Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maroz

497 bejegyzést írt és 12869 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Kimoderálva 2009.07.12 08:01:00
  Az EP-választásról keresgéltem valamit, így vetődtem el újra a Politika 2.0 blog Mind a nyolc párt fenn van a Youtube-on! bejegyzéséhez. Emlékeztem, hogy annak idején írtam egy középhosszú hozzászólást a poszthoz: többek között arról, hogy miből lett a Fidesz…..
maroz 2018.01.30 15:53:09
@Jean Sol Partre: Hátjóhogy elszórtam a mélcímedet, de ment üzenet itt, a bloghun, remélem nézegeted még ezt is.
maroz 2018.01.31 12:22:46
@Jean Sol Partre: Szamomra innen a gyorsvonat masodosztalyrol ugy tunik, hogy teged nem a baloldali ideologia erintett meg, hanem a humanizmus. Ha tippelnem kene, akkor szerintem te nem egy baloldali ideologiat kovetnel, hanem az emberarcu kapitalizmuset. A baloldali ideologia, ha tenyleg komolyan vesszuk akkor tokeellenes, es igy a kapitalizmust sem tudja elfogadni, mint rendszert. Plane nem az arutermelot, mondjuk jo esellyel masmilyen nincs is, de mit ertek en ehhez. Szerintem te egy tervgazdalkodason alapulo, a szigoru szuksegletek kielegitesere osszpontosito, egalitarianus es szolidaritason alapulo rendszert nem annyira ohajtanal, es ez ha igy van teljesseggel ertheto. Szoval fenntartom azt a gyanumat, hogy neked egy humanista jobboldali ideologia kene, es nem egy komolyan veheto baloldali.
maroz 2018.02.01 07:29:12
@Jean Sol Partre: Na, ez meglepett. Panta rei. ;)

Azt, hogy nagyba' mit és hogyan kéne vagy lehet vagy jó lenne vagy mittomén, szóval valami utópiát szerintem a magasságos atyaúristen se tudna ma mondani. Kicsibe' érdemes próbálkozgatni, mert azt lehet és ráadásul érdekes, izgalmas. Van még pár zsírba eltett Tokarevünk, ha érdekel a dolog. ;)) (basszam, oszt minnyá' jön rám a tek, vagy cia, vagy a kgb, szóval fiúúúúk, nyugi, ez csak viccelődés!!! ;))
  „A tanulatlan emberek csak alakjukban különböznek a vadállatoktól.” (Kleanthész)       Az utolsó jelentkezés óta a front viszonylag csendes, hiszen a közoktatási törvényt csak ezután terjesztik be és vitatják meg. A legvadabb csaták majd akkor…..
maroz 2017.09.12 17:27:17
@Jean Sol Partre: Pár évvel ezelőtt volt szerencsém személyesen is meghallgatni ez ügyben Pete Péter tanárurat. Valaki szóvá tette, hogy ebben a baszottnagy egyenlőségben az van, hogy mi itten dolgozunk és a külföldi tőkés hazaviszi a munkánk hasznát. Nagyon helyes, az övé, hadd vigye!, mondta fel a proffesszorúr a neolib krédót.

Mindeközben a baloldalon:

index.hu/kultur/2017/09/12/uj_helyet_keres_a_golya_presszo/

"Továbbá egyre több lakossági panasz érkezett a Gólyával szemben, és a dzsentrifikálódó környék sem fekszik a kritikai baloldallal szoros viszonyt ápoló klubnak"

Milyen kritikai baloldallal??? Hol van? :))
maroz 2017.09.19 08:11:56
@Jean Sol Partre: Ha mindezt halálosan komolyan végiggondolom, akkor arra jutok, hogy ez pont így van jól. A kritikai baloldal akkor teszi a dolgát, ha nem látszik.

A Frankfurti iskola egyetlen értelmes konklúziója az, hogy a kapitalista rendszeren belül nincs lehetőség érdemi változtatásra, az vagy kívülről változtatódik meg, vagy ami ma valószínűbbnek tűnik az az, hogy a belső ellentmondások miatt összeomlik. Tehát annak semmi értelme, hogy a kapitalizmuson belül a konzervatív/neolib/fasiszta/ésatöbbi berendezkedések helyett egy érdemben ugyanolyant, de baloldali cicomával ellátottat forszérozzunk, mert minek. A szocialista törekvések végső soron sokkal inkább voltak államkapitalisták, mint szocialisták, és nem bizonyultak tartósnak.

A kritikai baloldaliság egyetlen értelmes felfedezése az volt, miszerint a változás a belső világban kereshető, a racionalitáson és az individualizáción túl, az örömben, egészen konkrétan basznunk kéne, mint a nyulak, és ha ezt tennénk, akkor az alapjaiban változtatná meg a társadalmat. Most őszintén, szerintem a szexualitás elnyomása ellen küzdeni, nyilván, tevőlegesen, nos, ennél én pillanatnyilag nem látok értelmesebb és szerethetőbb kritikai baloldali programot. Make love, not profit!, vagy mi, magyarul pedig: basszunk a kapitalizmus ellen!
maroz 2017.09.21 11:46:25
@Jean Sol Partre: Jut eszembe, megcsináltam az irl blogolást, amiről régebben beszéltem. Ugyanaz, mint url. :))
Nem győzünk álmélkodni az egyetemi élet újabb és újabb progresszív fejleményein. Amíg a Pázmányon holokausztot oktatnak, addig a CEU-n az igazán fontos dolgoknak is jut idő. Most például a menstruációnak szenteltek egy rövid kiállítást, amiből kiderülnek olyan szörnyű tabuk, mint hogy az elmaradott…..
maroz 2017.04.09 16:26:16
@Pelso..: Ezen a valaszon torted ennyi napon keresztul a fejed??? :))))
maroz 2017.04.22 07:50:34
@WiteNoir: Mint döglött kutyán a bolhák. :))
maroz 2017.08.19 14:33:29
@Jean Sol Partre: Az eredménynél sokkal fontosabb a vizsgálódás tágabb kerete. A kérdés alapvetően úgy tehető fel, hogy: -mit kellene tenni ahhoz, hogy a nőkből is hatékonyabb termelőerő váljék egy kapitalista rendszerben?

