Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IdomitottFoka

0 bejegyzést írt és 1734 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A különféle német nyelvű országok (Ausztria, Bajorország, Német-Római Birodalom, Németország) több évszázadon keresztül legfőbb szövetségeseink voltak, ez valahogy „történelmileg így alakult”. Igaz lehet az is, hogy ez a magyar német/osztrák afféle kutya-macska barátság volt, mert minek nekünk…..
IdomitottFoka 2024.03.21 10:08:03
"ismét olyan idióta ál-történelmi filmek készüljenek sorozatban, ahol a magyarok hősök, a gonosz fiúk mindig idegenek, nagy többségükben németek."

Kivi vagyok h a Hunyadiban h lesznek a rossz fiúk a németek. Azt azért mégse lehet h legjobb barijaink legyenek a hunyók...

@megamovieboy:
@Lorrh:
"Hogy a Habsburgok szándékosan évszázadokig akadályozták a magyar ipar fejlődését,"
"Persze hogy nem iparosítottak, mert ez egy mezőgazdasági ország."

Hogy ezek micsoda marhaságok. Az iparosodás-fejlődés kerékkötői a saját nemességünk volt, nem mintha ez az osztrák iparnak és udvarnak ne jött volna kapóra, de sajnos a kisujjukat se kellett megmozdítaniuk érte. A nemességünk az előjogai bebiztosítását pont a feudális jobbágyság fenntartásában látta.
IdomitottFoka 2024.04.15 11:07:08
@gigabursch: ebben semmi ellentmondás nincs, eleve két külön dologról beszélünk. az h a nemesség egy része hajlandó volt iparosodni, még nem tette az egész országot iparosodottá (deszépszóez). azt, h ezt az ország többi rendje nem tudta követni, az viszont a feudális viszonyok fenntartásának köszönhető. a közoktatás meg az udvartól kapott feladata volt a magyar rendeknek, lehetősége meg a nemességnek és az egyháznak volt ezt megvalósítani, úh persze h fenntartottak iskolákat, ezt az állam is megteszi jelenleg (még), mivel ez alkotmányos feladata. esetleg köszönjük meg ezt is, h nem adják oda egyazegybe lölönek ezt a pénzt is?

"Az általad szidalmazott nemesség kötelezően biztosította jobbágyának, zsellérjének, parasztjának a jogi védelmet büntetőügyben."
Ez különösen bájos. Naon aranyos volt tőlük ezúton is köszönjük h a saját kiváltságaikat jogilag is megtámasztották és néha még a pórok ügyeivel is hajlandóak voltak foglalkozni. Ilyen alapon remélem a komcsikkal se volt semmi bajod.

"Az általad szidalmazott nemesség viszont nem tömte felesleges ismeretekkel az emberi fejeket, és kinek-kinek képességei szerint biztosította a továbbtanulást."
Rendkívül kompetensnek tűntek, csak két elvesztett szabadságharc és világháború volt az eredménye h foggalkörömmel ragaszkodtak a kiváltságaikhoz.

