Regisztráció Blogot indítok
Adatok
goumba

1 bejegyzést írt és 319 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Budai Vár kupola nélkül, Közgáz és Nemzeti Múzeum vörös csillaggal, Erzsébet tér és Váci utca autókkal. Nemzeti Galéria a Kossuth téren, Technika Háza a Szabadság téren, Televízió a Szabadság-hegyen. Mindez 64 kockában. Kattints a képre, jó szórakozást! (tipp:…..
Szegény Szervita térrel olyan jó lenne már kezdeni végre valamit. Van egy csomó izgalmas, érdekes, szerethető épülete, pompás a fekvése is, még sincs valahogy kitalálva sehogy se. Még azt sem tudni, hogy mi lesz három meghatározó épületével, a telefonközponttal, az…..
Nagyobb térképre váltásÁtszervezik Budapest kórházrendszerét és három nagy csomópontot hoznak létre. Egyet az új Honvéd, egyet a János Kórház, egyet a Klinikák környékén. Mindez nem lenne Urbanista-szempontból érdekes, ha az utóbbi helyszínről nem ejtett volna el egy olyan…..
  Na jó, csak egy-két órára, meg épp hogy csak bugyogósra, de akkor is. A breaking news hírt @KTamas, Károly körúti tudósítónk küldte pénteken (aki már az első fák érkezéséről is beszámolt). Sajnos az Urbanista ügyeletes szerkesztője figyelmetlen volt (azonnal felmondtunk…..
goumba 2011.05.24 14:31:01
@áldorivendel: és a középső, parkos részre tk. át sem lehet jutni normálisan? vagy két 49-es villamos között kell cikázni, a szélén meg óvatosan nézelődni, nehogy belógjon az ember segge az űrszelvénybe? megáll az eszem, hogy mekkora f@sságot építettünk már megint...
Sajtóközleményt ritkán, de most muszáj, mert még nem jutottam el, de nagyon szeretnék hírt adni róla. Szóval:   A Tudatos Vásárlók Egyesülete megnyitotta ingyenesen látogatható kiállítását Tudatos Vásárlók Áruháza címmel Budapest belvárosában, a Király utcai…..
Óvodás homokozólapát-hisztin kívül semmilyen értelmes magyarázatot nem találok arra, miért tesz a II. kerület minden különösebb indok nélkül keresztbe egy fővárosi fejlesztésnek.  Fiatal, független közlekedésmérnök-hallgatók csoportja új megoldással állt elő, hogy…..
goumba 2011.05.03 09:47:41
Jaj, már megint ez a fonódó szamárság!!! Most legyünk komolyak, és tegyük fel a kérdést, mi a jobb:
A. Mindenféle villamos-troli-busz mindenféle vonalakon teljesen kaotikusan relatív ritkán közlekedik, de kevés átszállással lehetővé téve a város legkülönbözőbb pontjainak elérését
vagy
B. gyors és hatékony gerinchálózatra felfűzött mellékvonalakkal kiszolgálni a kisebb fontosságú területeket.
Én egyértelműen a B. változatot látom támogatandónak, bár ugye a 2,5 millió mozgássérült országában nem csoda, hogy sokan az 1. verzióra szavaznak ;-)))

Az én javaslataim, amit részben már szépen elszúrtak a hozzáértők:
1. normális átszállási lehetőség a szentendrei hév vonalán, különösen a Margit híd alatt és a Batthyány téren. Miért nem tud az a nyomorult szerelvény a híd alatt megállni, hogy aki Pestre tart, az a déli oldalon nyomuljon fel a hídra, aki meg Budára, az az északin? A Batthyány téren miért kell perceken át toporogni a tömegben, amíg az ember feljut a villamoshoz, vagy leér a metróhoz?
2. Batthyány tértől délre eső villamos forgalom erőteljes rostálása (a Bartók úton ötféle viszonylat döcög és nem tud haladni, nagyrészt egymás miatt!) és evvel párhuzamosan a járatok erőteljes gyorsítása. A hivatalos BKV menetrend szerint Batthyány tér - Móricz körtér 12 perc, de ez sajnos egy hatalmas nagy hazugság...
3. 19-41 villamosok meghosszabbítása a Margit hídig, DE CSAK gyalogos átszállási lehetőség biztosítása
4. Szentendrei úti buszkavalkád drasztikus csökkentése.
  Egész fura, hogy tulajdonképpen alig változtak. Legfeljebb olyan apróságok, hogy mondjuk a szemetes lett újabb típus. Mégis elég nehéz elsőre felismerni őket, persze nem lehetetlen...   (A forrás természetesen Fortepan.hu és…..