Nem az a tudomány célja, hogy boldogabb legyen az ember, hanem hogy hatékonyabb, ergo: a tudomány nem az ember, hanem a piac érdekeit szolgálja.
Vendégszerzőnk, Kóré András politológus írása. A civil szervezetek a magyar köztudatban a bíróság által bejegyzett, tagsággal, közös, jól körülírt céllal, alapító oklevéllel ellátott szervezeteket jelentik. 1989 előtt, a szabad egyesülési törvény hiányában tilos volt…..
maroz 2017.07.09 08:40:36
@Jean Sol Partre: Mondjuk magyar:

polhist.hu/index.php?option=com_jevents&task=icalrepeat.detail&evid=454&Itemid=4&year=2017&month=07&day=15&uid=169874130be82049a2dd92353ffa4a72&catids=20

"A konferencia célja, hogy sokszínű és érdekes képet adjon Marx egyik legnagyobb hatású munkájának mai értelmezési és továbbgondolási lehetőségeiről, hatásáról napjainkban és az elmúlt évtizedekben. Célunk, hogy egy olyan sokszínű és inspiráló konferenciát rendezzünk, amely mind a jelentkezők, mind a közönség széles rétegét képes megszólítani."

A Tőke 150 éve. Hogy miért is nem az Aurórában rendeznek egy ilyen konferenciát? :)))
maroz 2017.07.10 17:33:06
@Jean Sol Partre: Nem tudom-hogy van-e, de ez nem is érdekes, az az érdekes, hogy hirtelen csak elkezdték elemezni. A hazai baloldal eljut Giddenstől Marxig, és ez érdekes folyamat. Egy marginális elitfrakció kísérletezik: polhist.hu/index.php?option=com_jevents&task=icalrepeat.detail&evid=462&Itemid=4&year=2017&month=07&day=10&uid=ec17e9e623cf059ee9a5c944d20371bf

Az Auróra azért lenne érdekes helyszín egy Marx-agnoszkáláshoz, mert ha közben bedühödnek a fiúk le lehet adni róla pár lövést és már kezdődik is a buli! ;))
  Kezdődik. Elfogták Bándy Kata (egyik?) gyilkosát, aki beismerte tettét. A különösen megrázó és nagy port kavaró bűncselekmények után szinte mindig akad valaki, aki előáll a Btk. szigorításával, vagy egyenesen az adu ásszal: a halálbüntetés visszaállításával. Nem…..
maroz 2017.03.31 12:33:04
@Disznóvári: Inkább román legyek, mint Dinsznóvári.

Vicces, hogy mindeközben a lieblinged is román. Idézed Lucian Vâlsant, de nem tudod róla, hogy román. Mivel azt mondja, amit hallani szeretnél úgy mutatod be őt, mint aki veled ért egyet és nem te ővele.

Namost, mivel velem nem értesz egyet, és mivel az agytekervényeid helyett a zsigereiddel gondolkodol ezért én, a románul is tudó magyar román leszek, így viszont már érthető is, ha okádék alember vagyok, hiszen jaaaa, a románok mind azok!

Kivéve Lucian Vâlsan, akinek a faszát buzgón szopod.
maroz 2017.03.31 12:34:50
@Disznóvári: A lelke mélyén mind egyetért. Amelyik tagadja, az ért a legjobban egyet!

Keveset bízol a véletlenre.
maroz 2017.07.04 09:09:40
@Mr Falafel: Megadták magukat mind. Már csak Onoda hadnagy tartja a frontot három társával.
Magyar Ágnes Zsófia írása   Lesz-e európai New Deal, újraindul-e a francia-német motor, brand lesz-e a Made in France? A francia baloldal vasárnap tartja elnöki előválasztásának első fordulóját. Noha a francia baloldal elnökjelölti vitái három millióval kevesebb honpolgár…..
maroz 2017.06.24 05:44:30
@tireless treehugger: Például tudás arra hogyan bőrözzék be a bolton a kilincset a nagy ámerikában, hogy ne égjen rá a shoppingolni igyekvő übermenschek keze.

