Regisztráció Blogot indítok
Adatok
WITCH

562 bejegyzést írt és 1107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na, mivel hétvégén úgyis mentünk volna a Rukkel-tóra (amit mindenkinek csak ajánlani tudok, mivel kb. pont ugyanaz mint a Balaton, csak éppen a másfél óra helyett, 20 km-re van Budapesttől + van ott egy csúszdapark is.) gondoltam letesztelem az új úszószemüvegemet is. Ami nem más, mint egy:   Zoggs…..
Sziasztok!Lesz egy csomó érdekesség a jövőben itt a blogon, ezek közül bedobok pár témát így előljáróban is:- Edzéshez érdemes-e neoprén shortot (rövidgatyát) venni vagy ez hülyeség?  (És ha nem akkor miért igen? Vagy nem? ,) - Érdemes fehér versenymezben indulni melegben, és milyen legyen az a…..
  Az úszószemüveg kiválasztás kardinális kérdés szokott lenni a triatlonosok között. Miután a gyerek kicsit leamortizálta a régit, gondoltam nézek valami újat. Nem akartam túlagyalni a kérdést, és miután feltérképeztem a véleményeket úgy döntöttem hogy berendelek egy Zoggs Predator Flex Polarized…..
     Na, ez a nap is eljött.   Némi példamutatás gyanánt is (hogy a gyerek is lásson valami előremutatót sport téren), be kell jelentsem, hogy 3x Ironman távú triatlon verseny teljesítése után, és cirka két évvel a (kicsit meggondolatlan) 2/3-os-ra értékelhető 4. teljesítési kísérletem (Project…..
Több mint 4 éves szünet után újra itt. (részletek hamarosan)Kattints ide az újraindult blogért:http://witch-ironman.blog.hu..
Szabad egyáltalán reagálni egy olyan írásra, amelynek már a címe is általánosít? Nagy karriert futott be ma a szakmai csoportokban és az Index címlapján egy blogbejegyzés, amelynek a címe: A magyar marketinges minden, csak nem kreatív Első olvasatra csak továbbléptem,…..
WITCH 2015.04.28 09:25:00
Mint ugye általában többtízmilliárdos forgalmú cégeknek dolgozó marketing igazgató, kicsit megtalálva érzem magam a témával. Alapvetően egyetértek a válaszcikkel, főleg azzal a résszel hogy ugye a marketinges szakma felhozatala pont olyan, mint ahogy a többségi társadalom általában kinéz. De pár dologban árnyalnám a képet. Sajnos, ebben a szakmában kicsit talán felülreprezentált pár kontraszelekciót erősítő tulajdonság, és ráadásul sok tulajdonosnak halvány fogalma nincs a marketingről (hogy mi fán terem, és hogy kellene használni - tisztelet a kivételnek). Ezért aztán rengeteg marketinges, pr-os, marketing vezető dolgozik meglehetősen alacsony szakmai szinten, relatíve magas bérért, és sokszor nincs igazi verseny a piacon. Ez baj. Rengeteg helyen lehet látni picit beszáradt, betokosodott régi bútordarab, kommunikációképtelen marketingeseket. Ráadásul vannak helyek ahol a marketingvezető pozíciókat nem feladatként adják, hanem kegyként, de azért az ilyen elvetemült cégek egyre kevesebben vannak. A válság sokmindent megoldott, ezért is tudtam pl. én is komplett, nagy üzlethálózatokat is vezetni marketing téren, de még mindig nincs igazi, valós verseny. Az majd akkor lesz, ha mindenhol hajlandó lesz a mondjuk milliárdos tulaj kirúgni az x éve ott csücsülő marketing vezetőjét, aki mondjuk 35%-os, lecserélni egy 65%-osra. És ha a transzparencia is nagyobb lesz, és elérhetőbbé vállnak a - marketinges - szakmai csúcsvezetők is.
Az előző bejegyzésben szó volt a rohamlövész tanfolyamról, és az ide való bekerülés fizikai követelménye egy jó kiindulási pont lehet ahhoz hogy megvalósítsunk, fenntartsunk egy olyan erőnlétet ami már megfelelő. Ugye  minden katonának, legyen az hivatásos,…..
WITCH 2013.09.29 23:23:22
@hohner:

Szia.

Derék.

