Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Seth_

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Mint a mókus 2009.08.18 03:15:00
Édes, nehéz botrányszag terjeng, lopásillat. A vízállásjelentés szerint a közfelháborodás elérte a szezonális maximumot, a nyár vezényszava a végkielégítés. Olvasó beír, bekommentel, hallgató és néző betelefonál, ő ezen fel van háborodva, szerkesztő úr, ehhez szóljon…..
w Szövetség a nemzetért 2009.03.03 02:00:00
Nem volt nekem tiszta eddig, hogy mire jó, ha létrejön egy Reformszövetség. Bokros Lajostól – akit nem értem, miért akarnánk külföldre küldeni, amikor a hazának szüksége van rá – kezdve az Oriensig elég sokan elmondták eddig is, hogy ejnye, nem lesz ez így jó, rossz…..
Bokros Lajos MDF-es áljelölése van annyira szórakoztató hír, hogy gravitációs ereje további remekműveket rántson a rivaldafénybe, ha szabad ilyen fantasztikus hülyeséggel villantanunk. Olyat mi legalábbis még nem pipáltunk, hogy valaki egyenesen a szállodai medence mellett ragadjon…..
Egy önmagát közlekedésmérnöknek definiáló szakértő úr egy profinak tűnő (mert jó sok számot tartalmazó) cikket írt az index-re, amely röviden arról szól, hogy járjon a legtöbb helyen a vasút helyett inkább busz, mert a vasúti személyszállítás drága. És attól majd jó…..
Az alábbi eset egy közeli kollégával történt meg a hétvégén. Azért döbbenetes, hogy a rendőrségnél még mennyire működnek a kádári éra reflexei, és az sem zökkenti helyre ezt a szemléletet, hogy sorra nyerik ellenük a hasonló törvénytelenségekért a kártérítési…..
A kormány kozmetikázta a privatizáció alatt álló Vértesi Erőmű Zrt. termelési adatait, hogy az erőmű több széndioxid-kibocsátási kvótához jusson a 2008-2012-es időszakban.>>> Az érvelés erősen sántítHujber Ottó a biomassza-, és széndioxid-bizniszben: >>>…..
Seth_ 2009.01.15 10:12:29
A Vértesi Erőműnél a szénbánya évente annyi veszteséget termel, hogy a szénfillér támogatáson keresztül az állam évente kb 8-9 mrd Ft-tal (!) stafírozza ki őket már így is (a mi villanyszámlánkon keresztül!). Mellette most még CO2 pénzt is kapnak?! Felháborító, ami itt folyik! Valahogy a Vértes-nél mutyin keresztül szerzik a pénzeket. Állami pénzből felturbózzák, vezérigazgatónak odarakják a privatizáció-guru Szabót, aztán félrenézünk, hadd menjen? Gyomorforgató.

Amúgy a kínai nád ültetvényekről, a Vértes jövőképéről többet olvashattok a honlapján:
www.vert.hu/altinf.htm

Pofátlan módon leírják még azt is, hogy a többlet CO2 értékesítéséből csomó bevételük lesz majd.
Meg szólnak a további fejlesztési tervekről, biomassza bővítés új kazánban, szennyvíziszap eltüzelés és az ehhez szükséges fejlesztések, stb.

Kérdem én, miből? És miből fizették egy veszteséges, évi 9 mrd-ra szoruló cégnél a kb. 4 mrd Ft-ot kóstáló biomassza tüzelésre átalakításokat???

Valaki, aki a kvótákat számította, vagy alkalmatlan, vagy jól megkentek valakit, hogy a szükséges fölött a
extra kvótát adjon nekik. (Melyet más hazai cégtől vonnak el.)

Igen, az ukrán határra tervezett 6x400 MW-os erőmű egyelőre halad, meglátjuk, mi épül meg belőle.

Kapolyi cégének, a System Consulting-nak nagyságrendileg évi 1 mrd Ft lehet a nyeresége. Jó neki.
A közvetlen vonatok megszűntek Szekszárdról, Bajáról, az IC-khez sincs egész nap jó csatlakozás. Nézzük most meg, mit adott az új menetrend Szekszárdnak! Kezdjük az adottságokkal. Pici megye pici székhelyéről van szó, nyilván nem lesz olyan vasúti kapcsolata a fővárossal,…..
A Belváros közepén a parkolóházban (az aljában benzinkút) nem működik semmiféle tűzriasztó berendezés. Miközben egy autó lángolt a kocsikkal teli épületben, sűrű, fojtogató füsttel árasztva el egy szintet, és kigyulladással fenyegetve a többi járművet, a parkoló…..
Klasszikus összeesküvéselméletes téma, hogy a gázszolgáltatók titokban nem "vizezik-e" a gázt. Egy csomóan biztosak benne, hogy igen, és a fűtőérték a valóságban egyre alacsonyabb. ("A fűtőérték nem más, mint egy köbméter normál állapotú földgáz…..