Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anothernick

0 bejegyzést írt és 112 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég jelent meg egy érdekes blogbejegyzés a folyamatos vércukormérés és az Apple Watch közötti "házasságról". Április 24.-étől jön a Dexcom új IOS-es applikációja, amely a folyamatos vércukormérő (CGM- continuous glucose monitoring) eredményeit okostelefonra és Apple…..
1. A tökéletes sültkrumpli: ne vágd fel a burgonyát sütés előtt, hanem hámozd meg, és főzd 3/4-ig puhára.  De fogj egy hegyes kést, vagy hústűt és főzés közben ellenőrizd az állagát, a közepe ha még kemény de már a felső 2-3 cm-n könnyen átmegy a kés vagy a tű akkor a…..
Mi történik gyerekkorban, amitől az egyik szülő gyereke normális test alkatú, de a másiké kövér lesz? Mitől függ, hogy kövér lesz-e a gyerekem vagy sem? Ezt a kérdést próbálom boncolgatni, habár már egy másik posztban érintettem a gyerekkori elhízást, de most jobban ki…..
anothernick 2014.12.31 14:52:14
a cikk alapvető üzenete igaz: ha egy családban "normális" a kövérség, vagyis nem ciki, nem olyan dolog, amit sajnálunk és meg akarjuk változtatni, akkor az úgy is marad. max a suliban cikizik a gyereket, de ha ez sem zavarja, akkor esélye nincs, túlsúlyos genetikával meg főleg. sajnos annyi plusz kalóriát, amennyit a mai gyerekek magukhoz vesznek, képtelenség lemozogni a napi 1 óra tornaórával :( egy átlagos ember, átlagos nemmozgással és a kajára való nem odafigyeléssel csak akkor nem hízik el, ha nem hajlamos rá genetikailag. ez van. aki azt gondolja, hogy "majd lemozogja a gyerek", az egyszer számolja ki, mennyi egészségtelen, felesleges kalóriát evett meg a gyerek mondjuk egy étkezésre és utána nézze meg, hogy mennyit fogyaszt le egy órás focival. ugyeugye? sajnos átlagember ezt nem tudja megcsinálni. ezért kell kevesebbet zabálni és kész. más megoldás nincsen. a sport kell, mert jól esik, mert szociálisan szükséges és mert az általános kondit fejleszti. átlagsporttal azonban fogyni nagyon nehéz. de végülis minden a szülőn múlik. csináljon normáélis ételeket a gyereknek, azt szoktassa meg vele, ne vigye mekibe, a nyár ne arról szóljon, hogy mindennap a cukiban bedobunk egy tortát és egy fagyit. a tél meg ne a kürtőskalácsról. ezek hülye szokások. eleve ha egy gyereknek csak a kaja az örömforrás, már rég rossz. olvassátok el kövér emberek törtéánetét és kiderül, hogy sokaknak ez egy ördögi kör - valójában rosszul érzik magukat a kövérségtől, örömforrásként esznek és ettől még kövérebbek lesznek. majd már esélyük sem lesz mozogni, mert a testük nem bírja. aki a gyerekét nemtörődömségből erre a sorsra juttatja, az egy felelőtlen hülye.
Támogatás lelkileg és támogatás anyagilag. Erre a kettőre van szüksége igazán egy cukorbetegnek, legyen az felnőtt korú vagy gyermek. Az elsőt megkapja a környezetétől (jó esetben), a másodikért az állam felel. Vajon megtesz mindent? A diabéteszes gyermek tartósan beteg.…..
"Itt van az ősz, itt van újra" és végre a szépségét is megmutatja. Miért is örülök neki ennyire azontúl, hogy újra süt a nap és kint lehet lenni a szabadban? Mert végre normális vércukorértékei vannak Örsnek. Borzasztó rosszul indult a szeptember nekünk. Épp elment az…..
A fogyasztók megtévesztésének technikái napjainkra a végletekig kifinomulttá váltak. A csodára váró fogyasztó (különösen, ha beteg) az űrkorszakban ugyanúgy bedől a pénzére pályázó csalóknak, mint középkori elődei az akkori kuruzslóknak. Bár az átlagember ma elvileg…..
Nutella, amit cukorbetegek és inzulinrezisztensek is fogyaszthatnak, és gyorsan készen van? Igen! :-) Azt hiszem, ha Gombóc Artúr teremtőinek idején itthon is kapható lett volna a Nutella, valószínűleg felkerült volna a közismert csokisorolós listára, hiszen amióta megalkotta először Pietro Ferrero…..
Még szerencse, hogy oda írja, minek a helye! :) Nyelvtan neked sem megy, MR. Gengszert? Biztos nagyobb szívtörő, mint helyes író! Felhívás lenne keringőre? :O Ezt nem tudom megérteni... ..
Újabb komoly járatritkításba kezdett a magyar piacon a legnagyobb európai fapados légitársaság. A Ryanair szinte menekülőre vette a figurát. Jövő nyáron a Wizz Air túlsúlya nyomasztóvá válik Ferihegyen, nyolc gépük lesz itteni bázisukon, a Ryanair pedig a jelenlegi három…..
Cukkerberg Tukmálás anyai szemmel 2013.12.05 09:56:05
Télapókor és a karácsonykor nagyon elszaladhat a ló, ami az édességeket illeti. A következő bejegyzést Tamara írta nekünk még régebben: ő két gyönyörű, szöszi ördögfióka édesanyja. Gyermekei 2 és 4 évesek voltak akkor, a nagyobbik cukorbeteg. "Megszokott dolog…..
anothernick 2013.12.06 22:29:05
@rejtjel: Eleve hogy jön egy idegen, hogy kisgyereknek a szülője megkérdezése nélkül BÁRMIT adjon??? és ha allergiás rohamot kap valamitől? komolyan nem értem az embereket!!!