A lítiumot amúgy a tengervízből akarják kibányászni, mert abban van rengeteg.
maroz 2017.06.25 06:02:53
@tireless treehugger: Te pedig élvezed, hogy élvezi? Nézed az usát, amint erős munkáskezével megdolgozza magának és élvez, mire fel te is. Megértelek, szinte ingyen van.
A mandiner.blog.hu első posztja, Turul kollégától   Emlékeznek még 2006 nyárelőjére? Még az őszödi beszéd kiszivárgása előtt, de a második szocialista-eszdéeszes parlamenti választási győzelem után voltunk. Gyurcsány épp a topon, a jobboldal épp heveny fejvakarásban. Nem tegnap volt. Tizenegy éve…..
maroz 2017.05.09 13:51:49
@II. Lajka kutya: Miért kell?
maroz 2017.05.09 14:26:11
@II. Lajka kutya: Miert "kell" bezarni? Azt mondtad, hogy ez ertheto, de en nem ertem. Mar azt sem ertem, hogy mitol vitaforum ez. Lattal te az utobbi 7-8 evben barkit is vitazni itt? A fel tokombe lefogadom, hogy valojaban te sem szeretsz vitazni, igy vegkepp nem ertem, hogy mit siratsz a mandineren.

Az igazodasi pontok elveszese talan meg ertheto, hiszen jo az, ha az ember latja, hogy tobben is beszopjak ugyanazokat a faszsagokat, amiket mi, de hat ilyen virtualis kurkaszdakbol azert csak-csak akad meg par szeles e neten...
maroz 2017.06.14 06:43:20
@tireless treehugger: A mostani uralkodó ideológia, a neoliberalizmus is fejlett. Mi az hogy, nagyon is. Szerintem az általad hivatkozott fasizmus, mint ideológia a fasorban sem volt a mostani neoliberálishoz képest.
De biztos lesznek olyanok is, akik megfogadják. És talán nagyon jól járnak majd ezzel... A kép nem kapcsolódik a szerzőhöz, ennél azért fiatalabb... :)..
maroz 2017.06.04 20:38:49
@CoolKoon: A vendég nem a séfért megy, hanem önmagáért. Azért, mert neki fontos az önreflexiójában az, hogy ő egy ilyen sztárétteremben abrakol. A sztárséfek nem a vendégért vannak, hanem kihasználják azt, hogy a vendég az egóját a sztáréttermek látogatásával építi és jól palira veszik, lenyúlják.

"Egyébként meg az önmegvalósítás iránti vágy mégis miért zárná ki azt, hogy megtanítsa a séf alatt dolgozókat is valamire? Esetleg kifejtenéd? Vagy csak a fröcsögés megy?"

Mondtam olyant, hogy kizárja?
maroz 2017.06.04 20:56:12
@zsoci: De hát bérmunkás, nem? Neki teljesen legitim érdeke az, hogy semmi munkáért rengeteg pénzt kapjon. Hülye pont akkor lenne, ha más alapállásból érvelne. Nehogy már az ő szívét nyomja a tulajdonos gondja.
Geo Számoljunk Pogátsával! 2017.05.21 09:15:56
Egyrészt úgy tűnik, hogy aki politikai értelemben számol Botkával - annak Pogátsával is kell. http://nepszava.hu/cikk/1129706-szamoljunk-botkaval. De esetünkben most mellékes, hogy a két ember közt közvetlen vagy csak eszmei kapcsolat létezik - maradjunk az írás tartalmánál...
maroz 2017.05.25 15:27:09
@Geo_: Az engem nem izgat, hogy Pogátsa mit akar. Nyilván, ő abba állt bele, hogy a szocikat 2010-től kell lusztrálni, ne foglalkozzunk azzal, ami előtte volt, de ez legyen az ő baja. Végső soron az sem izgat, hogy ki minek nevezi a neoliberalizmust, ha a jellegében egyet tudunk érteni. Az pedig több, mint a globalizáció, hiszen az még lehetett volna akár nemzetállamok által ellenőrzött folyamat is, de nem így lett, hanem a neoliberális ideológiára támaszkodva a tőke elérte azt, hogy a globalizáció egyúttal liberalizációval és nagyon erős deregulációval is járjon, és ma ott állunk, hogy a tőke útjában már nincs semmi, az állam jelentéktelen szereplő lett, se vagyona, se befolyása, hanem csak egy olyan intézmény, amelyikre a tőkének szüksége van ahhoz, a társadalom mégiscsak elműködgessék valahogyan.

Abban nincs vita köztünk, hogy ezt most kivédeni nem lehet, hiszen minden erőforrás a tőke kezében van és ő ebben a kivédésben ellenérdekelt. A tőke önmagától nem fog semmi olyasmibe, ami ne a még több profitot célozná, és ha igaz Wallerstein előrejelzése, akkor ebbe 1-3 éven belül belebukik, leginkább azért, mert már nincs tér a növekedésre. Én nem látom azt, hogy ma bármit is lehetne tenni, mert nincs olyan helyzet. Sajnos ez a rendszer (a neoliberális kapitalizmusra gondolok) nem reformálható, így jobb híján meg kell várni az összeomlását.
maroz 2017.05.25 17:59:08
@Geo_: Az a probléma, hogy nagyon korlátosak az erőforrások. Szinte minden, ami eddig is áru volt vagy frissen eddig kommodifikáltak elért a szűkösség határára. Például a hal: évek óta stagnál a volumennövekedés, és sok halpopulációnál már közel az összeomlás. De ugyanezt láthatod szinte mindenhol, például a mezőgazdaságban is. Olyan fokot ért el az általad várva várt technológia, ami totálisan kizsigerelhetővé teszi a termőtalajt miközben azt is látni, hogy nincs már a rendszerben több fejlődési potenciál és látni itt is az összeomlásra utaló jeleket.

