Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mesterember

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igazi vesszőfutás ez a történet a számára: az utolsó szövetségeseit is elveszítette ezzel az üggyel, és cserébe nem nyert semmit. ..
  Itt a szezon, már két hónapnyi sötétség és majd ugyanannyi van előttünk - mint a gomba, nyílnak a depressziósok. Nincs kellemetlenebb dolog a depressziós ismerősnél, barátnál, rokonnál, pokollá teszik az életünket és minden alkalommal vérig is sértenek minket. De ez megelőzhető! Most…..
A Saul fia Röhrig filmje is. A haszid hagyomány felől nézve a film rejtve maradt jelentéseit is megláthatjuk. A nagyapámat megölték Auschwitzban. Állítólag már a vonaton meghalt. A Pester Lloyd, a legnagyobb akkori (német nyelvű) napilap felelős szerkesztője volt. Az ikertestvére viszont párizsi…..
Deutsch Tamás a Facebook-on jelentette be, hogy be fogja perelni Juhász Pétert, aki ugyanott azt állította, hogy több közös ismerősük van, akik akár a bíróság előtt is tanúsítanák, hogy együtt drogoztak Deutsch-csal. Deutsch Tamás egy bátor ember. Kevés ember van az…..
mesterember 2014.12.14 08:15:32
@s.g.l.:
THC metabolitok az: azaz a marihuána vagy a hasis hatóanyagának maradványai, tehát marcsit és kokót is fogyasztott a mi Tompikánk, egyszerre.
mesterember 2014.12.14 15:16:10
@s.g.l.: Az csak a baj, hogy ez egy áldokumentum.
Ötödik alkalommal kerültek díjazásra a legkiemelkedőbb energiatakarékos háztartási termékek. A gyártók az elmúlt egy év során bevezetett termékekkel nevezhettek a megmérettetésre, melyek öt kategóriában lettek díjazva: LCD/LED televíziók, hűtőkészülékek, mosógépek,…..
mesterember 2014.12.07 22:59:25
Ez a vita kb. olyan, mint amikor annak idején a lovaskocsi hívei összecsaptak az automobil híveivel, vagy amikor a gőzmozdony hívei folytattak késhegyig menő vitát a dízelmozdonyok híveivel. Ha az ember egy kicsit gondolkodik, rájön, hogy igen: a LED a jövő, az izzólámpa és a CFL ("neon") pedig a múlt. Az izzólámpa olyan mértékben pazarló, hogy ma már egész egyszerűen megengedhetetlen a használata, kivéve persze, ahol nincs más. Aki ezt védi a LED-del szemben, az miért nem használ mindjárt petróleum- , vagy gázlámpát??
A fénycső még egy ideig használatban lesz, főleg itt, ahol szórt fényre van szükség, de a kor követelményeinek már az se igazán felel meg.
Egy személyes tapasztalat ezzel kapcsolatosan: az én munkámhoz kifejezetten hideg , vetített fényre van szükség. Izzólámpa tehát.kizárva. Eddig kompakt fénycsövet használtam, 6000K (nappali fény) színűt. Eléggé kellemetlen fénye van, de ez kellett. Nemrég kicseréltem egy Ebay-n vásárolt kínai LED szpotra, ugyancsak hideg, 6500K színűre. KIFEJEZETTEN kellemes a fénye. Imádom. Az élettartamról nem tudok beszámolni, mert csak pár hónapja vettem, de aki "pislákoló vacaknak" nevezi a LED fényforrásokat, meg pár hónapos élettartamról hablatyol, annak javaslom, hogy előbb nézze meg, mit vesz. Ha van mellé rendes műszaki specifikáció, és a forgalmazó is megbízható, megvehetjük. Ha ránézésre is egy szar, és csak annyit írnak rá, hogy "3W = 100W", inkább hagyjuk ott. És igen: fontos, hogy ne ingadozzon a feszültség és a frekvencia, de ez fontos a fénycsőnél is. Ott, ahol az áramszolgáltatás megbízhatatlan, a dimmelhető ("dimmable") verzió ajánlott.
