Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bajai

0 bejegyzést írt és 286 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután az Orbán Viktort egykor legeciző Simicska Lajos visszaadta a Hír TV-t a Fidesznek, azonnal megszűnt a csatorna legsikeresebb műsora, a Szabadfogás, de a vitaműsor vezetői „szamizdatban” megcsinálták a soron következő, szerda esti adást, amit azóta 151 ezren néztek meg a Facebookon. A műsor…..
bajai 2018.08.03 13:53:06
@afropöcs #8=======Đ ~ ~ ~: És mi bajod lesz tőle? A gyárban a soron sokkal többet kereshetsz. Persze ,ha túlórázol.
Elérkeztünk az akkumulátoros cikksorozatunk záró epizódjához. Most már villáskulcsot ragadunk és bepattintjuk az új aksit az autóba. Aki mindhárom cikknél figyelt, azt ebben a témában már nem sok meglepetés éri. Az első részben az aksi fáradására utaló gyanús, árulkodó…..
A héten mindenféle hírekben szerepelt, külön kiemelték, külön cikkeztek róla, hogy a hatoslottón milyen különös számok jöttek ki: öt szám egymás után. Sok hírben beszámoltak arról, hogy ez mennyire kis valószínű esemény, és, hogy nem csoda, hogy senki nem nyert, hiszen…..
2014.07.05-én írtam egy cikket azt kritizálva, hogy a Demokratikus Koalíció és az MSZP miért Pásztor Albertet indítja Miskolcon. Ezt persze nem csak én kritizáltam, de a kevés kritika kevés volt a két párt meggyőzésére. Gyurcsány Ferenc a 2015-ös évértékelőjében elismerte,…..
bajai 2015.02.01 13:59:03
@Brendel Mátyás:
Azt hiszed, hogy én nem tudlak téged lehúgyagyúzni?
Akkor figyelj!
Más egy ember és más egy nemzeti kisebbség. Ha a külhoni magyar közösségeknek az a jó, ha nem integrálják őket, akkor ha valaki szerint a cigányoknak az integrálása a jó az csakis genetikai okokat okolhat, mert mi a faszt mást, te húgyagyú?! tehát cigányozol.

Többet nem szólok hozzád, mert így reagálásként, másolva is nagyon kellemetlen nekem ez a stílus. Mostantól nem veszlek emberszámba.
A jobboldali médiát nem szokta érdekelni a jobboldali agresszió. Hallgatnak, amikor jobboldali tüntetők balliberális politikusokat akartak a Dunába küldeni, Gyurcsány bábut égettek vagy nemrég Bajnait várták akasztófa-kötéllel. A parlamentben 2008-ban…..
bajai 2014.01.30 20:55:33
@Gyorgy Nagy:
Tényleg? Hol lehet jelentkezni?
Mindig is érthetetlen volt számomra, hogy a francba lehet az, hogy a Jobbikos oldalakon ennyi like van, amikor "offline" a való életben egyre kevésbé találkozom büszke jobbikossal? Megvan a magyarázat, most nagyon csúnyán lebuktak a szittya fiak! Sokszor úgy leszel a Facebookon…..
bajai 2014.01.30 19:54:38
@burnout syndrome:
Lehet. Ennek még utána kell gondolnom. :)
De az is lehet, hogy csak a felugró ablak van letiltva?
Egyébként nem is tudok lájkolni, mert sem facebookos, sem másfajta weblájkos nem vagyok.
Nálunk simán lebuzizhat valaki élő adásban bárkit, ahogyan Sebestyén Balázs tette azt nemrégiben egy egyetemistával, Teczár Szilárddal, aki arról híres, hogy az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult azért, mert vannak olyan szórakozóhelyek, ahol a lányokat ingyen engedik be a…..
bajai 2013.11.27 18:04:46
@Circus: Amit pedig a kis 15 éves hülye pötssel kapcsolatban mondtál, arra is jó ez az idézet, Voltaire-től:
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it."

