Regisztráció Blogot indítok
Adatok
J.Ildiko

0 bejegyzést írt és 304 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi dilemmáit elemző Mi a jobb? sorozatunkban Szőnyi Szilárd (Heti Válasz) írását olvashatják.     Bár személyes ízlésemtől fényévekre áll, tiszteletben tudom tartani, hogy egy kereszténydemokrata pártvezető a…..
  A Konzervatórium, a Jobbklikk, a Mos Maiorum és a Mandiner szerkesztőinek közös nyilatkozata.   Szűkszavúak leszünk, mert ez ügyben szinte már mindent leírtak: a köztársasági elnöknek le kell mondania. Schmitt Pált kiváló sportemberként, olimpiai bajnokként…..
Az ember néha átértékel dolgokat.  Itt van pl. Pálfy G. István, aki az első médiaháború egyik főtisztje volt Híradó főszerkesztői beosztásban. A fiatalabbak kedvéért: akkor még nem voltak se kertévék, se internet, a köztévé volt "A" tévé, az elsődleges, és sokak…..
J.Ildiko 2012.03.06 11:46:09
"Én már szégyellem az akkori düheimet, és bánom, hogy annyira megosztottuk magunkat. Itt az eredménye. Kétféle úton jártunk, és ketten kétféleképpen tévesztettük el az utat."

Kulcsmondat. Nagyon érdekes ez az egész, mert a rendszerváltást végülis nem megszereztük, hanem úgy kaptuk. Kegyelemből. Vagyis nehezen állítható az, hogy bárkinek az érdeme lenne, bárki joggal döngethetné a mellét, hogy "én csináltam, ti

Azért is furcsa ez az ellenségesség (gyűlölet), mert hiszen a fidesz soraiban is ülnek kvázi volt MSZMP_KISZ funkcionáriusok.

És a múlt azóta se rendeződött, viszont ez az ellenségesség a társadalom egyes szegmenseiben mai napig tartó habzó szájú kommunistázást okoz, más szegmenseiben pedig csendes "ez még mindig jobb mint ami volt" punnyadást.

Inkább hálát kéne adni a rendszerváltásért, rendezni a múltat, és visszatérni a demokráciához.

A változáshoz viszont nagyon kéne az értelmiség, a hatalomban levők, akiknek nem csak civil eszközeik vannak. Akik azt mondják, hogy ide már nem megyünk veled Viktor. Fontos lenne, hogy ne csak mutatóba, hanem többségben legyenek azok, akik kinyitják a szájukat. Mert nélkülük marad a langyos pocsolya. A semmi, a lavirozgatás érdemi változás, fejlődés nélkül.

Ha lustaságból, nemtörődömségből nem lépnek azok, akiknek kéne (mert a társadalom jelentős része már kilépett, de eszközeik korlátozottak, a kiábrándult, párta nem szavazók száma, aránya is jelzésértékű) akkor felelősök lesznek a semmiért, a feldolgozatlan múltért, és az ebből következő stagnálásért, vagy visszaesésért, végső soron Magyarország sikertelenségéért.
A Tárcatükör rendezvénysorozatának legutóbbi állomásán Pintér Sándor belügyminiszter vitapartneréül Vona Gábort hívták meg a szervezők, a baloldal legnagyobb felháborodására. Földi Bence írása Február 16-án a CampusOnline újságírójaként részt vettem a Budapesti…..
Neelie Kroes férje, Bam Peper 2011 novemberében azt nyilatkozta, hogy felesége 1993 és 2001 között a politikus asztrológusok és látnokok tanácsaitól függött mind személyes, mind üzleti ügyekben. Ezután már érthető, hogy miért ad „egy online magyar vállalkozó”…..
J.Ildiko 2012.02.18 20:01:15
Fú, ez nagyon fárasztó volt. De ami aggaszt, hogy káros. Hogy lehet nem megérteni, hogy 2006. nagyon nem egyezik (nem egybevethető) a mostani Fidesz problémákkal? Komolyan, ti bölcsészek vagytok. Hej! Gondolkodjatok már! És hogy nem lehet megérteni, hogy ez a Fidesz féle ÚJ RENDSZER összességében és szellemében átlépte a Rubicont. És beleütközött a falba. Oszt pont.

Na akkor: "Magyar sérelem: szünetel a sikamika"

“Amikor kirobbant a médiatörvények körüli botrány, és Magyarország éppen megkezdte az uniós elnökséget, a magyar médiaszabályozás ügyét nem a néppárti Viviane Reding igazságügyi és alapjogi biztosra bízták – noha a sajtószabadság: alapvető szabadságjog –, hanem a digitális teendőkért felelős, liberális Neelie Kroesra. Ha ugyanis alapjogi kérdésnek fogják fel a médiatörvényeket, az Orbán-kormány nem áll meg a lábán, és ez roppant kellemetlen következményekkel járt volna a magyar elnökség amúgy is válságos fél évében.

