Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Piszkos Freud a ...

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A divatipar szerint csak a húszéveseké a világ, pedig ugye mi tudjuk, hogy nem csak…, ennek ellenére már az is komoly felzúdulást kelt, ha egy olyasvalaki, mint Helen Mirren bikiniben mutatkozik. Mit mondjunk akkor a 90 éves Irene Carney-ra?..
Turquoise Házi Hambi 2013.12.09 21:59:53
Szénhidrát szegény diétás házi hambi. Olyan hihetetlenül hangzik hogy ilyen is létezik, pedig de. :) Azt hiszem a fasírt ki-kisérletezése elég könnyen ment. A nagyobb fejfájás a jó öreg kelesztett fehér lisztes zsemle kiváltása jelentette. Régebben is számtalanszor csináltam…..
„Keresztényüldözés!”, „vidékrombolás”... Nagyjából így kommentálná az ellenzékbe szoruló Fidesz 2014 nyarán a nemrég napvilágot látott – 2013-as – felsőoktatási felvételi statisztikát. Most hagyjuk a szokásos ellenzéki szöveget! „Támadás a tudástársadalom…..
Piszkos Freud a ... 2013.08.16 21:35:00
Csak bejelentkezés után olvasható el, de szerintem erősen javallott átgondolni.
hvg.hu/hvgfriss/2013.32/201332_keretjatek

Azt hiszem, kevés dolog mutatja ennyire érzékletesen, hogy valójában mennyire nem létezik a felsőoktatás átalakításának kormányzati koncepciója.
Egy-egy beszólást be lehetne árazni, ha nem is elrettentő, de népnevelő célzattal. Akár napszakhoz, naphoz és időjáráshoz igazított szorzóval, hiszen nem ugyanaz egy hóvégi, esős hétfő reggeli faszomat, mint egy fizetés utáni, szombat esti, vállon…..
Amikor karácsonykor az NGM weblapján leszakadt pofával láttam, hogy Doubravszky György pénzügyi biztos lett, azt fogadtam meg, hogy nem írok azonnal, előítéletesen. A Hiteltársulás dicstelen munkálkodását már megörökítettem, de mindenkinek jár egy esély, hátha új poziba…..
Piszkos Freud a ... 2013.01.09 00:58:10
@Friedman:
"Az Erste 2011-ben 180 milliárd Ft tőkepótlást kapott Ausztriából, 2012-ben további 50 milliárd Ft-ot. "

Na ácsi! Tényekkel érvelni? Az nem ér! Tessék nyomni egy kis demagógiát, támadni a vitapartner erkölcseit, és felhozni, hogy 2 éves korában egyszer bepisilt! De tényekkel... Nem faír...
TComment Átmeneti kellemetlenség 2012.12.19 06:04:49
Csak bő egy évig kerüljük el Budapest belvárosát, vagy akár le is takarhatjuk a térképen? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Ferenc az utolsó állólámpát hozta el az országunkból távozó barkácsüzletlánc végkiárusítási akcióján. Bár a soroksári üzletükben azt mondták, a lámpához kapni tartalék üvegbúrát a forgalmazónál, kiderült, hogy egyáltalán nem forgalmazza más ezt a lámpát az…..
A kormány ismét becsukni készül egy spekulációs kiskaput, és leszámol a magyar mezőgazdaságot tudatosan tönkretevő, Tescóba járó nyugdíjas és kisgyermekes tej- és trappistaspekulánsokkal!Olvasom a hírekben, hogy a nagy áruházláncok állítólag - pontosabban a…..
Piszkos Freud a ... 2012.05.31 05:52:20
@öntelt radírpók: Na azt ne mondd, hogy az 1700 forintos magyar izé az sajt!
 Úgy hírlik, jövőre alapjaiban változik meg az autópálya-használat fizetésének rendszere. És az a kép, ami kibontakozik előttünk, több mint rémisztő... Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Piszkos Freud a ... 2011.11.26 13:39:53
@papa33: Igen. Az igazságosságra hivatkozva (ismét) beépítik a benzin árába. Majd egy idő után azt mondják, hogy "Aki autópályán jár, fizessen többet, vezessük be az autópálya díjat!" És ismét győz az igazságosság, és az egész kezdődik elölről.
Toxi küldött nekünk egy általa rögzített érdekes videót. Túl sok mindent nem lehet ehhez hozzátenni, mert én sosem értettem, hogy lehet valaki annyira figyelmetlen, hogy forgalommal szemben hajt valahol, vagy megy fel az autópályára.Ezt a kis érdekességet a minap (2011.06.05.)…..
