Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mértkellnick?

17 bejegyzést írt és 270 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lezajlott a második meccs is a nemzetközi Vassal ligában. Ezúttal is egy derék angolt kaptam, aki előzetes elmondása szerint még csak ismerkedik az M2E-vel. Engem nem húzol csőbe - gondoltam, hiszen az első fordulóban mégiscsak behúzott egy győzelmet. Szóval - biztos, ami tuti -…..
Mértkellnick? 2013.10.29 13:27:20
Geistwald Ghasts Recharge 2013.06.18 11:18:59
Mert ez az én fiam meghalt és feltámadott, elveszett és megtaláltatott. Lk 15 Bizony, bizony, a tékozló fiú visszatért atyja házába (Cantina) és újra elfoglalta helyét a dúsan rakott asztaloknál, hogy mindazt munkával és szorgalommal bepótolja, amit éveken át tartó…..
Ki hinné, de a GW jogi osztályának megvan a kiszemelt célpontja erre a nyárra is: a Lone Wolf által évek óta piacon lévő ArmyBuildert - pontosabban annak GW relációjú adatfájljait - sérelmezik a jogászok, és felslították a hostingoló céget, hogy távolítsák el a szóbanforgó…..
Azaz Csonti által már megemlített fehérvári wargame fesztivál összefoglalója következik eButcher (és kicsit Seamus az Ír Necromanta Strici) szemszögéből.   Mindenek előtt én is szeretnék köszönetet mondani a szervezőknek! Nem kis munkájuk, és pénzük lehetett benne, és…..
Túl vagyunk a székesfehérvári hepaj szombati napján, amelyen a rendkívül vicces 40k-s csaták mellett (pl. 3 darab félméteres repülő alkotta „sereg” ipszilonozik 6x4-en) szerencsére idén helyet kapott drágaszágunk, a Malifaux is. Ráadásul kiemelt helyet! Legalábbis…..
Mértkellnick? 2011.02.17 21:34:43
  Tegnap immár a második Magyar Malifaux Napon vehettünk részt, ami még az elsőnél is jobban sikerült, és bár más fórumokon már megtettem, itt ismét szeretnék köszönetet mondani Csontinak a szervezésért, az ellenfeleimnek a tiszta, fair játékért és mindenkinek a…..
Mértkellnick? 2010.11.22 16:03:27
Az Úr 1998. esztendeje. Pár olvasónk 12 éve még éppen szokta azt a traumát, amit a Zsiráf csoportból az általános iskola első osztályába történő transzfer tett a vállukra. Délutáni szundi helyett napközi és heti 20 órás óraterhelés, brrr. Sőt, megkockáztatom, hogy az…..
Megérkezett a Forces of Hordes: Legion of Everblight könyvecském, ennek kapcsán írnék egy rövid összefoglalót minden kedves érdeklődőnek. Szeretném hangsúlyozni, hogy mindez theoryhordes, ami körülbelül annyit ér, mint szellentés a hurrikánban, de első közelítésben képet…..
 Vivát, vitára veteránok, versenyzők, vagdalkozók, válogatósok; vigyázz, vihart vetek, vaksi vállalásom véleményed várja, vitázni vágyom valami valóságos végkövetkeztetés végett. Nem titkolt szándékom, hogy egy vitaposztot tegyek közzé a két, elvileg kompatibilis…..
Mértkellnick? 2010.11.01 22:52:46
Vicces, hogy még mindig ez a vita zajlik, én kb. fél éve nem jártam a klubban, de már akkor is itt tartott a dolog. :)

Egy biztos: aki játszik, az keveset sír, aki pedig csak a számokat olvassa, az általában háborog. Én annyit tudok, hogy az "atomtáp" Menoth-tal toltam H és WM ellen is vegyesen, nem keveset, és nem igazán volt 40-60%-nál jobb a vereség-győzelem arányom, pedig nem tartom magam különösebben ostoba játékosnak. És ez nem rólam árul a dolgokat, hanem a balance-ról.

Akik pedig a Slayer árával vagy az 5 Furys 'lockokkal dobálóznak, azokról valahogy mindig azt kell feltételeznem, hogy nem értek a lecke végére, azt még tudják, hogy miért kellett ledobni az atombombát, de azt már nem, hogy utóbbi milyen hatással volt szegény helybeliek emésztésére.

Gróf úr irománya épp arról szól, hogy állítsuk egymás mellé a két rendszert, elemezzük őket, de itt mindenki csak egyféle számot sorol, és arra mindig kínosan ügyel, hogy az őt igazolja.

