Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Erik a viking

42 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután az autópálya új lehajtóját átadják, minden M1-esen megyei pályamatricával közlekedő autósnak meg kell vennie a Fejér megyei pályamatricát, ha Komárom-Esztergom megyét elhagyva Pest megye fele tart vagy vissza. 2019. júliusában a G7.hu portál jelentetett meg egy cikket: 2 milliárdos…..
Kicsit olyan ez a Komárom felirat, mint a Duna-parton lévő padok. Ott van, csak épp a célnak nem felel meg.A Duna-parton lévő padokon ülve nem lehet a Dunát nézni, a város közepén lévő Komárom felirat pedig pont nem olyan helyen van, ahol igazi turisztikai szelfi-pont lehetne - mint más…..
  Aki ma Komáromban koreaiakat lát, az hallucinál. Legalábbis ezt lehet leszűrni dr. Molnár Attila Komáromi TV-nek adott interjújából. Szerinte olyan rémhírek terjengenek, hogy többezer koreai érkezik a városba – „Csacsiság”, mondja erre, hiszen itt szinte csak komáromiak fognak dolgozni. Ez…..
Az Ipari Park újra munkalehetőségeket biztosít, de nem biztos, hogy akkora méretűre kell duzzasztani, hogy a húszezer fős város és a környékbeli munkaerő ne legyen elegendő. A külföldi munkaerő érkezése nem jelentene problémát, amennyiben lenne érvényes koncepció a város…..
2017-ben Október 6-tal gyűlt meg a készítők baja, most a matekkal. A 6. évad 29. adásában (26:40-től kezdve) a következő kérdést tették fel: Mennyi az átlaga 3,4 és 5 összegének? A két játékos valahogyan bemondta a jó választ: 12. Amin aztán a celeb szereplők és a műsorvezető is mosolygott, hogy…..
Sok magyarnak fontos, hogy az Európai Unió tagjai legyünk. Sok magyar érzi igazságtalannak, hogy szavazhatnak a határon túli magyarok, magyar nyugdíjat kapnak ukránok. Sok magyar undorodik a korrupciótól, tapasztalja szomorúan Orbán köreinek gazdagodását. Sok magyar látja reménytelennek, hogy…..
Soha nem volt még ilyen átpolitizált március 15-i megemlékezés Komáromban.Ez az az ünnep, amire mi, komáromiak a legbüszkébbek vagyunk. Ezért is fáj az, hogy alig esett szó a városról, egy olyan műsort láttunk, amit az országban bárhol elő lehetett volna adni. Ráadásul a megnyitó ünnepi beszéd…..
Sokszor nézem elhűlve az Észbontókat a Viasat 3-on. Olyan, az általános műveltségre vonatkozó kérdésekre nem tudják a választ, amire szinte mindenki azt mondja: „Ilyen nincs” Hogy egyet kiemeljek: „A hány évből áll az évezred” kérdésre az egy évet felelték. A csapatoknak azt kell kitalálniuk,…..
Több megközelítése lehet annak, hogy azok, akik soha nem éltek Magyarországon és kettős állampolgárok, ne szavazhassanak a magyar országgyűlési választáson. A legnépszerűbb érvelés, hogy nem viselik szavazati joguk következményét. Egy másik aspektust említenék: Minden ember egyenlő. Minden ember…..
Politikai döntést hozott a fideszes többség, mikor nem engedte, hogy a kedvenc Majki Népfőiskolai Társaság mellett a komáromi Élettér Egyesület is eredményesen pályázhasson Október 26-án rendkívüli testületi ülést tartott a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés. A nyilvános rész egyetlen napirendi…..
Miért kellett azzal foglalkoznia egy településnek, hogy egyetlen óvodáját átadja az egyháznak? Mert az Orbán-kormány által kreált rendszer erre kényszerít szinte minden önkormányzatot. A szomódiak azonban ellenálltak: kétharmaddal szavazták le az ötletet. 2010-től jelentősen csökkent a helyi…..
A határon túli magyarság megmaradásának záloga, hogy a határon túl is megmarad a magyar kultúra. Nem véletlenül háborodik fel mindenki, amikor az ukrán nyelvtörvényről hall. Megszűnő kisebbségi nyelvű oktatás, a nem ukrán színházi előadás kötelező feliratozása – olyan lépések, amik a többségi nemzet…..
Közpénz, kiemelt beruházás, megnövekedett költségek… Ismerős kifejezések, ugye? Általában ezek kísérik az Orbán-kormány működését, és ilyenkor kivitelezőként képbe kerül Mészáros Lőrinc valamelyik cége is. Így van ez most is: osztálykirándulások kedvenc helyszíne, a Szalajka-völgy esik Orbánék…..
