Regisztráció Blogot indítok
Adatok
W123qp

0 bejegyzést írt és 331 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világ elhűlve nézi, hogy milyen gyorsan omlik össze az USA által összetákolt bábállam Afganisztánban. Hiába a kétszeres létszámfölény, a légierő, a fejlett nyugati fegyverek, a kormányerők folyamatosan meghátrálnak a tálibokkal szemben, a katonák dezertálnak, rosszabb esetben átállnak az…..
MAI KEDVENC KÉP: 1967. Közlekedési rendőr átképzése Svédországban egy tanpályán, a jobb oldali közlekedésre való áttérés előtti napokban. A kaotikus napokról, remek képekkel egy korábbi bejegyzésünkben olvashattok..
1881. Hajók a Szuezi-csatornán..
W123qp 2021.04.04 17:08:48
  Minden diéta alaptétele, hogy (sokkal) kevesebbet fogyasszunk el, mint a normál étrend esetén, főleg szénhidrátból. Ez így szépen is hangzik, ám ez sokak számára szinte egyenértékű az éhezéssel. Előfordulhat hogy,  furcsának tűnhet, a főtt tészta, vagy a krumplipüré után zöldségekkel és húsokkal…..
Az inspiráció bárhonnan származhat és minél inkább cselekvésre ösztönöz minket, annál jobb. A filmek a modern világunk kiváló inspirációs forrásai és az évek során több száz film készült, amelyből sokat tanulhatunk és inspirációt meríthetünk. Gyakran viszont nem csak a cselekmény az, amire oda kell…..
Azt mondják indulatból tollat, vagy az én esetemben billentyűzetet ragadni nem túl szerencsés. Vártam is vagy fél napot, de nem csökkent közlési vágyam. Az indukációt egy cikk váltotta ki amit az Indexen olvastam (Ide kattintva  olvasható). Bejegyzésem címe is az idézett cikk címéből eredeztethető.…..
W123qp 2020.05.15 16:09:19
@Janos Vegetary: A őzeket nem tenyésztette senki. A jelenlegi vegetáció alakulása kedvez az őznek, vaddisznónak, és a szarvasnak, és ezért van jóval kevesebb nyúl, fogoly, fürj a MEZŐGAZDASÁG átalakulása miatt. Régen az apró parcellák közti fasorokban, vad földsávokban volt élőhely és táplálék.
Most a több 100 hektáros egybefüggő területeken nincs búvóhely és táplálék az év nagy részében.
Régen olvastam ami szerint most nagyságrendekkel több őzet lőnek ki, mint 100 évvel ezelőtt. Viszont a fürj, fogoly szinte eltünt.
W123qp 2020.05.15 18:28:11
@Fredddy: Ez így van.
W123qp 2020.05.15 20:25:36
@Janos Vegetary: Télen etetik, nem nyáron. Gyakorlatilag az elhullást csökkentik.

Az észrevetted, hogy az idén NEM VOLT TÉL. R-go minden vadnak kisebb az elhullási rátája. Ugye ez nem a vadászok hibája?

A mérgezéses kérdésedhez:
A városban szétdobált fagyállós/ szeges ízesítésű húsdarabokat kibdobálja szét?
Az általad felsorolt nemes madarak jobbára DÖGÖT fogyasztanak. A elhullásukhoz elég egy mérgezett dög, pl. a szomszéd Morzsija.
szuperapu Arcoskodom 2018.09.26 19:33:10
Nem szokásom magyarázni a képeimet, de most úgy érzem felül kell kerekednem az elveimen, és sutba vágni az alaptézist, hogy csak a tehtségtelenek tesznek így a félresikerült műveikkel. Félreértés ne essék, kedves internetező gyerekek, továbbra is szent meggyőződésem, hogy a műalkotásoknak…..
W123qp 2018.09.27 14:43:55
@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe:
Igen, viszont a magyar átlag állampolgár aki max. valamiféle nyugati üdülőhelyre jut el, annak lövése sincs arról, hogy ezeknek a migránsoknak a java része már évek - évtizedek óta ott vannak, vagy esetleg már egy második generáció tagjai. És nem is volt velük baj. Az tény hogy'15-ben volt egy bumm, de ha nyugatEU-ban joggal gondolhatták, hogy tudják kezelni, hiszen számukra ez nem volt újdonság, illetve ha tetszik, ha nem van gazdasági hasznuk is.