"A savas pH rossz. Értem? Ezért lúgosítani kell, de mégis hogyan? Nos, ennek most alaposan utánanéztünk!” Számos újságcikk, internetes blogbejegyzés kezdődik hasonlóan magabiztos felütéssel, mióta már-már mindenki számára evidenssé vált, hogy a szervezet „elsavanyodása” káros, ezért az egészség…..
anothernick 2013.11.04 23:17:38
@Taváris: publikálás: akármelyik egyetemista is publikálhat, egy fillér nélkül. ezt saját magam is tapasztaltam (a csoporttársam publikált az ország legkomolyabb szakmánkbeli folyóiratában). úgyhogy ez az érv kilőve, OK?
Edward Michael Grylls, 40 éves, angol. Ha így nem is ismerős, Bear Gryllsként mindenki ismeri: az őrült kalandor, aki a száraz teveszarral is jóllakik, megissza saját pisáját, a haját használja gyújtósnak, őserdei hasadékokba kúszik két szem ehető bogyóért. A SAS-kommandós…..
Már említették megjegyzésben a blogon, de most már "hivatalosan" is megerősítésre került: a Budapest, XIII, Váci út 169. sz. alatti épület lesz a szcientológusok új "ideális orgja". A környéken lakóknak és a Duna Plázát rendszeresen felkeresőknek nem túl jó hír, mivel meg…..
B-oldal TOP30 Quimby-dal EVÖR 2013.08.06 05:45:00
Kispál, Tankcsapda, Quimby. Kispál nincs, Tankcsapda gyümölcsös sörökkel az egyre kevesebb rockernek (?) szól, így kétségtelen tény, hogy 2013-ra kijelenthetjük, hazánkban a Quimby dalol a legszélesebb rétegnek, szerezve ezzel óriási és napról-napra nagyobb népszerűséget.…..
Mikor megírtam a Top 10 lélekgyilkos film listám, még nem is mertem volna arra gondolni hogy ekkora sikert arat majd. Ez utóbbira tulajdonképpen akkor döbbentem rá amiket egy kedves ismerősöm linkelte nekem a listát holott fogalma sem volt róla hogy én magam írtam (tulajdonképpen addig a percig azt…..
Virágh Szabolcs írása "Ez színtiszta politika!" „Nem kell köszönni” – mondja Vekerdy Tamás, és felidéződik bennem kisgyermekkorom iszonyú szorongása édesanyám aggódó tekintetével a háttérben: baj van vele(m), mert nem köszön(ök) idegeneknek. A „nénik társadalma”…..
A tengerentúli trendek néha még most is néhány hét, hónap, év késéssel érkeznek el hazánkba. Nem minden esetben, a ruha- és cipővonalon például kottára ugyanaz a rongy kapható mindenhol, a népi demokratikus Kína (és Banglades) mindenkinek ugyanazt gyártja. A fitnesztrendek, új…..
anothernick 2013.05.31 01:38:09
@Babca68: ne haragudj, de amiket felhozol, annak nem tudom, mennyi köze van a vitaibndító bejegyzéshez. nem jársz autóval - ez egy választás ÉS egy lehetőség, tudod, sokan NEM tehetik meg, pl. olyan helyen laknak, hogy gyalog a legközelebbi piac mondjuk 2 óra lenne. és valószínűleg ki tudja tölteni azt a 2 órát más, hasznos és boldogságot nyújtó tevékenységgel... nincs műkörmöd - ezzel szeretnéd bizonyítani, hogy mennyire "természetes" vagy... ez is egy választás, nem is vitatkoznék ezzel, a Te dolgod és a párodé, de ezt, mint pozitívumot felhozni nagyon nem idevaló... aztán elég sok kutatás jelent már meg a "piacokról, meg hentesekről", pl. kollegám agrármérnök korában végigkérdezett néhány "őstermelőt", hogyan termel. hát messze nem azt találta, hogy a piacos nénik "tisztán" termelnek... amiket leírsz Magadról, annak nagyon nagy része genetika (pl. narancsbőr), ez nem bizonyítja, hogy egészséges vagy-e, vagy nem. mint ahogy az sem, hogy eszel-e étteremben. ugyanmár! ez komolyan olyan dolog, amire büszkének kellene lenni??? képzeld, én is ritkán, mert anyagilag nem engedhetem meg, de nem gondolnám, hogy az alkalmi étteremben evés biztos kicsinálna. Ahogy Popper Péter is mondta egyszer: "mindenben az arányok a lényegesek". itt is. attól, mert Te ezt a "természetközeli" életformát választottad, egyáltalán nem biztos, hogy jobbak az életkilátásaid, mint másnak, mert azt nagyon nagy részben a genetika dönti el! persze rátenni nem érdemes egy lapáttal, de megszakadni bele sem... mindenki eldönti, mennyit fektet bele a saját egészségesítésébe, de ha ez megfosztja egyéb boldogságforrásoktól... akkor jó hosszan lehet élni felesleges küzdelemmel. sajnos azt látom, hogy a körülöttem lévő "megvilágosodottak" nagyon nagy része lenézően, lesajnálva viszonyul embertársaihoz és ha egymással konkuráló életcélok merülnek fel benne, összeszorított szájjal fordul az elvei felé. pl. sok "ősanya" típusú nőt ismerek, akik bevallottan sóvárognak a másként megélt nőiesség felé, de maguk veszik el ennek lehetőségét, mert azok a férfiak, akik mellett ezt megélhetnék, rájuk sem néznek. egyszerűen feláldozzák ezt a nagyon erős ösztönt az "ősanyság" oltárán.
bocs az off-ért, a Te erősen offos írásodra akartam csak reagálni...