Regisztráció Blogot indítok
Adatok
min

0 bejegyzést írt és 2766 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Combat Gear Blog RS 4/4 2010.07.31 08:37:00
Jelenleg a Magyar Honvédség egyik fő ejtőernyő típusa az RS 4/4-es háti ernyő. Ezek nem mai darabok, a korábbi NDK-ban gyártották őket. Az RS 4/4-es egy körkupolás főleg bekötött ugrásokhoz használt ejtőernyő típus. Előrehaladási sebesség 3-4 méter, míg 4-5 méterrel…..
Már egy hete él az új magyar dróntörvény és még mindig nem lehet azt betartva, szabályosan repülni Magyarországon. Sőt azt sem tudni, mikortól várható bármi előrelépés ezügyben...
1. rész: Buda  Tudnál három mondatot most kapásból mesélni a Mátyás-templomról? Meg tudnád mondani, hogy miért pont a Sándor-palotában lakik a köztársasági elnök? Egyáltalán ismered a csodás fővárosunkat? Lehet, hogy érdemes végig olvasnod akkor a Budapestről szóló 2 részes cikkemet! Utazásaim…..
Te használsz még nyomtatót? Az első számítógép megjelenésével egyidős az igény a hordozható kütyük iránt. Az okostelefon és a laptop is a mobilitás igényét igyekszik kielégíteni, ezek olyan eszközök hordozható változatai, melyekről korábban kevesen hitték, hogy valaha mozdíthatók lesznek. A laptop…..
min 2017.09.24 12:45:09
@Ragi: csak nem akkor vannak nyitva amikor épp szükséges.
Mindez este 9, vagyis zárás előtt történt a Vörösmarty téri  Váci utcai VÁCI1-beli üzletben, ami csak pontosítja, de nem szépíti a történetet, ami alapján az üzletnek gyakorlatilag egy olyan dolgozója sem volt - beleértve a biztonsági főnököt és az üzletvezetőt is -, aki normálisan, vagy, ha már ez…..
  Nem is tudom, hol kezdjem. Talán a végén. Aki már életében elcsodálkozott azon, hogy még mindig létezik a Magyar Újságírók Országos Szövetsége, az talán még jobban megdöbbent a hír, hogy létezik ingatlanforgalmi szakosztálya is. Na ennek a titkára küldött szét egy…..
Egyre többet süt a nap, lassan átállítjuk az órát, és a nappalok sokkal hosszabbak lesznek. A napsütéses órák számának növekedésével és a március idusának ünneplésével itt az ideje arról is beszélni, hogy milyen növényekkel díszítsük az erkélyt, ami a reggeli kávézásnak vagy az esti könyvolvasásnak…..
Használhatatlan, rozsdás fényképezőgépet vettem egy sráctól félmillióért. Én szinte az összes fotós felszerelésemet használtan vásároltam, soha nem volt ebből baj, egészen eddig. Helyszínen megnéztem, kopásmentes volt, lőttem is vele néhány fotót, hibátlannak tűnt. Ezeknek a tükörreflexes…..
Egészen elképesztő módon, a zebra kellős közepére sikerült leparkolni a külföldi rendszámú személyautó sofőrjének...
min 2017.03.06 09:25:10
@varosjaro.blog: és ez felmenti az autóst a tahó parkolástól?
Esztétikai kezelések a kor tükrében címmel volt egy csodálatos adása az Alföld televízió Púder című műsorának még januárban. Most szúrta ki a 444 a csodálatos felkonfot, ami szó szerint így hangzik a debreceni műsorvezető, Megyeri Csilla szájából: Továbbá beszélgetni fogunk még vendégeimmel a…..
min 2017.02.09 19:17:32
Régóta szemeztem a Xiaomi Mi Pad 2-vel, mert a változások igazán üdvözítőek voltak az 1-es modellhez képest. Csinos fém ház, egészen jó processzor, remek, Apple által is használt kijelző, USB Type C port és sok egyéb érdekesség. Nem olyan régen értekeztem már a tabletekről, akkor a cél az volt, hogy…..
Az öltözködési kultúra bizonyos cégeknél az üzleti kódex részét képezi és gyakorlatilag meghatározó, hogy a pályázó már az interjún megfeleljen valamilyen mértékig a munkahely által megkövetelteknek. Számos tényező nehezíti az interjúra való megfelelő ruha kiválasztását. Az évszakok, azon belül is…..
A DJI-t szerintem senkinek sem kell bemutatnom, a drónvilág etalonjaival állnak elő már évek óta. Az ő gépeiknél professzionálisabb munkaeszközt nem igen találni a piacon, és a GearBest jóvoltából most több száz dollárt faraghatunk le az árukból...