Szóval a Magyarországon a polgárt arra idomítani, hogy ebbeől csak vérfürdő, halál, armageddon lesz...és egy kerítés által az Eu megmentőjének szerepében tetszelegni.

1999-ben voltam először hosszabb ideig No-ban, akkor is sok volt az idegen az utcákban, semmi gond nem volt velük. Sőt a németek java részét ugyanúgy nem érdekli az a téma, mint korábban.
W123qp 2018.09.27 14:50:12
@tamask:
Igen, itt csak hajléktalanokat gyújtanak fel, de ez egybevág a budapesti rendeletekkel, és amúgy is a mi kutyánk kölyke csinálta, úgy hogy pacsi!
W123qp 2018.09.27 15:02:17
@tamask:
Nem tudom, nekem az, hogy Molenbekbe gettó van...pont leszarom.
Az hogy a barátnőm nyaki MRI-jét az állami rendszerben sürgősséggel 2 hónapra vállalták, és majdnem lebénult. EZ érdekel engem.

Kilopják a szemünket. EZ érdekel engem.

Nincs óvoda, nincs normális orvosi ellátás, hülyére vesz a állam. Ez érdekel.
A szocialista Magyarország mindennapjait - eddig még nem látott, eredeti színes fotókkal bemutató - sorozatunk folytatódik az MTI fotósainak munkáiból. Ma - rendhagyó módon - három évet ívelünk át 1963-tól 1965-ig. 1963. január 18. Hómarós ZIL teherautó és hómunkások tisztítanak egy utat valahol…..
W123qp 2018.09.14 11:10:58
@barna86:
Megelőztél a háj darabolással. Illetve régebben a hájat inkább felhasználták a sütemény sütéshez.
W123qp 2018.09.17 15:43:22
@GallaiG:
SŐT!!!!
A soproni képen a ződ gatyáson, a nadrág egy orosz katonáról származik, amit hősiesen '56-ban szerzett és a másik pedig ÁVÓ-s, mivel rajta a kötény ÚJ és nem PISZKOS->r-go nem dolgozott, -> csak a másikat tarthatja szemmel.
Szerintem ez lehet a kép háttere...
Az EP-szavazás utáni első, minden tekintetben és értelemben nívódíjas Tények lesz az a műsor, amit oktatni lehet majd mindenféle tévés meg újságírói iskolában/szakon, hiszen iskolapéldája annak, hogyan kell propagandahíradót gyártani. Persze még az is lehet, hogy tényleg oktatni fogják, de pont nem…..
W123qp 2018.09.13 13:16:24
@Hohó60:
A fidesz ténykedése mennyiben tűnik jobboldalinak? Pláne a valamikori törekvéseikkel szemben.
W123qp 2018.09.13 13:18:06
@vg123:
"Bocs, én keleti migráns vagyok jelenleg. Budapesten. Élhetek még pár napot? Magyarországon születtem és éltem egész életemben, a felmenőim szintén. Pls, csak még pár napot had éljek még, utána önként bemegyek a Honvéd kórházba. Majdcsak kicsinálnak."

Ez félre ment szerintem...
W123qp 2018.09.13 20:35:28
@seol:
És olyan nincs, hogy valakit mind a kettő zavar?
Csak olyan létezik, aki utálja a fideszt az ballipsi-migráncssimagató, vagy aki utálja a migránst az anyátokat is megdughatja szárazon, és utána megihatja a söröd a hűtőből?!