"Persze, ha elárulod nekem, hogy miért jó egy középiskolai - ma 11. osztályos - évfolyam tanulmányi idejének 3/4-ét matekból logaritmusszámítással elcseszni és sorolhatnám a teljesen felesleges ismereteket,"
Leszel szíves a donnál nyifinyafizni ezért, ha nem tűnt volna fel az iskolai rendszerünk romjait a ner porlasztja már egy ideje finom porrá. Amúgy az általános oktatás attól (lenne) jó (és általános) h megpróbálja megalapozni a ki tudja hova kifutó tanulmányokat, amik felsőoktatási szinten meglehetősen specializáltak is lehetnek és gyakran előfordul h a négy alapműveleten kívül többre van szükség...
Még a magyar szélsőjobbos pártok jeles képviselői is globalisták, csak nem tudnak róla, és ez könnyen be is látható. Ők is naponta használnak okostelefont és ők is össze-vissza rohangálnak a benzinzabáló nagy batárokkal, éppúgy élvezik a globalizmus rengeteg előnyét mint sokan mások. (Ezeket a…..
IdomitottFoka 2024.04.15 10:15:57
@Tamáspatrik: Tény h Európa nem jelentős nyersanyagtermelő de ezek a példák pont nem jók, már csak azért se mert az acél és a dízelolaj nem nyersanyagok, de azért se mert jelentős az Északi tenger olajkészlete, és az ukrán és norvég vasércbányászat is, amellett h az acél nagy arányú reciklált nyersanyagból készül.
@Geo_: az szuper lenne h egy újabb definíciót degradáljunk szitokszóvá.
A gyomrom kifordul.  Kiderült, hogy az orosz seregnek új módszere van. Először lerakétáznak valami civil területet. Várnak, amíg a mentők és a tűzoltók odaérnek, odarohannak, hogy a túlélőket kikaparják a romok alól. Dupla légicsapás, új módszer... Aztán mérnek még egy csapást, most már a…..
IdomitottFoka 2024.04.07 21:11:34
@atomic power 1986DucaDuca: és minket is a szovjet hősök szabadítottak fel 56ban, janem 49ben, izé vmikor, na. 1986? Előbb kellett volna születned, sokra vihetted volna.
A kultúrát központosító törekvésekből egy valami kimarad: a Kultúra maga. Sokféle értelemben beszélünk kultúráról, van például kulturált viselkedés, egyes helyeknek és csoportoknak is van sajátos kultúrája, ami nem is mindig annyira kívánatos, sőt még olyan is van, hogy baktériumkultúra. Létezik…..
Kevéssé közismert, de 1980-ban Magyarország Európa kábé ötödik legszegényebb országa volt. (Az emberek fusiztak, maszekoltak, háztájiztak, kalákában építkeztek és néha még loptak is, emiatt tudtak csak viszonylag elfogadható életszínvonalat elérni). A helyzet azóta lényegében nem változott, ha az EU…..
Archiregnum Shit-show 2024.03.26 13:08:48
Röpködnek az atombombák Magyar Péter körül! Amolyan önidentifikált atombombák, valójában Fegyőr szokott ilyen fényes-füstös izékkel dobálózni, úgyhogy ezért nem látunk se villanást, se gombát, de nem érezzük a lökéshullámot és sugárzást se.  Még néhány hét, és a gyerekek kijátsszák magukat, addig…..
IdomitottFoka 2024.04.02 16:40:41
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: ja, és akkor nyugodtan lopkodhatunk a közösből. értem. meg akkor mi a baj gyurival? a kövi érv feri lesz?
IdomitottFoka 2024.04.03 08:14:36
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: ha te dobnád meg a cöföt 500 misivel a callcenteres fizudból, akkor nem lenne érdekes, de ha az állami mvm teszi, az bizony lopás. Közpénzjellegvesztés újbeszélül.
IdomitottFoka 2024.04.03 09:08:00
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: megint elfelejtettem, kivel is vitatkozom. de ebből a szempontból gyengülsz, régen a szent céllal (a lipcsiktől v ellenük lopnak) igazoltad az ilyen manővereket. az viccesebb volt.

@Tata86: aki kicsit is ért vmihez, az gyorsan megérti h a nerben ki fogják rabolni. úh marad az ássunk ki a földből vmit és kótyavetyéljük el, mint önálló gazdasági tevékenység.
Pottyondi Edina krízisben. Nem tudja hova tenni Magyar Pétert. Segítek a női humoristának, mert láthatóan rossz helyen keresgél. Na nem Magyar vonatkozásában, ott én sem akarok ítélni, amíg még nincs mit, hanem a művésznő szerepének tisztázásában. ..
IdomitottFoka 2024.03.28 05:35:13
@Tesz vesz XVI.: ñem túĺ vszínű h bármelyik esetben pártot alapítanék. Nem túl vszínű h Magyar a lépéseivel közelebb került volna a jobb láthatási körülményekhez.
Ha a feleségem átmenne bonnieba, simán lehet h a clydeja lennék, amúgy.
IdomitottFoka 2024.03.29 08:30:14
@Tesz vesz XVI.: "tehát akkor majdnem hitvány vagy"
Csak majdnem?
"nem a férfiakra, vágod?"
Idióta szexizmus.
"mi alapján kritizálod akkor a fideszt?"
Majd tőled kérek engedélyt. Amúgy még nem loptam meg, raboltam ki vagy öltem meg senkit.
"milyen f*szom morális elvek alapján ítéled akkor el MP-t"
"nem vagy méltó arra hogy véleményt nyilváníts morális kérdésekben"
Ha MP elér vmit, kipöcköli rogánt v bedönti a nert, akkor jár neki egy kitüntetés meg jutalom, lottóötös, de a tettei alapján közhatalom pont nem. Ha a feleségét lehallgatja, mire számítson egy közönséges pór?
"te mit teszel?"
Valszeg a kutyákra fogok szavazni, azt teszem. A politikai aktivizmus sosem vonzott kicsit se, nem MP miatt fogom elkezdeni. És te mit teszel? Mármint azon kívül h elküldesz engem is anyámba?
bircahang A szent szandál jele 2024.03.26 12:12:00
Volt éppen időm, az első 10 ember között hallgattam meg Talpramagyar Péter kormánybuktató leleplezését: Ahogy erre mindenki számított, semmi érdekes nem hangzott el. A felhergelt fanatikus tömeg persze ujjong, de ez már Rorschach-tesztek jelensége. Nekem ez jutott eszembe:…..
IdomitottFoka 2024.03.27 17:51:49
@GyMasa: hogyhogy mit tehetne? Mondjuk megírja, mint egy csomó más emberről bármit is, megfontolás nélkül. Nem eszköztelen volt, hanem érdektelen.

