Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vicger

25 bejegyzést írt és 208 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van úgy, hogy semmi sem jó.. van úgy, hogy az ember gyereke bármerre néz csak akadályokba ütközik... van úgy, hogy ezt aztán végképp nem lehet cérnával bírni s jó esetben is eltörik a mécses, neadjIsten elindul a hisztikerék... Ha az ember gyereke véletlenül fiú, akkor…..
vicger 2012.02.17 18:21:23
  Tűzoltók tüntettek pénteken a brüsszeli utcákon. Az ok: a kormány szigorítani akarja nyugdíjazási feltételeiket, így megszűnne az eddigi korkedvezményes, 58 éves nyugdíjkorhatáruk. A tűzoltók nem kímélték a velük szemben kivezényelt rohamrendőröket, a meglehetősen…..
vicger 2012.02.12 12:02:21
@jozicsenko: '
1996-tól nem számítottak bele a tanulmányok a szolgálati időbe.
Tehát, ha nem tanultál tovább érettségi után, legkorábban 18+25= 43 éves korodba mehettél egészségügyi alkalmatlanság esetén nyugdíjba. Ez az EÜ nyugdíj az állomány kis százalékát érintette csak. Majd akkor sajnáld tőlünk a nyugdíjat, ha lehajolok érted az összetört autódhoz, és nem tudok felállni, mert a lumbágó nem engedi. Ha ott halsz meg előttem, és én nem tudok már segíteni.
Üdv Neked: egy tűzoltó
A Facebookon találtam egy felhívást... Hát az már tényleg fantasztikus, hogy a közösség miként írja át a történeteket, szabályokat. Nem mi vagyunk a forrásai a hírnek. A fura és nagyszerű pedig az, hogy egy ilyen hír milyen pillanatok alatt megy végig mindenhol. Örömmel…..
 50 dkg finomliszt (átszitálva)15 dkg porcukor25 dkg vegyes virágméz 5 dkg margarin1-1 púpozott kávéskanálnyi őrölt fahéj és szegfűszeg, vagy mézeskalács-fűszerkeverék a zacsin megadott arányban4 púpozott kávéskanálnyi szódabikarbóna1 tojás A lisztet, a…..
vicger szalmakalappal Árnyjáték 2011.11.26 10:30:00
Ha már várakozás, hangolódás s rákészülés, hoztam még egy ötletet. Csak a végeredményt tudom mutatni, mert a fázisfotók botor módon elmaradtak..Ez egy árnyjáték. Amilyen egyszerű , könnyen és fillérekből kivitelezhető, olyan hangulatos és varázslatos is. szükséges…..
vicger szalmakalappal Advent 2011.11.26 10:20:00
A latin eredetű szó (adventus) megérkezést jelent. A Jézus születésére való várakozás, a felkészülés, a reménykedés időszaka. András napjához legközelebb eső vasárnap és december 25-e közötti négy hetes "szent idő" a karácsonyra való lelki felkészülés ideje. Advent…..
    A másik feléből - mármint a mellény másik feléből lett párnahuzat. Sőt, ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor előbb volt a párnahuzat, s aztán a másik feléből lett a koszorú :)a maradékból pedig a már említett vásárra szánt fák egy kisebb része :)..
vicger szalmakalappal vásárfia 2011.11.22 21:37:00
Ez a poszt akár a nagy elsők címet is kaphatta volna, történt az ugyanis, hogy adventi vásár lesz az oviban, s arra a kedvesszülők eská dolgokkal készülnek. Én is.Még nem  dőlhetek hátra nyugodtan, hogy kész vagyok, de egy adag már holnap útra kel az első szakmai  zsűri elé -…..
Van ugye az évszakasztal minden jobb érzésű oviban. Ez az idő körforgását, múlását, változását viszi kézzelfogható közelségbe, s ezáltal gyerekléptékűvé válik, a kicsik számára is értelmezhető az az elvont fogalom, hogy idő. Ha asztalnak hely esetleg nem nagyon akad,vagy…..
A minap szembesültem, hogy már csak 40  - s azóta jelentősen kevesebb - nap van Karácsonyig. ... Eddig Márton nap lázbantűzben égtünk, mécseseket gyártottunk-tam s lámpásfelvonultunk..A lámpások az égitesteket jelenítik meg. Ezek az égi erőket szimbolizálják, amelyek az emberi…..
vicger szalmakalappal Anyamaci 2011.09.21 07:31:30
Hol volt, hol nem volt, volt egy fantasztikus kisfiú. Üstökösként érkezett a Földre... A kisfiút Atinak hívták. Boldogan éldegélt népes családja körében, biztonságban, vidámságban három testvérével. Szépen okosodott, erősödött, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Nem…..
vicger szalmakalappal fészbúk 2011.09.09 08:39:12
Lettem a fészbúkon is :) lehet lájkolni, meg hozzászólni, meg minden... majd lesz játék is :D naná :)))))Az viszont problémát okoz, nem kicsit, hogy hogyan kell ide a blogra tenni a "kövess a fészbúkon is" dobozt... valahova oldalra... annyira analfabéta vagyok ezekhez az…..