Mondom:

- Keversz valamit. Amit írtam az a rohamlövész bekerülési feltétel, nem a tartalékosi. És a rohamlövész a Honvédség egyik legdurvább képzése.

A tartalékosi belépő pedig jelenleg:

Mindenféle orvosi, reflex, és pszichológiai vizsgálat ami csak elképzelhető, e mellett 1600 méter gyaloglás (adott idő alatt), 2 perc alatt minél több fekvőtámasz, 2 perc alatt minél több felülés.

Bővebb infó MINDENRŐL:

http://www.hadkiegeszites.hu/?page=onkentestartalekos‎

www.hadkiegeszites.hu/?page=onkentestartalekos/tajekoztato/bevezeto

Facebook:

www.facebook.com/tartalekoskatona

Budapesti toborzó iroda - itt személyesen is megmondanak mindent:

Katonai toborzás ügyfélszolgálat:

MH HKNYP 1. Katonai Igazgatási Központ (Budapest)
Toborzó részleg
Cím:1123 Budapest, Alkotás u. 23-25.
Levelezési cím: 1545 Budapest Pf.: 25
Telefon: 06 (1) 225-8778
Fax: 06 (1) 225-8779
E-mail: budapest.toborzo@regiment.hu

Az országban máshol toborzó irodák:

www.honvedelem.hu/cikk/9143

Ha 1600 métert le tudsz gyalogolni 14 perc alatt akkor már úgymond baromi jó vagy, csak viszonyításképp.

A tartalékosi rendszer PONT arról szól hogy a civil munkád mellett csinálod.

Ha nem voltál katona: 25 nap a kiképzés az első évben, ha voltál, akkor 10.

A következő években évente max. 15 nap lehet - szerintem inkább 10 nap.

E mellett behívható azt ember tényleges szolgálatra 3 évente 6 hónapra (összesen)

De akinek van civil munkája, vagy tanul, azt ettől jóval kevesebb időre hívják be.

Tényleges szolgálati idő alatt kirúgási tilalom van érvényben a civil munkahelyeden törvényileg, illetve a munkahely kérésére át is ütemezhető a szolgálat, és kiképzés eseten 2, egyéb esetben 1 hónappal előtte szólnak. Te is átütemezheted késésre ha elfogadják.

A munkáltató kompenzációt kap pénzben azért mert te fizetés nélküli szabadságon vagy, nem csak te kapsz.
(együttműködési szerződést kell kötniük)

Most írok egy cikket erről a HVG-be, szerintem egy héten belül kijön.

MINDENKÉPPEN be kell vinni az eredeti iskolai végzettségi papírjaidat az első regisztrációhoz is.
Aki még nem hallott volna, Kis Gyula összetörte magát (mindkét keze eltört, stb,) de már gyógyulgat. (bővebbet a nevére klikkelve a weboldalán) Reméljük minél előbb felgyógyul!  ..
Az elhíresült videófelvételen a katonai ruhában parádézó Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester beleköt külső munkatársunkba, Tódor Jánosba és Szőllősi Gáborba, az érpataki TASZ-pont aktivistájába, akikkel ezúton is szeretnénk szolidaritást vállalni. Az Átlátszó…..
Nagyatádi Ironman (Extrememan) nevezés ITT (aki még nem tud róla) 2013 versenyinformációk  ITT   ..
Ezt a Szőnyi Ferenc interjút találtam. Eddig nem találkoztam vele, MR1 Kossuth rádió, hátha nektek is érdekes lehet. ..
WITCH TRIATLON BLOGJA Felmérés 2013.02.07 12:34:37
Lenne egy kérdésem: Kinek melyik a legerősebb, és leggyengébb száma? (Úszás-Bringa-Futás) Nekem pl. a legerősebb -> leggyengébb: Bringa-Úszás-Futás Ha viszont az időeredményeket nézzük akkor: Úszás-Bringa-Futás Nektek? ..
WITCH 2013.02.07 15:19:17
@snatch_:

Igen, van ez így. Pl. én sem tartam magam túl jó úszónak, ugyanakkor egyértelműen ez a legjobb számom a többiekhez képest.

Ugyanakkor vannak tipikus IM alcsoportok is ahogy látom.

Először is ott van a futó, aki csak az IM miatt tanult meg úszni, és bringázni nem is próbált előtte komolyabban. Na ilyenkor a bringa élethalálharc, mert úszáson kifárasztja magát, aztán jön a bringa.

