Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MCG FILMS TEAM

43 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hazaérkezésünk után nem sokkal már azon agyaltunk, hogy miként -és legfőképp: mikor- jutunk el újra Afrikába. Mindketten úgy éreztük, hogy nem lehet sem így félbe hagyni dolgokat, sem pedig magunkba roskadva így emlékezni sokáig a déli kontinensre. Ezért hát nagyon hamar…..
Ez hosszu lesz, de èrdemes elolvasni.7. napja a versenyben. Hamar telik az idõ és sok minden történt már az út alatt. Sajnos az elözõ összefoglalok többnyire szükösre sikerültek. Most pár dolgot összefoglalunk, visszamenõleg is.Hogy mennyire derült ki az elõzõ napi írásokból…..
A Spanyolbol elindulas utani esemenyek A turbó minden olajat benyomott a kipufogó rendszerbe. ezért indulásnál nyomta az olajat és füstölt, kb 8 liter olaj volt a kipufogó rendszerbe. Az első 100 kilométeren Omega koncertet adtunk a Spanyoloknak, majd sárkányos menet…..
 Január 18. Az éjszakai hideg Panzióban való alvás után egésznap a turbót vártuk. A helyi szakit biztosan idegesítette az állandó jelenlétünk a műhelyben. Ati rakott tábortüzet az udvarában a roncs autók kötött,hogy elkészüljön az első az első meleg ételünk. A…..
1 nappal az elindulás elött, már nagyon sűrű a progi. VAn amivel szépen haladunk de van ami hátráltat a munkában. Nekem például 2 napja elkezdett fájni egy fogam. nem vészes, de szinte folyamatosan bejelez. Ez elég gáz. Tegnap bekönyörögtem magam egy fogorvoshoz, és megnézték.…..
MCG FILMS TEAM 2011.01.17 22:07:48
@franc benzinkut:
Kellene s.o.s. egy TURBO!!! ISUZU TROOPER 3.0 DOHC TD Intercoolerhez. Barcelona mellet doglodunk. Hivj, ha tudsz!
Nincs ekezetunk elore jelzem!Sziasztok!Jelentem valahogy nem akar semmi osszejonni. mukodo netet sehol nem talaltam. most tudom feltolteni a megirt anyagot. azota vannak uj infok is. majd kesobb bovebben. Addig annzit hogy most 17. este van. Problemak vannak, nem kicsik. Delutan 5 kor a…..
   Január 14 Minden a lehető legrosszabbul indul, én most lábalok ki a betegségből az Attila most kezdi az arcüreggyulladást. Bevittük gépátvételre az autót délután 4 órakor, ott még volt bőven  mit csinálnunk. Itt matricáztuk véglegesre az autót és…..
Még két felkészülési nap van hátra.Az itinerben leírtak érdekes támpontot adnak annak aki ,még nem volt a Budapest Bamakon, hogy mi vár rá. Ami, ha hiszitek ha nem IGAZ! Ennek ékes bizonyítéka az, hogy a 2009-ben velünk történtek is bekerültek az Itinerbe, mikor 3 napig…..
1 héttel az indulás elött, már lázasan készülődünk. Legalább is  fejben, mert én még azokat a dolgokat intézem, amelyek ugyan nem szervesen kapcsolodnak a rallyhoz, de mindenképen el kell őket intézni, hogy az ember el tudjon indulni. Na persze az sem lenne baj, ha úgy indulna,…..
 Először is boldog újévet mindenkinek! Talán már mindenki kijózanodott és az újév feladataira koncentrál.Én is belekezdtem a Go Bamako filmünk második részének adatgyűjtésébe.Hogy, hogyan is néz ez ki?Az itiner (verseny leírás) alapján megkeresem a film számára…..
Úgy gondolom van okom az örömre. Nagyon sok munkával és nagyon komoly tehnikai problémmákkal szembesültem a 2009 es futamon forgatott GO BAMAKO című dokumentumfilm utómunkái során. Sokan figyelemmel kisértétek az útunkat és így a forgatásról is folyamatosan értesültetek. Az…..
A napokban sikeresen megkötöttük a biztosításokat. Mind a speciális biztosítást a versenyre, mind a gépkocsi kötelezőbiztosításait is, amit direkt külön Mauritániára, Szenegálra, és Malira kell pluszban kötni. Villám Géza szerint a Szenegáliak szarakodnak velünk (a…..
A fotóalbumban megtalálhatók az új képek. Volt izgalom rendesen,ahogy kell !!! :-)Mi, ezt a versenyt a Budapest-Bamako edzésére tartottuk. Ismerkedni egymással, és az új autó tulajdonságaival. A kocsi még gyári beállításokal, szinte szalon állapotban lett tesztelve. A…..
 Udv Mindenkinek aki korábban is figyelemmel kisérte csapatunkat és drukkolt a versenyen.Jo hirem van. 2011 01.15.-én ujra ott leszunk a rajtnál, és irány AFRIKA!Ami változott: Darh Vader (Kinces Kornél) helyett a Vincze Imre lesz a Team másik tagja. Ennek oka, hogy Vader, mint…..
Médiageci Véletlenül szándékos 2009.04.06 23:56:00
Valamiért mostanában egyre jobban kedvelem a szar filmeket, sőt látom, hogy sokan vagyunk ezzel így, lásd például a ZSkategória blog sikerét. Mostanra egész szubkultúrák szerveződnek cinkes zsánerfilmek köré. Ennek mélységeit és miértjeit külön posztban tervezem boncolgatni,…..
MCG FILMS TEAM 2009.04.10 01:10:05
Tisztelt Szerző!