 Vannak szobái amelyek egész ízlésesen mutatnának egy régi kastélyban. Meg az is látszik rajta, hogy nem sajnálták bele a pénzt. A kapuja például - akár illik, akár nem - egy vagyont érhet. De akkor meg miért a telken spóroltak? Alapterület: 1230nm…..
goumba 2011.04.14 10:36:35
goumba 2011.04.14 10:37:24
@goumba: óóó, bocs, már volt ;-)))
  Tényleg csak becsületből rakom ki, mert a zene nem túl jó, a klip viszont unalmas. Ám ha már egy playmate-ről van szó ugye, akkor jó apropó arra, hogy elgondolkozzunk azon, lenne-e igény budapesti helyszíneken játszódó szexfilmek linkelésére egy különleges, (+18)-as…..
goumba 2011.04.13 09:06:12
@Eki: de sz@r ízlésed van, már megbocsáss ;-)))
nulla és ezerszer hallott tücctücc-tám-dám zene, digitálisan torzított és tuningolt énekhang, vizuális hasmenéssel körítve. nulla.
 Alighanem csak átmeneti, apró bosszúság az, amit gborz szúrt ki a 4-6-os villamos új megállóinak átnevezésekor, hiszen az átállás nem mehet végre egyik napról a másikra minden fronton. Ám igaz, ami igaz, az egyszerre három néven futó megálló már tényleg kicsit sok a…..
Radiohead – The King Of Limbs (Szerzői kiadás) Az elején szeretném leszögezni, hogy én egy amolyan Radiohead-rajongó vagyok. Van vastag keretes szemüvegem, szeretek vicces pólókat hordani, és szomorkodva sétálni a Karma Police-ra. Annak az elég népes generációnak vagyok…..
A ma esti koncert előtt még gyorsan adott egy interjút a Chew Lips karizmatikus szőkesége, Alicia Huertas aka "Tigs". A zenekar tavaly januárban adta ki első lemezét, most pedig bejárják egész Európát, de amint hazaérnek máris elkezdik felvenni új számaikat.…..
goumba 2011.03.18 15:12:00
goumba 2011.03.18 15:14:25
@blah: most nagyon jó érzés, hogy megkategorizélted a dolgokat? (mint az ecceri mozinéző, aki azon tanakodik a film után, hogy ez most "komédia" volt-e avagy "dráma", hogy annak függvényében sírjon vagy nevessen)
  Bár fenntartom, hogy Elvis Presley nagyjából ugyanazt jelenti a zenében, mint Marilyn Monroe filmművészetben, megismerve 56-hoz fűződő viszonyát, el tudom fogadni, hogy közteret nevezzünk el róla. Szavazni ugye itt lehet, hogy melyiket. Bár az 56-osok tere nem szerepel a listán,…..
  Rég nem jelentkezett poszttal Kordos Szabolcs, aki a Tilos a belépés című riportkötetéből szokott érdekességeket küldözgetni (illetve de, csak elfelejtettem kitenni). Na de most, hogy egyre többet emlegetik szegény Szépművészeti Múzeumot a meghiúsult bővítés kapcsán,…..
goumba 2011.02.11 09:33:11
goumba 2011.02.11 09:42:46
lh3.googleusercontent.com/_MDF1v-c0WMg/TVT1RXJRaUI/AAAAAAAAAHM/2DHvJH7LjXs/szepmu.jpg - google maps-ből lopott kép

ha valaki tudja, hol ez a terem, mutassa már meg szegény lelkemnek ;-)

amúgy abszolút helypazarlón bánik a szépművészeti a terekkel, az egésznek kb. a fele üresen tátongó csarnokok és lépcsőházakból áll, aztán meg ott az egyiptomi és antik kiállítás, aminek szerintem abszolút nincs helye a múzeum profiljában...
goumba 2011.02.11 11:35:42
@Case: nekem is az volt, mikor szüleim betódultak a borzalmas barokk föstmények közé, én mindig a szarkofágokat akartam látni ;-))) ettől függetlenül nem értem, hogy mit is keres ez a gyűjtemény ott...
  Kedves Urbanista, Igaz majd' egy éve szerepelt a blogon a Petőfi téri templom és a nem szokványos tornya, de a helyzet a toronnyal máig változatlan. Akárhányszor meglátom, nekem mindig egy nagy ceruza jut róla az eszembe. Kölcsönvettem Venom6 képét és ceruzásítottam a…..
goumba 2011.02.11 09:22:42
Amikor megláttam ezt a reklámot, ami valójában nem is reklám, hanem egy néhány perces, gyönyörű infografika, elismerően csettintettem. Igényes, szemmel láthatólag sok pénzből készült, jól átgondolt film ez, tele tanulságos, néha megdöbbentő adatokkal, amelyeket érdemes…..
