cmos

Aktivitások

Tékozló Homár Mégsem fogad külső vendégeket a hotel étterme 2009.07.02 10:00:00

Aki találkozott már éhes és fáradt négyévessel, az megérti, hogy A. miért követett el mindent, hogy bejusson a Budai Sport Hotel éttermébe, ahol a táblák szerint nem csak a szállóvendégeket várják szeretettel. A szeretet viszont elmaradt, a pincér mindenre talált kifogást, hogy…..

cmos 2009.07.02 19:32:20
Nem volt itt semmi hiba:) Tudjátok mi a konyhafőnök ajánlata ebben a vendéglőben? Egy másik étterem. A posztíró végül ezt kapta.
Tardai történetek Huszonhárom 2009.03.03 08:00:00

A Vladimir muterjáék a nem-dobunk-ki-semmit család. Legutóbb valami részeg állat rászart a lábtörlőjükre, hallod, az öreg kivágta középen a dzsuvás részt, azt' lukasan használják a lábtörlőt, mondván jó az még, zárt lábbal úgysem töröl senki sem lábat a kapuban. Na,…..

cmos 2009.03.03 22:37:49
A betonkeverő konkrétan! Hihetetlenül finoman kidolgozott történetek ezek, minden kifejezés a helyén van.
Tékozló Homár Csúcson a fordított fordítógép - we fix the talk! 2009.02.06 06:57:00

Örök sláger a fordítógépes használati utasítás, de a jellegzetes példány zokni vagy alsógatya csomagolásán található és angolból fordítanak bénán magyarra. Itt viszont liftben vagyunk és a fordítás iránya fordított. Az élvezet viszont ugyanakkora. tudom, nem egyedi…..

cmos 2009.02.06 13:21:20
"Ha megnyomod a gombot, kijön a szobalány."
(Mikor a "villanycsengő" még újdonság volt.)
Ha megnyomod a szobalányt kijön a gomb?
Hóbelevanc Kettős gyilkosságért négy év 2009.02.03 13:00:00

Megszületett az ítélet annak a férfinak az ügyében, aki tavaly halálra gázolt egy babakocsit toló nagymamát a zebrán, melynek következtében ő és a kisgyermek életét vesztette. Az ítélet 4 év fogház. Tehát ma egy emberélet Magyarországon 2 év börtönt kóstál, amely tétel…..

cmos 2009.02.03 22:33:05
Ma már tudjuk, hogy elsősorban nem a kiszabható büntetés súlyossága, hanem a "lebukás biztossága" jelent visszatartó erőt. Ezért értelmetlen a szerzői jogot sértőket 1-8 évvel fenyegetni, a lebukás esélye 0. Ismerek vámost, APEH dolgozót, rendőrt, akinek nem jogtiszta a windóza, egyik sem aggódik miatta.
Ugyanígy a közlekedési bűncselekmények büntetési tételeinek súlyosbítása sem jelentene arányosan nagyobb visszatartó erőt. Ha valaki egy "sebességfüggő, benzinvérű" felelőtlen fasz, és nem tartja vissza a városi száguldozástól, hogy 5 év börtönt is kaphat, ha baj történik, akkor a 15 év lehetősége sem fogja visszatartani. Azt hiszi, hogy vele ez sohasem történhet meg, csak másokkal, a lúzerekkel. A buntetés célja itt már nem a visszatartás, hanem a szabályozott keretek között történő megtorlás (hogy ne a családtagok tegyék). Hogy elegendő vagy eltúlzott-e a négy év két ember életéért, mindenki aszerint ítéli meg, hogy a vele érzelmi kapcsolatban állókkal melyik eset történt meg. Elgázolták, vagy gázoló volt. Azok a szerencsések, akiknek egyikből sem jutott, csak elképzelni tudják, hogy mit tennének, ha szeretteikkel tragédia történne (akasztástól kínhalálig), vagy ha éppen ők okoznának tragédiát (szóbeli ejnye-bejnye, mert nem tehettem róla, a körülmények a hibásak). Aki nem tudja elképzelni, hogy ő is okozhat balesetet, az téved, mert az élet sokkal bonyolultabb annál, hogy kiszámítható legyen.
Ezért felesleges egymást gyalázni.
Szerintem
cmos 2009.02.03 22:41:20
Halált eredményező közúti baleset súlyosan gondatlan okozásáért, azért örökre bevonatnám az illető jogosítványát, mert bizonyította, hogy veszélyes másokra.
Nem lenne túl súlyos büntetés, hiszen az áldozatnak is csak egy élete volt, a vétkesnek meg legyen csak egy jogosítványa.
w Rocket ’n’ Roll 2009.01.28 05:30:00

1944 szeptemberében London lakói arra lettek figyelmesek, hogy bizonyos épületek minden előjel nélkül felrobbantak. Se német bombázót nem láttak, se a régi, megszokott V-1 lövedékek zúgását nem hallották, csak a robbanást. Churchill kormánya előbb gázrobbanásokról beszélt,…..

cmos 2009.01.28 09:35:40
Ez pontosan így történt. Ültem, a kocsmámban, mikor bejött az a nagydarab, és azt mondta, mostmár ez az ő kocsmája, és vagy eltakarodok innen, vagy neki fogok dolgozni ingyen. Erre felkaptam a dartot és elkezdtem dobálni vele. Egy darabig csak nézett, aztán odajött és levert. Dehát mit tehettem volna? A rendőr is mellette áll, a többiek nem mernek semmit sem csinálni.
:)
Sógorom, a zugügyvéd Kölcsönös sikkasztás 2008.12.04 14:01:00

Az alábbi ügy inkább arról szól, hogy szinte bármilyen gazdasági esemény miatt feljelentést lehet tenni, csaknézőpont kérdése. Ha van kölcsönszerződés, akkor a Zugügyvéd szerint nem lehet gond. Tisztelt Zugügyvéd!Segítségét kérem, hogy az alábbi esetem ténylegesen…..

cmos 2008.12.05 23:38:05
Ha céges bankkártyával fizetsz mondjuk a Tecsoban a tej+kifliért, és nem kérsz a cég nevére számlát (vagy azt nem könyvelteted le), máris elkövetted a sikkasztást. Akkor is, ha utána a pénzt a pénztárba, vagy a bankszámlára visszafizeted.
Szerintem sokan nem is gondolják milyen könnyen sikkasztó lehet valakiből.
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz