Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OvibanKenobi

999 bejegyzést írt és 619 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2020-ban írtam a Hasbro kísérleti HasLab műhelyének akkori Star Wars-projektjéről, amely azt tűzte ki célul, hogy a klasszikus, 10 cm-es (3,75 hüvelykes) Csillagok háborúja-figurák 1978 óta létező sorozatához elkészüljön a Mandalori és „bébi Yoda” Razor Crest nevű űrhajója. Közel harmincezer…..
Múlt hónapban rendezték Londonban a 2023-as Star Wars Celebration találkozót, amely 2016 óta először tért vissza Európába. A négy napos rendezvénysorozat számomra két okból is különleges élménynek bizonyult; egyrészt, mert tizenhat év után vettem részt újra Celebrationön, másrészt pedig azért, mert…..
London, bébi! Hét év után ismét Európába, a brit fővárosba érkezik a földkerekség legnagyobb Star Wars-rendezvénye, a Star Wars Celebration. A négy napos találkozó helyszíne a 2007-ben és 2016-ban már bevált Temze-parti ExCel rendezvényközpont lesz, amely április 7. és 10. között várja a messzi…..
Star Wars-kabátba bújtatott kémthriller a Csernobil, a Kártyavár, a The Americans és persze a Zsivány Egyes alkotóitól. Szeptember 21-én elindul a Disney+ kínálatában az Andor, az a Star Wars-sorozat, amelyet négy éve várok, amely sok tekintetben másnak és ambiciózusabbnak ígérkezik elődjeinél, és…..
Csütörtökön kezdetét vette a 2022-es Star Wars Celebration, a messzi galaxis szerelmeseinek négy napon át tartó világtalálkozója a kaliforniai Anaheimben. A rendezvényt a Lucasfilm a lehető legnagyobb durranással indította el, egy másfél órás seregszemlével a cég készülő — és nem csak Star…..
Aki a messzi-messzi galaxist kedveli, nem fog unatkozni a következő napokban. Az év eddigi Star Wars-csúcspontja minden bizonnyal az Obi-Wan Kenobi sorozat május 27-i érkezése lesz (dupla epizóddal!), ám ez nem minden. Csütörtöktől négy napon át a kaliforniai Anaheim ad otthont a világ legnagyobb…..
Előzőleg olvashattátok a Vanity Fair nagy Star Wars-összeállításának magyar fordítását, az alábbiakban pedig Anthony Breznican ennek kapcsán készült interjúját találjátok meg, amelyben Kathleen Kennedyt, a Lucasfilm elnökét szólaltatja meg. *** Mindörökké Star Wars: Hogyan tágítja Kathleen…..
A fenti címmel jelent meg a napokban a Vanity Fair gigantikus méretű Star Wars-összeállítása, Anthony Breznican tollából, Annie Leibovitz fotóival. Az alábbiakban olvashatjátok a cikk magyar fordítását, de holnap is érdemes visszanézni a nagy interjúért, amelyet Kathleen Kennedyvel, a Lucasfilm…..
December 29-től hét héten át Boba Fett kalandjaival csábítja a nézőket a Disney+, érkezik A mandalori első leágazás, oldalhajtás, szóval spinoff sorozata, a kissé bibliaian csengő „Boba Fett könyve”, azaz a The Book of Boba Fett. Ebből az alkalomból beszélgetett az alkotókkal és mindenekelőtt…..
Új ura van Jabba palotájának — láthattuk a The Book of Boba Fett hétfőn megjelent előzetesében. A Boba Fett-sorozat azonban csupán előszele a 2022-ben érkező Star Wars-sorozat dömpingnek. Lessünk be a kulisszák mögé! Jeles esztendő az idei a Lucasfilm történetében, és nem csupán azért, mert…..
Tegnap volt negyven éve, hogy az amerikai mozik bemutatták Steven Spielberg és George Lucas közös mesterművét, Indiana Jones első kalandját, Az elveszett frigyláda fosztogatóit. 1981. június 12-én fantasztikus élmény lehetett filmrajongónak lenni, különösen egy olyan filmplakát láttán, amelyen az…..
Hosszú hónapok, sőt évek várakozása után a Lucasfilm végre kiterítette a lapjait, előkészületben lévő Star Wars-produkciók egész sorát jelentette be. A bejelentésre december 10-én került sor a Disney befektetőinek tartott, de legalább annyira a nagyközönségnek szóló online eseményen, amely ilyen…..
2021-ben a Mandalori űrhajója, a Razor Crest landol több ezer gyerekszobában. De még valószínűbb, hogy a nappalikban. A Star Wars mai napig a játékboltok egyik legkedveltebb márkája. Külön cikket érdemelne az egykori Kenner játékgyár ikonikus, 10 cm-es játékfiguráinak világsikere, amely a…..