Az 1938-as székesfehérvári országgyűlés határozata értelmében Magyarország nemzeti és állami ünnepe – I. István király szentté avatásának évfordulója. 1083. augusztus 20-án I. László király VII. Gergely pápa engedélyével, a magyar püspökök, apátok és előkelők…..
min 2016.08.20 22:49:40
@Alexease: Akkor így sok év után elárulom, hogy azok az ejtőernyők sötétzöldek voltak :-)
Jön a nyár és a horvátországi nyaralások ideje. Mire egy tisztességes nyaralást megszervezünk, több havi fizetést is felégethetünk. Hosszú évek óta figyeljük a horvátországi árak alakulását. Íme pár trükk, mellyel vacsorákat spórolhatunk!   1. Kunát vigyünk, ne eurót Horvátország pénzneme a…..
min 2016.06.29 19:05:44
@ndeni: Hú végre egy valóban hasznos tipp! Ez veri egymagában a fenti 10-et :-) Köszi, mentve!
min 2016.07.04 17:51:55
@lobster thermidor: miért ne lehetne kifizetni kártyával azt a két kávét? Itthon is kártyával fizetem ki, nem érzem magam miatta sóhernak. Egyszerűen sokkal kényelmesebb két plasztikkal járkálni mint egy bugyellárissal
Egészen pontosan a Halászbástya lábánál található az a ház, melyben egyszerre két lakás is eladó most, vagy talán pontosabb úgy fogalmazni, hogy mindkét lakás eladó. Az ár mondjuk még a környékhez képest sem nevezhető alacsonynak...
min 2016.07.04 11:16:38
@cabeza: tényleg úgy tűnik :-D
Az M61 020, a nosztalgia járat mozdonya, látogatóban a balsorsú M61 004 torzójánál  Robogunk, üléseink kényelmesek, előttünk megterített asztal, a gondos személyzet épp most hozza a reggelit. Vidáman suhan vonatunk, s az élen egy NOHAB dübörög! Irány a Balaton, a végállomás Tapolca… Rajongástól…..
Hat évvel ezelőtt egyszer már ott voltam a Kispál és a Borz búcsúkoncertjén, ami több szempontból is a mai napig különleges emlék. Magyar zenekarral kapcsolatban itt tapasztaltam a legnagyobb várakozást, itt volt a legnagyobb a közönség is, de élményre is az egyik legkülönlegesebb volt. Akkor úgy…..
Utolsó adásához érkezett a köztévé komolyzenés tehetségkutatója: a Virtuózokban most a három korcsoportgyőztes állt színpadra, és a zsűri már csak dísznek ült be, a közönség döntött arról, hogy ki nyerje meg a 12 milliós fődíjat. Ezúttal a Nemzeti Filharmonikusok voltak a kísérőzenekar, Medveczky…..
4500, azaz négyezer-ötszáz forintért megvásárolható (a cikk végén kupon kód!) a fenti képen látható HD felbontású kamera. Még mindig érnek meglepetések, hiába bámulom már hosszú évek óta napi szinten a kínai ajánlatokat. Már a múltkori 4K Andoer kamera sem volt gyenge ajánlat tizenpár ezerért...…..
A címben megfogalmazott gondolat nem tőlem származik, hanem maguktól a hollandoktól, és folytatása is van, ami így hangzik: „a hollandok pedig Hollandiát”. Ma tehát ide látogatunk, és megpróbáljuk körbejárni, mire is érdemes figyelni, milyen meglepetésekre készüljön fel az,…..
Vigyázat! Morbid és sarkított megfogalmazásokat tartalmaz! Csak erős idegzetű bicósoknak! Nemrég a Critical Mass (Kerékpárosklub?) rendezésében újra a bicósok világítása volt reflektor"fényben". 2011 tavaszától számolhatjuk velük a kivilágított bringásokon túl azok számát is, akik nem szeretnének…..
A holland Clear Flight Solutions távirányítással működő nyomtatott madarakat, „robomadarakat” gyárt farmoknak, reptereknek és sok más olyan helyszínre, ahonnan el kell ijeszteni a valódi madarakat. A munkában a Materialise is részt vesz, és több prototípus után a szelektív lézeres szinterezés…..
min 2016.04.17 10:32:33
Székesfehérvár ostroma 1601-ben Székesfehérvárt, a középkori magyar királyok koronázóvárosát 1543. szeptember 4-én I. Szülejmán szultán hadai elfoglalták, és ekkor vált a budai vilajet négy óriásvárának egyikévé, ahol a második legnagyobb őrség állomásozott. Az erősség stratégiai jelentőségét az…..
A kislakások meglehetősen megosztóak a lakáskeresők között. Vannak azonban élethelyzetek, amikor praktikus és anyagi szempontok miatt ezek bizonyulnak a legjobb döntésnek. A hét kedvenc ingatlanjaiból válogatva összegyűjtöttünk néhány tippet, amivel élhetővé és otthonossá tehetők ezek a…..
min 2016.04.04 07:25:18
min 2016.04.06 08:31:09
@Mrs. Jackman: Egy nagyon hasznos építőelem. Mi is a baj vele?