve, hogy alapveto szovegertesi problemaid vannak.

A hozzaszolasom lenyege mindossze annyi volt, hogyha valaki tamadja Orbant ha van rajta sapka, ha nincs, de meg akkor is, ha Orban semmit nem csinal, az egy ido utan a sajat kritikajat teszi hiteltelenne.
abaka 2012.07.05 13:06:27
@milyen szép a Vértes, ó: Azt a ok-okozat viszonyt, hogy szerintem ezek a blogok attol baloldaliak, mert Orbant kritizaljak, csak te probalod belemagyarazni. Az altalam emlitett harom blogot nem emiatt tartom baloldalinak. A Velemenyvezer pl egy tipikus peldaja egy olyan blognak, ami a kormany komoly kritikusa, megsem baloldali.
abaka 2012.07.05 13:14:46
@milyen szép a Vértes, ó: "valóban nem, de még az Orbán-kritikán kívül más szempont nem került elő, amely alapján"

Ez igaz. Oszinten, nem gondoltam, hogy egyesek ezt az egy szot fogjak a komment erdemi reszenek tekinteni. Szamos okom van, hogy ezeket a blogokat baloldalinak tartsam (es elegge meg vagyok gyozodve rola, hogy a blogok szerzoi sem tiltakoznanak ezen besorolas ellen), de a kommentem semmikepp sem errol akart szolni.

"a VéleményVezér kormánykritikája meg, ..., hát izé"

Ez megint csak egy olyan tema, amibe nem szandekoztam belemenni. A VV-t mint egy peldat hoztam fel arra, hogy szerintem sincs egyelosegjel akozott, hogy valaki Orbant kritizalja, illetve, hogy baloldali.