A tőkést a játszma szabályai vezérlik: évről évre növelnie kell a profitját, mert ha ő nem teszi meg, akkor legyőzik és ezt nem akarja. Nincs más döntési lehetősége, nem vehet figyelembe más szempontokat. Tehát mindaddig termel, amíg meg tud győzni, hogy vedd meg, és ha már kezdenek elfogyni a termelhető dolgok, akkor beindítja a kommodifikációt és oylasmiket piacosít, ami addig nem volt piacosítva. De ez mindegy is, mert most egy olyan telítődést látni, mint Amerika felfedezése környékén, azzal az apró különbséggel, hogy ma már nincs mit felfedezni. Ennyi nyugalmat kaptunk az új földtreületek belakása által, és most jön majd a nagy fejvakarás, hogy hogyan tovább.
maroz 2017.05.25 18:03:28
@Geo_: "Nincs abban sem cinizmus, sem pesszimizmus, ha úgy hisszük, még ha tudatosulna is az emberi fajban az entrópia problémája, az emberiség nem lesz hajlandó feladni a jelen luxusait azért, hogy könnyítsen azoknak az életén, akik tízezer vagy akár csak ezer év múlva fognak élni. Ahogy egyszer az ember már kiterjesztette biológiai képességeit az ipari eszközök által, ipso facto nemcsak függővé vált egy igen szűkös életadó forrástól, hanem egyben függővé vált az ipari luxustól. Olyan ez, mintha az emberi faj arra lenne rendeltetve, hogy rövid, de izgalmas életet éljen. Legyen a kevésbé nagyra törő fajoknak hosszú, de eseménytelen létezésük."

kovasz.uni-corvinus.hu/kov12/roegen.php
Vendégszerzőnk, Bencsik Gábor írása   A kevésbé izgalmas kérdés, hogy vajon miért vállalkozott a tekintélyes Medián a Greenpeace legutóbbi, a szakmai minimumot is nélkülöző közvélemény-kutatásának lefuttatására. A válasz valószínűleg az, hogy pénzért. Az igazi…..
maroz 2017.03.29 17:36:13
@Jean Sol Partre: Így Orbánozzon neked az ember! ;)
maroz 2017.03.29 17:45:32
@annamanna: Nem, a Mátrába a környékbeli bányákból hordták föl. Illetve még pontosabban: egy meddőhányóból.
Julia de Funés francia filozófus – a nagy komikus, Louis de Funés unokája -  Szókratész a folyamatok országában című könyvében a régi filozófusok megközelítésében boncolgatja a munka értelmének különböző felfogásait. Ebből válogatott a Le Figaro. Arisztotelész szerint jó pillanatban jól kell…..
maroz 2017.05.22 13:57:44
@Jakab.gipsz: Kevered a tantrikus szexszel.
 A múlt hosszúra nyúlt De szerencsére vége Eredő ember felmegy az égbe Vetkőző számokban lép fel, de gyóntat is Nem hiheti senki, hogy hamis Csak a smártechnikát Ne a nyelvtankönyvből lesd el De mi mást is tehetsz még Ezzel az elesett testtel? Emlékszel? Karl Marx Stadtban ért minket a meteorológiai…..
maroz 2017.05.17 13:57:42
@A kiló nem százat jelent: Na, akkor konkretan, mert ugy szereted: ha megallapitod, hogy problema az, miszerint a "tarsadalomtudomanyos gondolkodas" kiveszni latszik a politikacsinalasbol, akkor egyreszt mondd el, hogy honnan vetted magat a fogalmat es mit jelent. En ilyent meg nem hallottam, kivancsi vagyok, hogy te honnan.

Es ugye annak is eleg szep irodalma van, amit irtam, es amit te velhetoleg tajekozatlansagbol ures kotozkodesnek velsz. Ismered valamelyest a vilagrendszer-elmeletekre alapozott, hosszabb tavokat (longue duree) atfogo leirasokat? Ismersz olyan hazai vagy barmilyen tarsadalomtudost aki ezeket az elemzesi kereteket hasznalja a diskurzusaiban?

Ezek konkretumok es szervesen kapcsolodnak mindahhoz, amit irsz. Gondolom azt tudod, hogy mindazt amiket leirtam, tehat hogy az altalad is emlitett jelensegek nem magyarspecifikus dolgok, hanem szepen beleilleszkednek a globalis mintakba nem az en okossagom, hanem az altalad is fontosnak mondott tarsadalomtudomany kortars muveloinek a megallapitasai. En csak annyit kerdeztem, hogy te, aki szamara ugye fontos a tudomanyos megkozelites ismered-e ezeket. Szerintem nem ismered, es ez nem is lenne baj, ha ezt lazan be merned vallani, de nem ugy nezel ki, mint aki erre kepes lenne. Na, ez az, ami hiteltelenne teszi a kritikadat, hiszen olyasmit elemezgetsz, amirol nincs konkret tudasod.
maroz 2017.05.17 19:40:47
@A kiló nem százat jelent: Próbálom tisztázni a keretet. Azért azt lásd be, hogy ez fontos, hiszen ha nem tiszták a keretek és a fogalmak akkor a beszélgetés sem lehet tiszta.

