Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sapuh

0 bejegyzést írt és 590 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legújabb hír, hogy nemzeti Nyelvstratégiai Intézet alakul 100 millió forintból. Ezen a ponton érdemes összeszedni az eddig létrehozott új intézeteket, és elgondolkodni, hogy mi lehet a mögöttes motiváció a tendenciózus állami intézetalapítási láz mögött, és hogy miért…..
Amikor elindultam az idei Borjour Magnumra, három cél lebegett a szemem előtt: a mátrai kínálattal a lehető legszélesebb körben megismerkedni, a szokásosnál hamarabb áttérni a vörösborokra, és végül pedig nem kapkodni a bőség zavarában. A mátrai borokat illetően viszonylag hiányosak a…..
Persze ezek még nem a konkrét épületeknek a tervei, csak a helyszíneké. Jó, hogy tettek bele egy télit is, azon látszanak legjobban a beépítések. Első blikkre a véleményem az, hogy rosszabbra számítottam - bár még mindig nem vagyok kibékülve vele teljesen. nem lesz sokkal több…..
Tavalyi év végén tűnt fel Konyáriék színtiszta malbec-je a polcokon, gondoltam azonnal le kell rá csapnom. Eredetileg csak erről a borról terveztem írni, de ennél a bevezetőnél járva mégis csak megszállt pár érdekes gondolat. Azt hihetné az ember, hogy Magyarország borvidékei egy viszonylag beállt…..
sapuh 2013.01.18 01:08:58
„Egész Dél-Amerika latin, nekünk sem szabad elmaradnunk mögöttük” - indokolta az oktatási államtitkár, hogy miért latint és nem angolt kell tanulni a nyolcosztályos gimnáziumokban. „Főként a hátrányos helyzetű gyerekek példaképe lehet Antonio Banderas és Jennifer Lopez.…..
sapuh 2013.01.07 16:20:30
kerdem Önjelölt felszabadítóink 2012.11.29 10:35:47
Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség kezdeményezésére az Országgyűlés elfogadta azt a törvényt, amely szerint január 1-től az érintett önkormányzatok kötelesek megváltoztatni a XX. századi diktatúrák nyomait hordozó közterületi elnevezéseiket. A TASZ szerint…..
A Fesztiválbalett igazgatójának agyával Miskolcon találkoztunk. Emil (mert így nevezi magát) egy hete hagyta magára a világhírű koreográfust. Jelenleg egy turbószolárium recepciósaként dolgozik. Miért döntött a szakítás mellett?Semmiben sem dönthettem. Már csak arra voltam…..
sapuh 2012.11.06 13:38:17
@Pegero: Oké, akkor írd le férfiasan, hogy szerinted:
a) vállaható Markó Iván hírtévés interjúja, Káinnal, Ábellel, Isten döntését kétségbe vonókkal együtt,
b) vállalható, hogy Markó egyedül is nagyságrendekkel többet kap az államtól, mint az egész táncszakma együttvéve. Sőt, az év végi zárolások miatt esélyes, hogy végül CSAK Markó kap pénzt.

Na, szerinted ez így rendben van?
A hétvégét Tokajban töltöttem, ami jó alkalmat kínált arra is, hogy néhány korábbi bejegyzésemben felvetett gondolatot és meglátást élesben tesztelhessek. Régóta, több mint tizenöt éve járok vissza erre a számomra oly kedves és különleges tájára Magyarországnak, veszek…..
sapuh 2012.10.03 22:04:12
@Salemi boszorkány: De több "tokaji" bort adtak el csak a Szovjetunióba, mint amennyi az egész borvidéken megtermett. És permeteztek, műtrágyáztak ezerrel, a legjobb, de nehezen művelhető dűlőket felhagyták, helyette lejjebb telepítettek szőlőt, gyengébb minőségű, de géppel is megközelíthető termőhelyen, és lehetne még sorolni holnapig, mennyi kárt okoztak.