Ez az izomból visszatámadó, sértett, kurucos fölény („Jöjjön csak ide az a Napóleon, majd jól fejbe csapjuk a dohányzacskónkkal”, az Európai Bizottság kioktatása uniós jogból) viszont igazi ungárise specialitét. Ami pedig fideszes specialitás, az a néppárti frakció tájékozatlanságába és elvtelenségébe vetett hit. Hogy az a világ végéig elsikálja a disznóságaikat. “

www.parameter.sk/rovat/paravelemeny/2012/02/17/magyar-serelem-szunetel-sikamika
Frappáns beszédet mondott Orbán Viktor az EP-ben, a Magyarországot kritizáló képviselők többsége pedig láthatóan felületesen tájékozódott az általa nehezményezett törvényekkel, megoldásokkal kapcsolatban. Azonban hiába igaz, hogy a külföldi aggodalmak jelentős része…..
  Keresztények, konzervatívok, családanyák – és feministák. Csóválják a fejüket, amikor húsz éves lányok mozgalomról és aktivizmusról beszélnek. „A kereszténység segítségével tudtam igazán igent mondani a nőiségemre” – mondja egyikük. A…..
Az alábbi videón látható amerikai nő anyja hét és fél hónapos várandós volt, amikor úgy döntött: megöleti kislányát. Ilyen előrehaladott állapotban már az úgynevezett vegyszeres feltöltést alkalmazzák, ami abból áll, hogy az anya méhébe sós oldatot fecskendeznek, amit…..
  Az utóbbi időben stressz- és koleszterinproblémák miatt az orvos utasítása szerint tartózkodnom kellett a blogolástól, így ebben az időszakban pharmacisttal meg a Tónival alkoholterápián és faölelő kurzusokon vettünk részt, ám most már az őszi szezon, meg augusztus 20.…..
  Pénteken, a Sziget harmadik napján a HVIM tüntetett a fesztivál helyszínén, az ellen tiltakozva, hogy az egyik tagjuk januárban bejelentett tüntetését a Sziget szervezői figyelmen kívül hagyták és nem tárgyaltak vele. A tüntetők a Sziget bejárata elé vonultak, hogy…..
Mi az igazság? – kérdezi Pilátus Jézustól, és kérdése akár a modern politikusok szájából is elhangozhatna. Vajon a modern politikusok el tudják-e fogadni az igazságot, mint strukturális kategóriát? Vagy úgy tekintenek rá, mint valami megfoghatatlanra, amit száműztek a…..
J.Ildiko 2011.04.26 12:05:06
@Sólyom Tomi:

Gratulálok, a lényegbe trafált ! Vagyis tévedni mindenkinek joga van. Ezt a jogot Isten sem vette el az embertől, ezért egy jezsuita se vegye el.
Bármennyi évig tanult is.
J.Ildiko 2011.04.27 11:18:57
@Nűnű:

Kicsit belekotyogok.

-"A vallásokat emberek találták ki."
- ? Bizonyítsd be. Talán ember feletti lény vagy, hogy ezt meg tudod ítélni ?

Nincs több kérdésem bíró úr.

"a Föld nagy részén civilizációk nagyobb része miért jutott sok kérdésben ellentétes válaszra ?"

Erre van a kereszténységnek válasza, de ez feltételezi azt a világképet-értelmezést, amelyet a Biblia nyilatkoztat ki. A válasz, hogy például azért, mert van ördög, aki kitalált különféle hamis vallásokat, bálványokat, hogy az emberek ne találjanak vissza az élethez, a Teremtőjükhöz.

Mi nem egy szellemileg légüres térben élünk. Maga az élet Istentől való, sőt az élet Ő maga, a halál viszont Isten ellenségétől.
Az új alkotmány nem többpárti konszenzussal készül, hanem a Fidesz-KDNP egymagában készíti el, ezért az nem a nemzet, csak a Fidesz alkotmánya lesz – hangzik el nap mint nap, elsősorban az MSZP (feat. Gyurcsány Ferenc) részéről, de az LMP is kivonta magát az…..
J.Ildiko 2011.04.13 11:48:20
@BISMARCK:

Én kardinális kérdésekre gondolok. Ha például szentkoronailag vagyunk jogfolytonosak, akkor "köztársaság eszménye nesze neked".

"Adott egy törvény amit az Ogy hozott (hoz), be kell tartani és kész."

Hát ez az ! Pont ezért az alkotmány (az alaptörvény, a törvények törvénye) nem lehet, hogy csak egy csoport meggyőződését tükrözze, azt bizony úgy kell csinálni, hogy mindenkinek jó legyen.

Ha abból világosan le lehet vezetni, hogy ez az ország csakis akkor marad fenn (nemzetmegtartó erő), ha szerződést köt a Pápai állammal, és ebből következnek különféle következtetések és törvények, a következő kormányoknak is kötelezően igazodniuk kell ehhez, esetleg meggyőződésük, vagy az igazságosság ellenére is.
J.Ildiko 2011.04.13 11:51:27
@BISMARCK:

"Értem én, de miért kellene mindenki igényének megfelelnie? "

Csupán csak azért, mert ez az ország alaptörvénye, a törvények törvénye, erre nézően működik az EGÉSZ ország.

És az nem járja, hogy csak egy klikk, csoport érdekeit, történelemértelmezését tükrözze, hiszen az ebből következő törvények mindenkire kötelezően vonatkoznak majd.

Legalább az alaptörvény legyen összekötő, és nem szétválasztó, könyörgöm !
Olvasható a Fidesz alkotmányjavaslata, a csütörtöki lapok össze is foglalták a tervezet lényegét, és pénteken is tovább folyt a vita róla. Gyurcsány Ferenc például gazemberségnek gondolja, hogy a nép megkérdezése nélkül lesz Magyarországból Magyarország. Az utóbbi időben…..
Sajnos itthon nagy hiány van szalonképes konzervatívból. Hiába hívja fel a figyelmet erre a rendszerváltás óta a baloldali értelmiség és a közírók hada, a hazai, földhözragadt, mucsai, bőgatyás, nemkonzervatív nacionalista demagóg jobboldal nem hallja meg figyelmeztető szavát,…..
  Miután lecsengett a rajzfilmhősök ideje, és már a diktátoros avatarok is visszaváltottak az idétlen bulifotókra, új divat jelent meg a Facebookon: a fehér profil. Fiatalok hadai jelennek meg üres képpel, fehér négyzettel a közösségi hálón, hogy ezzel is csatlakozzanak a…..