Piszkos Freud a ... 2011.06.12 12:16:14
@Zozi79: Szép. Ha esetleg nem okoz balesetet, amikor a kerekein gurul, majd akkor tutira fog, amikor fejre állt, és úgy pörög.
Piszkos Freud a ... 2011.06.12 12:18:06
@Donor: Ja. Majd amikor már rossz irányba behajtott, még ne is az utat nézze, hanem a GPS-be üsse be, hogy hova akar menni.
 Szövegértési problémákkal küszködő Tóta W. hisztizik, hogy nem zabálhat a plázákban jövőre. Van egy jó hírem a számára: DE. Annyit vásárolhat jövőre is kedvenc Tescojában, amennyit csak akar. Az LMP javaslata ugyanis közel sem arról szól, amit ő vizionál. A…..
Piszkos Freud a ... 2011.06.11 18:36:27
@Szabványok: Ezt hiába mondod a nemzetikommunistáknak.
Piszkos Freud a ... 2011.06.12 00:37:49
@vkaresz6: A magyar Józsi bácsi levágta az összes tehenét, mert kapott érte egy kevés pénzt, és szart rá, hogy miután az elfogyott, akkor majd miből fog megélni. Különben sem élt meg a 9 tehénből sem, és nem élne meg 10-ből, de 100-ból sem, mert rég nem ért hozzá, hogy hogy kéne gazdálkodni. Hazugság, hogy azért, mert nem támogatják: az állami támogatások 60%-át a mezőgazdaság kapja, elő is állítja belőle a GDP 3%-át. Ha az oktatásba tolnák a mezőgazdasági támogatások negyedét, akkor nemcsak mítosz lenne a jól képzett magyar szaki, sőt, még bevételt is többet termelne, mint az egész mezőgazdaság. Ez a támogatási rendszer, így, ahogy van, egy bújtatott szociális segély, meg alkalom arra, hogy egyes csókosoknak akkor is legyen miből élni, ha semmihez nem értenek.
Piszkos Freud a ... 2011.06.12 01:05:26
Antall Józsefet meg szentté avatják, miközben az ő kormánya tett a legtöbbet a magyar mezőgazdaság leépítéséért. Mára azok is kihaltak (minimum kiöregedtek), akik az önálló gazdálkodásra ugyan képtelenek voltak már, de még képesek voltak a tsz-ben végrehajtani az agronómus utasításait. Sok szerencsétlen elhitte, hogy azért nem él úgy, mint az amerikai farmer, mert nem az övé az a 3 hold, ami a nagyapját napi 18 óra melóval nagy nehezen eltartotta. Csak azt felejtették el, hogy annyiból nem hajlandóak élni, mint a nagyapjuk, a többhöz meg 20x hatékonyabbnak kell lenni.
Innen kezdve lehet siránkozni, hogy a multi miért nem a magyar terméket árulja, meg azon is, hogy a kis bolt drága: a multi azért nem árul magyar terméket, mert a magyar gazda nem tud állandó minőségben 100 mázsa almát szállítani (kivágta a fáit 20 éve, mert akkor arra kapott támogatást), a kis bolt meg drága, mert azon a 3 vevőn akar meggazdagodni, akit nem érdekel, hogy a választék silány, a kiszolgálás bunkó. Ők sem hatékonyak. Ő ki tud szolgálni egy nap 150 vevőt kb. 300 ezer forintnyi áruval. A multinál meg egy ember kiszolgál 200 vevőt, akik összesen 3 milliót hagynak ott.
A gazdák nem fognak össze, így esélytelenek jó árat kialkudni. A kis boltok sem fognak össze, így ők sem tudnak jó pozíciót elérni.
A hisztériakeltő majmoknak meg fel kéne fogni, hogy nem a kevés parasztnak, és nem a kevés kisboltosnak az érdeke számít, hanem a 9 milló vevőnek. Mert amikor az 1 milliót támogatják, akkor 9 millióan fizetnek rá. És hosszú távon az az 1 millió is, mert ha megél a támogatásból, ellustul, elhülyül, ha meg úgyse él meg, akkor minek keltik azt az illúziót, hogy segítettek rajtuk. A parlamentben meg az összes gazember csak hazudja, hogy valaki más sorsa számít nekik: csak az az egyetlen érdekük, és kizárólag azért tesznek mindent, hogy a lehető legtovább ott ülhessenek a jól fizető zsíros állásban, ahol se felelősség, se munka, csak pofázni kell.