A cikkeid újraolvasása helyett elmondhatnád te is, hogy ismered, és már túl is léphettünk volna ezen a szarakodáson.
maroz 2017.05.18 08:48:57
@A kiló nem százat jelent: Oke, vegso soron en mar az elejen is leirtam, hogy teged ugysem fog erdekelni amit mondok, csak nem voltam kovetkezetes, hiszen ha az lettem volna semmit se irok, mert minek. Na, mindegy, jobb keson, mint soha.
Mandiner blog Előre szóltunk 2016.04.26 09:01:00
Vendégszerzőink, Békés Márton és Böcskei Balázs esszéje „Minden elmozdult a helyéről s most mindennek új alapot kell vetnünk.” (Kassák Lajos: Az igaz költőkhöz)   „A nyolc az új hét” – ez nem a Népszínház Karnevál jelszava (bár azé is lehetne), hanem a Negyed7Negyed8 Fesztivál beharangozója. Ha…..
maroz 2016.04.27 16:27:24
@konrada: "...de hát ilyen a városfejlesztés"

Isten akarattya, ugye? ;)
maroz 2016.05.03 20:38:30
@Veridicus76: A szélsőbalosok Coelho-t is mernek idézni. Sehol sem vagy!
maroz 2017.05.11 21:40:05
@Jean Sol Partre: Na tessék, nem lehet megúszni!

"A globális tudásimport és a lokális beágyazottság összjátékára a kortárs ellenzéki kulturális mezőben plasztikus példa a dzsentrikáció értelmezése és a dzsentrikációval szembeni kulturális ellenállás. (pl. Békés–Böcskei 2016,"

Gagyi elvtársnő meghivatkozza ezt a posztot ebben az írásában: www.academia.edu/32955340/V%C3%A1ls%C3%A1g_m%C5%B1v%C3%A9szet_%C3%A9s_politikai_aktivizmus_A_kort%C3%A1rs_kultur%C3%A1lis_mez%C5%91_%C3%BAjrapolitiz%C3%A1l%C3%B3d%C3%A1s%C3%A1nak_t%C3%A1rsadalmi_k%C3%B6rnyezete

Azt tudtam eddig is, hogy kicsi ez az ország, de ennyire??? :))
Promenade Bözsi nénik országa 2017.05.06 20:19:25
A Bözsi nénik megrekedtek az 1950-es években. Nekik nem kell sajtószabadság, bőven elég az ingyenes szemét, amit a postaládába dobnak hetente egyszer, vagy a Piri nénivel közösen előfizetett megyei, vagy helyi wc-papír alapanyag. Annak jó, mert ugye víz nincs, az udvari budiba meg jóvanaz. A…..
maroz 2017.05.07 11:08:25
@Barkalot: Az is egy lehetőség, hogy nem a néppel, hanem a kínált demokráciával van a baj. Az elit ma azt tud kínálni, amit és a nép abban nem talál olyant, amit legalább értene. Csoda, ha nem egyenesít érte kaszát?
... a jelenlegi választási szemlélet és a választási gondolkodás nem jó, nem szolgálja az ország érdekét. Az alapokat még a rendszerváltó Kerekasztalnál fektették le és hibásan.  A terjedelmes internetes beszámolók mellett olvashatók voltak fanyalgó blog-elemzések is az Európa-párti tüntetésről,…..
maroz 2017.05.03 08:53:37
@Legyen SZAVA: Ki az az "ország" (név, cím, ilyesmik), és mi az érdeke?
Vendégszerzőnk, Bencsik Gábor írása „Kit teremt magának A boldogtalan,S mint védangyalának, bókol úntalan.” (Csokonai) Fekete Nővér – istenem! Szegény Sándor Mária! Vele is elhitették, hogy nagypolitikát csinál, és most keserűen adja föl – a mit is? A korrupció legyőzéséért meghirdetett harcot? Az…..
maroz 2017.04.19 09:45:02
@Jean Sol Partre: Lépcsőház-effektus, csak most látom, hogy ez a cikk csupa móka, kacagás:

"Tóbiás József: A hagyományos pártstruktúrák befagytak, nem működnek. Helyben oda kell menni az emberekhez, "garázsokba" a kis csoportokhoz, különben nem lesz semmi."

Ez is egy alapvetően téves helyzetértékelés, hiszen a "helyben" lévő embereknek, akik valami nehezen érthető okból garázsokban parkolnak azért jól-rosszul, de még akad mosdó, vécé, budi, de legalábbis egy kertvége, így ha mindenáron faszt akarnak látni kimennek, előveszik és nézik. Minek nekik oda egy tóbiás???
maroz 2017.04.19 18:30:08
@Jean Sol Partre: Egy budapestinek tipikusan nem a kisfalu a vidék, hanem a megyeszékhely. Vagy mondjuk Cinkota. No, akkor figyelek és ha elkapom ezt a pillanatot vidéken, akkor meghallgatom jól! :))
maroz 2017.04.20 06:03:40
@Jean Sol Partre: Ha tényleg így van ki lehet a tolmácsuk? ;))

Komolyan kedvem lenne megkérdezni őket, hogy tudnak-e valamit javasolni így hirtelen az árutermelő oligopol kapitalizmus helyett, mert az nekem valami piszkosul nem jött be. Néznének, mint rozi a moziban. :))))
  „Takarodjon ez a morális államcsőd minél előbb, és lapuljon meg valami sivatagi országban.” – Ki, mikor és kiről írhatta ezt? 2006 vagy 2012, Gyurcsány vagy Schmitt?   Kíváncsiságból összegyűjtöttük és táblázatba foglaltuk néhány vezető…..
maroz 2017.04.10 10:34:49
@Jean Sol Partre: Érdemben egyfelől, hiszen ha innen, a fotelemből nézem, akkor teljesen mindegy, hogy milyen nacionálé mögé bújva diktál a tőke. Az elit azt nem veszi észre, hogy Orbán, amennyiben zsebdiktátor, akkor a tőke diktátumait hajtja végre, és azért nem veszi észre, mert azt ő nem tartja diktatúrának. Holott minden érzelmi elem nélkül is az. Szerintem ez vicces: az elit nem tartja diktátornak a diktátort, de zsebdiktátornak tartja a helytartóját. Tudod ez mire hajaz? "Ha ezt Sztálin elvtárs tudná, biztosan nem engedné!!!"