Felettébb érdekes élmény figurákat készíteni... A szabásnál még mind egyforma, egyeske, ketteske, s számomra is rejtély, hogy ki rejtezik a vászon között..... mert amennyire egyforma az indulás, olyan sokszínű az utazás , s az érkezés...Ez tegnap tudatosult bennem, miközben egy…..
 Őszinte leszek, ez egy hajtépős időszak. Mert, bár igyekszem a legjobb formámat hozni, de valamilyen módon s formában azért csak csak becsúszik egy pánikhelyzet.. Tavaly a füzetek vicceskedtek, jól eltűnt belőlük x+1 darab. Ebből okulva, idén már július elején…..
vicger 2011.09.06 20:04:51
vicger szalmakalappal őrző 2011.08.14 21:51:23
Elkészült, végre elkészült, s fel is került a helyére a mandalám :)  Ez egy multifunkcionális őrző védő áldás :)Őriz a kint lévőtől, s védi a bentlévőket, azaz bennünket :) egy varázsporból hintett, szórt bűvös kör, amin nem tud áthatolni semmiféle rossz és…..
vicger 2011.08.16 22:16:51
Volt egy nagyon ócska sámlink... bilizöld színű, olyan, mint amilyenek az esztékás várótermek falai... Sokáig kerülgettem, de nem volt szívem kidobni. Pedig.. jaj nagyon oda volt, az ülőkéje tele hasítékkal, mintha vágtak volna rajta, a festék kopott - na mondjuk az ami rajta…..
Még egy kis adalék, az immár 80%-os készültségi állapotban lévő munkából            S még Valaki, aki szerves részét képezi a készülő…..
vicger szalmakalappal Mutatós 2011.08.10 21:28:21
Mostanában sok minden zajlik körülöttünk, nagyon érdekes dolgok... az egyik ilyen inspirálta a mostani munkám.. meglehetősen lassan haladok vele, nem véletlenül. Na, nem mintha nehéz lenne, vagy bonyolult... csak mindennek meg kell adni a módját. Hála a csemetéknek, ha akarnám se…..
Ha Miskolcon jársz.. s teljesen véletlenül hónap első vasárnapja van, feltétlenül sétálj el a Széchenyi utcára /sétáló utca/ ...Többször voltunk, s régóta készültem egy olyan alkalomra, mikor egyedül, nyugodtan, nem sietve, s siettetve át tudom adni magam a látványnak , az…..
vicger szalmakalappal Inspirációs 2011.07.29 22:26:00
innenSzeretem az Ikeát.. a skandináv tisztaságot, légiességet... a fenyőket, az erdőket, a zöldet, a vizet... a közvetlenséget.. a tiszteletet...                  Ezt a nappalikonyhaműhelyt nekem…..
vicger szalmakalappal Tildás 2011.07.28 14:13:59
Mostanában készültek:            Kisnagylányomnak születésnapjára             Levendulával töltött szívek…..
Szükséges anyagok:pet palack, olló, drót, madzag, kavicsok, virágföld, kis méretű növények, ízlés szerint textil                   A pet palackra ablakot vágunk, akkorát, hogy könnyen be…..
Szükséges anyagok:Horgolt szalag,tüll,  tapétaragasztó,víz, tál,  üres fél literes tejfölös doboz, strandlabda, üres konzerv doboz, dróthuzal, csípőfogó, lápatest, takarófólia, gumikesztyű A tapétaragasztót összekeverjük vízzel, hogy a tejföl sűrűségénél…..
vicger szalmakalappal textilek 2011.07.14 13:41:41
Vásároltam pár szépséget, egy része már megérkezett hűvös Angliából :) Mindenkinek ajánlom ezt a boltot, tökéletes, rugalmas, vásárlóbarát  és nem mellesleg megfizethető árak…..
 Kevés úri huncutságom van, egyik ezek közül az úgynevezett turkálóban vadászás... Pechemre, illetve hites uram pechjére a közelünkben van egy nagy jó kis aranybánya :) 3 naponta teljesen új árukészlettel, úgyhogy semmi akadálya nincsen a kincskeresésnek :) A legutóbbi…..