Btw a kegyelmes asszonyok esetében is az volt a neres első reakció, h nem is történt itt semmi, aztán... Nem túl korai még eredményt hirdetni?
IdomitottFoka 2024.03.28 09:35:09
@GyMasa: "Megírja? Kinek, miért?"
A lapjában az olvasóknak, a híveknek.
"Mekkora hírértéke van annak, hogy egy ismeretlen ember nem hetero?"
Ha egy közéleti személyiség buzi, az annak a nerben egyrészt hírértéke van. Vagy Vonáról akkor miért írták meg? Másrészt ez a vki nem nem hetero, hanem pedó. Ez csak a primitíveknek jelenti uazt.
"Szerinted Bayer Zsolt mekkora ekézést kapott volna az ellenzéki oldalról amiatt, hogy egy nyomorult homofób?"
Mióta zavarja bayert h az ellenzék mit gondol róla? Annál inkább leírja. Nem is ez a baj vele, hanem h egy gyáva, hazug disznó. Ebből is látszik h a neren belül nem vörösvonal h vki pedofil, lényeg a hűség.
Eddig úgy volt, hogy a kínai üzletben vásárolt olcsó póló esetében tudtam, hogy pár mosás után valószínűleg eldeformálódik és otthoni használatra lesz csak alkalmas. Most viszont szomorú tapasztalatom, hogy az egy szinttel drágább, elméletileg jóval tartósabb, márkásnak mondható pólóval is így…..
IdomitottFoka 2024.03.28 07:58:13
Liberatórium Tanfolyamot Janinak 2024.03.21 19:52:22
Lázár János már több alkalommal bizonyította, hogy semmit nem tud a közgazdaságtanról. Pl. Sürgős frissítés Ezúttal is sikeresen demonstrálta, hogy azóta se tanult. Most kifejtette, hogy "Én azt gondolom, hogy ennek az országnak nem az a problémája, hogy van Mészáros Lőrinc és Szíjj László, hanem…..
Már többször is megírhattam volna, de nem halasztom tovább egy ma olvasott hír hallatára. Új magyar film készül a magyar "valóságról": https://index.hu/kultur/2023/12/22/film-mozi-nyersanyag-magyar-valosag-boross-martin-mozi/   Nem tudom, hogy sírjak-e vagy röhögjek. Ezek a hülye belvárosi,…..
Hét tenger OFF Topic 2024.03.16 09:18:27
  "Nekünk a szabadság az, ha olyan hazát építhetünk magunknak, ahol nincs a fejünk fölött semmiféle háziúr."  ..
IdomitottFoka 2024.03.21 14:58:38
@StannisB: "Gyarmati kizsákmányolás. Toposz vagy sem, ténykérdés, hogy gyarmatokról olyan többlet bevételhez jutottak egyes országok évszázadok alatt, ami igen komoly versenyelőnyhöz juttatta őket."

Ez a versenyelőny a nagy többségüknél majd 100 éve nincs meg. A német, olasz, spanyol és portugál gyarmati bevételek és előnyök gyakorlatilag teljesen eltűntek a pazarlás és a háborúk során, 45 után ebből semmi nem maradt. A skandinávok meg a svájciak gyarmatok nélkül is megoldották.