Ha ha ha! Voltaire tényleg esztetet mondotta?

A perfect english man! Bruhaha!

Nem értek egyet azzal, amit mond, de halálig védelmezem a jogát, hogy elmondhassa.
Nem értek egyet Önnel, de az életemet adnám azért, hogy elmondhassa véleményét.
Semmiben nem értek egyet Önnel, de mindent megteszek azért, hogy elmondhassa a véleményét
même si je ne partage pas un iota de ce que cette personne avait à dire, je considère qu'elle a le droit de l'exprimer
Kövér László nyilatkozott a HírTV Péntek8 című műsorában és ez az interjú már nálam is beütött.Ez a nyilatkozat szerintem minden magyar nyilatkozat közül a legundorítóbb, legvisszataszítóbb.Akár azt is mondhatta volna, hogy: „miénk a hatalom, mi vagyunk az istenek, ti…..
bajai 2012.04.21 15:42:07
@MikeBoy:
Tehát ennyiből nem értetted meg.
bajai 2012.04.21 16:12:52
@MikeBoy:
Ebben igazad van. Szerintem, ha kilépek, már vissza sem találok ide.
Szebb jövőt! :)
Amit minden kerékpárosnak tudnia kell a defektről Mi van a gumi belsejében? A legtöbben azt hiszik, hogy a külső gumi teljes egészében gumiból van. Ez érthető, mivel tényleg csak ennyi látszik a legtöbb külső gumin. Valójában a külső három…..
Imádja Orbán Viktort, és közben azt gondolja, hogy jobb lenne, ha Európa visszavenne, hiszen itt arcoskodnak nekünk, miközben náluk verik a négereket? Ha azt hallja, "külföldi", rögtön az jut eszébe, hogy "holdudvar, szoknya, kettős mérce"? Önnek sosem…..
bajai 2012.02.14 16:16:49
@mirigy187: Ne mááá. Ez most komoly?

Soha semmire nincs időnk, olyan gyorsan jár a nap
Én is nagyon ritkán látom a barátaimat
Künn az utcán annyi ember, szinte alig férnek el
Egyszer találkoznunk kéne, hát holnap gyertek el!

Csak egy kékszínű virág, ennyi a jelünk
Aki jön, mind barátunk és boldog lesz velünk
Csak egy kékszínű virág, mit a kezedben hozol
Csak egy kékszínű virág, s már hozzánk tartozol

A városszéli réten fényes nagy tüzet rakunk
Beszélgetünk örömszóval, vagy jókat hallgatunk
Dombok alatt szól az ének, fejünk felett az est leszáll
Mosolyunkat továbbviszi mind, aki arrajár

Csak egy kékszínű virág...

Minket nem érdekel a hajszín és az emberek kora
Minálunk csak egy a fontos: a barátok szava
Nefelejcs vagy búzavirág minden földön megterem
Hozzátok a virágokat, de mindegyik kék legyen!

Csak egy kékszínű virág...
Az elmúlt időszakban két súlyos ipari katasztrófa borzolta a kedélyeket. A minket érintő ajkai zagytározó katasztrófája után a Japánban zajló nukleáris krízisre figyel az egész világ. A Szkeptikus Klub következő rendezvényén szakértőink e két eseményt fogják elemezni 20–30 percben, és…..
bajai 2011.04.19 17:54:04
@mimindannyian: @sztrugackij: Ez jó ötlet

Igen. Teljesen igazad van, ez tényleg egy nagyon jó ötlet. :)
bajai 2011.04.19 18:15:52
@Paulybird: ennek tényleg mi köze van bármihez

Lenne egy megmozdulás. Reklám, propaganda a rendezvénynek, a szkpetikusoknak, az atomerőműnek, a Dunának, az úszásnak, a tömegsportnak...
A Szkeptikus Társaság és az Értelmes Tervezettség Mozgalom (ÉRTEM) Egyesület ezúton tájékoztatja az érdeklődőket a két szervezet között elindult hivatalos párbeszédről.Vágó István egy napilapnak adott interjúban hangot adott az intelligens tervezettség felfogásával kapcsolatos véleményének. Az…..
bajai 2011.06.28 17:44:33
@alagi: szerintem a forum jo lesz.

