Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rommel28

0 bejegyzést írt és 203 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nemzeti légiszállító képesség helyreállítását célzó program harmadik kategóriájára gondolva... Zord..
A kritika akkor lehet építő, ha az elért eredményeket is elismeri. A LégierőBlogger álláspontja szerint a honvédség repülő- és légvédelmi erőiben idén sok minden olyan dolog megtörtént, mely már régóta váratott magára, így jogos lehet 2017-nek a fordulat, vagy a kitörés éve címet megelőlegezni.…..
Ma elszállították az első négy Mi-24-est (335, 336, 711, 720) Oroszországba, Pétervárra nagyjavításra a Vertoljoti Rosszii üzemébe. A kecskeméti kerítésnél tobzódó civil kontroll részeként a LégierőBlogger is tanúja lehetett a Volga Dnyepr Ruszlánjával (RA-82047, régi ismerős) végrehajtott…..
Honvédelmi politikusaink és tábornokaink így képzelik el a Mi-24-est. Félelmetes halálosztóként, mely "tömegben" sorozataival elsöpri az ellenséget. Hogy közben eltelt 30 év, és csak úgy semmit nem hagy az ellenség a levegőben, hogy éjszaka is harcolni kellene tudni, hogy ehhez fegyverzet is…..
Az Oroszországban nagyjavított Mi-17-esek hazaérkezésével és a 2017-es pótköltségvetésben a Mi-24-esek talpra állítására szánt pénzekkel bizonyosnak tűnik, hogy még nyolc évig megmaradnak a szovjet-orosz forgószárnyas platformok a honvédségben. Elérkezett a pillanat, amikor a szakmai nyilvánosságnak…..
Rommel28 2017.06.30 11:36:35
@molnibalage:

Ez a sztori egyelőre a Hibinivel felszerelt szu-24 kiütötte a csúnya amcsi AEGIS-t szintjén van. Valószínűleg pont ugyanúgy keletkezett és terjed.
Ketten tudják, hogy mi történt ott, a két pilóta. A linkelt cikk akkor született, mikor a szír pilóta még biztos fogságban volt, tőle nem igazán jöhet az infó (lehet még mindig a kurdoknál van), a jenki pilóta meg még mindig a hordozón van/volt éles bevetésen, onnan sem jöhet túl sok minden. Az sem biztos, hogy egyáltalán két indítás történt.
Mennyi a Aim-9X minimális indítási távolsága?
Kunmadarasról jut eszembe... Zord..
Rommel28 2017.01.02 12:02:03
@Beat it!:

Még mindig nem tanulták meg az irániak, hogy nem mutogatunk olyan képernyőket, mint ami 0:25-nél látható? Már egyszer ráfaragtak:

www.youtube.com/watch?v=yY6kZlLqDhE

39:30-tól érdmes figyelni.

Valamint van még egy dolog 1:45:30-tól. Itt azt állítják, hogy az iráni vezetési rendszerben, beleértve a légvédelmet is ki be járkáltak az amcsik. Ez mennyire lehet igaz? Amúgy az egészet érdemes megnézni, a Stuxnetről szól.
Hát szeptemberben mégiscsak a hosszú évekig elmaradt helikopternagyjavítósdi beindulása viszi a prímet... Zord..
Rommel28 2016.09.09 19:54:20
@zord:

OK, rendben.
Én is gondoltam rá, hogy lehet csak emailben "kéne" terjeszteni. Legközelebb jobban figyelek.
Reppülő, lérak, EW egy képen. Mi kell még? Zord..
Rommel28 2016.07.20 22:36:23
@zord:

Részben az oroszok is a kínaiakra hivatkozva léptek ki az INF-ből. Most meg már az Iskander-K R-500 CM-mel, meg valszeg az Iskander-M rakétája (persze ők 500 km-t mondanak, de az még szerződés alatt volt) is áthágja a szerződést, úgyhogy már tök mindegy.
Inkább az a furcsa, hogy az amcsik csak most kapcsolnak, az európaiak szájából meg még mindig a nyál folydogál.
Fairfordból üdvözlettel! Együtt az amerikai légierő 5. generációs összetevői. A brit GBAD-alájátszók (RAF Speadham) felfújható Sz-300-asa, alig pár száz méterre a statikuson lévő F-35-ösöktől... Az egyik közel ötven éves mildenhalli tanker mögött tépi magát a Langleyből érkezett…..
Rommel28 2016.07.09 22:36:26
Egy nálunk járt "szellemmel" nyitnám meg az ehavi hírbejegyzést. Zord..
Rommel28 2016.06.25 09:51:33
@zord:

Ez nem hagyományos kazettás, hanem valami CBU-97/-105-höz hasonló sensor fuzed weapon. Az oroszoknak is van hasonló SPBE néven. Bár nem tudom itt mire vetik be, mert nincsenek tömeges harckocsitámadások.

