Regisztráció Blogot indítok
Adatok
techton

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyilaskorszak rövid, ám annál borzalmasabb rémuralmának filmdokumentumai jól ismertek a történészek számára. Ennek egyik oka, hogy maguk a hatalom gyakorlói szerencsére nem sok filmfelvételt készíthettek magukról, hiszen uralmuk csak néhány hónapig tartott. A másik ok, hogy az…..
techton 2012.03.30 07:42:50
@Plumper_: Meg az az után következő antimagyar, hazaáruló, bűnrészes, tömeggyilkos korszak sem. a csőlátást ma már lehet gyógyítani. Valahogy mindíg csak bizonyos dolgokat vesznek észre sokan, ahogy azt az identitásuk, kötődésük megköveteli. Szomorú !
techton 2012.03.30 08:44:49
@Plumper_: a csöbörből vödörbe kifejezés találkozik mindkettőnk véleményével. Az időpontot előrébb hoznám 1944-re, amikor vörös csillagos szovjet "felszabadító" elvtársaink kiéhezett farkas módjára dúlták végig partizán segédlettel az egész országot. Sokszor ok nélkül gyilkoltak embereket, mert védeni merték megrontott asszonyaikat, leányaikat. De ugye olyan a kutya, amilyen a gazda. Sztálint sosem érdekelték az emberek. Irány a front, csak előre, ha hátrálni mersz akkor golyó a fejedbe. Érdemes megnézni néhány komolyabb csatát, mennyi embert is vesztettek az egyik és a másik oldalon. Olykor tíz tizenötszörös vesztesége volt a szovjeteknek. Ezt csak azért írom, mert megértem, bár elfogadni nem tudom az okokat ami ezt eredményezte. A tanácsköztársaság 133 vörösen véres napjáról már ne is beszéljünk, na és a Lenin-fiúk csodálatos tetteiről. Persze aztán jött a fehér terror. Ez a mantra mindíg előkerül. Szerintem ismét rend lett. Mert rend kell.

Most sincs rend. Legalább is bárhogy próbálják leplezni, az internet korában képtelenség. Az írott sajtó cenzúrája még működik, pláne ha azt nézzük, hogy a mai napig volt ügynökökkel teli a MUOSZ. Miről is beszélünk. De ez egy másik történet.

Az utolsó gondolattal kapcsolatban sajnos amíg ennyire megosztott az ország addig mindig is lesz kirekesztés. A kirekesztés jelzői pedig nem hogy fogynának, egyre szaporodnak az egyik és a másik oldalon is. Például a "magyarkodó" kifejezés is bántja kicsit a fülem. Liberális körök szokták ezt előhozni azokra, akik fontosnak érzik magyarságukat és nem hajlandók szó nélkül elmenni a sorozatos igazságtalanságok mellett. Nem akarják elveszíteni még ezt a 93 000 négyzetkilométert, ami megmaradt. Talán pont e miatt a kifejezés miatt írtam, mert megint előjött és éreztem a kirekesztés felhangjait a kommentből !