Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nils. H

18 bejegyzést írt és 1146 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Aki nem aludta végig az iskolai történelemórákat, az pontosan tudja, mennyi vér folyt e közmondás jegyében a mögöttünk hagyott évszázadok során. Amikor egy vallási vagy világi ideológiát olyan fontosnak érzünk, hogy hajlandóak vagyunk érte beáldozni az emberi szabadságot, vagy akár az életet is…..
Nils. H 2017.12.08 19:48:14
Jézusom, de ostoba poszt.

Az uszítás és a zaklatás a btk-ban is benne van.
Javaslom a listát átgondolni... Ne lenne bűn mondjuk a nyilvános megszégyenítés?
A diszkrimináció tilalma, az egyenlő bánásmód törvény az smafu? Mindegy, vállvonás, ez az élet velejárója? Ne szórakozzunk már. Az elbocsátás is smafu, semleges? Ha egy védett tulajdonság miatt történik? Normális, semleges az élet velejárója? Hát egy szart. Pont annyira lenne semleges és az élet velejárója, mint ha mondjuk a posztolót a blogja, véleményei miatt rúgnák ki... Mit olyan nehéz ezen felfogni?

A Háttér reklámozza, hogy JOGSEGÉLY-SZOLGÁLATA van. Ez lenne a rákosista propaganda?
És milyen ló két oldala van itt? Az egyik oldalon vannak alapvető jogok, és a túloldalon pedig túlzottan védjük őket? Vagy mi?

Jelentsük fel egymást az értelmetlen és megengedhetetlen, de két sorral lejjebb már mindnekinek alapvető joga, hogy rendőrséghez forduljon.
AKKOR MOST MELYIK?

Guess what, a jogi képviselőhöz való jog is alapjog.

A HTM nem neveket gyűjt zaklatókról, hanem szeretne minnél több esetről tudni, illetve jogsegélyt nyújt azoknak, akik feljelentést tesznek. Mi a probléma? Hogy ráírták egy plakátra, hogy zaklatás meg erőszak?

"Nem tűnik igazán sportszerűnek, sem pedig hatékonynak, amikor az emberi szabadságot hirdetve épp másokat igyekszünk megfosztani a személyes szabadságuktól."
Kit fosztana meg a háttér a személyes szabadságától? Kit? És ez miből derült ki a posztoló számára?

Mit mondhatnék... Tényleg mindig olyanok írnak blogot, akikre semmi sem ragadt az iskolásévek során?
Rákosista propaganda a jogsegélyszolgálat hirdetése... Hogy sikerült ekkora marhaságot kitalálni?
Nils. H 2017.12.08 19:55:06
@D. B. Cooper: a heteronormativitás azt jelenti, hogy a hetero irányultságtól eltérőt nemnormálisnak, betegesnek, deviánsnak bélyegezzük. Azt jelenti, hogy minden más elfogadhatatlan. Az ilyesfajta megbélyegzés minden társadalomra káros.
Ha van az embernek szövegértési képessége, akkor máris nem lesz muszáj értelmetlenül Hitlert emlegetnie....
Nils. H 2017.12.08 23:31:06
@G. Nagy László: én a gyűlöletbeszéd-korlátozással nem is értek egyet, de a diszkrimináció-mentesség az bizony a liberális világ sajátja.

"ha van egy kocsmád, boltod..."
Ha ezt el is fogadjuk, itt egy egyetemi hirdetőtábláról van szó, gondolom nem magánegyetem.
Ott talán kellenének közös normák. Vagy az egyetem a "többségé"? Ugyanmár.
Bodolai László médiajogász írása. Az elmúlt időszakban számos ügy újra rávilágított arra, miként lehet remekül visszaélni büntetőjogrendszerünk egyes elavult elemeivel. Itt elsősorban az újságírókat ért büntetőjogi betámadásokra gondolok, amelyek idáig csak a magánvádas, vagy közvádassá alakult…..
Nils. H 2016.11.24 11:53:45
@Márk_Márk: Igen, ha Hammer hobbija a szalvétagyűjtés lenne, sokkal hitelesebb médiaszociológus lenne, mint így, hogy van pofája punkot énekelni. Pl. azt is lehet tudni, hogy a gyerekkori telefonkártya-gyűjtés is erősen meghatározza az ember későbbi tudományos teljesítményét, főleg ha még megvan a pakk. Van az a másik segg szociológus is, a Leukémiában basszerozott, nyilvánvaló, hogy vicc kategóriájú korrupciókutató....