Szerintem ez valahol vicces is.
maroz 2017.04.11 17:15:29
@Jean Sol Partre: Pedig a Horthy-korszak utáni lusztrációról milyen jó viccek születtek! (húztad-e az ántivilágban, hogy "Horthy Miklós katonája vagyok én..." ????) :))
maroz 2017.04.12 12:40:22
@Jean Sol Partre: Hehe, visszakeri, de csak az egyiket. A masikat nekunk adta 1990-ben, akkor megtanultam kezelni, es hat olyan ez, mint a biciklizes, milyen kar, hogy maga a gep mar nincs meg.

En inkabb megiscsak a fiatalsagomat kernem vissza. Nezem, hogy a fiam is megmondta a tutit ceu-ugyben, es tepik is rendesen az elvtarsak, es elgondolkodtam, hogy akkor en mar nyugdijba is vonulhatok, csak ugye valahogyan le kene cserelni a reumat valami fiatalosabbra... ;))
Kölcsönös kiborulás az eredménye annak, hogy az ELTE-n gender-szak indul. A képzés szakigazgatója az Indexen bizonygatja a szak létjogosultságát, Antoni Rita marxista doktorandusz a polgári Magyar Nemzetben akad ki Puzsér Róbert kiakadásán, Puzsér pedig válaszol neki; a Kettős…..
maroz 2017.03.30 19:25:44
@Disznóvári: Ez szerintem is egy lényegtelen marhaság. Én el is szoktam még a szabályt is sűrűn felejteni, megyek, mint egy alvajáró, és örüljön, aki túlél.

De például érdekes az, amit nemrég írtál, hogy a megfigyeléseid szerint a férfiak kooperatívabbak, mint a nők. A gender-blablában - amint azt te is tudhatnád, ha legalább az alapokat elolvastad volna - az ilyesmire azt mondják, hogy a férfiak időnként és alkalmanként feminin, míg a nők úgyszintén időnként és alkalmanként maszkulin mintákat követnek. Te a személyes megfigyeléseidből valami olyasmit általánosítottál túl, hogy a kooperáció az inkább maszkulin, mint feminin vonás, és érdekelne, hogy melyek voltak a szűkkörű megfigyeléseid, amelyek alapján ezt a téves túláltalánosítást megtetted.
maroz 2017.03.31 06:17:30
@Disznóvári: Értem, tehát te se el nem olvasod, de amit mégis, azt nem érted meg.

De akkor hogy legyen valami érdemi is, mesélj már picit, hol figyeltél meg olyasmit, hogy a férfiak nőies míg a nők férfias mintákat követtek, mert ez érdekes. A kooperációról volt szó, csak emlékeztetlek.
maroz 2017.03.31 06:19:12
@Disznóvári: Molnár F. Árpádot még nem vontátok be? A magyar humorista, aki úgyszintén be tudna bizonyítani pár dolgot. Jól mutatnának párban a román fasziddal.
Hojdák Gergely írása   Itthon hivatalosan 2015 végén tört ki a nagy babaháború, amivel a magyar népesedéspolitika új korszakba lépett. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, nehéz megmondani, ki tüzelt először. A vezényjelet kétségtelenül Kövér László szavai adták meg az év végi Fidesz-kongresszuson:…..
maroz 2017.03.17 05:49:15
@Vödör: Na de miért "mond"? A méhe járjon, ne a szája!
maroz 2017.03.21 14:33:21
@Jean Sol Partre: Számold ki azt a változatot is, hogy nem lesz tíz éven belül. Hogy mi nem lesz? Az a világ, amit ma megszoktunk.

Azt gyanítom, hogy a "tanulj és akkor majd jó lesz" mégis inkább egy örök érvényű tanács. Végső soron milyen változás várható? Szerintem nem olyan, amelyikben a tudás ne lenne érték, mindösszesen csak az lesz, hogy az eddigi, ideológiailag eléggé globálisan egységes tudásértelmezés helyett lokálisan és szegmentáltan értelmezett tudások lesznek. Ennek már ma is látszanak a csírái, csak hát ugye ma még ezt elnyomja a hangos végjáték, programozót, ezeret! és a társai.
maroz 2017.03.21 20:55:27
@Jean Sol Partre: Hosszú lenne és unalmas, de azért mintegy jelzésképpen muszáj elmondanom, hogy a tanulás, mint fogalom már egy jó ideje jelentésváltozáson esett át, és úgy értelmezendő, hogy: szerezd meg azokat az igazolásokat, amelyeket felmutatva elhiszik, hogy tanultál és tudsz.