"Vagy pl. miért tiltották meg mostanában egy általános iskolai osztály nem muzulmán tanulóinak Némertországban, hogy igyanak óra közben, mert van az osztályban három muzulmán gyerek és ők tartják a ramadant? Ilyenkor hol van az a tartást adó múlt?"

Ha tényleg elolvastad volna a cikket akkor megtaláltad volna a tartást adó múltat (vagy inkább jelent) mert a szülő felülbírálta a tanárt és megmondta a gyereknek, h igyon ha akar. Különben is úgy tálalod ezt az egyszem iskola egy szem tanárának egy órájára vonatkozó hülyeségét, mintha már mindenhol és általánosan kötelező volna. btw nem emlékszem h én áltis koromban óra közben ihattam volna egyáltalán...

Amúgy mindig nagyon bájos a nernyikek vókoktól való rettegése, mintha bármi érvénye is lenne ennek itthon. Az h a három gyereked milyen oktatásban vesz részt és milyen orvosi ellátásban (nem) részesül, az ne izgasson, csak tedd félre jól a pénzed mert mint megtudtuk kéne még néhány lölö és szíjjlászló, amire egyelőre nem tudjuk hogy miből fogja futni.
wagmg Miért készpénz?! 2024.03.07 07:32:12
Na, olvasom, hogy mekkora hülye vagyok, hogy készpénzt akarok használni, amikor bankba tartani a pénzt mennyivel jobb. Meg olcsóbb. Meg kényelmesebb. Meg tisztességesebb. Meg biztonságosabb. Na jó, ne nézzük már hülyének az emberek, könyörgöm! A teljesség igénye nélkül: 1) Az állam bármikor hozhat…..
IdomitottFoka 2024.03.07 16:41:06
Időről időre jön vki és jól kiáll megvédeni a cash-t, csak az nem látszik sehol h mitől... Az a helyzet h nem fenyegeti a készpénzmániásokat semmi, a leírt "cáfolatok" meg baromságok.

1. Amikor ilyen törvények keletkeznek, akkor már a kp-t is a hajadra kenheted rendszerint.
2. De, a banknak volt és van is annyi pénze, az már más kérdés, h ha te beszűkíted a pénz fogalmát a kp-ra. De ez a te szubjektív megközelítésed, nem a világé...
3. Ha az államnak pénzbe kerül a kp, akkor neked kerül pénzbe, szted kitől van pénze az államnak?
4. Már a megfogalmazás is izé, a számlát most a kp-hoz vagy a széfhez képest vizsgáljuk biztonság szempontjából? Ha a biztonsági kritériumok világosak, akkor eldönthető h melyik a melyik, de itt ismét csak egy szubjektív biztonságérzet lett felhozva.
5. Egy hamis állításra egy zavaros cáfolat ez. A bűnözők köszönik szépen, alkalmazkodtak.
6. Ha egy bankban tartod a pénzedet, akkor a szolgáltatásai pénzbe fognak kerülni. Na jó, nem teszek úgy mintha nem tudnám h bank nélkül intézni bármilyen pénzügyet manapság reszelővel rejszolással felérő cselekmény, de hát a mániának ára van.
7. Ez egy nagyon zavaros állítás, de cáfolat rá egy bődületes marhaság. Ha kp-ban váltasz valutát, akkor is bukod a vételi/eladási árfolyam különbözetet. Sőt. Vannak olyan devizaváltási megoldások (pl Revolut) ahol középárfolyamon történnek a tranzakciók.
8. A bankok sok ügyfél sok pénzével foglalkoznak. Mivel egy illegális tranzakció minden szereplője bűnös, ezért érthető módon szeretnének kimaradni belőle, mert legálisan is gennyesre tudják keresni magukat. Úh igyekeznek elejét venni annak h lopott, sikkasztott, drogos és egyéb sáros pénzeket ne rajtuk keresztül rejtsenek, továbbítsanak. De ezek a részek általában teljesen kívül esnek az átlag kártyás, átutalásos tranzakciók fókuszán.
9. Az állítás is marhaság, meg persze a cáfolat is. A Google kp-ban nem fizet adót? A színes kavicsokkal nem lehet majd csalni? Ki akarja már megin betiltani a készpénzt? A nertől félsz, készpénzmindig peti minisztertől? Vagy feritől?
9.
IdomitottFoka 2024.03.07 18:10:43
@arthurthedent: "a készpénz drága, a bank meg olcsó" lehet h vki azt állította h a bank olcsó, de az nem én voltam.

