Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Om Yasmeen

85 bejegyzést írt és 170 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jordánia sosem volt olyan könnyen elérhető, mint most. Mostantól két városba, Ammánba és Akabába is megy fapados (Ryanair és easyJet), így változatos programot lehet összeállítani. Nem árt azonban felkészülni pár dologra, mert a csodás nyaralás idegtépő szenvedéssé is válhat. Ha valaki az arab…..
Om Yasmeen 2019.02.09 18:16:42
@csimpilimpi: Csak aprilisban nem repulnek, majustol ismet heti 2 jarat lesz.
Om Yasmeen 2019.02.09 18:23:44
@HaD: At lehet menni, persze. A hatarig taxival, utana gyalog atsetalni a ket checkpoint kozott, kb. 200 m.
A jordan oldalon megint taxi be Aqababa vagy egyenesen Petraba, Wadi Rum-ba.
Kilepesi illeteket kell fizetni mindket orszagbol: Izraelbbol 105 NIS, Jordaniabol 10 JOD, de ha maradsz 3 ejszakat, akkor ezt elengedik.

Ha mindenkeppen szukseged van valakire, aki megszervezi a jordaniai tartozkodast, akkor itt kerhetsz arajanlatot:
www.your-guide-to-aqaba-jordan.com/jordania.html

Izraelben is van szamos utazasi iroda, aki szervez Jordaniai kirandulasokat, de ok ugy tudom, dragabbak.
Om Yasmeen 2019.02.09 20:31:59
@csimpilimpi: Esetleg átszállással? Milánón vagy Páfoszon keresztül? Onnan lesz Ammanba járat áprilisban is.
Mi nyáron Páfoszon keresztül jöttünk-mentünk.
"Ennyire honvágyam lenne, hogy már ébren is BKV buszokkal álmodom?" (*)- ez volt az első reakcióm, amikor a múlt héten különös jelenséggel találtam magam szemben Aqaba utcáin: nagy, kék, alacsonypadlós, légkondis, láthatólag tömegközlekedésre szánt…..
Om Yasmeen 2009.11.09 11:51:39
@Gabi Angliából: Szia Gabi, semmi gond. Nem jelennek meg a hozzászólások rögtön, csak ha beengedem őket. :-))

Egyébként nem én vagyok Yasmeen, hanem a lányom, én OM Yasmeen vagyok, azaz Jázmin Anyja. Ez az arab nevem. Született Eszter. :-))

Isten hozott a blogon! Te is írsz valahol?
Om Yasmeen 2009.11.13 12:53:38
@baphomet: Nagyon bejon Neked ez a desztinacio, ugy latom! :-)) Mikor indulnal?
Om Yasmeen 2017.09.12 06:56:36
@uwallah58:
Szia!
Egy public minibus jár a South Beach road-on, ami elhalad a kikötők mellett.
Kb.fél óránként közlekedik, de fix menetrendje nincs és felismerhető buszmegállók sincsenek, bárhol megáll, ahol leintik vagy ahol le akar szállni valaki.
Szerintem jobban jártok a taxival, azok kint szoktak várni a kompkikötő kapujánál és pár dínárért bevisznek a városba.
Frissítve, 2012. febr. 2: Az imént ajánlotta valaki a figyelmembe a CareerJet-et, ami egy álláskereső motor és a világ több mint 70ezer weboldaláról gyűjt be aktuális álláshirdetéseket. Nagyon sok köztük a dubai munkalehetőség, de mindenféle országra rá lehet keresni:…..
Om Yasmeen 2012.02.02 23:57:17
Om Yasmeen 2012.02.03 00:01:08
Om Yasmeen 2012.02.03 00:03:38
Ma már (sok) minden a divatról szól. Így nem is meglepő, hogy egy igazi divatrajongó burzsuj csak olyan hotelben száll meg, aminek köze van valamilyen neves divatházhoz. Ilyenből pedig szerencsére akad, így pihenhetünk 16. századi olasz villában, napozhatunk a Karib-tenger partján,…..
Nézegettem a minap a látogatottsági statisztikákat, és érdekes módon a legtöbben a dubai munkával, állásajánlatokkal kapcsolatos bejegyzést olvassák. Úgy látszik sokan keresnének állást arrafelé, úgyhogy gondoltam beteszem ide közvetlenül =>> a legnagyobb közel-keleti…..
Om Yasmeen 2011.02.28 07:15:28
@jambimbim: Szerintem nézd át az álláshirdetéseket, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelniük a jelentkezőknek.
Om Yasmeen 2011.06.26 14:31:41
@JanCsi: Bocs, az előbb egy másik nick-kel voltam belépve. Azt a kommentet töröltem.