Maros Attila vagyok a film producere és társrendezője. Először is szeretném megköszönni a film ilyen hosszú és részletes elemzését, és kritikáját. Nem posztom és szokásom a filmről megjelent kritikákra reagálni, hiszen úgy érzem a kritikáknak nagyon is meg van a maga szerepe a filmkészítők számára. Minden kritikát elolvasok és próbálok azonosulni a kritikus által feltárt hibákkal. Sok esetben segíti munkánkat és a jövőbeni hibák elkerülése végett mindenképen hasznos. Ugyanakkor, most írok Önnek. Nem másért, mert úgy gondolom a kritikája legalább annyi helyen vérzik, mint a filmünk Ön szerint. Nem áll szándékomban a film védelmére kelni, hiszen úgy gondolom, a film vagy eladja magát, vagy nem, de semmiképp nem kell hozzá komment részemről, vagy védelem.
De!... Amennyiben valaki ennyi fáradságot és munkát visz abba, hogy egy filmet kritizáljon, akkor úgy gondolom vennie kéne a fáradságot, és a kritikát valós tényekre építenie. Nem szeretnék, túl hosszasan írni azokról a tényekről melyek elkerülték a figyelmét, de párat mindenképen szeretnék jelezni.
Már a cikk elején elkerülte a figyelmét egy fontos tény. A filmet Kollár Istvánnal közösen rendeztük (ez ki van írva a filmben). Így úgy gondolom e tény figyelembe vételével, nekem is szól a rendezői kritika. Én épp olyan büszke vagyok erre a filmre, mint az István, annak ellenére, hogy tisztában vagyunk a hibáival és próbáljuk elkerülni azokat a következőkben.
Több helyen kritizál olyan eseményeket a filmben, amelyek a történetben nem úgy történtek, ahogy a kritikában írja. Ezek közül hívnám fel, csupán párra a figyelmét.
Ön írja: "Szintén béna, hogy miután az üldözött korlátnak megy és leblokkol, a két gengszter (az egyiküknél ráadásul M-16-os van) ahelyett, hogy kivégezné, kiszállítaná, kilőné a gumijait, kiszállna és elkapná, inkább hátratolat és továbbhajt."
Az autós üldözésnél nem az üldözött autónak mennek neki a bűnözők! A kritika szerint Ön nem érti miért mennek tovább, és miért nem lövik le. Ez egy ártatlan autós, egy statiszta. Ez elég egyértelmű, hiszen egy VW márkájú autóról van szó. Az üldözött ember pedig Mazdával menekül. Ez a kritika része, az Ön szavaival élve elég "béna". :-)
Másik példa:
Ön szerint a leszúrt Ween nem vérzik. Ezt nem teljesen értettem, hiszen egy folyamatosan növekvő vérfolt van a gyomorszája magasságában, melyet nem lehet nem észre venni. Még arra is ügyeltünk, hogy egyre növekedjen a folt!
Tehát itt sem értettem figyelmetlenségének okát. "Elég béna":-)

Nem sorolom tovább azokat a hibákat, amiket elkövetett a kritikánál, de mindenképpen szerettem volna felhívni a figyelmét arra, hogyha valaki több éves munkáját kritizálja, tegye azt tárgyilagosan, hiszen a kritika maga válik hiteltelenné. Ez pedig nem szerencsés, és fordítva sül el a puska.