Há' nem t'om. Már lassan egy órája regisztráltam, és elküldettem mégegyszer a megerősítő levelet, de az e-mail címemre még mindig nem érkezett be. Ha sikerül és van jogosultságom: Relativitáselmélet logikus alapon? címen nyitok egy új topikot.
bajai 2011.06.28 21:24:12
@Joco74:
Köszön, sikerült belépnem.

@alagi:
Létrehoztam a jelzett témát, még a moderátor jóváhagyása szükséges.

@sztrugackij: Ha a rúd megrövidülése objektív valóság lenne,egyszerre két különböző hosszúsággal kellene rendelkeznie,ami képtelenség.

Ez megint jellemző hozzászólás. Az, hogy különböző rendszerekből mérve egy fizikai mennyiség számértéke más és más az a mérési rendszerek különbözőségére utal. Ehhez nem kell nagy ész.
bajai 2011.06.29 07:32:09
@mimindannyian: miért épp rövidül a rúd ?
Nem rövidül.
A példában a rúd végig a vasúti sín mellett fekszik. Hossza minden megfigyelő szerint végig állandó.

@sztrugackij: A nagy ész ahhoz kéne,hogy megmagyarázd a jelenség okát!

Mire gondolsz? A jelenség ugye az, hogy különböző rendszerekből mérve egy fizikai mennyiség számértéke más és más. Ennek oka a mérési rendszerek különbözősége. Mit kell ezen megmagyarázni?
Ezt olvashatjuk egy egyre népszerűbb vállalkozás honlapján: „Évezredek óta őrzik őket titkos könyvtárakban valahol Indiában...Világszerte 110 millió ma élő, akár teljesen átlagos emberről szólnak....átlagos... Legalábbis eddig ezt gondolhatták... 162 ezer ma élő magyar ember életéről is vannak…..
bajai 2011.06.15 10:24:33
@Potibab:
A súlyos tízezreket is vállaltad?
Ha igen számolj be róla, hogy valóra vált-e amit ígértek.

Viszont fel lehetne őket csalás miatt jelenteni. Vagy nem?
Blogunkon már foglalkoztunk a mágneses gyógykezelésekkel, mely az idei Budapesti Szkeptikus Konferencián is téma volt. Ezúttal Steven Novella NeuroLogica blogjáról veszünk át két idevágó cikket: Magnetic healing through the ages és Treating migraine with magnetic stimulation. A mágneses kezelések…..
bajai 2011.04.23 13:39:13
@andris|bandis: fizikoterápia

Nem ártana itt egy fizikoterápiával foglalkozó cikk. Elég nagy hókusz-pókusznak tűnik. Biztos van amikor értelmes, de nekem úgy tűnik, hogy úton-útfélen alkalmazzák, gyakran feleslegesen.
Mint már jeleztük, az Értelmes Tervezettség Egyesület (ÉRTEM) egyoldalúan kilépett abból a nyilvános vitából, amelyet az evolucio-vs-tervezettseg.blog.hu weboldalon folytattunk velük már tavaly október óta. Az alábbiakban részünkről Zsámboki János ismerteti a vita megszakadásának…..
bajai 2011.04.14 17:56:23
@sztrugackij: Ha egy,vallási befolyásoltságtól mentes 12 évesnek magyaráznám,teljesen logikusnak és érthetőnek találná,a bizonyítékok erejéről nem is beszélve.
Egyszerűen felfogná,hogy nem létezik rá más ,racionális magyarázat.Főleg bizonyított!

