Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dixidixi

27 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TISZA-Stage Csap történelme 2016.08.25 13:24:34
Szülővárosom, Csap, Ukrajna Kárpátalja megyéjének délnyugati csücskében fekszik, közvetlenül a magyar határ mentén. Dél felől a szögesdrót-kerítés választja el a Tiszától, nyugati irányban Tiszasalamon község a szlovák határtól, keletre a Morotva-ként nevezett Tisza-holtágon túl Tiszaásvány…..
FERMION Csap történelme 2016.08.24 09:13:59
Szülővárosom, Csap, Ukrajna Kárpátalja megyéjének délnyugati csücskében fekszik, közvetlenül a magyar határ mentén. Dél felől a szögesdrót-kerítés választja el a Tiszától, nyugati irányban Tiszasalamon község a szlovák határtól, keletre a Morotva-ként nevezett Tisza-holtágon túl Tiszaásvány…..
"A Z Nation tényleg annyira szar, hogy az már valahol jó" - ezt még Sixx írta tavaly szeptemberben, amikor megjelent az Asylum (igen, akik a Sharknadót is csinálták) első sajátgyártású tévésorozata a Z Nation. Már a címből is lehet sejteni, hogy ez megint egy zombis sorozat, abból…..
Tegnap este elszabadult a pokol Kijevben. A tüntetők és a rendfenntartó alakulatok ismét összecsaptak, ám ezúttal minden eddiginél véresebb küzdelem bontakozott ki. Követni is nehéz a veszteségeket, szinte óránként meghal valaki a lángba borult ukrán fővárosban. Az ellenzék…..
Még az ünnepek alatt történt, hogy kedves régi barátom, akivel számos lényeges dologban kialakult egyet-nem-értésünk miatt kapcsolatom az utóbbi években meglazult (szinte meg is szakadt), egy izgalmas írásra hívta fel a figyelmemet. Itt található: Kvantum-radar. Figyelmesen elolvastam (ezt jó…..
(95 éve született Lőrincze Lajos - legyen ez az apropója alábbi szövegem közzétételének.) Amiről beszélni szeretnék, egyetlen kérdés felvetése, inkább csak érintése, felröppentése anélkül, hogy a rám visszahulló problémák megválaszolására vállalkoznék. Ezt a…..
Balla László 1927.7.23-2010.10.28 Életének 84. esztendejében, október 28-án hajnalban, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt édesapám, Balla László író, nyugalmazott főszerkesztő.   Temetésére november 2-án, közép-európai idő szerint 11.30-tól kezdődően kerül…..
bdk blog archívum Miszerintünk 2010.09.17 09:22:00
Veszélyes dolog a jövő. Szünet nélkül azzal fenyeget, hogy bekövetkezik. Talán ettől való félelmünkben használunk mindenféle időpraktikákat. Kifejezetten szeretünk például a nemzeti múltba menekülni. Vagy azért, hogy a történelem dicső eseményeiből merítsünk erőt…..
http://www.indavideo.hu/video/Tisza-forras_2010   ..
Az idén a szokásos banda híján rokonlátogatóban (István fiammal és Dénes unokaöcsémmel) tiszteltük meg a Tisza forrását, hogy jelenlétünkkel is emeljük a hely színvonalát. (A fotók mind nagy formátumúak, úgyhogy egér jobb gomb katt, kép megjelenítése és nagyíthatók)Az…..
bdk blog archívum Trianonszensz 2010.06.03 13:35:34
dixidixi 2010.06.07 10:02:10
Szeszélyes időjárásán túl ez az április más egyebekben is eléggé furcsán indult. Elsején a legnagyobb heti példányszámú kárpátaljai magyar lap például az Ungvárt jórészt romba döntő nagy erősségű földrengésről számolt be, még egy fotót is közreadtak az éppen…..
FRISSÍTÉS (2010. júl. 22): Mától "gyárilag" biztosítja a blog.hu azt a funkciót (a megosztási lehetőségekkel együtt), amelyről májusban írtam (lásd alább), s amelyet, mivel a kis ikonokat nem tudtam a nekem legtetszőbb helyre helyezni, időnként szüneteltettem. Most…..
Mivel a Tisza-stage-hez vezető harmadik-negyedik leggyakoribb keresőkifejezés továbbra is az ukrán vonatok indulására vonatkozik, ezúton igyekszem kisegíteni az érdeklődőket azon vonatokról, amelyek Csap állomáson haladnak keresztül, avagy onnan indulnak. Tehát:Menetrend Csap…..
bdk blog archívum Csecsemőpózban 2010.03.26 12:20:00
Megbolondultak ezek a magyarok, hogy Janukovicsra szavaztak? – szegezi a kérdést Évának háziorvosunk. Olvasta az újságban, hogy bár az elnökválasztás második fordulóját, szemben az elsővel, és szemben az országos eredménnyel, Kárpátalján Julija Timosenko nyerte, de a…..
dixidixi 2010.03.30 19:39:53
A Képviselő Funky történetének legdrámaibb postja következik, mindenki kapaszkodjon meg a választókerületébe. És lehetőleg üljön is le valami biztonságosra. Csak egy kép: Nem látszik semmi fura? Hát akkor megmutatjuk közelebbről is: Búcsúzóul Nancy Sinatra próbálja egy…..
bdk blog archívum Blog-gondok 2010.02.03 14:13:00
Eléggé lehangolt tónusú bejegyzést helyezett el blogjában El Lobo - A farkas (azaz Bognár László, aki az utóbbi időben már nem használja jól bejáratott bloggernevét, ebből is látszik, hogy gondja van ezzel a megjelenési formával). Úgy találja, a webnaplók elterjedésével nem…..
Te jó ég!!! Még szerencse, hogy megtaláltam a blokkoló gombot. A magyar politikában viszont valahogy nem találják.....
Balamuta jelentése. Ki a balamuk? "Kárpát-ukrajnai vonatkozásai" is vannak annak a németül írt regénynek, amelyet íróismerősöm műfordító-felesége éppen most magyarít. Egy bizonyos szó jelentésének a pontosítása végett fordult hozzám levélben: hátha találkoztam már a kérdéses ruszin kifejezéssel. A…..
Volt egyszer egy Kárpátaljai magyar internetes rádió 2010-ben... magyar billentyűzet betűivel írt Frissítések: a rádió jó ideje másik helyre költözött, IDE (a linkek rég nem működnek, törölve mind) - Eredeti poszt:  Hát már ilyen is van. Még csak tesztadással jelentkezik, de már van... Tegnap…..
FERMION Beharangozó 2010.01.06 16:48:00
Mindaz, ami az emberrel történik, a saját választása. A FERMION termékei segítenek ezt tudatosítani és megváltoztatni. „IVP Fermion”A társaságot 2005-ben alapították. Feladata – élenjáró technológiák felhasználásának beiktatása a mindennapi életbe.…..
FERMION Szerkezetek 2010.01.05 16:47:00
THÁ „Fregatt” A szerkezetről      Az ember – egy nyitott bonyolult rendszer, mely alapjában az idő és a tér dinamikus kölcsönhatására épül. Ennek az egyéni térnek a minősége és mennyisége határozza meg lényegében az embernek az információ-…..
Egy manzárdőr feljegyzéseiből, 2009. november Nem túl magas az élvezeti értéke annak, ha az ember gipszbe tett és felpolcolt lábbal ágyban tölti a napjait. Ráadásul az ágy is lehetne kényelmesebb. Van is nekünk egy minden igényt kielégítő kétszemélyesünk az emeleten, oda viszont még a…..