Na, ez az, ami komoly eséllyel meg fog változni, hiszen ha a magatartást jutalmazó rendszer összeomlik, akkor szükségszerűen változik a magatartás is. Akkor pedig szintén jó eséllyel azok lesznek előnyben, akik a tudást a saját értelmezésük szerint kezelik már ma is, és a tudástermelést ennek az értelmezésnek rendelik alá, és nem a mainstreamnek. Gondolj bele ez mivel jár: ma új vagy újszerű tudást nagyon nehéz spekulatív úton szerezni, hiszen ilyen módon csak a már meglévő tudást kombinálják újra és újra, ezzel szemben az intuitív út hoz_hat_ új vagy újszerű tudást, de ez egy sajátos gondolkodást igényel, amit apránként meg kell csinálni. Érdekes lesz majd látni, hogy milyen alternatív értelmezések jelennek meg hamarosan a tudásra, a tudástermelésre, a tanulásra.
A száj mosolyra ritkán ragadtatja magát, mélabúsan konyul a bajusz is, gondterhelt homlokredők gyűrődnek a szigorú szemöldök felett. Bizonyos szögből nézve ez az arc − Áder Jánosé − mégis szép. Azaz: jó. A pártpolitika szemszögéből. Áder János ugyanis nem más: ő a Fidesz jobbik arca.  A rosszabbik…..
maroz 2017.03.18 11:14:38
@Jean Sol Partre: Valójában a jó kérdés az lenne, hogy miként lehet 2017-ben miafaszomnak lenni. Szerintem ezt lenne érdemes idén kipróbálni, szinte ingyen van és pontosan ugyanannyi az értelme, mint bármi másnak. A napokban beszélgettünk arról két nagyhalál között, hogy vallást kéne alapítani, de talán miafaszomat jobb lenne. Elgondolkodtató.
maroz 2017.03.18 11:17:03
@Jean Sol Partre: Mutass egy létező, élő, lélegző embert, aki nem a neoliberális értékeket követi. Gyorsan megveszem, kitömöm és vitrinbe helyezve mutogatom. ;)
maroz 2017.03.19 09:53:15
@Jean Sol Partre: Ő egy szegény, megzakkant fogalmatlan wannabe nagypolgár, ne figyelj rá, az ajtónyikorgásban is több értelem van, mint az ő megmondásaiban. Kár érte, én őszintén sajnálom, hogy idehülyült, hogy idehülyítette a kepesztés a felzárkózási lejtőn. Majd ha úgy jár, mint Yoda mester, aki ugye akkor talált rá az Erő nemsötét oldalára miután kibaszták a kecskeméti bábszínházból akkor talán érdemes lesz odafigyelni rá, mert amúgy az alapjai meglennének, csak hát ugye pillanatnyilag akármennyire szarul is, de mégiscsak fizet az a bábszínház...
Sayfo Omar írása   Pont egy éve volt, hogy írtam a Mandineren egy publicisztikát, melyben azt állítottam, hogy Európában nincsenek no-go zónák. Ma már nem tennék ilyen kijelentést. Az egy évvel korábbi publicisztika az akkor rendelkezésre álló szakirodalom és személyes…..
maroz 2017.03.15 08:27:47
@Pelso..: Volt már, hogy nem rébuszokban beszéltél? Dehogy volt, dehogy volt.

Apád ugrószarvasosa egy szimbólum. Tudom, ez is rébusz, de azt hittem, hogy szereted a rébuszokat, és elismerem, hogy ebben részben tévedtem. Csak akkor szereted, ha te csinálod mással, lásd még: orális szex, úgyismint: szopás. Ha te szopatsz másokat azt rendben valónak tartod, ellenkező esetben ellenkezel. Furcsa morál.

Szóval apád ugrószarvasosa egy szimbólum. Te most a rendszer kedvezményezettje vagy, és ezért cserébe akkora rendszerapologéta vagy, hogy az már számomra hányingerkeltő. Úgy véded az audit és a többi multit, mint - és itt jön a szimbolika - az apád védte az örök és megbonthatatlant. Fingom nincs, hogy a valóságban ki volt az apád és kurvára nem is érdekel, mert nincs jelentősége. Szimbolikusan viszont van: ugyanaz a rendszervédő, kritikátlan hevület hajt téged is, amikor a számodra kedvező rendszert véded, amilyen az egy generációval korábbi pandanodat hajtotta a szocializmus, mint rendszer védelmére, amelynek ő a kedvezményezettje volt.

Tehát a probléma, a lényeg nem az apád, hanem te. A hamis tudatod, az, hogy te a tőkével azonosulsz, bis zum tövig, holott egy komolyabb összegbe is kész vagyok lefogadni, hogy nem vagy tőkés. Egy számmal nagyobb szelet kenyeret kapsz, mert szerencséd volt, és ez már elég is neked ahhoz, hogy a multinacionális nagytőkével azonosulj. Ez a probléma.
maroz 2017.03.16 21:11:07
@Pelso..: Még mindig nem értem. Pakoljon az összes, és? Hol fáj az nekem? És neked? Te melyikben vagy tulajdonos?

Tőkés vagy? Ha nem, akkor miért a tőkések érdekeit nézed?
maroz 2017.03.17 20:26:36
@Pelso..: A most meglévő munkanélküli tömeg se fáj neked, te a tőkéssel azonosulsz, bis zum tövig.

