Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nils Holgersonné

1045 bejegyzést írt és 1627 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az I. világháború után a Gyermekvédő Liga az árva, elszegényedett és éhező gyerekek tömegét utaztatta ki Nyugat-Európába, ahol néhány hónap alatt testileg-lelkileg erőre kaptak, és úgy tértek vissza Magyarországra. A célországok között szerepelt Hollandia, Belgium, Svédország, Anglia és Svájc.…..
Üdvözlök mindenkit az "Új évben", amely minden reményünk szerint jobb lesz, mint az előző. Az első Napi érdekest láthatjátok ma és mostantól a vasárnap reggel is indulhat majd vele, mert e héttől a hét utolsó napjának nulla órájától lesznek kint a legnézettebb sorozatunk bejegyzései. Az online…..
Nils Holgersonné 2021.01.04 16:25:04
@IamTwo: annyira rég nem lehetett, mivel tegnapi a poszt. Gondoltam visszajelzek, ha már téma volt, nem annyira neked, mint inkább JTomnak.
A két hete kezdett sorozatot a Nemzeti Múzeum fotógyűjteményéből folytatom tovább, hiszen a múlt héten nagy többséggel megszavaztátok. De hogy a hagyományos random válogatás híveit se hagyjam pácban, jövő héttől megint lesz néhány belőlük, aztán hamarosan ilyen összeállítást is láthattok majd újra…..
Nils Holgersonné 2020.12.09 10:02:11
@ZON: igaziból Jókai a nagy-apósa volt, annak is csak mostoha. Csak érdekességképp mondom, mert egyébként közel álltak egymáshoz, amíg Jókai újra nem nösült Laborfalvi Róza halála után.
(...) vagy elültetnél egy gyereket - mondjuk engem-, kinőne a fa, és lenne rajta sok gyerek.  - de akkor téged már nem látnálak?  - De, elültetnél, de aztán én is kinőnék az egyik ágon. Szegény gyereket még az ág is húzza.  - :DDD..
Mama, tudod, milyen férj kell nekem? Legyen olyan, mint apa Ne cigizzen Legyen nagyon erős Legyen kedves Ne használjon rossz minőségű parfümöket Legyen szép Szeressen   +1: legyen olyan, mint Bibi (az egyik nagynéni) férje, csak legyen kicsit magasabb    ..
Készült már a blogra egy korábbi bejegyzés arról, hogyan jutottunk el két év alatt oda, hogy a retro kis szobából először raktár, majd tökéletes alap legyen egy otthonos, stílusos hálószobához.Tudom, nem volt eszement a tempó, de nagyon sok mindent magunk csináltunk meg, és a vásárlásokat se tudtuk…..
A léghajók meglehetősen rövid fénykorában számos baleset vagy incidens történt, amely bár nem olyan ismert, mint például a Hindenburg katasztrófája, legalább annyira érdekes (vagy meghökkentő) volt. Ebből válogattam nektek párat, a teljesség igénye nélkül. 1903 - Kezdjünk mindjárt egy magyar…..
A mai válogatásba több New York-i és a szovjet katonák tetteit bemutató fotó is került. Annyit válogatott bele az algoritmus, hogy kettőt ki is cseréltem hogy ne legyen annyira egyhangú. Szóval áttettem a következő hetekre is belőlük..., szóval üdv Sean Connery és francia gyerekek, akik helyettük…..
1894. Korbácsolóoszlop a govani (ma Glasgow része) rendőrörsön, Skóciában..
Előretolt helyőrség Megint noir 2020.02.04 12:02:47
Igen, ezt még mindig a szlávos arcú lánytól, luciától lopom, de mit tegyek, ha.....
(telefonálok) - Lilikém egy pillanatig ne beszélj, kérlek. - De akkor nem kapok levegöt!..
A nagynéném szerint az én koromban már nem viccesek azok a történetek, amikor valami nem úgy alakul, ahogy kéne, persze az én hibámból.  Mert például egy korábbi péntek reggelen..
Anya, aztán majd várjál meg. Megbeszéltem apával is, megvártok mindketten, aztán majd együtt lejövünk újra, és hörcsögcsalád leszünk az állatkertben.  ..