Akkor van az aki bringázik, fut is, de mondjuk az alföldön lakik, és az úszás az élethalálharc +nem is szokott uszodába járni mert nincs a közelben. Nála az IM már fél siker ha kijön a vízből, 80%-ban mellben nyomják.

Van a bringás, aki a futás kezdetéig rettentően élvezi az egészet, legszívesebben inkább nyomna még 120-at a futás helyett :)

Aztán van mindezek keveréke, de lehet hogy kihagytam pár típust.

Ja igen, akkor van az aki egész jó bringás, futó, úszó, csak nem tervezi meg a kajálását normálisan, és a már a bringán is kezdi megenni a gépszíj (vagy meg is eszi), de a futás felénél már egész biztosan teljesen kész van, totál el is éhezik - ebből a csoportból egyébként elég sokan fel is adják, ahogy nézem.
Szóval: 2013. március 5  Bővebb infó itt ..
Mielőtt kérdezitek, a pizza szalámis fele nem az enyém. És rájöttem arra, hogy a szomszédok sokkal jobban szeretik ha a középső tányéron megyek és nem a nagyon. Ha pedig erősebbre akarom venni az edzést, akkor max. az ellenállást tekerem fel a görgőn. Így alig van valami hangja.…..
WITCH TRIATLON BLOGJA Ironman 2013 2013.02.05 14:09:51
Kérdés hogy összejön-e a 2013-as Ironman nekem, mert lehet hogy be kell vonulnom nyáron egy időre, ha a hadkieg  és a VF is úgy akarja. Lehet hogy pont üti egymást a két dolog. God knows. ..
Néhány anyag összegyűjtve, az első 4 tőlem, a többi másoktól: Saját IRONMAN tanácsok, hátha valakinek jó…..
WITCH 2013.01.19 19:45:35
@tamas_nyari:

Azt írtad hogy "Nulla alap nélkül" kezdted. :)

Magyarul nem tudtál úszni.
Nem bringáztál előtte, vagy ha igen, akkor max heti 5 km-t.
És egyáltalán nem futottál előtte.
És nem is végzel fizikai munkát.

És egy év alatt innen fel tudtál készülni IM-re.

Jól értettük?
WITCH 2013.01.19 20:05:27
@tamas_nyari:

Ja igen a másik témád. :) Ilyen alapon ahogy te próbálsz meg gondolkodni, gyakorlatilag senkinek nincs "joga" tanácsod adni, mert ugye "nem elég hiteles". ROTLF.

Na elárulom, hogy ezért nem volt kb egy db. amatőr triatlon blog sem amikor elkezdtem kb elsőként, mert ugye ez a típusú "legyünk csendben" magatartás a tökéletes táptalaja annak, hogy még véletlenül se cseréljünk információt, hanem mindenki zárkózzon be be a kis világába.

Ezzel ellentétben most már azért elég sok amatőr triatlon blog van.

Ha a "mikor fog ez változni" kérdésed arra utal hogy mikor fogom rátenni az életem a triatlonra, és fogok vele sokkal többet foglalkozni, akkor arra igen gyorsan választ tudok adni: "soha az életben." :)

Viszont ami ennek a blognak az elsődleges célja, hogy amatőr szinten segítsen azoknak, akik csont hülyék a triatlonhoz, de pl. ironman-ezni akarnak, és a mellett hogy néha megy pár téma a blogon, oldalt ott vannak az alapvető linkek pár dologhoz, ami segíthet.

Annyiban elég hitelesnek érzem ezt az egészet, a véleményeddel szöges ellentétben, hogy ugye 3x sikerült teljesen végigmennem Nagyatádon, és ezért a blogon vagy olyan profiktól származó tanácsok vannak (pl. Gyula, Joe, stb.) amelyek nekem is bejöttek, vagy szimplán az én megfigyeléseim összegyűjtve, hogy mi az, ami nekem működik, és mi az ami nem. Ezt próbálom megosztani, és kb ennyi is a történet.
WITCH 2013.01.25 19:40:11
@tamas_nyari:

Lehet hogy túl szkeptikus vagyok, de nem tudom elhinni hogy 12 hónap alatt készültél fel, és előtte semmilyen formában nem futottál, és bringáztál.

Ha viszont mégis ez történt, az szerintem bőven nem egészséges. Ha visszanézed a Kropkó videót (mostanában posztolták ki valami miatt az ironman.hu-n) abban ő is egyértelműen min. 2 évet írt. Az inak, ízületek nem bemondásra adaptálódnak sajnos.

Ettől függetlenül én még sokkal hülyébb voltam, mert akkoriban január elején kezdtem el komolyabban felkészülni a nyári versenyre :), szóval bő fél év alatt. Hülyeség volt.Kivéve a bringázást, amit már előző évben is csináltam.
...hogy kipróbálhassam az új országúti pedálomat, amit így télen elég nehéz agyonhasználni. Nem baj, egyszer csak lesz nyár is, vagy legalább tavasz. :) ..
WITCH 2013.01.25 14:15:38
@snatch_:

Okos.
Tényleg van, köszi.

Arra nem is gondoltam hogy előszedjem, lehet hogy nem is lenne akkora macera.

Egy ventilátort is berakhatnék, hogy élethűbb legyen :)
Már régebben akartam írni egy dologról, de amióta Pécsi Péter igen jó érzékkel megosztotta velünk hogy milyen jól sikerült neki teljesen új képességeket kialakítania az erőemelés után csak még inkább megerősödött bennem ez a dolog. Elég komoly hogy gyakorlatilag ötvözni…..
WITCH 2013.01.22 21:07:32
@snatch_:

Ha jól megfigyeled mentális erőre igen nehéz fizikai edzés nélkül edzeni, csupán önmagában, mert ugye pl. a te esetedben is futottál, nem is keveset közben. Csak persze annyira nem tűnik fel.

Ettől függetlenül volt már olyan élményem, amikor tényleg szinte csak kizárólag mentális szinten edzettem valamire. Amikor kb 18 órát dolgoztam egy újság összeszerkesztésén megállás nélkül élesben egy szerkesztőségben, mert le kellett adni. Hát, mit mondjak...

Utólag visszagondolva nem volt túl normális dolog, de ott pl. annak ellenére hogy nem volt fizikai megterhelés, max a koncentráció, és az ébrenlét fenntartása volt a cél, mégis számtalan holtpontja volt az embernek. :)

Másik: mondjuk erősíteni nem csak konditeremben lehet súlyokkal, és megmondom őszintén nekem az egyik legfontosabb élményem az volt a testedzés témában amikor beleolvastam a saját testsúlyos edzésbe. (fegyencedzés néven is fut)

Azóta csinálom.

A legmegdöbbentőbb az, mennyire lassú, könnyű, kövid ideig tart egy nagyon tudatos pl. fekvőtámasz edzés, és ugyanakkor mennyire hasznos, és valójában mégis mennyire gyors.

Pl. egy hónapig csak és kizárólag függőlegesen nyomod a fal mellett, majd ezután kell áttérni a kb 45 fokosra, majd a terdelőre. És ez nem hülyeség, még akkor sem ha valaki alapból lenyom 20 szabályosat. Nagyon érdekes, és elképesztően jól működik. Mindenkinek csak ajánlom, alapvetően 6 baromi nehéz gyakorlat van benne (1 kezes fekvő, teljes híd, egy kezes felhúzás, stb) és minden gyakorlathoz van vagy 10 "rávezető" egyre nehezebb gyakorlat.
WITCH 2013.01.22 21:26:05
Mi volt eddig a mentálisan legkeményebb edzésetek, vagy versenyetek, ami már majdnem bukóba ment, és végül csak egy hajszál választott el attól hogy leessél a semmibe?

Nekem pl. egyértelműen a 3. IM-em ez, és bár szinte azt kell mondjam hogy vidáman ment minden a futásig bezárólag, de a futás utolsó részénél az amúgy is mindig felgyülemlő ezernyi probléma mellé - nem tudom emlékeztek e - de egy baromi nagy, jéghideg esőt kaptunk be a semmiből.

Komolyan mondom hasonló érzés volt akkor, csak még rosszabb mint amikor a 2010-es VB-n beleraktam a fejem a 14.9 fokos Dunába az úszás előtt.

Csak persze itt már eleve szét volt az ember csinálva, esve, ahogy kell. Erre jött rá az eső.

