Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cerasus s.

88 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rettenetesen idegesítenek a gyerekek, gyakorlatilag ki nem állhatom őket. Nyilván ugyanazok a dolgok idegesítenek, amik nagyjából mindenkit, csak míg mások higgadtan és felnőtt módon tudják ezeket tolerálni, addig én erre képtelen vagyok. Egy visítozó vagy szaladgáló kis geci…..
cerasus s. 2010.07.06 23:18:16
@bbenoe: Hat a kolykok ilyenek, ez van. Ettol gyerekkor a gyerekkor.
A Twitter most futó fejlesztői konferenciáján elhangzott pár friss statisztikai adat a szolgáltatásról. Több mint 105 millió regisztrált felhasználójuk van, a havi egyedi látogatószám pedig 180 millió körüli. Naponta 600 millió felhasználói keresés és 3 milliárd api hívás.…..
A napokban átlépte a regisztrált magyar felhasználók száma az egymilliót a Facebookon. A lélektani határ elérése egy közösségépítő szolgáltatás esetében nem csak lélektani előny: ezen szájtok természetéből adódik, hogy az ismeretségi kört képesek könnyen mozgatni.Ehhez…..
Múltkor már keseregtem egy sort azon, hogy idehaza az online médiavállalatoknál nem helyeznek elég hangsúlyt az okostelefon bizniszre. Számomra kicsit meglepő is volt, hogy a Sanoma jelentkezett elsőként iPhone-alkalmazással a magyar online médiapiacon. Hogy mennyire nem egyszeri…..
cerasus s. 2010.03.05 15:34:14
@fingerbangs: Vagy néhány bolt elkezd gyúrni szolgáltatásra, hogy azért fizessenek náluk többet, mert tényleg jobbak.
"Olyan kormányra van szükség, amely nemcsak a kormányzást, de a jegybankot és a pénzügyi felügyeletet is megújítja, mert ezek együtt közösen viselik a felelősséget a magyar gazdaság összedöntéséért" - mondotta Orbán Viktor nemrégi beszédében, mely ettől a…..
cerasus s. 2010.03.03 09:18:13
A legjobb - de mindenesetre a legnépszerűbb - magyar webes fordítóprogram újabban iPhone-ra optimalizált verzióval is rendelkezik. Mindez persze önmagában nem lenne több egy mínuszos hírnél, ha a sztakisok nem dobták volna össze ezt a közleményt az eseményhez. Mindenekelőtt…..
  Közel az idő, ezért semmi meglepő nincs abban, hogy már javában zajlik a nagy ejtőernyős szezon. Ki a közigazgatás alsóbb szintjein keres menedéket, ki az EBRD-ben, míg mások az emigráció nehéz kenyerét választják. Az ejtőernyőzés nagymestere azonban…..
cerasus s. 2010.02.26 14:45:37
@jvizkeleti: Végigpörgetve a wikipédiás lapjaikat, a szegedi, a pécsi és a debreceni kb. az ELTE-vel azonos méretű hallgatói létszámban. A BME talán kicsit kisebb.
Nos, vannak már decemberi gemiusos statisztikák. A magyarországi internetezők legnépszerűbb szájtok élmezőnyében három érdekes fejlemény látszik.Az egyik, hogy a YouTube (63%-os elérés) nemsokára beéri az iWiW-et (65%-os elérés). És ha ez bekövetkezik, akkor Magyarországon a…..
cerasus s. 2010.02.23 15:27:50
@blog.sancho.hu: Mondjuk ha a top20-at látnád, ugyanezt lehetne elmondani a huszason kívüliekről. :)
El Mondo blog Googledemokrácia 2010.02.16 09:30:00
Ma már nemcsak Gyurcsány Ferenc vezet blogot, és nemcsak Orbán Viktornak van fészbúkos profilja (hanem pl. az El Mondonak is). De amíg Magyarországon az internetes véleménynyilvánítás lehetősége a törvényalkotásban még gyerekcipőben jár, Lengyelországban már van rá precedens,…..
cerasus s. 2010.02.16 16:03:59
@Varjú: Mindazonáltal a virtuális közösségek is tudnak hasznosak és hiánypótlók lenni, lásd példaként a Wikipédiát.
cerasus s. 2010.02.16 16:52:34
@pg2: Mivel vannak saját maga alakította normái, vannak különböző területek szerint összeszokott kis szerkesztői csoportok, van egy csomó offtopicszámba menő üzenetváltás is a szerkesztők között és időnként néhány "valós" sört is megisznak valamelyik étteremben vagy sörözőben, a Wikipédia szerintem tekinthető közösségnek.
Szakácskönyvet olvasni akkor is jó, ha az ember nem főz vagy süt, hanem csak nyálcsorgat, vagy egyszerűen gasztrokulturális érdeklődésből. Én nem karmolom a sztárszakácsok csilivili könyveit, sajnos nem vagyok gasztrosznob, viszont egy komolyabb velős csont fel tud izgatni. A…..
Az Indexen megjelent "Tragikus pedagógusképzésről beszélnek a bölcsek" című cikkben Csermely Péter biokémikus professzor, az oktatáspolitikai rész felelőse értekezik a közoktatás, pedagógusképzés helyzetéről."A pedagógus szakma presztízsének növelésére az…..
Tegnap írta meg kedvenc amerikai lapom saját magáról a hírt, miszerint 2011 januárjától részben fizetős lesz a hírszájt olvasgatása. Egészen pontosan: Starting in January 2011, a visitor to NYTimes.com will be allowed to view a certain number of articles free each month; to read more,…..
cerasus s. 2010.01.22 11:07:25
www.alexa.com/siteinfo/www.nytimes.com