A borpárlat lehet jó, de már nem bor (csak az alapanyaga az), hanem az égetett szeszesitalok egyik típusa. Abból tehát nem igazán állapítható meg, hogy egy termőterületen jó borok teremnek/termettek-e - ahogy a cognac és az armagnac is finom ital, mégsem hinném, hogy a cognaci vagy armagnaci bor világszínvonalú lenne.
sapuh 2012.10.03 22:10:40
@stikasz_1: Azért szerencsére nem pár embert jelent, de az biztos, hogy nem elég, ha csak a borászok teszik meg a magukét. Nem az ő dolguk az infrastruktúrafejlesztés (pl. tokaji elkerülőút), a turizmusfejlesztés vagy az összehangolt, országos szintű bormarketing.

Meg lehet nézni az osztrák példát: jól átgondolt, tudatos kommunikációval, kitartással és a szigorú, de ésszerű szabályok szigorú betart(at)ásával hogyan lehet 10-15 év alatt a nulláról a csúcsra jutni.
sapuh 2012.10.04 16:32:50
@Csumpitáz Alfréd: Nagyszerű cikk, nagyrészt egyetértek Kovács Tiborral.
Itt is látszik, hogy mennyire nem érdemes prekoncepciók mentén gondolkodni: a francia tulajdonban lévő Hétszőlő ezerszer többet tett a borvidék fejlődéséért, mint az állami Tokaji Kereskedőház Zrt.
Bejegyzésem címe furcsán hathat első ránézésre, de valójában csak egy újabb magyar „sajátosságra” próbálja meg felhívni a figyelmet. Ez pedig nem más, mint hogy nem tudjuk kellően kamatoztatni a ránk bízott kincseket. Magyarország bővelkedik csodálatos adottságú…..
sapuh 2012.10.03 19:57:33
@Mystes: Melyik osztrák bor? Helyből tudok neked mondani legalább 10 olyan osztrák pincészetet, ami Magyarországon is a legjobbak között lenne.

A külföldiek pedig nagyon is veszik a külföldi borokat, a számukra külföldieket is. Ha már az osztrák példánál tartunk, természetesen saját borból isznak a legtöbbet, de tele vannak a bécsi üzletek polcai olasz, francia, spanyol, chilei, német, portugál, ausztrál, kaliforniai, argentin, dél-afrikai borokkal.
Beszéltem erről a bécsi borkereskedelemben dolgozó (magyar és osztrák) ismerősökkel, és mind azt mondja, hogy Ausztriában szinte eladhatatlan a magyar bor. Nem ilyen rossz, de nem is sokkal rózsásabb a helyzet nyugatabbra sem.

Hogy ez miért baj? Azért, mert a magyar piac fizetőképessége elég korlátozott, ezért a minőségi fejlődést sajnos igencsak korlátozzák az anyagi tényezők. Így is vannak már persze jó borászataink, de lenne bőven hová fejlődni...
Az elsők között éreztük úgy, hogy az örményekről beszélni kell. Az örményekről beszélni kell, mert egy olyan nép, amelyikről csak a tisztelet hangján lehet szólni. Világosító Szent Gergely tette az örményeket az első keresztény nemzetté, akik így egy olyan vallást vettek…..
sapuh 2012.09.03 11:26:05
@Robinzon Kurzor: Egyetértek a poszt mondanivalójával, de Robinzon Kurzorral is.