:))
Ugye, ugye. Ha a te céljaidat szolgálja ez a felvetés, akkor felhasználod. Ha nem, akkor nem érted, hogy aki felveti az mit akar.
bajai 2011.04.14 20:32:48
@mimindannyian: @bajai: na, te se érted a témát, csak jössz kötözködni, trollok előre! :D

Ha nem vetted volna észre nem a témához szóltam hozzá. Akinek szólt annak érteni kellene, de természetesen úgy tesz, mint aki nem érti.
További jó vitát!
bajai 2011.04.14 21:10:14
@sztrugackij:
A megfejtést segítendő ideidézem a nagy szkeptikus, az ateista gondolkodó sztrugackij, egyik jelentős gondolatát:

"Nem mindig lehet a jelenségeket a józan ész alapján megmagyarázni."

(Hogy ne legyen kontextusából kiszakítva, a következőre adott válaszról van szó:
Egy zárt görbe menti mozgás során feltétlen kell, hogy legyen valami tényleges, tehát fizikai, változás, különben a végén nem lenne eltérés.)

Bocs. Az evolúcióhoz érdemben hozzászólni nem tudok. Nem mindenki olyan polihisztor, mint egyesek.
A Szkeptikus Klub következő rendezvényén Földvári Gábor szkeptikus, fakír bemutatóját nézhetjük meg. Előadónknak gyerekkorában volt egy nagy problémája, egy állandó hasfájás, ami megnehezítette az amúgy is nagyon „hosszú” tanórákat. Viszont kialakult benne egy képesség.…..
bajai 2011.04.09 16:26:41
@VRbagoly: Azért, mert ahogy a futás az izomzatot fejleszti, úgy a tanulás a szellemet edzi meg

Szerintem nem futsz rendszeresen.
Tévedek?
Aki követte vitánkat az Értelmes Tervezettség hazai képviselőivel az erre a célra közösen létrehozott blogon, bizonyára észrevette, hogy a kéthetenkéntire tervezett levélváltások elapadtak, miután ellenfeleink közel egy hónapja nem válaszoltak legutóbbi írásunkra. Az Értem Egyesület saját honlapján…..
bajai 2011.04.08 16:01:06
@sztrugackij:
Bocs! Így van.
bajai 2011.04.08 16:28:56
@algi: ahogy Einstein írt a laikusoknak: méterrudakkal és vekkerekkel.

Tényleg? Szerinted "A mozgó testek elektrodinamikájáról" (Elektrodynamik bewegter Körper, Annalen der Physik, 4. Folge, XVII, (1905) 892-921 ) a laikusoknak szól?
bajai 2011.04.08 16:54:33
@algi: És miért kérdezed tőlem?

Tényleg nem tudod? Akkor ennyit erről. További jó szájtépést.
A nagy Evolúció–Értelmes Tervezettség vita I. (sokadik meccs, első menet) Ember tervez, a Tervező is tervez. Sosem végzünk ezzel? A Szkeptikus Társaság és az Értelmes Tervezettség Mozgalom kulturált vitája már zajlik néhány hete, így a legújabb ütésváltás előtt talán hasznos lehet…..
bajai 2011.03.16 18:15:40
@crankcs:
valóság (fizika) = itt arra a valóságra gondoltam amit a fizika leír. (Ha a fizikát kiterjesztően értelmezzük, más valóság nincs is.)

