Regisztráció Blogot indítok
Adatok
killercsiga

0 bejegyzést írt és 629 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Az alábbi kép egy Schmidt Mária blogján megjelent posztban található, és nem elítélőleg írt róla a jelenleg orbánista, valamikor keményvonalas kommunista szerző.     Nem patkány, de azért elég érdekes. Prof. Dr. Tornóczky Anitával szólva.,. és ezt így hogy?   P.S  Én a FIDESZ szavazóit nem azért…..
Három héttel ezelőtt foglalkoztunk egy Gallup-felméréssel, amelyben a közvéleménykutató-intézet munkatársai 66 ország lakosságát reprezentáló mintát kérdeztek meg arról, hogy a hat legnagyobb katonai hatalom közül melyiket választanák katonai szövetségesnek egy fegyveres konfliktus esetén. Most egy…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Néhány nappal ezelőtt nagy sikernek örvendett D-napot feldolgozó írásunk. Ezen fellelkesülve nekiveselkedtünk egy hasonló cikknek a Csendes-óceáni hadszíntért illetően is. Az aktualitását az hozta, hogy június 4-től június 7-ig tartott a Midway-atollnál megvívott legnagyobb tengeri ütközet, ami nem…..
Most biztosan azt gondolod, hogy te teljesen tisztában vagy a divattal és te bizony nem követsz el semmilyen stílusbakit. Sajnos az az igazság, hogy attól mert nem veszed fel a hírhedt ’szandál-fehérzokni’ kombinációt ami valljuk be, nyilvánvalóan a történelem egyik legnagyobb stílushibája, még…..
Amikor sok-sok egymillió új munkahelyről, majd egyszer bekövetkező munkaerőhiányról beszélt néhány bölcs gondolkodó, csak megmosolyogtuk őket: elképzelhetetlennek tűnt, hogy változtatni lehessen azon, amire mindenkit kondicionáltak: a helyedre húszan várnak, ha nem tetszik, el lehet menni, a…..
killercsiga 2017.12.20 08:46:53
@papierusz: mindkettő ki lett. a dobozos kólán való kifakadás utáni pénzszagra megnyugvás, vagy a jelentkező bullshitjei a három előny egy hátrány kérdésre nagyon szépek.
killercsiga 2017.11.30 12:16:25
@Pan Modry:
az aranynak azért van értéke, mert egy ritka fém, ami rengeteg dologra felhasználható, van használati értéke.
a hagyományos bankjegyek mögött egy teljes bankrendszer betétei állnak.

azt viszont még mindig nem sikerült megértenem, hogy a kriptovaluták mit képviselnek - azon kívül hogy rejtve lehet velük értéket mozgatni, ami csak bűnözésre jó
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
A Weinstein-botrány hullámai elérték Magyarországot is, Sárosdi Lilla színésznő vallott nemrég arról, hogy a Vígszínház korábbi igazgatója, Marton László szexuálisan zaklatta, amit a férfi később rágalomnak nevezett. Az ügynek még lesznek fejleményei, mindenesetre az ATV-nél ez a téma lett A nap…..
killercsiga 2017.10.20 10:27:34
@Colonel H. Stinkmeaner:
azért ez nem csak csajozási kísérlet. egyrészt arról van szó hogy ott elő lett kapva egy fasz, ami már jogilag is jelent valamit. másrészt a fickó hatalmi szituációban volt, ez így nem sima bunkóság.
Érdekes adatok láttak napvilágot nemrég, amikor Jennifer Scheurle, az Earthlight c. játék design vezetője Twitteren intézett felhívást szakmabeli kollégáihoz: ugyan legyenek szívesek már mondani pár példát olyan játékmechanikai trükkre, amivel a játékosok elvárásait és ösztöneit befolyásolták, a még…..
killercsiga 2017.09.05 21:56:47
ras2 A Momentum igazsága 2017.09.04 21:37:24
Mottó: A morbid anekdota szerint 1938-ban a Bécsbe bevonuló Hitlert ezzel üdvözölték a zsidók: „Heraus mit uns!” (Ki velünk!) Kínos látnom, ahogy baloldali, liberális, „balliberális” ismerőseim Facebook-bejegyzésekben, kommentekben okádnak tüzet-vizet a Momentumra, mondván, a Fidesz-segédcsapata,…..
killercsiga 2017.09.05 21:37:04
@zokogjatok:
a gazdaság szerkezete és az átlagos egyéni gazdagság igenis rengeteget számít, az angolszász országokban ugyanis sokkal kevésbé függenek az állampolgárok az államtól. ehhez jön az ottani fékek és ellensúlyok rendszere.

ehhez képest itt az állam dominanciája sokkal nagyobb relatíve a belföldi gazdaságra nézve, ami azt jelenti hogy kormányon lenni eleve nagyobb hatalom koncentrációt jelent. ezt tetézd a fékek és ellensúlyok, a számonkérhetőség fokozatos lebontásával, és olyan hatalomkoncentrációt kapsz, ami polgári demokráciákra nem jellemző.