Ezt én annyira nem értem egyik oldalról sem...
Emberek, a fidesz csinált/akart jót is, de ez nem mentesíti azok a szarok alól amiket csinálnak. Csak egy gondolat játék(erre még senki nem válaszolt...): tegyük fel, hogy kiábrándulsz a fideszből, az ok teljesen mindegy, szeretnéd a hangod hallatni, tiltakozni, nyilvános fórumoon szerepelni, (gyakorlatilag erre szolgálna a közmédia szerintem). Akkor is ilyen őszinte lenne a mosolyod?
Olyan magasról szarnak minden normára, hogy az csak csattan...A hőbörgés akkor is hőbörgés, ha igaza van valakinek.
Teljesen abszurdba fordul a NER. (Frissítve a Kutyapárt válaszával.)..
W123qp 2018.08.22 16:26:16
@Frady Endre:
M & M Víz- Gáz- és Útszerelő és Mindenhez is értő. Kft
Ez a magyar kormány hivatalos álláspontja. ..
W123qp 2018.08.16 16:29:46
@6.Lenin:
Ettől az ellenzéktől, biztos nem. Viszont ehhez az ellenzékhez kell ez a környezet is. Hogy is mondjam finoman. Nem kedveznek az ellenzéki törekvéseknek.

Igen, de gyakorlatilag minden vitában ez az ostoba hőzöngés megy. Nem nagyon tudnék olyat ügyet mondani, ahol SZAKMAI és VALÓS vita/egyeztetés történt volna. Tudom nem szükséges, hiszen erőből vagy okoskodással átnyomnak mindent, csak hát utána nem kell reklamálni, hogy diktatúrát emlegetnek sokan.
W123qp 2018.08.16 21:10:42
@6.Lenin:
Nem ment át a lényeg... KÖRNYEZETEN lett volna a hangsúly
A demokrácia nevében pl. Vona G., mint buzi, muszlim, nyugdíjas gyűlölő...
Állami Számvevőszék csak a fidesznél nem talált semmit, az összes többi sáros. Na ja...
Tényleg nem lejt a pálya.
Gyakorlatilag itt Teréz Anyuról is kiderülne, hogy prosti.
Igen-igen ilyen a politika, meg ők kezdték, csak akkor sincs rendjén SENKI részéről.
W123qp 2018.08.16 21:23:27
@Quercus a gondolkodó:
Mi a baj, Morci?

Mi konkrétat mondtam a manyuppal kapcsolatban, számot, adatot, törvényt?

Én annyit mondtam, hogy az egész einstand a tőlük megszokott módon történt. Lásd még pl. játékgépek betiltása, nemzeti dohánybolt, online kassza. A célok jók, de a megvalósítás...
Györfi András Ablakzsiráf 2018.07.08 18:23:33
Tavaly augusztusban írtam egy hosszabb posztot a vadászatról, feltettem egy (ál)naiv kérdést. Mégpedig azt, hogy mégis miért létezik még vadászat. A pártolók klasszikus reakciója az, hogy a vadászat a vadgazdálkodás fontos eszköze, nemhogy pusztítaná, kifejezetten építi, menti, ápolja a természetet…..
W123qp 2018.07.10 10:22:11
@Szarazinda:
A legszebb kilövése mellett a leggyengébb és selejtes trófeás vadat is kilövik. A legnagyobb trófeát viselő vadat is korának figyelembe vételével lövik ki, hagyják hogy szaporodjon. Nyilván a trófea mérete és az adott egyed erőnléte között van összefüggés is. A tarvadat is "selejtezik". A vadőr akit ismerek furcsa mód az iker gidákat hozó sutákat is kilövi, a logika benne az, hogy ezek az őzek mindig kisebbek a társaiknál. Lehet a gyakorlat ellen lázongani, de az eredmények őt igazolják. A trófea méret amióta ő kezeli a területet folyamatosan nő.
W123qp 2018.07.10 10:28:31
@ember100:
Javaslom elolvasásra Fekete István novellás könyveit, abban sok minden és nagyon szépen le van írva a vadászattal kapcsolatban. Pl.: Erdei utakon, Ködös utak
Ebben leírja, hogy a nemesített farkaskutyák hogyan öltek le kb. 30 BIRKÁT egyetlen nap alatt. Illetve a kóbor kutya és macska vs. apróvad összefüggés is érdekes.

