Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Beer Ninja

3 bejegyzést írt és 692 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kőolaj sűrűségű, magas alkoholtartalmú, gyógyfüvesen keserű, mégse Unikum. Mi az? A balti porter - a szegény keleti szláv polgár Russian Imperial Stoutja. De hogy lehet egy alsó erjesztésű sör (láger) mégis porter? Izgató kérdések, nemde? Ráadásul 7-14% térfogatszázalék, ami nyáron különösen…..
Sörbúvár A sör és a nácik 2021.08.24 12:08:39
Nem lehet vita tárgya, hogy a németek úgy nagy általánosságban sok sört fogyasztanak. Régen még inkább így volt, mint manapság. A Harmadik Birodalom, Hitler és a nácik a második világháború óta amúgy is kiterjedt érdeklődésre tartanak számot, így ez a sörös búvárkodásunk következő…..
"A Tiltott Csíki Sört lassan és hosszabban érlelve született meg ez a kifinomult érzékek számára ínycsiklandó, minőségi sörkülönlegesség, a Tiltott Csíki Sör Gold. A legalább 45 napig tartó érlelés új sörünk ízét karakteressé, bársonyossá, színét pedig arannyá változtatta. Aki megkóstolja, az tudni…..
Vannak mindennapi sörök, és vannak ünnepi sörök, amiket nem pattint-szisszent-ciccent csak úgy föl még a legelvetemültebb sörgeek sem. A Never Before értelemszerűen az utóbbi. Elintézhetnénk annyival is, hogy húúúú, 18% alkohol, meg dupla rássön imperiál, meg hordóérlelt és még málna is van benne,…..
Egy újabb sörös történelmi témával jelentkezek, gyorsan sört a kézbe az olvasáshoz! Vagy kettőt, mert nem lesz rövid... Viszonylag ismeretes, hogy a vallási megújulás elindítója Luther Márton (1483-1546) igencsak kedvelte az életet és annak habos oldalát. Ebből kifolyólag számos sört neveztek el…..
Beer Ninja 2021.05.20 08:56:37
@mіdnight coder: Bocs, eltévedtél. Ezt itt egy sörblog.
A tavaszi multisörös újdonságeső a Drehernél indult a Viper, hard seltzerrel, aztán a Borsodi is beszállt a két új ízesített ale-lel (Meggy és Gyömbér), és a Heineken sem sokat várt. A soproni gyár a Gösser márkát porolta le és az alkoholmentes vonalon a Naturzitrone kapott új ízesítést…..
Sörbúvár Sörtragédiák 2021.03.25 10:19:00
Új szerzőként a blogon nem annyira az olcsó, tömegsörökön kisarjadt gasztronómiai szakértelmemmel próbálom erősíteni a csapatot, mint inkább történelmi tudásommal. Az alábbiakban ennek megfelelően nem 1-1 felborult sörszállító teherautó sörstársaimat sokkoló képeit fogom bemutatni, hanem olyan…..
Szinte minden sörfőzde és sörgyár előrukkolt már Meggyes sörrel, hiszen ez a legnépszerűbb gyümölcsös (ízesítésű) sör Magyarországon. A Borsodi ezt a lemaradást hozta be a Borsodi Meggy Ale-lel. Ami viszont meglepő, hogy a megúszósan kötelező meggyes sör mellé a gyári kupaktanács egy Gyömbér Ale-lel…..
Beer Ninja 2021.03.15 06:13:13
Beer Ninja 2021.03.17 19:22:47
@pif: szabolcsm78@gmail.com
Ahogy nem minden nap bélszín vagy libamáj, néha úgy megcsömörlik az ember a bűvös mesterkedésektől és craft-divat söröktől. Ilyenkor nem kell a whiskeyhordóban érlelt kávés-kókuszos stout, vagy a vörös áfonyával, vaníliával bolondított, kék algával színezett Berliner Weisse. Csak egy korsó jóféle…..
A mínusz tízből egy nap alatt langyos tavaszira fordult az idő. Ilyenkor a legtöbben még az évszakhoz és nem az időjáráshoz öltöznek. Januárhoz rutinból sapka-sál-kesztyű-nagykabát jár. Pedig elég lenne egy átmeneti kabát is. Így vagyunk a sörrel is. Az RIS-ek és DIPA-k forgatagából nehéz…..