Korábban voltak viták, hogy az ilyen típusú fegyverek az egyezmény alá tartoznak-e vagy sem. Annak mi lett az eredménye?
A LégierőBlogger erőltetett gépesített menetgyakorlat keretében az Anakonda 2016 légvédelmi lövészeti mozzanatait fotózta a Lengyel Légierő jól ismert ustkai központi lőterén. A szárazföldi erők 15. goldapi (Kalinyingrádhoz legközelebbi) lérak ezredének 3M9ME rakétája…..
A dokumentumok rendezése folyamatos feladat, néha pedig elkerülhetetlen a mulasztások pótlása. Ezt a fotót 2007 tavaszán készítettem a Tóth Gábor alezredes, Puma-századparancsnok repülte 36-osról. Akkor persze javában megvolt még a 42-es is. A fotó pedig a Peszeki Zoltán őrnagy vezette 128-as Alba…..
Rommel28 2016.05.05 11:37:14
Ha már Észtország. Mennyi a realitása ennek, mert elvileg NATO jelentések alapján készült?

www.youtube.com/watch?v=ooGSSLA_LFM

Korábban is voltak már jelei Litvániában annak, hogy orosz különleges egységek hatoltak be az országba.
Mindig is irigyeltem a tengerészeti járőrgépek megfigyelőit, akik szebbnél-szebb, érdekesebbnél-érdekesebb felvételeket készíthetnek a világ hadihajóiról a világtengereken. Csodák nincsenek, mindenkinek tudnia kell, hogy hol a helye, így egy szárazföldi ország LégierőBloggerének is, ezért mellékelem…..
Rommel28 2016.04.27 09:04:03
@vilmoci:

Kösz :D
Elolvasni el tudom, de lefordítani nem. Az ábrák még jól jöhetnek, csak sajnos az oroszok nem nyugati szabvány szerinti kapcsolási rajzokat csinálnak.
A magyar katonai repülés ügyének egyik egészében sikeresnek értékelhető lépéseként egy MiG-21-es került az újdonsült kecskeméti körforgalomba, hogy hirdesse, miről (is) hírös ez a város. Zord ..
Jens Stoltenberg pályája Amerika-ellenes követségdobáló baloldali tinédzserségtől, szovjet ügynökökkel történt találkozókon és Oroszországgal miniszterelnökként való tárgyalásos határrendezésen át vezetett a NATO-főtitkárságig. Bár elődje alatt kezdődött az a…..
Rommel28 2015.08.28 23:19:33
@zord:

Ez mutatja, hogy kb. mekkora szavuk van a németeknek. Bár mit várhatunk egy megszállt országtól, ahol azért 70 év agymosás megtette a hatását.
Így hogy akarnak közös EU-s kül- és biztonságpolitikát, mikor annak legnagyobb akadályozója maga az USA?

Nem gondoltam volna, hogy valaha is egyet fogok érteni egy Die Linke-s képviselővel:
www.youtube.com/watch?v=20gV5zjmd1w
A LégierőBlogger holnap nagy örömmel tér vissza a csehországi Boletice lőterére, ahol a 25. strakonicei légvédelmi rakétadandár vendégeként tudósíthatja kedves és még kedvesebb olvasóit egy olyan, a Tobruq Legacy 2015 hadgyakorlat keretében lefolytatott koalíciós légvédelmi…..
Nem túl hosszas gondolkodás után került a boleticei első magyar Mistral-szalvó a legújabb hírbejegyzésbe. Zord..
Egy kis történelemórával nyílik az új hírbejegyzés. A szemünk előtt előtt zajló, néha nem is olyan nyilvánvaló események, és az azok megörökítésére…..
Rommel28 2015.07.10 10:18:39
Air Power Blog Air Power News 27. 2015.06.08 01:10:28
A képet nemrég Újdörögdön készítettem. Címe egy angolszász szófordulat: "Still not out of the woods". Zord..
Nyíljék meg a márciusi hírbejegyzés egy képi utalással arra az amerikai alakulatra, mely a formálódó új hidegháborús helyzetben ez egész Kelet-Európát beutazza, hogy "megerősítse" az elbizonytalanodott szövetségeseket. De található ezen az A4-es mentén található…..
Vérszagra gyűl az éjji vad – minden pejoratív felhang nélkül ez jut a LégierőBlogger eszébe, amikor a folyamatban lévő-beígért védelmi büdzséemelés, kilátásba helyezett beszerzések kapcsán tapasztalható fokozott védelmi ipari érdeklődésről van szó Magyarország…..
Csak kérni kellett, máris tele a levelező listánk hazai autós közlekedési videókkal. Ez itt már az olvasói dashcam-termésből való. Róbert rögzítette, aki egy decemberi estén nézte meg közelről, milyen egy rajtakapott buszsofőr reakciója. December közepe táján a Verseny…..
A brazil (ki)választás miatt önbizalommal telten, a svájci népszavazás miatt tagadhatatlanul izgalomban égve folytatódik Linköpingben, a Gripen-program hazájában az újgenerációs (NG) változat fejlesztése. A LégierőBlogger a napokban ebbe a munkába nyerhet bepillantást. A…..
Egy friss lengyelországi képpel indul az októberi hírrovat... Zord..
Rommel28 2014.10.19 15:02:55
@Open Skies:

Molotov piknikkosarak és koktélok után, most itt az Obama poggyász...
Olvasói felvetésre, a jobb átláthatóság végett a LégierőBlog hírrovata átáll havi rendszerre. Címkép gyanánt maradnánk a helikopteres témánál... Zord..