Maradjunk csak a konkrét példánál: Slayer vs Satyr. Na eleve itt a baj! Miért kéne keverni a szezont a fazonnal? Ennyi erővel nézzük meg, hogy mit tud egy Avatar egy Juggernauthoz képest! Na? Csak azért, mert mindkettő heavy?

Ebben a játékban minden figurának külön szerepe, egyedi képessége van. Továbbá mindegyik része egy nagyobb koncepciónak, mindegyiknél latba esik, hogy az adott frakcióban milyen szinergiákkal bír. Egy példa: lehet, hogy közel azonos egy Carnivean és egy Slayer damage outputja, mégis indokolt az árkülönbség, mert egy Carni jó helyezkedéssel akár 2 vagy 3 Slayert is fel tud zabálni. A Carnit ugyanis alapból nem zavarja a terep, a rálátás, így minimális startégia érzékkel fel lehet úgy pakolni, hogy a lehető legnagyobb károkat okozza. A Slayernek viszont csak adni lehet hasonló képességeket, drága Focusért, plusz ugye a boost, amit a tisztelt H-s kollégák rendre elfelejtenek.

Ha ugyanis egy jacket fullon akarunk pörgetni, akkor bizony a casterünk fog tétlenül csücsülni, miközben a H-nál épp fordítva működik a dolog: minél több dolgot művelünk a lockunkal, annyival több lehetőségünk nyílik a beastekkel. Nincs felelősség, nincs rosszul kiosztott pont. Még az őrjöngő beastek is lehet, hogy a javunkra válnak (vagy legalább nem tesznek kárt). Ezt is legyenek szívesek számolni azok, akik jackeket hasonlítgatnak beastekhez. Hogy az animusokról és beépített "szerelésről" már ne is beszéljek. Ilyenkor persze lehet jönni a jack marshallokkal, a Kórussal, a jackekekt jól futtató casterekkel, de kérem, hogy csak az ragadjon billentyűzetet, akinek a H-s frakciója nem tud hasonlókat.

Talán már ennyiből is látszik, hogy itt eleve a szándékos csúsztatásokat kéne felszámolni, kezdve mindjárt a Slayer-Satyr párharccal. Aztán pedig játszani kéne, sokat, és észrevenni, hogy ami papíron jól mutat, az hogy hullik darabokra éles szituációkban. Majd pedig belátni, hogy ugyan a PP-s srácok sem tévedhetetlenek (ld. Avatar 11 pontért), de a munkájuk nagyja azért tisztességes... talán ezért is beszélünk róla ennyit.

