Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cmos

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki találkozott már éhes és fáradt négyévessel, az megérti, hogy A. miért követett el mindent, hogy bejusson a Budai Sport Hotel éttermébe, ahol a táblák szerint nem csak a szállóvendégeket várják szeretettel. A szeretet viszont elmaradt, a pincér mindenre talált kifogást, hogy…..
Tardai történetek Huszonhárom 2009.03.03 08:00:00
A Vladimir muterjáék a nem-dobunk-ki-semmit család. Legutóbb valami részeg állat rászart a lábtörlőjükre, hallod, az öreg kivágta középen a dzsuvás részt, azt' lukasan használják a lábtörlőt, mondván jó az még, zárt lábbal úgysem töröl senki sem lábat a kapuban. Na,…..
Örök sláger a fordítógépes használati utasítás, de a jellegzetes példány zokni vagy alsógatya csomagolásán található és angolból fordítanak bénán magyarra. Itt viszont liftben vagyunk és a fordítás iránya fordított. Az élvezet viszont ugyanakkora. tudom, nem egyedi…..
Megszületett az ítélet annak a férfinak az ügyében, aki tavaly halálra gázolt egy babakocsit toló nagymamát a zebrán, melynek következtében ő és a kisgyermek életét vesztette. Az ítélet 4 év fogház. Tehát ma egy emberélet Magyarországon 2 év börtönt kóstál, amely tétel…..
cmos 2009.02.03 22:33:05
Ma már tudjuk, hogy elsősorban nem a kiszabható büntetés súlyossága, hanem a "lebukás biztossága" jelent visszatartó erőt. Ezért értelmetlen a szerzői jogot sértőket 1-8 évvel fenyegetni, a lebukás esélye 0. Ismerek vámost, APEH dolgozót, rendőrt, akinek nem jogtiszta a windóza, egyik sem aggódik miatta.
Ugyanígy a közlekedési bűncselekmények büntetési tételeinek súlyosbítása sem jelentene arányosan nagyobb visszatartó erőt. Ha valaki egy "sebességfüggő, benzinvérű" felelőtlen fasz, és nem tartja vissza a városi száguldozástól, hogy 5 év börtönt is kaphat, ha baj történik, akkor a 15 év lehetősége sem fogja visszatartani. Azt hiszi, hogy vele ez sohasem történhet meg, csak másokkal, a lúzerekkel. A buntetés célja itt már nem a visszatartás, hanem a szabályozott keretek között történő megtorlás (hogy ne a családtagok tegyék). Hogy elegendő vagy eltúlzott-e a négy év két ember életéért, mindenki aszerint ítéli meg, hogy a vele érzelmi kapcsolatban állókkal melyik eset történt meg. Elgázolták, vagy gázoló volt. Azok a szerencsések, akiknek egyikből sem jutott, csak elképzelni tudják, hogy mit tennének, ha szeretteikkel tragédia történne (akasztástól kínhalálig), vagy ha éppen ők okoznának tragédiát (szóbeli ejnye-bejnye, mert nem tehettem róla, a körülmények a hibásak). Aki nem tudja elképzelni, hogy ő is okozhat balesetet, az téved, mert az élet sokkal bonyolultabb annál, hogy kiszámítható legyen.
Ezért felesleges egymást gyalázni.
Szerintem
w Rocket ’n’ Roll 2009.01.28 05:30:00
1944 szeptemberében London lakói arra lettek figyelmesek, hogy bizonyos épületek minden előjel nélkül felrobbantak. Se német bombázót nem láttak, se a régi, megszokott V-1 lövedékek zúgását nem hallották, csak a robbanást. Churchill kormánya előbb gázrobbanásokról beszélt,…..
Az alábbi ügy inkább arról szól, hogy szinte bármilyen gazdasági esemény miatt feljelentést lehet tenni, csaknézőpont kérdése. Ha van kölcsönszerződés, akkor a Zugügyvéd szerint nem lehet gond. Tisztelt Zugügyvéd!Segítségét kérem, hogy az alábbi esetem ténylegesen…..