Őszintén szólva fogalmam sincs, de meg kell próbálni. Végül is mit veszíthetsz? Szerintem manapság teljesen bevett dolog Skype-on interjúztatni és sok nemzetközi cég fizeti az útiköltséget a második-harmadik körös interjúra, főleg vezető pozíciók esetén.
w Elvis él, Budapest élni fog 2011.03.11 06:30:00
Sajnos az eddigi otrombaság, kapkodás és a kiábrándulás nyomán hétmérföldes léptekkel haladunk afelé, hogy minden automatikusan szar legyen, amit fideszes kitalál. Egyelőre még csak azok körében, akik ezelőtt se szerették a jobboldalt, de az ilyen zsémbelődés nagyon ragadós.…..
Om Yasmeen 2011.03.11 11:03:09
Manapság egyre többen küzdenek/küzdünk pigmentfoltokkal – meglévőkkel és még a bőr mélyén „rejtőzőkkel”, amelyek az idő előrehaladtával jelentkeznek - nagy bánatunkra. Kialakulásukban szerepet játszanak a környezeti tényezők (elsősorban a túlzott…..
Elkészítettem az immár hagyományos karácsonyi Elf Yourself videónkat a JibJab oldalán. Idén csak három kismanó ropja a táncot: Jázmin, Attila és a húgom kisfia, Gábor.  Aki szeretné hasonló jópofa videókon viszontlátni magát és/vagy családtagjait, barátait, kattintson…..
Om Yasmeen 2010.12.25 19:39:38
@kovácsagnes: Nem nagyon izgatja őt az egész Karácsony. A bejgliből szokott enni, de kb. ennyi is itt nálunk a karácsonyi menü. :-))
Lényegesen hosszabb (8 hónap!) vajúdás után megszületett a beszámoló is Attila születésének körülményeiről és már olvasható Lénárd Orsi Dúla Blogján, akinek még egyszer köszönöm a sok jó tanácsot és segítséget...
Tegnap megint 40 fok körül járt a hőmérő higanyszála - ez november közepén még errefelé is szokatlan - és még mára és holnapra is hasonló várható. Jöhetne már a jó kis 20-23 fokos aqabai tél!A környékünk nagyon csendes. A házban csak mi vagyunk itthon, mindenki elutazott…..
Om Yasmeen 2010.11.16 12:28:57
@kovácsagnes: Maga az ünnep ma (16-án) kezdődik, mint ahogy Szenteste is dec. 24-én van, függetlenül attól hogy már napokkal előtte nagy a sürgés-forgás, készülődés, vásárlás.
Om Yasmeen 2010.11.17 00:07:06
@venator: Csere nem érdekel, az európai telet utálom! De egy átlagolásban benne vagyok! :-))
Ez most nem aqabai téma, viszont aktuális így az Adventi vásár idején. Ilyenkor sokan kiugranak Bécsbe pár napra kicsit vásárolni vagy csak a hangulat kedvéért. Nekik ajánlanék egy jó szálláshelyet a Belvárosban, közel mindenhez. Tavaly nyáron pár napot Bécsben töltöttünk…..
Igen, még élünk.... :-) ... és jól is vagyunk, leszámítva egy kis köhögést és orrfolyást.Sűrű elnézést kérek mindenkitől, akinek az emailjére nem válaszoltam az elmúlt hetekben hónapokban, és persze azoktól a kedves barátoktól is, akikkel nem sikerült ezen a nyáron…..
Om Yasmeen 2010.11.09 20:54:07
@baphomet: Ahmedre gondolsz? Meg hál'Istennek. Írtam róla egy kommentet a régebbi poszthoz még szeptemberben, lehet hogy nem láttad:

Om Yasmeen · www.aqabai-mindennapok.blog.hu 2010.09.08. 23:11:12

@baphomet: Helló mindenkinek, újra itt vagyunk Aqabában és jó híreim vannak:
Ahmed nagyon szépen felépült, már otthon van és úgy néz ki hogy megúszta komolyabb maradandó károsodások nélkül. A beszéde még nem tökéletes, és van jó pár forradás a fején, de szerencsére nem vészesek.

Nekem úgy tűnik, mintha az orra kisebb lenne, és mintha fiatalabb lenne pár évvel. Valahogy kisfiúsabb és nyugodtabb, lassabb...

Amnéziája sem lett, a baleset pillanatáig emlékszik mindenre, megismer mindenkit.

A család nevében is köszönöm az aggódást, imát, reikit, a jelek szerint jót tettek!
Aqabai mindennapok Kampány 2010.11.09 16:03:00
Ma parlamenti választások vannak Jordániában. Aqabának 2 képviselői mandátuma van, ezért verseng a több tucat jelölt, akiknek a plakátjaival és tacepaóival tele lett a város az elmúlt hetekben.A belvárosba vezető főbb utak mentén az üres telkeken egymást érik a…..
Om Yasmeen 2010.11.09 20:50:06
@baphomet: Na ja. Csak elgondolkodtam rajta, hogy vajon mennyi politikai érzéke lehet egy olyan embernek, aki családok éjszakai zaklatásával akar támogatókat szerezni...
Aqabai mindennapok Gyorshirek 2010.05.29 09:16:42
Most az uj laptoprol irok, mert a nagy gep virusos lett, hasznalhatalan, most javitjak. Ezen abszolut nincsenek magyar betuk, bocs. Sok minden tortent az utobbi idoben, amit meg kellene irnom: megjartuk Ammant, csinaltattunk Bubinak hazatero utlevelet a kovetsegen; voltunk eljegyzesi buliban, stb.…..
Om Yasmeen 2010.09.08 23:11:12
@baphomet: Helló mindenkinek, újra itt vagyunk Aqabában és jó híreim vannak:
Ahmed nagyon szépen felépült, már otthon van és úgy néz ki hogy megúszta komolyabb maradandó károsodások nélkül. A beszéde még nem tökéletes, és van jó pár forradás a fején, de szerencsére nem vészesek.

Nekem úgy tűnik, mintha az orra kisebb lenne, és mintha fiatalabb lenne pár évvel. Valahogy kisfiúsabb és nyugodtabb, lassabb...

Amnéziája sem lett, a baleset pillanatáig emlékszik mindenre, megismer mindenkit.

A család nevében is köszönöm az aggódást, imát, reikit, a jelek szerint jót tettek!
Om Yasmeen 2010.10.19 21:48:50
@Balcsi Gabi: Ezt nem is lattam, koszi! :-))