"Merthogy oroszországban ez történt, visszafogták a dollárt, amit benn tartottál a bankban." Ez egy merőben speciális szituáció, amit aligha a bankok vagy a kártyatársaságok szorgalmaztak... És az ügyfelek még valszeg így jártak jobban, mert ha az orosz hatóságok azt gyanítják dollárt rejtegetnek...

" Amikor készpénzben váltasz valutát oda slattyogsz be, ahova akarsz, annál váltasz, aki kevesebb haszonkulccsal dolgozik. Nem a bankodhoz mész, hanem oda, ahová akarsz."

Ez a bankkal is így van. Oda slattyogsz be akihez akarsz. Egyszer már leírtam h miért drága a bankban, ha te mindenáron ott akarod, akkor fizess rá. A pénzed a bankban, átutalod a revolut számládra, középárfolyamon váltasz és a revolut kártyával ott fizetsz ahol akarsz. Igaz, a készpénzvágyad nem lett kielégítve.

Egy szót sem írtál a forrásigazolásról. Mondjuk az rejtély mit zavar ez téged, amúgy is kp-t akarsz használni, nem? Ne rakd be a bankba, ott a biztonságos széfed.
És de, ha a bank részt vesz vmilyen illegális ügyletben, akkor a bankot is felelősségre vonják.

A bank-run nem üzemszerű működés. A csődök általában különféle fizetésképtelenségek lépnek fel, pénzformáktól függetlenül. Bizonyos pénzmennyiség felett meg senkinek sincs kedve fizikailag kezelni azt, főleg h a technológia közben egy csomó más megoldást nyújt.
IdomitottFoka 2024.03.07 18:21:05
@arthurthedent: " A minap készpénzben fizettem az államnak valamit és bizony a bankban elég vastagon megbüntettek. Ha be akarsz fizetni pénz valakinek a számlájára, akkor egy részét elveszik. Ha ki akarod venni, egy részét elveszik. Nem, még nem tilos, még csak büntetik, de még nem tiltják a készpénzhasználatot."

Ezek szerint otp-s vagy. Nos, nem mindenhol olyan drága

www.kh.hu/vallalkozas/napi-penzugyek/uzleti-bankkartya/atm-keszpenzbefizetes

Nem a kp ellen hadakoznak, a vállalkozókat egyszerűen mindenki lehúzza. (Azok meg mindenki mást, ember embernek farkasa...)
Aki az influenszer-tüntetés után azt hitte, hogy csak egy rossz álom a magyar ellenzéki politika: van ám itt tűz, lelkesedés, morál, akarat! Most vasárnap visszazökkenhetett a valóságba. Nincs tévedés, ez bizony ugyanaz a szánalom, ami volt az elmúlt évtizedben, talán már azt is értjük miért.....
IdomitottFoka 2024.03.01 12:08:43
@gigabursch: @Tata86:
"Hozzá kell tegyem Orbán és Vucic az emúlt bő évtizedben többet tett a normális(abb) viszonyért, mint előtte bárki Hunyadi óta."

Hát nem tudom. A két vezér jóba van, közös a strici, de mitől normális ez a viszony? Az h két ország kormánya fasírtba van egymással vagy puszipajtások, pont nem kéne számítson, és nem is nagyon számít. A magyarok a horvátokkal inkább vannak jóba.

"amióta nemzeti radikális kormányunk van, jobb a viszonyunk az összes nacionalista szomszéddal"

ez sajnos mindig a szomszédtól függ, ha épp szavazatdeficitben van az aktuális nacionalista, nekiáll kisebbségeket rugdosni...
én nem érzékeltem h a románokkal jobb/rosszabb lenne a viszony, pedig ha magyarokról van szó, akkor mindig nacionalisták, prüsszeltől függetlenül.

