Regisztráció Blogot indítok
Adatok
1120

0 bejegyzést írt és 187 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vhailor és Agent Ungur sorozata magyarokról-szlovákokról. A magyar hibák elemzésének második részében az 1939-es szlovák-magyar „kis háborúval” és Csehszlovákia 1968-as katonai megszállásával foglalkozunk. Talán meglepően hangzik, de az 1919-es és 1938-as két…..
Az utóbbi napokban elég nagy hülyeségeket beszél a Fidesz a 2008-as IMF megállapodásról. Persze érthető, hogy miért teszik, próbálják valahogy a várható kiadáscsökkentéseket (megszorításokat) eladni. Mik a fő fideszes üzenetek? 2008-ban nyugdíjcsökkentés és…..
Júliusban már bemutattunk egy válogatást a Facebook oldalunkra posztolt KÉSŐ ESTI MOSOLYGÁS fotóiból, ma pedig ismét ezekből a vicces, humoros, mosolygós képekből válogattunk Variációk rovatunkba. Mivel az egyéves születésnapját nemrég ünneplő Goldenblog díjas oldalunk…..
 A magyar néplélek hajlamos borúlátóbban tekinteni saját helyzetére, mint amit a valóság egyébként megkövetelne. Erre a tényre az írástudók zöme is rátesz egy lapáttal, amikor folyamatosan farkast kiált az Orbán-kormány tevékenysége kapcsán. Pedig józanul megvizsgálva az…..
„Az Út a Békéhez Díjjal tüntette ki Áder János köztársasági elnököt helyi idő szerint szerdán a Szentszéknek az ENSZ mellett működő állandó megfigyelő missziója.” – számolt be a hírről média, így az mno.hu is, külön kiemelve, hogy az illetékes testület „azért…..
1120 2012.09.27 15:25:04
@Zéé-e: Van már neki neve. Regisztrált élettársi kapcsolat. Így hívják pl. az Egyesült Királyságban. Ott mégsem veri a nyálát senki emiatt...
1120 2012.09.27 15:27:16
@A csótány is ember: Ez a szó foglalt. Tetszik érteni? EINSTAND!
Ennyi.
1120 2012.09.27 15:29:19
@semmiextra: A "két szerető apa" kifejezéstől minden normális embernek kifordul a bele.
A "két egymást szerető férfi" meg magánügy. Szigorúan!
Proszektúra Az Anonymous vezetői 2012.09.09 21:01:41
A HVG mai cikke szerint - gondolom az adófizetők pénzét nem kímélő látványos akcióban - elfogták az Anonymous hekkercsoport magyarországi tagozatának vezetőjét, egy 16 éves dunaújvárosi fiatalembert. Nem feltételezem, hogy a HVG-nél ennyire hülyék. Csak ők is szeretnének pár…..
Alig készült néhány poszt a blogon, már nehezményezte kommentelő, hogy a keresztyén szót használom. Tájékoztatott, hogy a katolikus az keresztény, a református pedig keresztyén. Szerintem meg a katolikus és református, sőt még az olyan evangélikus is mint én keresztény. Meg…..
1120 2012.09.04 22:05:44
@-JzK-: Dunántúli evangélikus vagyok. Mégis olyan családban nőttem fel, ahol csakis a "keresztény" szót használtuk. Na, erre "varrjál gombot"! :) A "keresztyén" elnevezéssel csak felnőttkoromban találkoztam. Ennek valószínűleg az lehet az oka, hogy ahol élek a túlnyomó többség római katolikus. Nem igaz tehát, hogy minden protestáns "foggal-körömmel" ragaszkodik a "keresztyén" elnevezéshez, hiszen van, aki nem is használja! Egyébként meg fel nem foghatom, hogy mi azzal a baj, ha ugyanarra a dologra két elnevezésünk is van? Nyelvünk gazdagságát látom benne, nem pedig felekezeti "dacot". Mi evangélikusok egyébként nagyon sok mindenben vagyunk "híd" a két "nyakas" egyház, a katolikus és a református között - lám, ebben is! :)
1120 2012.09.04 22:15:12
@Gondolkodni Próbáló Birca: Veled értek egyet. A Szentháromság olyan keresztény (keresztyén) fundamentum, amely összeköt minket egymással!