Mégegyszer: A matematikai állításoknak logikailag kell helyesnek, a kezdeti feltételekből (végsősoron az axiómakból). levezethetőeknek lenniük. Az axiómák tetszőlegesek lehetnek. Egyetlen megkötés az axiómarendszer ellentmondás mentessége.
A fizikában a kísérleté, a mérési eredményeké az utolsó szó. Az elmélet hatáskörébe eső elvégezhető kísérletek eredményeinek megjósolhatóaknak kell lenniük az elmélet axiómáiból kiinduló matematikai levezetéssel.
Abból az axiómából, hogy a fénysebesség a maximális a mérési eredményre az következik, hogy a mért sebesség nem nagyobb a fény sebességénél. Az axióma addig tartható, amíg nem mérünk nagyobb sebességet.
Hangsúlyozom, hogy kísérletnek az elmélet hatáskörébe kell tartoznia. Például, ha a tengelyed körül megpördülsz az állócsillagok kvázi végtelen sebességgel mozognak a rendszeredben. Szerinted ez ellenpélda?
bajai 2011.03.16 18:26:16
@crankcs: Szerintem nem egy szkeptikus írja vagy akkor ez az a bizonyos kivétel.

Erre nem tudok érdemben válaszolni. Azért nekem is van egy olyan benyomásom, hogy sok hozzászólásban az önálló gondolkodás túlzott feladása tülröződik. Szerintem, ha vakon elfogadom a tudományos eredményeket, az nem baj, de hallgatnom kell, ha a vita egy bizonyos mélységet elér.

Például bizton állíthatom egy szerkezetről, hogy az nem örökmozgó, de amikor arról van szó, hogy melyik részlet miatt nem működik, akkor lehet, hogy végetér a tudásom. Az én értelmezésemben, ha szkeptikus vagyok, akkor annak ellenére, hogy tudom, hogy a szerkezet nem örökmozgó, de a konkrét működési elv alapján úgy látom, hogy mégis, akkor az örökmozgó állítást kell védenem, mindaddig, amíg tévedésem világosan ki nem derül.
bajai 2011.03.17 09:38:06
@crankcs:
A teleportációnak semmi köze a fénysebességhez. Sőt semmiféle sebességhez vagy pláne gyorsításhoz, gyorsuláshoz sem.
Ez egy tiszta kvantumfizikai effektus. A leírásában, értelmezésében nem szerepel az idő.
A környezettudatosság ma kiváló marketingkifejezés. Ki ne lenne boldog, ha olyan terméket használhatna, amely egyrészt kíméli a környezetet, másrészt pénzt is megtakarít? Ha egyelőre vízzel hajtott autót még nem is láttunk, de már megvehető a vízzel működtetett ébresztőóra...
bajai 2011.03.09 21:37:10
@fordulo_bogyo: A Gazdasagi Versenyhivatal, vagy Fogyasztovedelem is ilyen elven mukodik, ha jol tudom. Nem ok kell cafoljak a hazug reklamot, eleg az, hogy a reklamozo nem tudja bizonyitani.

Akkor mégis mi az akadálya a csalók, kóklerek betiltásának?
(Tényleg nem értem.)
bajai 2011.03.09 21:55:43
@VRbagoly:
megnéztem a linket. Most már teljes a kép. De aki az ilyen baromságot beszopja az elhiszi, sőt elvárja a misztikumot.
Ha megmutatjuk, hogy legalábbis a kép előállításban nincs semmi misztikus akkor esetleg kiábrándul.
Maci közel fél éve várja, hogy sikeres középfokú angol nyelvvizsgájáról bizonyítványt kapjon, de ez egy olyannyira bonyolult feladat, hogy a Rigó utcának a vizsgázó segítségét kellett kérnie, hogy lefordítsa feladatsora egyik oldalát: Szeretném megosztani a történetemet,…..
Pálfi Zoltán (ELTE BTK Ókortörténeti Tanszék) Mióta tudomány a történelem? – tette föl a kérdést nemrég valaki egy internetes fórumon. Írásaiból kiderült, hogy ő csak a természettudományokat tartja igazi tudománynak, azok törvényeit, szabályszerűségeit, vizsgálati módszereit kérve számon…..
bajai 2009.06.02 17:44:40
@Lord_Valdez: Így van. Nem valószínű. De az sem valószínű, hogy aki ellenvéleményt fejt ki az olyan ostoba legyen, hogy egy múzeum falát vizsgálgatja.