A hevesi RX-7-es korábban Kecskeméten lakott, de Szolnokra már nem jutott el, mert kifogyott belőle a benzin. Azt viszont már tudjuk, ki csinálta bele a barna szőnyeget. Viszonylag friss az élmény: Hevesen egy szokatlanul kitűnő állapotú, régi Mazda RX7-est tesztelhettem. Ment, mint…..
mesterember 2014.01.06 01:15:35
mesterember 2014.01.06 01:24:09
@mehemed: Tényleg baromságot beszélsz, mert gyönyörű. Egyszerűen a design csúcsa.
Előző albérletem egy volt orosz tiszti lakásban volt, a ház előtt pedig egy furcsa vasdarab volt a földbe süllyesztve. Különös, hogy így meghagyták, mert már már senki sem használta. Egyes darabjait, ha akarják, sem tudták volna, mert már beleaszfaltozták nagy részüket a…..
Nem igazán értem, mi most a probléma. Ha ugye egy párt azt mondja, hogy "szavazzatok rám, vazze, lesz itt minden: 13. havi rezsicsökkentés, összkomfortos Kánaán puncsízű jacuzzival, három tenger, keleti nyitás, nyugati irigykedés, bor, búza, békesség három hét alatt", az akkor…..
7. Egy űrközpont és egy bástya keresztezése Pécsett (kk) 6. “A környék a remek lehetőségeket rejtő Bosnyák tér karölelésében található” Karölelése?! Remek lehetőségek?! Mi van?!  (kk)   5. Túl sok volt a padlólap… (via:…..
mesterember 2013.10.16 23:06:07
mesterember 2013.10.17 00:21:36
@~dá~: Igen, rövid zongora. A pianinóban álló helyzetben vannak a húrok, a zongorában fekvő helyzetben, legyen az hosszú, vagy rövid (kivéve egy igen ritka dolgot: a zsiráfzongorát, amiben állnak a húrok, de azért zongora).
Megérkezett a fiatal és okos srácok egy csoportja Bukarestbe.  Így kezdődött: Délelőtt Bukarestben: Bukaresti belváros mongoljárás után Megérkeztek. Aki nem áll be a sorba, így jár. Lehetne ezeket a rendőröket a magyar bajnokikra is…..
mesterember 2013.09.09 02:57:47
A Guardian újságírója elmerengett azon, hogy milyen csúnya a Pennsylvania Station New Yorkban és ha már így tett, gyorsan összeszedte a világ 10 legrondább pályaudvarát. Közéjük sorolva a budai Délit is (meg mint idő közben a tájkertes Aesculus felhívta a…..
mesterember 2013.07.26 15:00:31
@Arrius (ex-Nathan D'Xantine):
Mármint Milánóban? 7 éve voltam ott utoljára.
A Stazione Centrale egy monstrum, egy robusztus erőd, amely tökéletesen híján van mindama kecsességnek, amely az ekkori építészetet jellemezte Európa-szerte. Birodalmi grandiózusságával Milánó központi pályaudvara 20-30 évvel előre mutat, és ez kifejezetten hátrányára válik. Randa.
mesterember 2013.07.26 15:02:48
@mesterember: Tévedtem, korhű cucc, 1931-ben épült.
Itt a csoda, melyről Széles Gábor beszélt két hónappal az árvíz előtt.  Az árvizet követő helyzet, meglepő módon, rendkívül pozitív fordulatot hozhat a magyar exportban. A szakemberek különösen a járműgyártás fellendülésére számítanak, az árhullám levonulásának…..
mesterember 2013.06.17 18:20:25
HA MAGYARORSZÁG FASIZÁLÓDIK, AKKOR IZRAEL… ? avagy: Elmélkedés az izraeli választások kapcsán, avagy: egy Magyarországon élő nyugat-európai baloldali zsidó fiatal kérdései az itteni, önmagát baloldaliként definiáló (nem feltétlenül zsidó) értelmiséghez AZ ÉN…..
 ..
mesterember 2012.04.17 01:44:45
@Donnerwetter Ernő:
Nyilván a "bosszú népe" intézte el, hogy a németeknek ne kelljen a Mester zseniális művészete... :)
Márka milliárdokat költött Erich Honecker, hogy 350-500 személyes atombiztos föld alatti várost építhessen magának és a hozzá hű keletnémet elvtársainak. A Kelet-Berlin mellett 1983-ban átadott komplexumhoz hasonlót -a Szovjetunió kivételével- egyetlenegy keleti blokkba tartozó állam sem tudott…..