Beer Ninja 2021.01.24 19:30:40
Sörbúvár Sörévértékelő 2020 2020.12.25 10:35:00
Kicsit keserédes hangulatban érkeztünk meg az év végi szokásos visszapillantós poszthoz. A modern kínai horoszkópban ugyanis a sárkány évét a járvány évére cserélték. Pedig olyan biztatóan indult ez az év. A hazai sörtermelés azonban jelentősen (előre láthatóan kb. 8-10 százalékkal) csökkent. A…..
A Soproni, azaz a Heineken Hungária nem pihen a babérjain. Az Óvatos Duhaj termékcsalád három éve van porondon, és már itt a hetedik Duhaj. Az IPA, APA, Démon, Porter, Meggy, Málna után érkezik a Búza. Méghozzá nem is akármilyen, hanem egy belga búza, egy witbier. Bajor búza, belga búza - mi fán…..
Beer Ninja 2020.10.11 19:17:09
@pif: Ó, eddig még sosem jutottam el.
Igen kérem, ezt is megértük. A magyar KKK-sörszcéna egyik élharcosa, a Főzdepark- és Kraft-alapító Mad Scientist, a mézsörök és a hordós érlelésű sörök hazai úttörője közös söröket készített egy másik kőbányai "sörfőzdével", de nem valami hasonszőrű elitegységgel, hanem a "gonoszmulti" Dreherrel.…..
A hét legnagyobb sörös híre a Kósa Lajos-féle "sörtörvény", ami a három nagy multinacionális hazai sörgyártó (Heineken - Soproni, Asahi - Dreher, Molson-Coors - Borsodi) és az importőr Carlsberg vendéglátóhelyekkel (kocsmák, sörözők, éttermek, fesztiválok) kötött szerződéseinek felülvizsgálatáról…..
A járvány hónapjai alatt a három nagy hazai sörgyártó ontotta a kisebb-nagyobb meglepetéseket. A Dreher IPA és a Borsodi izgalmasabb komlós próbálkozása, a Hoppy után itt a legelső felsőerjesztésű sör a bőcsi gyárból, a vadiúj Borsodi IPA. Persze hogy meg kellett kóstolni, és természetesen…..
A sörszezoni újdonságok seregszemléjéből nem hagyhattuk ki a Pécsi (immáron) Kézműves Sörfőzde Meggy Ale-jét sem. Hiszen Dreher IPA már a polcokon, és a Soproni Málna Ale után legutóbb is megjegyeztük, hogy a meggyes sörök biztos befutók a strandszezonban. A pécsiek tehát szintén nem bízták a…..
Itt a tavasz és egy szezonnyitó fesztivál, egy jó kis teraszos sörözés helyett otthon gubbasztunk és töltjük föl a FB-re vagy az instára  a nyálcsorgató képeket. Pedig a baksörök, imperial stoutok, DIPA-k helyett itt volna az ideje a könnyedebb sour-oknak, Saisonoknak és Session IPA-knak. A…..
A magyar vendéglátás romokban, kedvenc sörözőink ellehetetlenültek a 15 órás zárás miatt. Hasonlóan a kis sörfőzdék, akiknek messze nincs olyan likviditása, háttere, mint egy nemzetközi multinak. Rengeteg csapos, sörfőző kerülhet utcára, kedvenc főzdék tűnhetnek el. Hogy segíthetsz? 1.…..
Beer Ninja 2020.04.11 09:39:15
en.wikipedia.org/wiki/Corona_(beer)

Ahogy olvasom erősen válságba került a gyár...
Természetesen nem csomagcipelésről szól a poszt, hanem a lelkes beharangozó után a nagyüzemi kontextusból kiemelve is megnéztem, mit nyújt az új Sopron Óvatos Duhaj Porter kisüzemi versenytársak mellé állítva. A piacon több kisebb főzdének is van Portere (Pl. a Vaskakasnak egy nagyon szépen…..
magyar világos sör..
Nemrég több élelmiszerüzletben a megszokott "sárga" Kozel-eken piros felirat hirdeti: "Új recept, gazdagabb ízvilág." Pedig egy licenc sörön általában nem szoktak változtatni. Mi történt a régi, 10-es Kozellel? Erre kerestünk választ. Az alap - sárga - Kozelről (Kozel Svétly) már több helyen…..