Előretolt helyőrség edzés 1. 2019.01.25 13:23:58
kezdjük el, szépen, lassan, ahogy hosszas kihagyás után sem csatol az ember egyik napról a másikra sílécet :). azt mondja a kisokos: -anya, ma összebarátkoztam egy negyedikes fiúval vagy lánnyal! -ööö, nem tudod, hogy fiú-e vagy lány? -(vállvonogatás)   Tiszta apja egyébként. Az apró de…..
Előretolt helyőrség Mivégre 2019.01.23 10:18:02
Nem tudom, miért, de tavaly teljesen elvesztettem a már egyébként is egyre sápadó írókedvem. Annyira sajnálom a megörökítésből kimaradt dolgokat, mert offline se írok semmilyen naplót a kistémáról (meg másról sem), és annyi mindent elfelejtek (mondanám, hogy akkor biztos nem is kár érte, de…..
Nils Holgersonné 2019.01.25 13:18:08
@Etike-Sverige: ez gyors volt :) köszi. akkor már csak az ihlet hiányzik :)
Nils Holgersonné 2019.01.25 13:18:58
@Mimmikri: nahát, köszi a reget! nem tudom, mi lesz, talán valami ujjgyakorlatfélével kezdem magam újra rászoktatni a meséléshez.
Nils Holgersonné 2019.01.25 13:19:27
@ZsuR: nem tudom, pontosan, hogy mi tántorított el, de köszi a biztatást!!
Borzasztóan el van maradva a blog, azt sem meséltem még, hogy Lili kapott egy törpehörcsögöt szülinapjára. Az első pár héten naponta kapott új nevet, aztán úgy tűnik, a Popcorn bevésődött, legalábbis egy ideje tartja magát. Világosszürke, majdnem fehér, és van egy sötétebb csík a hátán. Nagyon szép,…..
Szóval tényleg iskolás lett. Valahol jobban örülnék, ha egy tanyán laknánk, és lenne még 4 kistestvére, és egyiköjük sem járna iskolába mondjuk tíz éves korig (én is egyre kevésbé bírom a bezártságot), vagy legalább, ha be mertem volna vállalni a Montessori-iskolát, vagy ha..
  Anya csak egy van.Anyáék építkeztek és kicsit kibővítették az aprócska nyaralót, ám ahogy ez lenni szokott, a munka évekig elhúzódott. Hamarosan a célegyenesbe érnek és eljött az ideje annak, hogy sorra kerülhessenek  bútorok is.Míg korábban egy kopott ónémet asztal állt az étkezőben, nem olyan…..
Emlékszem, mikor apukám vitt a HÈV-en reggel, és találkoztunk anyukám barátnöjével (szia, Márta! :)), és apukám azt mondta, hogy bizony, maholnap iskolás. Mármint én. És én akkor hallottam elöször ezt a maholnap kifejezést, és nagyon tetszett. Másra nem emlékszem ebböl az idöszakból, de most....
Mikor mentem hazafelé három zsandár állott elém Megkérdezték mi a nevem Hol az utazólevelem   Megállj zsandár megmutatom, Csak a lajbim kigombolom Elővettem a revolverem Ez az utazólevelem   Az úgy volt, hogy egy ideje már tudtam, hogy a kisutazó útlevelét nem találom. A szót, hogy…..
Előretolt helyőrség Megint noir 2018.05.01 08:06:00
(a vágóhídon töltött éjszakák emlékére) A fekete hajú, szakállas, Oroszországban kiképzett férfi hajnali fél 5-kor lépett be a bécsi Westbahnhof főbejáratán. Határozott léptekkel a csomagmegőrzőhöz ment, a nála levő három táskából az egyiket betette a 3-09 számozásúba, befizette a 2 eurós díjat,…..
Megcsinálja a haját, hátul feltűzve, kétoldalt egy-egy tincs lelóg, és illegeti magát a tükör elött. - Anya, ha megyek férjet keresni magamnak, akkor igy fogom megcsinálni a hajam. Egy smink, egy csinos ruha, és már kész is. - öööö, azért tudod, hogy férjet nem csak úgy fog az ember, hogy külsőleg…..