Ez a sorozat többnyire arról szól, hogy miként lehet egy város nevezetességeit, hangulatát belesűríteni egyetlen napba: írtunk már Lisszabonról, Dublinról, részletes összefoglalónk volt arról, hogyan lehet 25 ezer forintból úgy megnézni London legmenőbb helyeit, hogy reggel…..
Csernobil - ha ezt halljuk, nem az a dinamikusan fejlődő, korszerű, erős iparú, nagy népességű város jut az eszünkbe, ami egykor ez a település volt... és ez teljesen érthető: a név az emberi hanyagság, nemtörődömség, sőt, nyerészkedés, és a katasztrófa szinonimája lett a…..
goumba 2011.02.01 13:29:54
@¿Qué tapas hay?: végre egy értelmes ember ;-)))
Igen, szóval a csernobili erőmű Чорнобиль (Csornobülj) városától észak-észak-keletre vagy 15 km-re található. A sokat fotózott város pedig az atomerőművi dolgozók lakhelye, a cocialista kisváros, Припять (Pripjaty). Az erőmű meg ugyebár azért kapta a nevét a 12. században már oklevélben említett településről, mert Pripjatyot csak 1970-ben kezdték el építeni.
Amúgy gratula a blogolónak, ezt kb. 5 perc guglizással tisztázni is lehet, ha vannak kétségek. De nincsenek, minek is lennének...
goumba 2011.02.01 13:38:34
@Devil: nekem sem. mint a sorstalanságban, minden barnásszürke és fakó. hatásvadászat ezerrel.
Emlékszel az izlandi Eyjafjallajökull vulkán okozta légiközlekedési káoszra? Tudod, hogy hány embert érintett? Tudod hány hordónyi olaj folyt a Mexikói-öbölben felrobbant BP olajfúró torony okozta környzeti katasztrófa során az óceánba? A Facebook felhasználóinak tábora…..
goumba 2011.01.03 10:02:14
@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: "during peak hours" - azt meg mindenki találja ki, hogy miként kell számolni/értelmezni a netes csúcsidőt...
goumba 2011.01.03 10:03:41
@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: az usában mindenki csak az usával foglalkozik, ingerküszöbük a "one billion dollar" és a "more than 200.000 kezsöltisz" szintjén mozog. evvan...
Nem a nosztalgia hajt és a gyerekeim életét sem akarom kockára tenni egy pre-EU játszótérrel, de egy kedves fotós ismerősöm, Szaffi (koncertfotok.blog.hu) kért tőlem segítséget, hogy   kellene nekem egy olyan játszótér, ami még a régi típusú, színes vas mászókákkal…..
Bencsik János (akit legtöbben alighanem Tatabánya rendszerváltás óta regnáló, erősen Tarlós-karrierű, sikeres polgármestereként ismerünk) mint klíma- és energiaügyi államtitkár adott  interjút tegnap. A téma a 2011 január 15-én, vagyis kevesebb mint egy hónap múlva…..
Cikksorozat Finta Józsefről    A Szabadság tér déli sarkában álló irodaház tervezése 1991-ben kezdődött, az épületet 1996 július 5-én Göncz Árpád köztársasági elnök nyitotta meg. A korábban itt álló ház a második világháborúban kapott találatot.…..
goumba 2010.11.30 11:51:56
h1. ttp://www.trigranit.com/media/proj_galeria/nagy/1226586495_bankc.jpg - ezektől a furcsán-nyurga, lyukasztott lemezszárnyakkal díszített oszlopfőktől mindig frászt kaptam. ión, dór, korintoszi, no meg a fintabádog, tökjó. mi a f@szér kell ilyen nyomiságokkal díszítgetni egy homlokzatot???
2. www.irodahaz.info/media/images/pictures/48/bank_center_48_b33ecd_irodahaz.jpg - ezen meg jól látszik az árnyékvető esőtető (mint apáméknál a "veranda" fölött, hogy ne csurogjon a nyakukba az eső, míg beengedik a postást), no meg a valszeg főnöki kitüremkedés, a felső szinten ugebáér már dukál egy kis srévizaví rálátás a szomszédságra is alapon.
3. Finta egyetlen szép épületet tervezett eddig: az Intercontinentalt, bár persze annak is vérlázító a Budai Nagy Antal utcára néző betonszarkofágszerű "homlokzata"
Kitalálták egy konferencia apropóján, hogy összeszedik Budapest és az agglomeráció harminc stratégiailag legfontosabb közterét. Köz-teresek most egy ötvenes listánál tartanak, mely részint pályázati anyagokból (ezért van olyan faramuci helyzet, hogy mondjuk három versenyző…..