De jól csinálják, mert mindig akad marha, aki rájuk szavaz, mert milyen jól megvédik a magyarok érdekeit a multikkal meg a hipermarketekkel szemben.
Tisztelt blog!   Arról szeretnék érdeklődni a kedves olvasóktól, hogy a hálapénz vajon valóban a beteg háláját hivatott kifejezni és opcionálisan adható, vagy esetleg olyan dolog, ami mára már elvárás az orvosok részéről? Én magam eddig úgy gondoltam, hogy az első…..
Piszkos Freud a ... 2011.06.03 21:38:55
@allegretto23: És ha elég erős lesz az elvándorlás, akkor majd észbe kapnak a politikusok is, hogy tenni kell valamit. Ez így működik. Ha egy rendszer nem tetszik, akkor nem veszek részt az életben tartásában.És ha majd ez nem tetszik másoknak, akik tehetnek a rendszer változásáért, akkor majd tesznek. Na de kik is érdekeltek valójában a hálapénzes rendszer fenntartásában? A fő kérdés mindig ez: "Qui prodest?"
Piszkos Freud a ... 2011.06.03 22:25:56
@ReignOfdark: Bocs, hogy labor orvosnak neveztem azt, akihez felküldik a szövettani mintát... Nem vagyok orvos. :)
Piszkos Freud a ... 2011.06.03 22:32:19
@Hatodéves: És tévesen azt hittem, hogy ezt egy laborban teszi :)
 A Terézvárosi önkormányzat, mintegy két hónapja azzal az indokokkal kezdte el a Tűzraktér elleni hadjáratát, hogy egyrészt az épület állapota veszélyes, másrészt a kerület nem hagyhat jelenlegi anyagi állapotában parlagon (parlag=kultúra) egy ilyen értékes épületet. Ki…..
Piszkos Freud a ... 2011.05.03 12:54:20
@vizipipa:
Nem mondom, hogy gyógyszergyári sterilitás volt a helyen, de igenis komoly és értékes alkotóműhelyek működtek ott. Nem kevés munkát fektettek be az alkotók, hogy az épület ne romoljon le még jobban, mint ahogy volt (csodás gazdája lehetett a kerület korábban is...), sok milliónyi értéket tettek tönkre a politikusok, ostoba és aljas módon. És én ezt nem mások idézett kommentjei alapján mondom, hanem személyes tapasztalat alapján. És mondom ezt úgy, hogy 50-hez közel járok már, és egyáltalán nem a hippikultúra részeseként éltem meg ezt a kort. Legfeljebb kissé nyitottabb vagyok a fiatalság felé, talán a gyermekeim okán. De azok a fiatalok ott sokkal többet tettek a kerület kulturális életéért, mint akik most döntöttek a sorsukról.
Ismét eljutottunk oda, ahol 60 éve tartott az ország: többet számít a párthűség, mint az igazi művészet, a szakmaiság, és a tisztesség. Ez van.
Módosítják a sztrádákon a díjfizetés rendszerét: jön a kilométerdíj, s előbb-utóbb megy a matrica. A most még képlékenynek tűnő nagy rendszerváltás 2013-ban indul, de tíz évig is eltarthat. A változások még jó ideig nem érintik az autósokat, motorosokat. Vélemények az…..
Piszkos Freud a ... 2011.03.25 13:07:26
@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:
Akkor azt mondd meg, miért van, hogy reggelente Érd-Parkvárosból (amit kettészel az M7-es) sokan inkább Törökbálinton át mennek be Budára!
Piszkos Freud a ... 2011.03.25 13:08:30
@cso zsi: Nekik megér pár eurót, hogy ne legyenek büdösek a városaik.
Piszkos Freud a ... 2011.03.25 17:02:06
@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:
Látod, látod, ha nem szóltál volna, okosabb maradtál volna. Ugyanis itt az ingyenes autópályát kerülik ki, a dugó miatt. Nem is tudom, ki az, aki nem tudja, mi van a Budapest körüli ingázással.
Feltartotta az időmérőn Rubens Barrichellót a német, de a nagyobb büntetést megúszta. A felügyelők szerint kétszer is akadályozta a brazilt a második időmérőharmadban, de mindketten továbbjutottak, így az esetnek nem lett következménye. A BBC és az Autosport szerint Barrichello…..