Pénteken visszatér a képernyőkre a Mandalori, a Lucasfilm első élőszereplős Star Wars-tévésorozata. A tavaly debütáló széria sikere — túl azon, hogy „bébi Yoda” villámgyorsan meghódította a világot — két mutatón is lemérhető: egyrészt a sorozat 15 Emmy-jelölésén (köztük a legjobb dráma sorozat…..
Egy jó évvel ezelőtt már olvashattatok róla, hogy Jon Kasdan (Solo) dolgozik George Lucas 1988-as fantasyje, a Willow folytatásán, amelyet tévésorozat formájában, a Disney+ számára gyártana a Lucasfilm. A streaming szolgáltató héten tett bejelentése szerint egy évnyi fejlesztés után zöld utat kapott…..
Aligha kérdés, hogy 2019 végére „bébi Yoda” leigázta, porrá zúzta, majd kék tejjel felöntve jóízűen megreggelizte az internetet. Mégsem ő az első számú kedvencem az óév Star Wars-őrületei közül, hanem egy másik jelenség, ami a messzi galaxis rajongóinak kreativitásáról árulkodik. A tavalyi…..
Jeles nap volt november 12-edike a Star Wars 42 éve íródó történetében — a Disney+ debütálásával megérkezett a képernyőkre George Lucas messzi galaxisának első élőszereplős tévésorozata, A mandalori. Úgy tűnik, a Disney jó lóra tett a Star Wars-sorozattal. Iparági elemzők 2019 végéig 8 millió…..
Pénteken tripla Star Wars-címlappal jelent meg az angol Empire magazin, amely interjút készített a Star Wars IX. Epizódjának alkotóival, J.J. Abrams író-rendezővel, Chris Terrio társ-forgatókönyvíróval és a film producerével, Kathleen Kennedyvel. A továbbiakban a magazin hasábjain olvasható…..
Lám, idén is ünneplünk egy kerek Star Wars-évfordulót, még ha szűkebb körben is: negyven éve, hogy megérkezett Magyarországra a Csillagok háborúja. Persze szűk körnek nem nevezném a Star Wars hazai kedvelőinek igen népes táborát, George Lucas űreposza világviszonylatban is kiemelkedő népszerűségnek…..
A D23 Expo pénteki napjának csúcspontja A mandalori várva várt előzetesének bemutatója mellett a csupán remélt Obi-Wan-tévésorozat bejelentése volt. Amikor a Disney Plus beharangozójának záróakkordjaként Kathleen Kennedy Lucasfilm-elnök színpadra szólította Ewan McGregort, a nézőtér hangrobbanása is…..
OvibanKenobi 2019.08.28 19:48:00
@body_andras: Valóban. Az a Rebels egyik csúcspontja.
November 12-én indul a Disney-birodalom nagyszabású projektje, a streaming tartalomszolgáltatás piacát átszabni hivatott Disney Plus, és vele együtt az első élőszereplős Star Wars-tévésorozat, A mandalori. A sorozatból hét percnyi részletet már láthatott a közönség az áprilisi Star Wars Celebration…..
OvibanKenobi 2019.08.27 01:34:16
@bandiras2: Nem hiszem, hogy kétségbeesnének attól, hogy nem fogod letorrentezni a sorozatukat. ;)
Nem erőszak a disznótor.
A Star Wars minden korban forradalmasította a filmkészítés technikáját, és nincs ezzel másképp a tél nagy durranásának ígérkező Star Wars-tévésorozat, A mandalori sem, amelyből vélhetően még ezen a héten ízelítőt kapunk egy hivatalos előzetes formájában. Jon Favreau sorozata abból a szempontból…..
A napokban bejárta az internetet a hír, hogy a BuzzFeed információi szerint Laeta Kalogridis írja a Star Wars: Knights of the Old Republic hőn áhított filmadaptációjának forgatókönyvét. Aki nem ismerné, a 2003-as Knights of the Old Republic (elterjedt rövidítéseként KotOR) minden idők egyik…..
Immár hagyomány, hogy a Vanity Fair magazin hét hónappal a bemutató előtt nagy Star Wars-összeállítással és fotósorozattal jelentkezik az űreposz soron következő epizódjának forgatásáról. A magazin sztárfotósa, Annie Leibovitz év elején Jordániában látogatta meg a Skywalker kora stábját, Lev…..
Ahogy azt több cikkben és beszámolóban nyomon követtük, múlt hétvégén lezajlott Chicagóban a 2019-es Star Wars Celebration találkozó. Az első Celebrationt pontosan húsz éve tartották Denverben, és elképesztő rápillantani a kontrasztra, mekkora utat járt be a rendezvény két évtized alatt. Az első…..