Két eset lehetséges: a magyar külpolitikát vagy ennyire ostoba vagy ennyire cinikus emberek irányítják. Mindkét esetben le kell vonni a megfelelő személyi konzekvenciákat, mert az örmény-azeri feszültség felélesztésén túl sokadszorra is sikerült óriási foltot ejteni Magyarország nemzetközi tekintélyén. Ha még van ilyen...
Néhány erőszakos esettől eltekintve békésen telnek a lengyel-román közös szervezésű labdarúgó Európa-bajnokság napjai. Érdekes, színes hírek. Vasárnap hivatalos panaszt tett a portugál labdarúgó szövetség, ugyanis sok portugál drukkereknek annyit kellett sorban állna a…..
sapuh 2012.06.12 14:00:23
„Ha ebben az országban semmi sem szent, ha semmiben sem lehet megbízni, ha állandóan be akarjuk bizonyítani, hogy semmi értelme semminek, akkor nihillisták és cinikusok leszünk, és az ilyen országnak nincs jövője.” Orbán Viktor mondatai ezek tavaly nyárról.…..
Frei Tamás svájci síelése során készített interjút a több száz tudós által vadászott részecskével, Higgs Bozonnal. A magányos részecske éppen St. Moritz-ban forraltborozott egy hüttében, amikor az arra síelő Frei felfedezte. „Kérdeztem, hogy dajcs vagy englis? Erre…..
sapuh 2011.12.14 14:46:45
A Honvédelmi Minisztérium szeptember 19-én közölte, hogy 30 UH-1N-es helikoptert kap hamarosan a magyar honvédség az Egyesült Államok hadseregétől. Tájékoztatásuk szerint az amerikai haderő összesen 89 helikoptert von ki a hadrendjéből, ezeket ingyen vagy kedvezményes áron…..
„A citált mondatát én úgy értelmeztem, hogy már a negyvenes korosztály is annyira beleszocializálódott a múlt rendszerbe és a rendszerváltásba, hogy az ő irányításukkal semmi esély a kilábalásra” – provokálta egy évvel ezelőtt az újságíró a Fidesz fiatal…..
Használhatatlan állampapírokkal és eladhatatlan kincstárjegyekkel játszák, főleg bóvlinak minősített országokban. A bóvlingot egy 93 ezer négyzetkilométeres, többé-kevésbé sík pályán játszák. A támadó játékos először fülkeforradalmat (ejtsd: szabadságharc) hirdet,…..
Szerda déltől általános készültség lép érvénybe Budapest teljes területén - adta hírül a Főpolgármesteri Hivatal. "Súlyos a helyzet a fővárosban, ezért kényszerültünk erre a lépésre." - indokolta Tarlós István főpolgármester a sznobriadó bevezetését. A…..
Hétfő este homokszem került az MTI Hírcentrum gépezetébe, az esti Híradóban véletlenül beszámoltak a Parlament kulturális bizottságának az Új Színház igazgatói pályázatáról szóló üléséről, méghozzá úgy, hogy arra nem ment el sem Tarlós, sem Dörner, sem pedig a…..
sapuh 2011.11.09 00:26:55
@colopp: barb elég egyszerű lélek lehet, ha újságíró (?) létére addig nem sikerült eljutnia, hogy a közmédia NEM EGYENLŐ az m1 híradójával.

Veiszer Alindáék műsora mellett érdemes lenne megnéznie az MTI elmúlt egy-két havi, annyi találatot kapna, hogy talán meg is ijedne.

Ettől még a közmédiával persze vannak bajok, de úgy látom, a c:c-vel is bőven.
A Fővárosi Ügyészség szabadságon lévő kollégáit visszahívták, valamint minden egyéb nyomozást félreraktak. Vejkey Imre, Semjén jogi képviselője kérdésünkre elmondta, hogy az ügyészség munkatársai 12 órás, váltott műszakban dolgoznak, és jelenleg minden magyarul…..
- Emberek, van egy jó, meg rossz hírem! – hirdeti ki a hajcsár az evezősöknek a gályán. - A jó hír az, hogy holnap mindenki dupla fejadagot kap, a rossz az, hogy a kapitány vízisíelni akar! Ez a régi vicc jut az ember eszébe, arról a parlamentnek benyújtott új…..
sapuh 2011.10.11 14:47:38
@KGyST: Ezt most találtam, küldöm KGyST-nek szeretettel:

www.magyarhirlap.hu/velemeny/isten_kikuszobolve.html

"Egyébként Galilei felfedezéseivel is csak baj volt. Rájöttek, hogy az univerzum központja nem a Föld. És akkor mi van? Az átlagember szempontjából az univerzum középpontja továbbra is a Föld, és közömbös számára, hogy a fényévmilliárdokra lévő galaxisok és kvazárok sorsa miként alakul a következő húszmillió évben. Kimentek az űrbe. Minek? Hisz ott nem lehet élni. Még levegő sincs! Jártak a Holdon. És? Tegyük föl, elhiszem, de mi lett attól jobb? Most ott van a Hold felszínén két amerikai autóroncs, és senkinek nem lett semmi haszna az egészből.

Azt hiszem, a tudás fájával volt a baj. Még ott a legelején. Meg a büszke tudománnyal. Be kell hát látnunk, hogy a tudomány gyakorlatilag semmiféle dologra nem alkalmas. Semmire sem jó".

És nem, nem Hírcsárda, nem paródia, egy országos magyar napilap 2011-ben. Ilyen az, amikor a szellem kiszabadul a palackból.
Csak az nem veszi észre, hogy mi zajlik éppen, aki nem akarja, vagy akinek hivatalból nem szabad – mondta a minap találóan egy ismerősöm. Hogy mire gondolt? Arra, hogy a közéleti csalódottságnak, kiábrándultságnak és közönynek a szintje kritikus pontra ért. A korábbi szobrok…..
Albert gazda Bor a Szigeten 2011.08.12 09:40:00
A Sziget fesztivál az egyik legklasszabb dolog, amit a magyar emberek az elmúlt húsz évben összehoztak. Kétezer környékén volt egy hullámvölgyem, úgy éreztem, mindenki ott van, aki nem számít, emiatt vagy kétszer kihagytam, de csakhamar visszanyertem a lelki egyensúlyomat. Minden…..
sapuh 2011.08.12 14:11:21
A szólásszabadság védelmében foglalt állást az Emberi Jogok Európai Bírósága, mikor keddi ítéletében megállapította, hogy Uj Péter, az Index főszerkesztője nem követett el becsületsértést azzal, hogy egy cikkében szarnak minősítette a Tokaj Kereskedőház egy borát. A Népszabadságban 2008-ban…..
sapuh 2011.07.20 15:27:36
@Rosszindulatú Vászka: Ó, tehát nem az a baj, hogy egy cég minősíthetetlen lőrékkel rombol egy világszinten is valóban rendkívüli magyar brandet.

Te idáig nem jutsz el, mert megakadsz a közepén a szar szónál. Ezek után csak annyit tudok tanácsolni, hogy idd és edd a pancsolt/lisztezett, állományjavítózott SZARokat, és hitesd el magaddal, hogy azok valóban méltók az ital/étel névre.

Mert tudod, terített asztalnál is lehet ám szart enni...
MTI: Nemzetközi Szabadság díjat adományozott Semjén Zsoltnak a Ronald Reagan Elnöki Alapítvány Budapest, 2011. június 29., szerda (OS) - Újonnan alapított elismerését elsőként Semjén Zsoltnak adományozta az amerikai Ronald Reagan Elnöki Alapítvány. Az Egyesült Államok…..
sapuh 2011.06.30 10:38:14
@zero: na várjunk csak. ez nem MTI hír. az OS jelzés az Országos Sajtószolgálatra utal: a parlamenti pártok, nagyobb társadalmi szervezetek az MTI hírkiadási rendszerét használva bármiféle VÁLTOZTATÁS, KOMMENTÁR NÉLKÜL tehetik közzé saját közleményeiket.

Az MTI szerepe itt annyi volt, mint a postásé. Ez a Miniszterelnökség anyaga.
sapuh 2011.06.30 11:26:16
@Napkutya: szerintem igen :))