Félreértés ne essék: nem kritizálni nem lehet. De egy kritikusnak fő dolga kéne hogy legyen az objektivitásra való törekvés...
Geistwald Ghasts Yes we can 2010.10.18 20:16:00
p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { }Elsőként szeretném megköszönni ellenfeleimnek az izgalmas csatákat, és a jó kedélyű bandázásokat, amik elviselhetővé tették a csatánként kritikus pillanatokban bedobott dupla egyeseket! Másodsorban szeretném megköszönni Rolinak és…..
Geistwald Ghasts Maelstrom akció 2010.10.01 12:34:00
Esküszöm, tegnap rendeltem tőlük.Naná, hogy meghosszabbították.YOUR EARLY CHRISTMAS VOUCHER ---------------------------------------------------------- Your 15% off UK RRP discount voucher now ends on Monday the 18th of October 2010, at midnight (GMT) - so you've seven more days to grab…..
Mértkellnick? 2010.10.18 11:34:13
@Gróf Úr: Hát, hát, hosszú sora van annak, de talán elég annyi, hogy nyár elején államvizsga meg meló volt, a nyár nyomtalanul elszelelt, manapság pedig (szégyen-gyalázat!) inkább SC 2 fut... Tudom, tudom, gyűlöltök/örültök (ki-ki vérmérséklete szerint), amiért nem vagyok ott, de átmenetileg lanyhult bennem az érdeklődés, helyesebben mostanság on-line nyomom. A klub meg a társaság mondjuk hiányzik, de másképp alakultak a dolgok. Mea culpa, komolyan...
Geistwald Ghasts for verghast! 2010.08.04 13:32:00
A kis terepépítős kitérő után visszatértem a Figurafestők Szent Gráljának (az összes saját figura festett) kergetéséhez. Volt nekem egy Vostroyan projektem, még aktív 40k-s koromban. Azóta ez elmúlt, a szőrmekucsmások pedig új gazdára találtak. Azonban még a sereg-koncepció…..
Mértkellnick? 2010.08.05 16:06:13
Ebben a kutya nagy melegben nehezen izzad ki magából az ember egy termetesebb posztot. Már a Maelstromos akciók is gyakrabban jönnek, mint a tartalmasabb, modellezéses, játszós bejegyzések. Következzék most egy lájtosabb, tőlem szokatlan terepépítéses, és csataleísmertetős írás.…..
Történelmi pillanatnak lehettek tanúi azok az újságírók, akiknek Dzsung Mo, a déli megszállók szövetségi kapitánya nyilatkozott: "Láttam a Brazília-Észak-Korea meccset és azt kell mondanom, annak ellenére hogy kikaptak a szomszédaink, remek munkát végeztek. Néztem az…..
Egy ilyen varázslatos meccs után lehet bárkinek is oka a bánkódásra? Ha meg kellene neveznem a tökéletes, végletekig lecsiszolt védekezés és csapatjáték mintapéldáját, akkor az a népi Korea első félidőben bemutatott játéka lenne. Szívmelengető volt látni őket, ahogy szinte…..
 We deal in lead, friend. - The Magnificent Seven Fiam, ezek nem töltenek, csak lőnek! - Édesapám   Amikor a Jó, a rossz meg a csúf belovagolnak Tombstoneba, ahol már várja őket Wyatt Earp és a Vad banda tudhatjuk, hiába nem Fegyvertársak, de hamarosan Újra szól a…..
vagy bezavarlak az avarba! Hát Morvanha the Autumnblade most belezavaródott az avarba rendesen. Ez a figura Márkónak készült ajándékba, és szerintem eltaláltam azt az őszies fílinget amit a figurán szeretett volna viszontlátni. Olyannyira, hogy valószínűleg ő is indulni fog az…..
Mértkellnick? 2010.06.03 21:11:24
Geistwald Ghasts troll axer 2010.05.26 11:46:00
Lassan közeledik a Hordes MK2 megjelenése, valamint a Gamesday2010, ezért nekifogtam egy régóta porosodó projektemnek (lassan úgy tűnik nincs is másmilyen :)), és a hosszú hétvége a trollkin axer szörnyeteg kikenésével telt. A következő posztot szerzőtársamnak, Huntrollnak, a…..
Mértkellnick? 2010.05.26 23:11:05
Már a Maelstrom Games is alázza a GW-t a júniusi áremelés miatt, így lett a következő akciójuk kódja: GW-BEATER * csak GW termékekre vonatkozikLOL(PS: az akció szokás szerint meg lett hosszabbítva, a következő határidő: május 27.) Hi there, Another price rise is looming from…..
Amint az kedvenc fórumonkon kiderült, új szerkesztőnk BBZs alternatív figurákat keres a Kossita egységre. Nagyon sokáig állt nálam is a project, ám most végre sikerült rászánnom magam a favágók kikenésének. Így elnézve őket egész helyre csávók/csajok lettek, bár tény, hogy…..
Néhány napja csatáztam egy kellemeset Dawnlord Vyros ellen, és gondoltam, hogy megosztom egy rövid reportban, hogyan alakult a mérkőzés, hiszen a Retribution nem túl gyakori résztvevő a klubos összecsapásokon, ezért hasznos lehet minden infó az elfekről.  Felállás: …..
Mértkellnick? 2010.05.18 13:18:23
@Tartótiszt: Csúcs vagy, köszönjük. :)
Mértkellnick? 2010.05.18 17:30:33
@Atis52: Vasárnap nekem fixen KCS, de kedden is találsz ott játékosokat. Egyébként meg személyes egyeztetés kérdése az egész, szerintem mindig akad valaki, aki akar egyet játszani.
Mértkellnick? 2010.05.19 10:07:14
@rudeboy1969: Ha engem kérdezel, nyugodtan jöhet a report, legalább a seregek összeállítására kíváncsi lennék.

A kockás kérdést meg nem gépelted el? Mert így egyértelmű, hogy második verzió esélyesebb.
Tisztelt Közönség!   Újabb lelket raboltunk lelkes grafomán mutatkozik be a mostanság posztínségben szenvedő Geistwaldon. Fogadjátok nagy szeretettel BBZs malifaux-s versenybeszámolóját! Azaz dícsérjétek a battle reportot, hogy jöjjön máskor is.   Köszönettel:…..
Geistwald Ghasts epic win 2010.05.14 22:14:00
 In an empire known for discipline and precision, it is a rare man who can excel in spite of his unsavory appetites and predilections. Rasheth leads a house well known for its ability to train mighty titan warbeasts, and profits from the recent push for western expansion has allowed him to…..