és ha kicsit távolabbról nézem, akkor a viszony rontásáért is nemzeti radikális kormányaink tettek a legtöbbet, 45 előtt nem is volt másmilyen, ideértve még a tanácsköztársaságot is.
IdomitottFoka 2024.03.01 21:19:17
@Tata86: "Ezt fejtsd ki!"
Mármint melyik részét? Ha a nert nemzeti radikálisnak veszem, akkor a 45 előtti kormányok a kiegyezésig bezárólag nemzeti ultraradikálisok voltak...
A szerbekkel való viszony leromlása..., nos kétszer is megtámadtuk őket 30 éven belül, és másodjára még elvileg se kenhettük a sógorokra az egészet. És a monarchiában a magyar adminisztráció az összes kisebbséggel kb kápó módjára viselkedett, valszeg ez se sokat segített. Most nem hamut akarok szórni a fejünkre, csak annyi h nemzeti kormányaink akkor az árkok betemetésével nemigen foglalkoztak.
IdomitottFoka 2024.03.02 14:43:26
@Tata86: A radikálisnak nincs jelentősége, ezt a terminológiát ti használtátok, nekem megfelelt ráutalásként (noha a ner csak használja a nacionalizmus eszköztárát, hatalommegtartási okokból).

"Egyébként egyetértek, megjegyzem: amióta nemzeti radikális kormányunk van"
Szeretek vásárolni, ezzel nincs is gond. Amit rühellek, az az önkiszolgáló pénztárak és a hűségkártyák meg bolti appok. Na, ezeket nagyon nem kedvelem. Viszont van hűségkártyám több boltlánchoz is. Évekig tartott, mire rászorítottak, nem én akartam, nem az én ötletem volt, én ellenálltam, de azért…..
1.Szelet vetettek, vihart aratnak Általános tapasztalat, hogy ha valamilyen csoport agresszív stílust alkalmaz másokkal szemben, akkor az előbb-utóbb valamilyen módon visszaüt. Konkrétan a célszemélyek megelégelik és ténylegesen „visszaütnek” valamilyen formában, felveszik a kesztyűt. Valójában ez…..
IdomitottFoka 2024.02.15 12:39:42
@MEDVE1978: "Mit mond az AFD? A bevándorlókra panaszkodik, arra, hogy a németek keveset keresnek, sok a rezsi, haldoklik az ipar a különböző külső tényezők (zöld fordulat, energiadrágulás) stb."

Ebben az a vicces h a zöldek kirúgták az ipar egyik lábát (atomstop, gázstop), az afd meg kirúgná a másikat (olcsó bevándorló munkaerő) is.

a kínai pénzeszsák nagyon sok országban hozott már magával óriási kínai befolyást, nagy kamatterheket vagy államcsődöt. Viszont nekem úgy tűnik, hogy a NER elővigyázatlanul veti magát rá erre a pénzforrásra is.

Ez meg olyan "kádár nem tudja milyenek a párttitkárok, szólni kéne neki" hozzáállás. Pontosan tudják milyen veszélyeket rejt, de mivel nem a ner adósodik el, hanem az ország, kit érdekel? vikinek eszköze az ország hatalma megtartására, nincs semmilyen célja vele, minél fragmentáltabb, annál jobb.
Archiregnum Következmények 2024.02.11 21:39:43
Nagyon úgy néz ki, hogy a kegyelmi botránynak nincs vége, és az már biztos, hogy nem is marad következmények nélkül. Vegyük végig mi történt a tényekre fókuszálva. ..
IdomitottFoka 2024.02.12 16:52:06
@gigabursch: Magyar Péter nekem inkább olyan Pesty féle hőzöngésnek tűnik. Az is elült vmi módon.

A völnerschadl kegyelmeknek is várniuk kell ezek után, úh poltpetin a sor h vmi eljárási hiba közbejöjjön.
IdomitottFoka 2024.02.14 19:38:52
Passzol a címhez:
hang.hu/kulfold/masodfokon-is-letoltendore-iteltek-sarkozyt-161633