Esőkabát sehol, másik poló sehol. (mondjuk ez a nem jó logisztikai felkészülés tipikus példája)

kb fél óra csak azzal ment el ,hogy sírdogáltam egy fa alatt a zuhogó esőben (a szinte tök sötétben) totál szétfagyva. Sok minden kavargott bennem, és ott olyan pillanatok voltak sorozatban amikor teljesen véget értem már mentálisan, de tényleg teljes egészében. Már le akartam venni a chipet a lábamról. És akkor valami történt, valami újraindulás.

És a totális padlóról végül felálltam, és elkezdtem miknden átmeenet nélkül rohanni - szó szerint. Ez már nagyon a vége felé volt.

Az ember sok esetben mentálisan a leggyengébb, nyilván ezt már nagyon sokan mondták.

Teljes mértékben egyetértek ezzel, ezért is olyan fontos ezt fejleszteni.

Szóval nekem ez volt az a pillanat amikor a legmélyebbre mentem ilyen téren, és valahogy - bár én sem adtam volna magamért egy ft-ot sem, ha fogadni kellett volna - kijöttem belőle.

Másnak?
WITCH 2013.01.23 10:41:28
@snatch_:

A neoprén tényleg kétélű fegyver. :)

Ha nem elég patent, akkor a hideg víz befolyik a hátadon, a nyakadnál, stb, ha meg túl paent, akkor meg olyan érzés mint ha ketten fognák a karjaidat vissza.

Múltkor próbáltam a karjait tágítani, még az a mázli hogy az enyém karrésze nem teljes neoprén, hanem valami vékony anyag.

Ha most vennék tutira egyel nagyobbat néznék, + ami "félig teljes", magyarul, leér a bokáig, de nincs ujja.

Visszatérve a keményebb versenyekre, emlékezetes még egy régebbi Orfűi középtáv is, amikor bejelentették hogy "mentik a pályáról a pályabírókat a kánikula miatt". :) Olvadt az út, meg ilyen apróságok... 8D
Első rész (1 óra 4 perc): http://www.youtube.com/watch?v=Lcqrv5xQHMk Második rész (42 perc): http://www.youtube.com/watch?v=FC9wAVyv_XQ (sajnos angol, de elég jól érthető)  ..
WITCH TRIATLON BLOGJA Új blogok 2013.01.15 22:23:41
Sziasztok, Felkerült Dr. Harsányi Zsuzsa (sokszoros magyar bajnok) blogja is a "mások triatlon blogjai" közé, illetve "Vakhal Norby" és  Zsoca blogja is. És persze Snach (Pongrácz Gábor). Nem újak, csak most jöttem rá hogy nem voltak fent. :) ..
WITCH 2013.01.17 23:27:15
@snatch_:

Kicsit belehúzol, még megkaphatod a
"Kiváló blogger, kiváló kommentelő"
(csokis cookie-val ékesített, babérkoszorús, polgári tagozat) kitüntetést is. :)
Triatlon versenynaptár (tervezet) 2013 /még csak első verzió, de iránymutatásnak jó/ Letölthető itt. ..
Nem azért mondom, de úgy látom a klasszikus dögrovás telepedett rá egy csomó triatlonos blogra, van olyan kartársunk pl. aki egy-másfél éve bele se szagolt a blogos betűvetés világába. Fúj! :) És azt is nagyon, nagyon érdekes látni, hogy pont Gyula, Kuttor Csaba, és Major Joe…..
WITCH 2013.01.03 11:22:22
@snatch_:
Mondjuk talán annyira nem vészes a helyzet, mert sok fontos infó fent van, pl. versenytanácsok, edzési anyagok, és érdemes visszaolvasni a régi bejegyzéseket is a különböző blogokon.
Egyik dolog: mióta elkezdtem erősíteni, komolyabban fekvőtámaszozni (kb 2 hónapja), és bevezettem magam a fegyencedzés világába (saját testsúlyos edzés)  azóta valami iszonyatos mértékben megnőtt az a fajta erőnléti képességem hogy teljesen szabályos fekvőtámaszokat…..
Ezt a linket kaptam - ez egy könyv. FEGYENCEDZÉS Elképesztő, komolyan - érdemes elolvasni az egészet! Ha tetszik vedd meg. Pár példa az edzésmódszer alkalmazására: ..