Rendes szociológus nem énekel. Slussz.
A korábban megjelent Main Stage után most itt a Vexed, ami a második publikus dal a soron következő Grand Mexican Warlock-lemezről. A nyolcszámos, cím nélküli album a zenekar eddigi legkomolyabb munkája, a hangszeres felvételeket Horváth 'Atish' Attila rögzítette egyben, szalagra a törökbálinti…..
Nils. H 2016.02.22 20:57:43
Ezt a poszt nem született volna meg, ha csak egyetlen olyan blogbejegyzést sikerült volna találnom, amely épeszűen foglalkozik a Nógrádi-kérdéssel. De megint csak a szokásos: a minden bokorban nácikat sejtő Vincentnél indoklás nélkül is evidens, hogy az ember egy minden rezsimet…..
Nils. H 2015.10.25 16:54:14
????

Azzal kéne foglalkozni, hogy baromságokat beszél állandóan.
Nem, nem igaz, hogy "nagyon jól átlátja a globális politikai folyamatokat, érdekeket, ellenérdekeket"...

Néha eltalál valamit, amit gizi néni is otthon két híradó után, de alapvető érdekeket sem tud mindig belőni rendesen. És a kóklerségeit ezen a szinten el tudja adni a riporternek, meg neked, de a (pláne nemzetközi) tudományos szférában nem azért nincsenek publikációi, mert tudatosan a haknizást választotta, hanem mert nem veszik komolyan. Nem véletlenül.

"Amíg a szakmája nagy része ismereteiben, mondandójában alig talál hibát"
Ez egész egyszerűen nem igaz. A szakmája nagy része nem morning show interjúkkal foglalkozik, hanem tudományos tevékenységgel, így a szakmája nagy részével NGY nincsen szakmai kommunikációs viszonyban. Aki az ECHO tévés Szaniszlóval van kommunikációs viszonyban, az a nemzetközi kapcsolatok tudományának képviselőivel természetszerűleg nem is lehet. Az egyik tudomány, a másik pedig mocsár.
3 éve nem megjósolt akármit, hanem már akkor is terrorveszéllyel rémisztgetett, mert ennyit tud.

NGY faszságairól sokkal előbb megírták az említett portálok, hogy faszságok, minthogy utánakapargattak volna, hogy ki ő, szóval a karaktergyilkosság elmélet már itt sántít.