Emiksz 51. Elszállott 2011.08.25 09:25:00
A pécsi Pannon Filharmonikusok igazgatója betiltotta Kodály Zoltán "Fölszállott a páva vármegye házára" kezdetű dalát és az abból készült zeneművet, mondván sértené Pécs polgármesterét, Páva Zsoltot.Valójában tiltásról szó sincs, csak időbe…..
Minden összeállt szombaton, amikor elolvastuk a Bestben Szalai Annamária emberi oldalát bemutatni akaró kétoldalas cikket. Kicsit kevés volt a két oldal erre, viszont csomó minden kiderült, és kezd tisztulni a kép.  A legfontosabb információk a cikkből: nincs tévéje…..
Modorosblog A Hazatelepült 2011.01.12 00:03:00
-Elegem van ebből a szar külföldből, a húszfokos nyarakból, az egysíkú konyhájukból, a felületes, buta emberekből, mindenből. Itt rohadok már öt éve, megvan egy fél lakásnyi tőke, hazacuccolok két hónapon belül, felmondtam.-Ne! Nem mondod! Haza? Most? Ebben a gazdasági…..
Egy hete írtam, hogy eladtam a Pandát, és nem sikerült helyette másik, kedvemre való téli autót találnom a pénzért. Igazából arra is rájöttem, hogy városban nem szeretnék kocsival járni, egyáltalán. De munkába azért kell menni, a BKV említésére viszont rosszul leszek. Lehet,…..
Modorosblog A kreatív helyesíró 2010.08.13 09:54:00
A stílus maga az Ember - bántóan igaz ősmodorosság. Sokszor feltesszük magunknak a kérdést, hogy ha rendszeresen valami - szerintünk - helytelent látunk ugyanabban a formában valakinél, akkor az csak a sima tudatlanság, a nemtörődömség, esetleg a tudatos stílusteremtés egy…..
 - Cigány kutyája már megharapott, zsidóé még nem - és röhög az egész református osztály, a kivételeknek tisztelet.Figyelmeztettek, hogy majd más lesz a módi a teológián a kihagyott két év után, markánsabban képviselteti magát az új vonal, az öntudatosabb magyar irány,…..
mesterember 2010.03.26 12:56:21
Storico israeliano: 'Israele si potrebbe trovare costretto ad annientare l'Europa' Scritto il 2010-03-12 in News Izraeli történész: "Izrael rákényszerülhet Európa megsemmisítésére" Al-Quds (Gerusalemme) - Pic. Lo storico militare israeliano Martin Karfeld ha affermato che…..
A Homár mindig is rajongott az ufószektákért - a raeliánusok pl milyen viccesek voltak az "első" emberklónozással anno -, úgyhogy igen megörült a Fény Angyalainak, akik égi barátaik figyelmeztetését hozzák. Legolas, Ufójézus és egy ismeretlen ügyfélszolgálatos a…..
mesterember 2009.12.03 03:02:29
@zdanee: olvasd el, érdemes! :P
A tegnapi nap folyamán ismét arcul csaptak minket, magyar zsidókat, hogy nehogy jól érezzük magunkat. Most már bizonyos, hogy köztünk magyarok közt vannak a saját Ahmenidzsádjaink is. Sokáig, azaz egészen mostanáig gondolkoztam azon, hogy mi is a megoldás. Sajnos egy dolog vált…..
mesterember 2009.10.11 23:54:06
Tisztelt @szabógyuri: válasza vérbeli fideszesre vall. De, mint tudjuk, még őszentsége O.V. sem tévedhetetlen. E nagyformátumú senki már kétszer vesztett választást, pedig nagy rutinnal küldi el a vele egyet nem értőket a susnyásba. Ezúttal O.V.nyerni fog, de nem fog-e veszíteni Ön, kedves Sz.Gy.?
mesterember 2009.10.12 13:09:38
@szabógyuri: Szép válasz.