Valamint a monokultúrás mezőgazdaság és az apróvad állomány összefüggését is nézd meg.
Egy balesetet hajlamosak vagyunk a véletlenek gonosz összjátékának tekinteni. Ezzel felmentjük a felelősöket, és semmit sem tanulunk az esetből, hiszen a véletlen kifürkészhetetlen. A 2003-as paksi üzemzavar egyáltalán nem volt véletlen. Konkrét emberi hibák sorozata okozta a bajt, ezzel rámutatva…..
Vajon mi lehet az oka annak, hogy Orbán Viktor már 8 éve nyugodtan vívhatja szabadságharcát szövetségeseivel szemben? Mit tud ő, ami érinthetetlenné teszi az EU berkeiben? Időről időre felröppen a hír, na most aztán már tényleg megkapja magáét Orbán Viktor: az EU elzárja a pénzcsapot, és eljárást…..
W123qp 2018.04.27 14:26:22
@Borondot jol pakoljatok be lippsik:
Már a bal oldal is bejött a képbe?

@Berelhetoreklamfelulet: Megvilágosodtam!!!
W123qp 2018.04.27 14:52:09
Na@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
"A politikában meg mindez erősen szempontfüggő. Egy konkrét példa: a manyup-rendszer visszacsinálása. Nagyon rossz politika a manyup-pénztárak tulajai szempontjából, denagyon jó a nyugdíjasoknak."
Ez is csak utólag fog kiderülni.

"A liberális politikus is szakértő, hiszen politikus."
A politikát tudománynak tekintve lehet, hogy szakértő valaki, de attól nem biztos, hogy alkalmas a rábízott feladatra. Egy katonai múlttal nem rendelkező egyén lehet jó honvédelmi miniszter? Szerintem nem, de politikusnak a rossz értelemben véve, jó.(Micsoda megfogalmazás)
W123qp 2018.04.27 15:09:24
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Nyilván jó extra, ha van erkölcsi tartás, műveltség, intelligencia is, de zek nem feltétlen elemek.
De ige! Sajnos, hogy így gondolod. Tehát a politikusnak nem kell EMBERNEK lennie?
Gwen, Björk és Dolores, három csodás baronesz. Anneke, PJ, és Tarja, mindenki őket akarja. A rock legdögösebb istennői belőlünk is előcsalták a botcsinálta költőt, lényük rímfaragásra késztet, de ígérjük: alább inkább a képek beszélnek a csacska szavak helyett...
"Ezt megcsíptük Oszi!" - Hangzott el gyakran a régi, népszerű televíziós sorozatban, de ahogy ők sem, mi sem sűrűn csípjük meg valójában, amit meg kellene.  Időnként azt gondolom, hogy az idő kereke körbejár és néha reccsenve ismétli a világunk önmagát. Tavaly ilyentájt is hasonló dologgal…..
W123qp 2017.05.19 10:58:03
@Szkotti:
Ja, csak rendőrnek egyszerűbb dolga van, ő mondhatja:
- Na menjen innen...

Szerintem az itt nem működik.
Sokan összeesküvés elméletnek vélik a tervezett elavulást, pedig nem az. Olyannyira nem, hogy egy jogszabályokkal támogatott folyamatról van szó, ami állítólag nekünk jó. Többen még mindig elcsodálkoznak ha azt mondják valahol, hogy nincs alkatrész az elromlott készülékükhöz, és  megkérdezik hogy…..
“Ott ülnek a pulpitus előtt a korábbi vádlottak, van, aki elégedetten, van, aki közönyösen, és van, aki magába roskadva fogadja a felmentő ítéletet. Hét emberi sors, hét tönkretett élet. És nem ők az egyedüliek.”..
W123qp 2017.04.01 08:54:11