A 888 reakciója a legárulkodóbb. "Ki az a Dezső András?"
Mondjuk, hogy jogos egy kérdés ez, de akkor is PONTOSAN ennyit és nem többet sikerült (és lehet) felhozni NGY "védelmében."
Magyarország egyik legjobban futó metálzenekara jelenleg az Apey And The Pea. Ahogy mindenki, jelenleg ők is fesztiváloznak, a Campuson például szombat délután lépnek fel. A szerdán elstartolt debreceni fesztivál előestéjén beszélgettünk Áron „Apey” András frontemberrel és…..
Nils. H 2015.07.22 16:19:09
@arckönyv: fogyasztási lista?? HA ezt nézzük, akkor nyerjen mindent a Tank-sopronimol-csapda.
___
Más, ez hiányzott kicsit: a neck sprainnel most mi a fasz van, tag még apey egyáltalán? lesz bármi?
Tudtam én, hogy ebből baj lesz. Nem szabad itt csak úgy viccelődni Magyarország egyik legpatinásabb heavy metal zenekarával. Volt ebben a posztban egy videó, amin az Óriás Ossiant játszik, akusztikusan. Ebben még semmi különös nincsen, mindenkiben él egy metálos, de az Óriás az…..
Nils. H 2015.02.16 07:05:35
@Sobo: Trianonra se emlékeznek, Óriást bírnak hallgatni, és kiröhögik a Paksit. Nem metalosok, mivé lesz az ifjúság?
Ripityára törik az acélszívem. :-(
A baloldali sajtómunkások figyelmébe. Ezek az álíltások nem tőlem származnak, hanem a mérvadó nemzetközi sajtó állításai az orbáni gazdaságpolitika sikeréről. „Az orbáni gazdaságpolitikát („orbanomics”) dicsérik a devizahitelesek védelméért.” (Financial…..
Két dologról nem lehetett kérdezni Jim Root Slipknot-gitárost és fő dalszerzőt. Az elhunyt Paul Gray basszusgitárosról és Joey Jordison volt dobosról. Szóval minden másról beszélgettünk a február 5-én Budapesten fellépő zenésszel. Mivel készültök a turnéra? Hozzátok is…..
Nagy Feró az egyik legviccesebb ember Magyarországon. Utoljára a Galla Miklós-féle GM49 koncertjén röhögtem annyit, mint a Beatrice buliján. Jártam még Quimby-n, Korda-Balázs házaspáron, Ganxsta Zolee és a Kartelen, meg egy olyan produkción, aminek hatására valószínűleg…..
Próbált volna meg a miskolci „baloldali” (?!) polgármesterjelölt hasonlókat mondani a zsidókra vagy a melegekre – azaz olyan emberekre, akiket automatikusan a középosztályhoz sorolnak – , akkor a DK és az MSZP is elborzadva tiltakozott volna. (…) A kelet-európai antifasizmus…..
Nils. H 2014.07.15 09:41:27
@Deepblue Noir: "többségigyalázás"
Szép szó, ki akartam emelni. Te nem nagyon érted, mi történik az országban, azt hiszem.
65 éves korában elhunyt Tommy Ramone, a Ramones alapító-dobosa. Az Erdélyi Tamás néven Budapesten született zenész volt az utolsó még életben lévő tagja az eredeti Ramonesnak. Tommy Ramone New Yorkban, egy epevezetékrák-kezelést követően hunyt el. A dobos eredetileg a Ramones…..
​Életemben olyan erős interjút még nem olvastam, mint ami Esztergályos Jenővel, az Apáczai Kiadó ügyvezetőjével készült. Ha évtizedek múlva tanítani fogják a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, ez lesz hozzá az illusztráció. Esztergályos úgy ajánlotta fel a kiadót a…..
Nils. H 2014.04.24 13:38:15
Az annabarbi egy tök jó kis zenekar volt annak idején. Sírtak is sokan, mikor a zenekar feloszlott, és a szomorúságot még a tagok új csapatai sem tudták feledtetni. Szóval nagy lesz az öröm a rajongóknál, ha megtudják, hogy megint jelen időben beszélhetünk róluk, még ha csak…..
A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden vegyes szisztémában övé lenne az abszolút többség. Olyan demokratikus…..
Nils. H 2014.04.07 13:43:04
@iii: kivéve az lmp-t? Az LMP nem demokratikus, vagy hogyan kell ezt érteni? Ne vicceljünk már....
Az Így jártam anyátokkal hétfőn búcsúzott, egy olyan dupla epizóddal, ami nézettségi sorozatcsúcsot döntött (12,9 millió néző, és 5,3-as rating a kereskedelmi célcsoportban) és úgy megosztotta a rajongókat, mint semmi a Maffiózók és a Lost fináléja óta. Nálunk is akadt…..
Nils. H 2014.04.02 21:36:11
@Rommius: inkoherens? Sokmindent lehet rá mondani, de hogy inkoherens lett volna...
@G. Attila: "Mert nem lehet pár percben megjeleníteni 9 évet, ha előtte 22 rész alatt mutattak be 72 órát."
Miért ne lehetne?

_________________________________________
Én márpedig középutas vagyok. Lehet, hogy én sem így zártam volna le, de szerintem oké volt. Megdöbbentő volt, rendben volt, jó volt.. Képtelen vagyok felháborodni azon, hogy a sorozat készítői mást képzeltek el, mint mondjuk én. Hát na és, ilyen az élet... Nem mindig az jön, amit vársz. (Az persze nem volt kellemes, hogy megismertük az anyát, és ki is lett nyírva, érződik nagyon, hogy a 8. évadban is vége lehetett volna totálisan mutter nélkül az egésznek...)