El se kezdted, ne arcoskodj.
Mandiner blog A szájhősök 2017.03.15 08:51:00
Petőfi Sándor: A szájhősök   Meddig tart ez őrült hangzavar még?Meddig bőgtök még a hon nevében?Kinek a hon mindig ajkain van,Nincsen annak, soha sincs szivében!Mit használtok kofanyelvetekkel?Évrül-évre folyvást tart a zaj,És nem ott-e, ahol volt, a nemzet?Nincs-e még meg minden régi baj?..
maroz 2017.03.16 11:32:44
@TG69: Síkhülye vagy, illetve pardon, én vagyok a síkhülye, amiért karaktert pazarolok rád.
maroz 2017.03.16 18:47:50
@WiteNoir: De hat miert nem az a kerdes, hogy miert szavazz? Kenyszer? ;)
maroz 2017.03.16 21:39:04
@Herr Schnapsidee Lieferant: Akkor rendben, nem kell aggódni szegény makromutatók miatt. Olyan szomorú lennék, ha ebben a tavaszi zegernyében bajuk esne, csorogna az orruk, vagy hasonlók. A fő, hogy a makromutatók jól érezzék magukat, eddig értem.

Csak azt nem értem, hogy ez miért jó neked. Vagy nekem. Meg úgy egyáltalán, mi a tököm közünk van nekünk a makromutatókhoz?
Mandiner blog A MoMo nevű béka 2017.03.02 15:01:00
Bencsik Gábor írása   Nem könnyű manapság magyar baloldali politikusnak lenni. Az emberrel az elvbarátai, értelmiségi holdudvarának tagjai folyton békát nyeletnek, és még jó képet is kell vágnia hozzá. Korábban például Gyurcsány Ferencet kellett lenyelni, most a Momentum…..
maroz 2017.03.12 21:19:07
@Mihint: Ez egy fogyatek, elbasztak az orvosok, ez van. Gondolom egy benat sem rugnal seggbe azert, mert nem tud szepen polkat jarni. Degenerativ, meg egy par ev, es semmit se fogok hallani.
maroz 2017.03.13 07:31:20
@Mihint: Ugyan már, ezzel én vígan megbékéltem, ezt dobta a gép, ez van. A kemény az lenne, ha nem lenne kemény, de amíg áll, mint a fagyott kutya lába addig minden más le van szarva. ;))
maroz 2017.03.13 20:26:42
@annamanna: Én a megtippelőset játszom: ha tíz szóból hallok hármat akkor kitalálom a mondatot. Az esetek 95%-ában működik. Az igazi élmény viszont a maradék öt százalékban van. ;))
  hllndr írása   „A társas környezet elvárásai, reakciói, pozitív és negatív visszajelzései pedig észrevétlenül benne tartanak a valamiben, amit nem én választottam, ami nem rólam szól, amit készen kaptam. Pedig soha nem kértem. Soha nem tettem érte vagy ellene semmit. Az egész készen adatott."…..
maroz 2017.03.12 06:31:29
@Disznóvári: Na jó, de mit takar a többes? Te és a vascső?

Látod, te féltettél engem attól, hogy belehülyülök a harcba, erre fel mit látni? Hogy te már többesszámban beszélsz!
maroz 2017.03.12 07:00:35
@Disznóvári: Na jó, de még mindig nem mondtad el, hogy mi a TE problémád a feminizmussal. Azt már tudjuk, hogy mi a cefre és a vascső véleménye minderről, de TE még mindig nem mondtad el, hogy mi a TE véleményed. "Idézek, tehát vagyok." Ilyent a vascső is tud, a maligám meg pláne.
„Milliókkal több szavazatot kapok, mint Kasich. És nem értem, miért [keːsik]-nek ejtik a nevét. Úgy kell írni, hogy i-c-h. Amikor csak látom, azt gondolom, hogy [keːsiʧ]. De [keːsik]-nek ejtik. Szóval igazán odateszem magam, hogy jól ejtsem. De most tényleg... nem lehetne megkérni őt, hogy…..
maroz 2017.02.27 11:55:00
@annamanna: "Az eddigiekből nyilvánvaló, hogy te is (mint szinte minden ember) az egyenesági, tehát szülő-gyerek kapcsolatot a párkapcsolat elé rendeled. "

Az apad hervadt fasza a nyilvanvalo.

Mondjuk en vagyok a netto idiota, amiert veled szobaallok, amikor teljesen nyilvanvalo, hogy egy, a sajat fejebe bezarodott kataton idiota vagy, aki baszik kerdezni, baszik meselni es feltehetoleg baszni is baszik. Megkertem a szeretteimet hogy lojenek fobe ha azt latjak, hogy en teged meg egyszer akar csak egy szo erejeig beszelgetotarsnak tekintettelek.
maroz 2017.03.09 06:21:41
@Disznóvári: Rájuk úriember nem haragszik, hiszen nekik, veled ellentétben nincs vascsövük!

Haragudni olyanra érdemes, akivel szemben ez kihívás. Egy nyeszlett feministával szemben rád érdemes haragudni, hiszen te betűröd a likacsos wifebeatert a gatyádba és meglengeted a vascsövet.
maroz 2017.03.10 12:39:11
@Disznóvári: Peldaul en is vedem?

De mi lenne, ha kompromisszumkeszseget villantanal: a vascsovet megtartanad a harmonikus parkapcsolatodon beluli ferfiassagpotleknak (jut eszembe: ez a vascso-fixaciod nem azert alakulhatott ki, mert nem all fel?), mig a tobbi harczodhoh megelegednel az aluminiumcsovel. Puhabb, kisebb a svungja, szoval pont olyan gyava szaroknak valo, akik csak hangemberkednek.