(külön téma, hogy a hatalomkoncentráció önmagában csak kockázat, még nem probléma ha az aktuális vezetés képes önmérsékletre. csak hát nálunk az önmérséketet mészáros lőrinc jelenti...)
Nagyjából megvan arra a válasz, miért utálják annyira a Momentumot az úgynevezett ellenzék tagjai - ezen belül is toronymagasan az MSZP - és miért nem teszi ugyanezt a Fidesz. Nem, nem valószínű, sőt meglehetősen kizárt, hogy a Fidesz tartaná életben a pöcsözőket. A nagy ellenzéknek egyetlen esélye…..
killercsiga 2017.08.30 17:43:02
@NYJetsTD:
azt felejted el, hogy ezek hiába lépnek szövetségre, ennyi kevés ahhoz hogy megnyerjék a kiábrándultak tömegeit. valós alternatívához nem elég azt mondani hogy "összefogunk, hogy ne a fidesz legyen", mert azt is meg kell mondani hogy mi lesz a választások után.

ha ad abszurdum a szervezetlen szövetség nyerne, akkor hamar kerülhetnek olyan helyzetbe hogy előrehozott választásokat kiírni, amiből a fidesz megerősödve jön vissza.

inkább abba kellene hagyni az álmodozást. a fidesz már bebetonozta magát politikailag-gazdaságilag, és nincs rövid távon olyan pólus ami képes felvenni a versenyt. az ellenzék megint elvesztegetett 3 évet az építkezésre, és ilyen hátrányt nem lehet szűk 1 év alatt behozni.
Legútóbbi hazalátogatásomkor olyat tettem, amire bár nem vagyok büszke, de külföldön bevett szokás: fizetés nélkül távoztam egy helyről, miután a pincér négyszeri kérésre, 20 perc után sem volt képes a pár italról szóló számlát kihozni...
Nem, nem miatta fejlődöm, és nem, nem tesz jobb és sikeresebb emberré a komfortzónán kívüli lét. Félek tőle, kényelmetlen, és minden porcikám ellene van, hogy erre a ködös fogalomra hivatkozva és motivációs könyvek hangzatos kiemelésein csüggve belevessem magam halálosan idegen szituációkban,…..
Ha nem az a történelmi helyzet lenne, ami, a demokratikus ellenzéki pártokat elnézve meg is érteném őket. De a fidesz több évtizedes beágyazódásának lehetősége, az illiberális állam kiteljesedésének reális veszélye idején ez olyan politikai szűklátókörüségre, majdani (húsz év múlva) hataloméhségre…..
1. Ha hónapok óta nem volt élő barátnőd Emmán és Marcsán kívül, akkor szállj magadba! Nem azért van, mert kicsi a farkad, (ez az első randi előtt egyébként sem derül ki), hanem mert képtelen vagy ismerkedni. Rossz a kommunikációd, helytelen az önértékelésed, tele vagy…..
killercsiga 2017.07.12 10:15:23
@Colonel H. Stinkmeaner:
ez a "másik nő feromonja" szöveg teljesen hülyeség. nem mások szagától leszel sikeres, hanem a nyugodtságtól és magabiztosságtól. kielégült ember mindig jobb passzban van, ennyi.
Aki rendszeresen olvas minket, már talán meg is szokta, hogy elég gyakran jelentkezünk összesítő listákkal a videojátékok világából. A legjobb-legrosszabb listák viszont elég hamar kimerülő témát jelentenek, ezért kicsit kreatívabbnak kell lennünk, ha érdekes rangsorokat szeretnénk összehozni…..
Az öt hónappal ezelőtti fegyveres-szavazós poszt sikerén felbuzdulva (közel hatvanezer kattintást és 335 kommentet kapott, ami a Lemilblog eddigi legolvasottabb cikkévé tette) úgy gondoltam, hogy ismét valami hasonlóval lepem meg a hadtörténelem iránt érdeklődő lemiles olvasóközönséget. A múltkori,…..
killercsiga 2017.02.04 17:32:47
@kolompa lole 1111:
épp írni akartam Cortezt, de mire beléptem a bloghuba, már megelőztél.

egyébként elég egyértelmű, hogy az újabb korokban egy-egy hadvezérnek sokkal kevesebb esélye volt olyan szinten befolyásolni a történelmet, mint korábban.
eisenhower-en például már semmi nem múlt, és még hadvezérnek se nagyon mondanám
  Véget ért az HBO-n a Trónok Harca hatodik évada. Idén utoljára jelentkezünk spoileres kibeszélővel...
killercsiga 2016.06.28 23:01:52
@Bikli néni:
de jont például átkonvertálhatja az éjkirály valami remek módon, hogy ő vezesse a másokat, letarolva westeros nagyobb részét. ehhez mit szólnál?
Az HBO tegnap leadta a Trónok Harca 6. évadának 9. epizódját. Kibeszélőnkben spoileresen tárgyaljuk az epizód eseményeit...