azé volt egy kis lauf, meg a büntit se tolták túl.
Archiregnum Gyermekbarát kormány 2024.02.07 23:03:48
Nem tudok elmenni az újabb botrány mellet szó nélkül: Kegyelmet kapott az abuzáló igazgató bűntársa. Jó lenne röhögni a 444en, hogy újra lyukra futottak, de a tények nem errefelé mutatnak. ..
IdomitottFoka 2024.02.08 13:15:09
@Tata86: A cigányok többsége gyámhatósági kiemelés miatt kerül a rendszerbe, ahogy a gyerekek jókora része, mert a szüleik eü vagy bcs okokból kifolyólag esnek ki a képből. Mondjuk ezek a gyerekek nem is örökbe adhatóak asszem, de mindenképpen bonyolultabban mint az árván maradtak, vagy akikről lemondtak.
IdomitottFoka 2024.02.11 19:49:03
@Tata86: vagy a don ezt is bevállalja. kövér egy kőkemény üzenet lenne a világnak is. Az nem Bicskéig meghosszabbítás hanem inkább a Holdig. Felér egy hadüzenettel.
Na jó, most nem írom le, hogy hogyan is lehetne rendbetenni a magyar bíróságokat, de azért vitaindítónak leírnám néhány gondolatomat. Szóval most éppen egy gyilkosság ügyében hozott döntést a bíróság, az úgynevezett Fenyő-gyilkosság ügyében. A gyilkosság 26 éve történt, a bírósági per öt éve…..
Na igen, Orbán megint tiszteletet követel. Elmondom mit gondolok erről a tisztelet követelés dologról... Szóval most már jó sok év óta figyelem a nemzetközi hozzászólásokat különféle fórumokon, ahol magyar hírek jelennek meg. Az, hogy a sajtó mit gondol hazánkról nem érdekel, de mindig is kíváncsi…..
IdomitottFoka 2024.02.06 21:04:08
@GyMasa: "De szerinted egy Dobrev Klára kormány hány perc alatt változtatna ezen a törvények, ha mondjuk az EU ezt kéri?"
Passz. Sajnos úgy látom h amíg a dk van, addig fidesz lesz kormányon.

"a Lenin mauzóleum szerves része volt a szovjetúnió történelmének."
Most ezzel mit akarsz mondani? bandera nem volt része a történelemnek?
"csak, hoyg az oroszok 59%-a szerint el kellene temetni az öreget végre."
Azt kötve hiszem h az ukránok 41%-a bandera sírjánál tesz hitet.

"nem vonatkozik SEMMIYLEN EU-s szabály."
Itt azért a realitás erősen tud szabályozni. Az eus feldolgozó termékének elég sok mindennek meg kell felelnie és vkinek meg is kell vennie a terméket a végén, úh az alapanyag kénytelen használható lenni. A vám önmagában megoldaná a kérdést, mert elveszne az árelőny, ami kb az egyetlen előnye az ukrán nyersanyagnak.

"Melyik része is "hamis hülyeség"?"
Már az is hülyeség h nekem szegezted vikit szuverenitás kapcsán. Az állampolgár és kormánya közt nem áll fel szuverenitási viszony, egy fidesz szavazó és köztem meg végképp nem. Az államok közt létezik.

" és ennek a "szuverenitásnak" most az ukránok fizetik az árát.
A sokszázezer halott katonával!"
Igen a szuverenitás olyan, h ha el akarják venni, akkor katonák halnak meg. Persze tudom h azt sugalmazzátok már évek óta h az ukránok az okai h ukránok halnak meg, de ezt még viki sem meri így kijelenteni. Mindenesetre így sokadjára sem eszem meg a kreml propagandát, az ukránok haláláért az oroszok a felelősek.
IdomitottFoka 2024.02.07 10:19:39
@GyMasa: "De az volt, mégsem látsz semekkora felvonulást Lenin születésnapján az oroszoknál."
Nem volt ez mindig így. A 41% meg úgy jön, h ha 59% szerint el kéne már ásni a hullát, akkor 41% szerint meg nem. És ezek a zarándoklatok rendszerint nemzeti/birodalmi szimbolikában értelmezhetők, valszeg elenyészően kevesen vannak akik lenin/bandera személyét tisztelik ebben a gesztusban.

A realitás nagyon gyorsan szabályoz. A vámfeloldás tett be a gazdáknak nem az minőségbiztosítás hiánya. A gazdák meg a torz eus működés miatt szívnak, bár anélkül meg már nem is léteznének. Ezt mindig is toldozni-foldozgatni kell majd, az ukrán anomália csak egy a sorban. A magyar hozzájárulás része az ukrán segélyben meg elenyészően kevés a többi herdáláshoz képest.