Ugyanakkor személyemben nincs sem sértődés, sem neheztelés, de ezt a levelet nem hagyhattam ki. Bízom benne, hogy későbbi munkáink, melyek nagyobb költségvetéssel, jobban kiforrott csapattal készülnek, elnyerik majd a tetszését. További jó munkát kívánok!

Maros Attila
Korábban ígértem, hogy a képek feltöltésre várnak. Jelzem minden érdeklődőnek, hogy a fotóalbumban megtekinthetőek a saját képeink.A késöbbiekben más csapatok képei közül is kerülnek képek feltöltésre, olyanok melyeket ugyan nem mi készítettünk, de rólúnk is szólnak. A…..
A SportTime blogjáról a következő fontos hírt sikerült begyűjteni 2009.01.19 - 21:07 Legfrissebb információk szerint a Herczegh Specialtransport kamionja, mely több mint 50 millió forint értékű adományt szállít Mauritániába és Maliba, hamarosan megérkezik Almeria…..
MCG FILMS TEAM 2009.02.09 15:34:06
@naveed:
Üdv naveed.
Így utólag is köszönöm a csapat nevében az érdeklődést, bár személyedet ezen állnév alatt nem ismerem fel.
Kérlek ird meg ki vagy, kiváncsi lettem.
Emailem:
marosattila@gmail.com

Üdvözlettel:mac-Gyver, és mégegyszer köszike
  Tervezett útvonal 250 km. Valójában a napi program már lazább, mint szokott.A terv szerint fél 9 kor ünnepélyes segélycsomagok átadása az iskola udvarán,majd maga a verseny innen indul, aminek a lényeg ma már csak az hogy beérjünk BAMAKO-ba. Ez nem hangzik nehéznek, főleg…..
    A mai nap tulajdonképpen az előző folytatása. Csak terepen, a szavannán kellett teljesíteni 370 km-ert. Reggel már úgy kellett az autót betolni. Az akkumlátor is megdöglött. Tudtuk az okát, hiszen már elindulás után közvetlen jelentkezett a túltöltési probléma.…..
   Eligazítás után azonnal a kocsiba, és kihajtva a kempingből elindultunk Mali irányába. Jó napnak ígérkezik, hiszen ma egy számomra szép oly szép terepre érünk, a szavannára. A Mauritániát zöldhatáron hagyjuk el. Kérdeztük, honnan lehet tudni mikor vagyunk…..
   Délelött 10 –re érkeztünk meg. Alig volt ott valaki. A túra kategóriából ott találtuk az Ikarust, meg pár csapatot. Ez volt az egyetlen hely ahol a verseny és a túra kategória egy szálláson volt. Egyébként sehol nem találkoztunk Velük, teljesen más útvonalon…..
   Ébresztő Atarban egy kempingben, melyet csak Ők hívtak kempingnek. Valójában Európai értelemben szemétdomb volt. Igen, pont, úgy ahogy nálunk a Kommunális szeméttelepe. Ezt viszont csak reggel az ébredésnél vettük észre. Mikor éjjel felvertem a sátrat korom sötét…..
 Jan 26. Az első becsapódás, maradandó sérülésekkel. Mai napra egy kemény sivatagi terep volt betervezve Bou Lanuar és Atar között.Az eredeti etap csak 480 km volt, de reggel az eligazításon jelentették be hogy kerűl a mezőny a lázadók miatt, így jóval hosszabb…..
 Január 25. este 10 Még mindig nem szeretek blogot írni, de sajnos, muszáj, mert az Ati folyamatosan vezet, így még mindig nem tud blogot írni. Üzeni a rajongóinak, hogy a következőt már ő írja. Ma nagyon korán kellett felkelni, éjjel ötkor már eligazítás volt, pedig…..
  Smara- Trofic of Cancer /Ráktérítő/ Smara, fél 7, kelés. Elsőnek az tűnt fel ,hogy egy elhagyott városban vert tábort a csapat éjjel. A város enyhén túlzás, pár ház maradványról van szó. Bár itt sok városnak nevezett kis település van. Lehet valaha város…..