Vajon miért nem szól közbe valaki aki jártas a történelem ezen részében és vázolja a történelmi igazságot. Ez még nem olyan távoli múlt, hogy ne lehetne tudományosan vizsgálni.
Maradjunk Auschwitznél: Hány gázkamra volt, ezek hol helyezkedtek el , mik a bizonyítékok (fénykép?) arra, hogy felrobbantották őket, csak a gázkamrákat robbantották fel vagy mást is, maradt-e épen gázkamra, melyik, mi lehet az előzőek magyarázata? Melyik helyiségek falára vonatkoznak a mérési eredmények? Van-e köztük megmaradt gázkamra? stb.
Egyelőre azon a nem tudományos állásponton vagyok, hogy egy tényleges megmaradt gázkamra falában mértek. Sőt elhiszem, hogy a mérési eredmény is jó és ellenőrizhető is. ezen feltevésemet, ha nem igaz, szerintem igen könnyű tudományosan cáfolni.
Ezután marad a problémakör: Milyen következtetésre lehet jutni a mérési eredményekből?

U.i.: Szerintem a történelem nem tudomány. Ami a történelemben tudomány az nem történelem.
Legalábbis addig, amíg folytélyos félelem igazgat minket.

bajai 2009.06.10 22:34:55
@critical: Sajnos pont ez a helyzet. Mint a vitaindítóból is látszik lehetne tudomány, de nem az.
Mivel felvetéseimre nem jött semmi értelmes válasz, azért tisztességből egy lezáró megjegyzést még teszek.
A gázkamra falából nyert mérési eredmény a mérést végzők szerint, azt bizonyítja, hogy ott emberek tömeges elgázosítására nem került sor. Mások pedig a lezajló kémiai, fizikai reakciók elemzése alapján azt állítják, hogy a mérési eredmények nem zárják ki a tömeges elgázosítások lehetőségét.
És itt már a tudományok területén vagyunk. A természettudományokén. Tehát szakemberek, kísérletek eldönthetnék a vitát. Fölösleges a bírósági hercehurca.
Ez nem múltbavésző dákoromán-elmélet, itt még kiderülhetne az igazság.
bajai 2010.03.22 22:29:55
@emzperx:
Idezék egy jelenleg folyó nyílvános vitából:

Karsai László:
"...nem olvasta a Pannonica Kiadónál 2001-ben megjelent „Holokauszt” című könyvemet....
Nem gondolom, hogy néhány oldalon akár csak a holokauszt megtörténtét bizonyító legfontosabb tényeket, adatokat, dokumentumokat stb. fel lehetne sorolni. Csak a német háborús főbűnösök 1945-1946-os nürnbergi peréhez a holokauszttal kapcsolatban összegyűjtött német kormányzati, SS, Wehrmacht stb. iratainak címjegyzéke egy vaskos kötetet tölt meg."
Révész Máriusz véresre verésénél is ott volt a Rebisz elitosztaga, derült ki a bíróságon. Törött csontok, kilőtt szemek szegélyezték V. őrnagy alegységének útját 2006. október 23-án...
A lezárt Margit hídon eddig is azt javasolták, hogy a biciklisek szálljanak le és tolják a kerékpárokat, mert a taxik, a villamosok és buszok között veszélyes az úttesten kerékpározni, de az amúgy is keskenyebb járdán a gyalogosok között szintén nincs elég hely biciklivel…..
bajai 2009.09.14 17:44:41
@Mighty: Nem értem. 2-3000 forint egy ledes lámpa...
Az ilyenek mit képzelnek magukról?
a 2-3000 Ft igen nagy pénz.
bajai 2009.09.14 18:11:15
@Mighty:
Kiről beszélsz? Kinek futotta 50 000 Ft-os bringára?
Az enyém legfeljebb 5000 Ft-ot ér, pedig van rajta első+hátsó lámpa, meg dinamó.
Erre rakjak 2-3000 Ft-os ledes vacakot?