"" Mindenesetre így sokadjára sem eszem meg a kreml propagandát, az ukránok haláláért az oroszok a felelősek. "
Ez nem "Kreml propaganda" hanem a valóság."

Na örülök h végre egyetértünk.

"Hát, az ukrán tárgyalóbiztos, az kijelentette, hogy készen állt a béketerv 2022 márciusának végén Törökországban. Csak másnap jött kócos Boris és megmondta az ukiknak, hogy nem írnak alá semmit.
Na, akkor zselé elárulta a saját népét, mert azóta minden egyes halott katona feleslegesen halt meg ...
"
Elképzelhetőnek tartom h ha a szovjet vagy az usa azt mondja h biztosít fegyvert, pénzt ha akarjuk, akkor trianont se írtuk volna alá.

"Ez most egy nagyon-nagyon durván túlegyszerűsítés..."
Konkrétan Ez pont ilyen egyszerű.
IdomitottFoka 2024.02.07 11:54:36
@arthurthedent: Nem nyert, nem itt van a párhuzam.
Archiregnum Hazafias történelem 2023.09.12 20:58:44
Ha már Putyinék belejöttek, hogy a jelenben úgy hajlítsák a valóságot, hogy magyarázatot adjon egy több százezer ember életét követelő hódító hadjáratnak, gondolták ideje a múltat is újra festeni: 56 újra CIA által szított fasiszta polgárháborúvá lett. (De aztán elmúlt.)  Az új orosz…..
IdomitottFoka 2023.09.14 11:18:20
"Éppenséggel szabadok is lehetnek."
Sztem nem a történelem tanulása közben alakul ki a szemléletük, eleve vonallal a lelkükben fordulnak a szakma felé.

@gigabursch: Csurka annyi zsidót látott maga körül, amennyi nem is létezik. Az ilyen szemlélet a saját gátja, h érdemi kritikákat lehessen Izrael szemére vetni.
IdomitottFoka 2024.01.29 15:00:10
@Tata86: Történész apropó. Nagyot csalódtam Ungváryban az unokázós "tényfeltárása" miatt. Ilyen nehéz elkerülni a bozótharcot?
IdomitottFoka 2024.02.05 15:23:12
@Tata86: "Bayer válasza viszont nagyon civilizált:"

Na ez nem tartott sokáig, pedig egy darabig úgy tűnt h a rossz zsaru szerepe a harcostársaké lesz. De nem nagyon csodálkozom, ennyit se néztem ki belőle.
Megint olvastam valamit, ami megér egy közbevetést. Igencsak... Szóval ezt olvasom[1]: Az euró nem garancia semmire, és nem is aktuális kérdés, hiszen előbb a feltételeket kell újra teljesíteni. Bár érdemes mérlegelni a lehetőséget, most a legfontosabb, hogy tartós és stabil növekedési pályára…..
IdomitottFoka 2024.02.01 09:48:57
@GyMasa: Hogyhogy esetleg? Milyen 3-5 év alatt? Tudom h nem itt élsz, úh jelzem éven belül történt egy cirka 50%-os áremelkedés élelmiszerek esetén. Ez az állampolgáraink túlnyomó esetében többet is jelentett 20-30%-nyi inflálódásnál. A kormánynak ugyan tényleg jobb, elismerem. Persze a kormánynak a k. anyját, mondjuk, és még finom voltam. Tudod, prudens, nem populista és korrupt gazdaságpolitikával nem kell ilyen manővertér, mindegy h hívják a fabatkát.
IdomitottFoka 2024.02.05 10:04:28
@GyMasa: Sajnos az általánosságot éppen cáfolta a kurrens empíria.

"Az, ugye megvan, hogy most akarta éppen az EU külső erővel tönkretenni a magyar gazdaságot, csakhogy orbán beálljon a sorba?"

Épp a korrupt gazdaságpolitika miatt ment át az EU ebbe az üzengetős zsarolásokba. Nem az EU akarja h csapattagok maradjunk, amúgy. Továbbra is áll, h ha prudensek lennénk, nem lenne ilyen puskaporos a helyzet, és mindegy lenne h hívják a fabatkát.

"Nemá'! Valamiben igazam van?"
Nem nagyon. Továbbra sem értem h miért jó érv az Euró ellen h mert az jó a kormánynak, h politikai céljai érdekében pénzt ronthat.