Jol vagyunk, csak nincs idom semmire. De erik egy bejegyzes, mert tegnap ejjel felcsesztek az agyam, de nagyon!
 Szerencsére a múlt heti drámai fordulatokat hozó sírás-rívás után visszatért a sorozat fanyar humora. Rögtön itt van például Karl és az ő végrendelete, mely néhány teljesen érdektelen tétel (zongora a nagynéninek, kötvények a gyereknek) mellett tartalmaz egy igencsak…..
Üdvözletem, Gondoltam megosztom tapasztalataimat kis hazánk rendkívül jól működő munkaerőpiacával kapcsolatban. Már egy jó ideje keresek állást de még mindig sikertelenül, az elküldött pályázatokat nem is számolom már. Egyszerűen az a benyomásom hogy már nincsen hely…..
5 hetes adósságot szeretnék törleszteni: ime néhány fénykép Attiláról (vagy ahogy Jázmin nevezte el még pocaklakó korában: Bubiról), aki ma 5 hete született meg a maga 3 kg-jával és 52 centijével, délután 3 óra 10 perc körül, óra nem volt a szülőszobában, úgyhogy csak a…..
Om Yasmeen 2010.05.13 19:36:50
@Fullánk: Koszi. Attallah arabul. Az itteni szokas szerint mostantol Om Attallah kene hogy legyek, de nem fogom lefokozni az elsoszulott lanyomat, ugyhogy maradok Om Yasmeen.
Hát, ma megtörtént: kipotyogott Jázmin első tejfoga!  Ráadásul úgy, hogy észre sem vette. Om Ahmedéknél voltunk éppen, megmutattuk a mozgó fogat, majd kb. fél óra múlva már csak a helyét láttam.Kerestük mindenhol a lakásban, de nem találtuk, úgyhogy lehet, hogy lenyelte a…..
Om Yasmeen 2010.05.10 22:30:10
@Balcsi Gabi:
Hat nem lattad "eloben" tavaly nyaron? Ez egy evvel ezelotti bejegyzes... :-))

De azota kiesett a ket elso felso is, igy sokkal "latvanyosabb". Majd csinalok kepet holnap es felteszem.
A legutobbit aznap huzta ki neki a batyja, amikor a Bubi szuletett.
Ezen a télen még nem fűtöttünk, de úgy tűnik nem is fogunk.  Mig Anyu budaörsi ablakpárkányát egy aranyos kis mókus látogatja, nálunk az erkélyre nyáron kitett gázkályhát méhek foglalták el: Ilyen frankó lépet épitettek be a gázpalack helyére.Pár hete lettem…..
Om Yasmeen 2010.01.13 15:35:58
@fűzfő: Hát ez az, ezért sem akarom megmérgezni őket, mert abból a lépre is jutna. Egyébként hány (ál)neved van itt? :-))
Om Yasmeen 2010.04.06 14:18:07
@kovácsagnes: OK, amint az aranyerem es a gatsebem lehetove teszi a hosszabb szamitogep elotti ucsorgest. Bocs a naturalizmusert... :-))
Nem kell megijedni, ezek még nem mi vagyunk... :-))Om Ahmednek született meg 6. gyermeke tegnapelőtt, egy kisfiú, aki anyukájával együtt jól van, csak még neve nincs szegénynek. Majd még nézegetik, hogy milyen név is illene hozzá. Itt ugyanis nem a kórház inditja el az…..
Om Yasmeen 2010.03.18 21:16:28
@baphomet: Igen, Ammar. Viszonylag hamar sikerult elnevezniuk. :-))
India-Nepál Fotók 2010.01.01 22:54:00
Felraktam a fotókat ide: http://picasaweb.google.com/erzsebetnagy.nagyA Zsuzsa képei pedig itt vannak: http://picasaweb.google.com/susanborbely/India200902#..
 Sikerekben gazdag, szerencsés és boldog új esztendőt kivánok minden olvasónak otthon Magyarországon és szerte a nagyvilágban.Legyetek egészségesek és vidámak egész évben, teljesüljön minden kivánságotok!  ..
India-Nepál Bombay-i elmenyhegyek 2009.12.26 20:33:00
Megerkeztunk Delhibe, es most nem is tudom, honnan folytassam, mert annyi minden tortent velunk. Persze ezert kemenyen meg is dolgoztunk. Itt franko a net, mert 24 oras uzemmodban van. Az elobb eppen elszalltt az aram, de nem gond, mert a gepek valami tartalekforrasra vannak rakotve, tan agregator…..