Az antitrinitarista gondolkodás emberi észjárás eredménye, a trinitarista pedig elfogadja az Evangélium azon szakaszait is, ahol Jézus félreérthetetlenül fogalmaz.
Több ilyen igehely is van, csak egyet emelek ki:
"Aki engem látott, az Atyát is látta." (János 14,9)
 Látható, hogy az úgynevezett demokratikus ellenzék képtelen megfogható alternatívát állítani a demokráciát nyesegető kormányoldallal szemben. A nép bajnoka most azt is megmondja miért. A magyarok ugyanis nem szabadságban, hanem jólétben szeretnének élni...  ..
Elolvastuk a kormány legújabb publicisztikáját, a Wekerle Tervet, hogy önöknek már ne kelljen. Nem az értelmet kerestük benne – annak esélyéről pár oldal után lemondtunk – hanem próbáltuk annak nyomát lelni, hogy miért Wekerléről nevezték el, miért nem mondjuk Hulkról, a…..
Orbán Viktor alig pár órája Facebookra feltett fotója instant mémmé válhat. Nézzük, hogy eresztik el magukat korunk emblematikus politikusai a vakáció idejére. Viktor Amerikában Merkel Sarkozy Berlusconi Obama És a klasszikus Putyin..
Jól indult Áder János – vélhetően az elődjéénél hosszabbra tervezett – elnöki ciklusa. A Nemzet Első Polgára, a humorérzékéről és laza, barátságos stílusáról messze földön ismert államférfi a Székely himnusz eléneklése közben elmerenghetett pár percet a Parlament…..
„A Balaton-felvidék szőlészete és borászata” című kétes eredetű dolgozat 80%-át a borajánló fejezet teszi ki. Az olvasásától is megvakul az ember. Gyurcsány Ferenc szakdolgozatának tetemes részét kitevő borajánló megcsillantja az egykori miniszterelnök borokról,…..
Martonyi János külügyminiszter úrnak Tisztelt Külügyminiszter Úr! Engedje meg, hogy az alábbi, általam összegyűjtött anyaggal segítsem Orbán Viktor Miniszterelnök Úr felkészítését keddi találkozójára José Manuel Barroso Úrral. Mivel az elmúlt hónapokban különböző…..
1120 2012.04.24 03:35:11
@Amidazophen: Téged, meg a hozzád hasonlókat kéne...de csak egyszer...igaz, akkor egy méretes maflással!
Mégis milyen EU-s értékekről beszélünk egyáltalán? Ha ezt komolyan vennék Brüsszelben (és nem csak porhintés lenne) akkor AZONNALI HATÁLLYAL fel kellene függeszteni a tagságát Szlovákiának, ahol kimondatott kerek-perec: a kettős állampolgárság CSAK A MAGYAROKRA NÉZVE diszkriminatív! A kormányzásra készülő Fico kimondta azt, amit persze, a húgyagyúakon kívül mindenki tudott: vannak itt (mert lehetnek) egyenlők, meg egyenlőbbek. A ruszkik anno legalább egyformán ütötték-vágták a "béketábort", mint a répát...
Amit ma az EU jelent, az egy okádék. Egyébiránt néhány éven belül az egész tákolmány úgyis össze fog dőlni, mert ez a tákolmányok sorsa...lásd történelem.
1120 2012.04.24 03:36:37
@Figyel Castro: Vág az eszed, mint Pol potnak, szarjankó!
1120 2012.04.24 03:40:28
@1120: ...ja és túl sokat jársz a kurucinfóra (Vö.: "Orsós")
18. éve dolgozom mentális problémában érintett emberekkel. Dolgoztam kórházban, közösségben, állami és civil szervezetnél, az utóbbi években pedig egyetemi oktatóként és kutatóként az átfogóbb szakmapolitikai szinteken foglalkozom a témával itthon és külföldön egyaránt.…..