Szívjanak a hitelesek, mert megérdemlik? A bankok és az állam is felelős. De ami a bankoknak fáj, mindenkinek fájni fog: ha nincs hitel, nincs beruházás és új munkahely sem. Ezért az államnak, vagyis nekünk kell majd ezt megfizetni. Egyre több szempár szegeződik a forint és a…..
Hamarosan döntenek a 2013-ban életbe lépő szabályokról, valószínűleg jön a turbó motor és jönnek a szívóhatásos autók. Sokan tartják a Forma-1 aranykorának a 80-as éveket, amikor bivalyerős gépek széles gumikon, hatalmas leszorítő erővel versenyeztek, jó hír, hogy az…..
Piszkos Freud a ... 2010.09.04 21:15:41
@Putz Patrik: Én 1200 LE-re emlékszem, mint legerősebb edzésen használt motorra, Berger Ferrarija volt az, ha jól emlékszem.
Piszkos Freud a ... 2010.09.04 22:27:15
@esef: Mondd! Te miért az F1-et nézed? Szerintem egy jó gokart versenyt sokkal jobban élveznél. De komolyan! Ott még differenciálmű sem lehet. És ott egyszerre belátod az egész pályát. A tempó ugyan legfeljebb a fele, de a pálya mérete még kisebb, ahhoz képest sokkal eszeveszettebb. Szerintem ha úgy közvetítenék, az F1 bezárhatná a kapukat.
“Egy-két évig a Fidesz számára a Jobbik lesz az igazi ellenzék, és még a jobboldali embereket is meg fogja lepni az a harc, amely a két párt között kibontakozik a jövőben. (...) Az biztos, hogy a Jobbik eleinte óriási erővel kéri majd számon a Fidesz ígéreteit (...) nagyon…..
Piszkos Freud a ... 2010.07.03 21:56:19
@roxxtar:
Hogy ki mennyire buta, azt szépen mutatja, hogy a saját anyanyelved helyesírását mennyire ismered. Bocs, de a magadfajta földbuta alakokkal nem vagyok hajlandó érdemi vitára.
Piszkos Freud a ... 2010.07.03 23:24:00
@masni55:
Nyelvtanból Neked is kijár egy elégtelen. A "magyar" és "ukrán" szavak melléknevek, és így kis kezdőbetűvel írandók. És – sajnos – a mondanivalója is hasonló színvonalú volt. Abban a tekintetben, amiről ő írt, nincs "cigányság", mint ahogy nincs "magyarság" sem. És sok cigány van, akivel inkább vállalok közösséget, mint pár magyarral. Mert emberibbek, képzettebbek, okosabbak amazoknál. X és Y, személy szerint. Nem "a" cigányság, és "a" magyarság.
Piszkos Freud a ... 2010.07.04 15:11:14
@manyike:
Nem akarom én elvenni senkinek semmijét. De észosztás előtt szerezzen be az áruból!
A 2000-es nagy tiszai árvíz után is volt tűzijáték. Egy nemzetnek a legnehezebb időkben, háborúban vagy ostrom alatt is meg kell tartania saját ünnepeit. A Fidesz-kormány megfontolja, hogy vagy szerényebb méretben, vagy egyáltalán nem tartja meg az augusztus 20-i budapesti…..
Piszkos Freud a ... 2010.06.29 18:28:55
@Perillustris:
Gyászolhatsz ezer évig, attól senkinek nem épül fel a háza. Ahelyett, hogy búvalbaszottan bámulunk a sötétségbem inkább azt kéne kitalálni, hogy lehetne azt biztosítani, hogy az állami pénzek ne arra érdemtelenek – amúgy is vastag – zsebeit tömjék, hanem eljuthassanak a rászorulókhoz. Ugyanis tökmindegy, lesz vagy nem lesz tüzijáték: nem kapnak több pénzt úgysem. Annyit sem, mint amennyit a képviselők számlák nélkül nyúlnak le.
w Fortélyos félelem igazgat 2010.04.08 05:45:00
  A győztes ismert, a győzelem mértéke még kérdéses. Benne volna a pakliban, hogy 2002-höz hasonlóan a biztos eredmény tudatában elalszik a fideszes tábor, de azért van tétje a játéknak: hogy meglesz-e a kétharmad. Ettől várhatja a Fidesz, hogy a már elkötelezetteken felül…..