Aki meg így belemegy az elemezgetésbe, hogy Robin megérdemli-e Tedet, stb., meg melyik kitalált karakternek melyik másik kitalált karakter az élete szerelme, az túlzottan letüdőzte a dolgot, kicsit nyugodjon meg szerintem, engedje el.
A választási kampány hajrájához érve illő lenne egy összegzés, mi várhat ránk április 6-a után. Nyer a Fidesz, ráadásul kétharmaddalFolytatódni fog az ország kisajátítása. A Fidesznek alapvetően az a trükkje, hogy nem ellopja a közjavakat, hanem kvázi magáénak tekinti…..
Nils. H 2014.03.28 10:19:03
www.kislexikon.hu/torvenykezes.html

Törvényhozást szerettél volna írni, kedves posztoló, kapásból a 4. sorban.

Amúgy jó, meg minden... Csak, na.
Kerékagy Mi mennyi, Bubikám? 2014.03.23 10:12:05
Az árak ismeretében a sajtó máris Európa legdrágább közösségi biciklis rendszerének aposztrofálta a Budapesten kiépülő Bubit. Megkérdeztük a BKK-t, és sok európai rendszer tarifáit hasonlítottuk össze, hogy kiderüljön, mennyiben állja meg a helyét ez a megállapítás. A…..
Nils. H 2014.03.23 13:55:01
@brlv24: Nem azért nem használom,mert máshol olcsóbb, hanem mert akkor találtam ki, hogy szeretném használni, amikor azt gondoltam, hogy itt is nagyon olcsó lesz... Aztán kiderült, hogy nem lett az. "Így", azaz ilyen drágán nem fogom használni.
Szoktak belém kötni időnként, de ennyire értelmetlenül régen sikerült, szeretnék gratulálni. Van még esetleg kérdésed?
Nils. H 2014.03.23 17:24:25
@brlv24: Nem akarom egész évben használni. Megérne havi kétezret is nekem arra a 2-3, hónapra amíg használnám, de kétezerért (25 e kaucio mellett) ugyebár egy hétig használhatom, TEHÁT drága. Ennyi.
A féléves bérleten esetleg gondolkodok, de az is több (idejű) szolgáltatás mint amit szeretnék vásárolni, jóval több pénzért, amennyibe reálisan kerülnie kellene.

Nem tudom mit kell ezen vitatkozni, drága és kész.
Napok óta nem tudom kiverni a fejemből azt a képet, amelyet Uva kommentelt a Columbo-szoborról szóló poszthoz:    szeretnek egy peticiot benyujtani, hogy a gazdagreten allitsak fel taki bacsi szobrat a huseges taxijaval!!!   Szinte látom magam előtt! Egyből meg is lódult a…..
Amikor két évvel ezelőtt Orbán váratlanul azzal állt elő, hogy nemzetközi puccskísérlet zajlott ellene, és abban a CNN is benne volt, mindenki csodálkozva nézett, hogy ezt most honnan rántotta elő. Nekem akkor volt egy - félig-meddig viccnek szánt - ötletem, amit itt a blogon…..
Amikor házról-házra járva gyűjtjük a támogatói aláírásokat, a gondnokok általában nem szoktak repesni az örömtől, sőt, legtöbbször elküldenek minket melegebb éghajlatra. Tegnap azonban egy kifejezetten kedves gondnoknőbe futottam bele, aki még alá is írt nekem. Egy ideig…..
Nils. H 2014.02.23 20:45:19
@Sir Galahad: nagy meló lehet ennyire sötétnek lenni.
A Dal harmadik elődöntője hajszálpontosan ugyanolyan volt, mint az előző kettő, az indulók nem túl nagy meggyőződéssel énekeltek jobb, de inkább rosszabb, vagyis pontosabban fogalmazva unalmas, avítt, elcsépelt alapokra felépített, egyértelműen slágernek gyártott nótákat.…..
Nils. H 2014.02.09 14:22:30
@m.monilla: philip?