Szombat óta nézegetem ezt az interjút. Pontosabban szombat óta nézegetem és várom, hogy valaki megcáfolja, hevesen leanyázza, bullshitnek, vagy akár szocialista összeesküvésnek minősíti. Az nem lehet, hogy Magyarország kormányfőjén kiütközzön a jel, és skarlát betűként…..
Tendenciózus és demagóg sorozatindító poszt jelent meg a Mandiner blogon Magyarosítás - Kis szlovák Legendárium I. címmel, amely a szerzők szándéka szerint az úgynevezett szlovák legendákat vizsgálja meg és mutatja be a magyar olvasóközönségnek. A szerzők törekvése szép,…..
„Nem olyan játékos vagyok, akinek az a célja, hogy kétmillió euró fölött keressen. Én spanyol vagy olasz csapatban játszanék szívesen, csak azért nem mennék el Törökországba, hogy ne legyenek anyagi gondjaim.” (Dzsudzsák 2010-ben, via Markoferko)   Nem is ment…..
1120 2011.06.10 00:26:51
@genyamagyar: "Akik szerint senkinek semmi köze nincs ahhoz, hogy hova szerződött, azoknak azt javaslom, hogy képzeljék el, hogy Dzsuzsák vagy Erdei Zsolt felvenné a román állampolgárságot."

42 évet már leéltem, de esküszöm, hogy ilyen elképesztően primitív hasonlattal még nem találkoztam! Még a legostobább tanítványaim részéről sem...
Az egykoron kifejezetten szocialista/balliberális barátnak tekinthető RTL Klub az elmúlt időszakban újrapozicionálta magát, ezzel együtt felületet biztosít a jobboldalhoz, azon belül is a Fideszhez köthető médiaszemélyiségek számára. Most - bár picit másként - a legnézettebb…..
 Nehezen hiszem, hogy Európa bármelyik országában előfordulhatna, hogy egy állítólag élvonalbeli történész, az alkotmányhoz készülőben lévő preambulumhoz hozzászólva, kijelentse: Hazája, nemzete, országa, népe bűnös és felelős mindabban és mindenben, amit bárki,…..
Varánusz Orbán csomagol 2011.03.01 05:26:11
Véget ért egy álom. Ma délelőtt Orbán Viktor kinevezett szárnysegédei bejelentik végre, hogy az ábrándokra épülő költségvetés foltozása és az ország alapszinten való működtetésének biztosítása érdekében miből mennyit vágnak. A bejelentés pillanatában hivatalosan…..
Varánusz A diadal íve 2011.02.24 11:14:22
Hetek óta tart az álságos élcelődés a luxus Fideszről.  Lézerblokkolós Audi Hódmezővásárhelyen, kifizetett életbiztosítás Salgótarjánban, faszbúkot megszégyenítő kapcsolati háló Zuglóban, keresetének nagyságára ráébredő Szijjártó Péter vannak porondon, pedig…..
1120 2011.02.24 17:16:31
@Felmosórongy: Van annak "némi" bája, amikor egy "kiköpött" droid droidozik...
:D
1120 2011.02.24 17:22:05
@igényes: Tévedsz...én úgy tudom, hogy 50 milliárdért veszik meg...
(Jó ez blog...a tipikus példája annak, hogy sok méretes faszkalap kis helyen is elfér-további jó okádást, zombikáim... :)
ProgBlog Jézus, a melegfelvonuló 2011.02.15 10:14:00
A rendőrség bölcsen döntött: kinyalja a hatalom seggét, behódol a hatalmon lévők „ideológiájának” (hú, wazze, láttunk már ilyet: pl. a Pártállam idején is!) – és nem engedélyezi a melegfelvonulást.Mi a baj a melegekkel? Pontosabban: akiknek bajuk van velük,…..
Agyrém! A Kedves Vezér és az Öszödön, pardon, Siófokon alkotmányt rögtönző közvetlen vazallusai most azt találták ki, hogy plusz szavazati jogot adnak a gyermeket nevelő szülőnek. Ami kapásból azt jelenti, hogy vannak első- és másodrangú állampolgárok, mert van, akinek a…..