A nytimes.comot hetvenéves gyermektelen diplomás asszonyok olvassák a munkahelyükről. Hát nem is tudom. :)
Későn szólunk, de hát erre még mi sem számítottunk. Az utcákat ellepték ilyen izék: Ismerve a budapesti plakátolási szokásokat, elsőre úgy tűnhet, valami ezeréves poszterhalom alól bukkant elő egy hirdetés a ,,fantasztikus Microsoft Office 95-ről, amely forradalmi WordArt…..
Az online enciklopédia magyar kiadásába karácsony első napján felkerült a 150 ezredik szócikk, s ezzel szócikkszámban felért a Pallas Nagy Lexikonához. Amúgy a 150 ezredik szócikk egy japán irodalmi műről, a Gendzsi regényéről szól.A Révai lexikont még nem sikerült beérni…..
O七a力uS口und JYP, a kpop pápa 2009.12.17 00:20:00
Park Jin-young, alias JYP élő legenda. A dél-koreai könnyűzene atyja, mindenható ura, énekes, dalszerző, producer, üzletember. És legfőképp: zseni. Szó szerint az ő teremtménye Rain, a Wonder Girls, a 2PM, közvetve a 4Minute, valamint a B2ST, és nem túlzás állítani, jórészt…..
Spektátor Szabadságtól szabadon? 2009.04.19 16:41:28
My name is Chan—Jackie Chan. „Nem vagyok biztos benne, hogy jó-e nekünk, kínaiaknak, ha szabadok lehetünk” – magyarázta a hongkongi származású Chan, aki már 1997-ben sem támogatta a demokratikus mozgalmat, melynek keretében a hongkongiak utcai demonstrációkkal…..
Ezt írják a Fideszről:A Fidesz sem Bajnai Gordon „illegitim kormányával”, sem pedig az „új MSZP–SZDSZ-koalícióval” nem tárgyal az emberek háta mögött – olvasható abban a válaszlevélben, amit Szijjártó Péter küldött Bajnai Gordon…..
Avagy mit bizonyít egy lusta elnök és az 1920-as rövid recesszió?..
cerasus s. 2009.04.07 21:43:46
Azt hiszem, ez még nem volt:

gregmankiw.blogspot.com/2009/04/hoover-did-it.html

This analysis also provides a theory for why low nominal spending - what some economists refer to as deficient aggregate demand - generated such a large depression in the 1930s, but not in the early 1920s, which was a period of comparable deflation and monetary contraction, but when firms cut nominal wages considerably.
Kopp Mária szerint a magyarok olyanok, mint az amerikaiak, csak barátok (bizalom) nélkül. Rendkívül érdekes megállapítása a kutatásnak, hogy a magyar társadalom ugyanolyan mértékben individualista (a saját, illetve a család érdekeit a társadalmi érdekek elé helyező), mint az…..
Mandiner blog Bolond-e Ön? 2009.03.31 11:01:00
Ne kerteljünk, közélet iránt érdeklődő ismerőseink és kommentelőink körében végzett megfigyeléseink szerint kis hazánkban egyre többen kezdenek megbolondulni. Talán Gyurcsány a hibás, talán a globális felmelegedés, talán a zsidó-etruszk összeesküvés, mindenesetre…..
Spektátor Túllépni az ókoron 2009.03.25 10:09:19
Herényi Károly nem biztos benne, hogy a közvetlendemokráciásdi a válságban célravezető volna: [N]em biztos, hogy a döntést az emberek kezébe kéne adni. Semmiféle garancia nincs arra, hogy a többségi döntés önmagában jó is, amikor a világ legjobb közgazdászai is nehezen…..
Hősünk felett alkoholgőzős mámorában átlép a történelem, de eközben a nadrágszárán óvatlanul bekukkantva rémülten veszi tudomásul, hogy nincs rajta alsónadrág. Visszaájul, hogy aztán csak órákkal a "Nagy Lemondás" után eszméljen rá, hogy mennyire fáj a feje,…..
cerasus s. 2009.03.24 12:07:18
@sanyix: Bárcsak úgy volna, hogy az utódpárt a szocializmus utolsó bástyája ebben az országban.
Héctor García a Red Bull stratégiaváltásáról számol be Japánban. A Red Bull ott csak 2006-ban jelent meg és azóta sem számít komoly piaci tényezőnek. A marketingstratégiája eleddig ugyanúgy nézett ki, mint bárhol máshol – mint pl. Magyarországon is. 250 ml-es dobozok…..
 A jobboldali médiát bejárta az a hír, hogy az IMF-hitelt garantáló nemzeti vagyon része Szent István koronája is. Ha bukunk, viszik azt is a hitelezők! A hangsúlyok különbözőek voltak: a Heti Válasz a címben felvetett kérdésre a cikk szövegében rácáfol, míg Posta Imre…..
cerasus s. 2009.03.18 22:35:03
@VIII. Nagyapó: Hogy mi maradna meg: Maastricht, a növekvő adósságpálya és a hitelezőknek fizetett kockázati prémium. Talán. (Azért a szakadéknak is van széle, ezekből egyre nehezebb nagyon nagylelkűen osztogatni.)