Mit jelent nekem Szent István öröksége? Merjünk újítani, hogy az ország a legjobb irányba fejlődjön. Sokaknak, és úgy látom, a jelenlegi hatalomnak is inkább azt jelenti: a történelmi Magyarország dicső múltjának megváltoztatás nélküli megőrzését – a hatalom megőrzése érdekében. Szent István (és…..
Júliusban Kocson jártam a Kocsitoló fesztiválon. A fesztivál aprópóját adja a „magyar ingó szekér, hintáló szekér”, később „könnyű szekér”, azaz kocsi. Miközben néztem, hogy a résztvevők a 380 kg súlyú kocsit a település szélétől annak központjáig futva tolják, a szekérre adott frappáns…..
Lehet, hogy még egyedül vagy – mert nem akarsz mással lenni. Lehet, hogy éppen egyedül vagy – mert aki melletted lehetne, éppen máshol van. Lehet, hogy már egyedül vagy – mert aki melletted lehetne, már nem lehet veled. Tatán, az Angolkertben sétáltunk a hétvégén. Egyszemélyes, a padokkal…..
„Sohasem csaltam. Most sem akarok”- mondja, mikor elkeseredetten kezdi el történetét. Nyugdíj helyett (hála Orbánéknak) járadékot kap. Van különbség: a nyugdíj adómentes, a járadék nem az – 15%-os csökkenés a büntetés azért, mert a rendőri pályát választotta. És egy „járadékos” lehetősége a…..
Kicsit savanyú, de a mienk… Jó, valószínűleg nincs akkora sikere a nőknél és nincsenek olyan szónoki képességei. És ő, ellentétben Barneyval, közpénzből gazdagodik, de sok mindenben hasonlóságot mutat az Így Jártam Anyátokkal főszereplőjével. Mindkettőjük eszméletlenül sokat keres, valami olyan…..
Amíg Mészáros Lőrinc vagy Habony Árpád valamelyik érdekeltsége nem kap milliárdos megbízást adóforintjainkból, az NB1 helyett be kell érnünk a Premier League-hez kapcsolódó fantasy játékkal. Chelsea drukkerként és az angol bajnokság rajongójaként örömteli lesz a most péntek, augsztus 11-e:…..
Szeretünk panaszkodni, valahogy ez bennünk van. Pedig észre kell venni a jó dolgokat is, azt is, ha valami jól működik.  A MÁV-ra szokás panaszkodni, van ennek oka is. Egy olyan rendszert működtet, ami sok okból hibásodhat meg, és fontos, hogyan kezelik ezeket a hibákat. Viszont most egy gyors és…..
Jó, ha már előre tudjuk... A kormánypárti média már a megnyitótól azt harsogja: ez a legjobb vizes világbajnokság.  Kívánom, hogy így legyen, de abban is biztosak lehetünk: ha nem így lesz, a belföldi média nagyrészében akkor is így lesz...   (a 24 óra címlapja július 15-én)..
Büszke vagyok, mert segíthettem három emberen. Büszke vagyok, mert leküzdöttem egy gyerekkori rossz emléket. Vért adtam. Mikor kisgyermekként vért vettek tőlünk, mindig egyszerre többen mentünk be a terembe, és egyesével vették a vért. Ahogy néztem, amint másoktól veszik a vért, lettem egyre és…..
Németországban már lemondott volna. Nálunk is az első, mérkőzés utáni pillanatban erre célzott. Aztán körülnézett... És meglátta a következmények nélküli országot. Meglátta, hogyan maradnak helyükön olyan emberek, akiknek már régen a színen sem kellene lenniük. Marad a közéletben a feleségverést a…..
Nem értem, hogyan jött ki: „Magyarország erős és büszke európai ország” - pár olyan kérdésből, ami Magyarországot Európától (Brüsszeltől) akarta eltávolítani? Az az 1.7 millió ember, aki kitöltötte, tudta, válaszával ez lesz eredménye? Valószínűleg a „Magyarország szerint Brüsszel bekaphatja”…..
Országos átlagban 10 ezer lakosra 43 aktív kórházi ágy jut, Komárom-Esztergom megyében ez csak 35. Több mint 200 aktív ágy hiányzik az átlagos szintű ellátáshoz! Az elmaradás minden ellátási formában megvan. Közel 80 ágy a komáromi Selye János kórház leépítése miatt hiányzik! Nekem még most is…..