Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lánggitár

1988 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy hétig szinte megállás nélkül szól a zene a 23. Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban 2016. július 25-31. között Szolnok-Tiszaligeten. Mintegy 300 fiatalt várnak, akiknek csaknem hetven művésztanár, köztük néhány egykori diák tart kurzusokat. A tábori tehetségkutatón a Muse énekesének dedikált…..
Három nap alatt már vagy félszáz nevezővel büszkélkedhet az idén másodszor megrendezett internetes tehetségkutató, a Ki Mit Tube, és még bőven nem vagyunk a végén. Szeptember 5.-ig indulhat bárki, aki tehetséget érez magában, és ezt meg is meri mutatni a világnak, zene, tánc,…..
Tegnap este Göteborgban játszott a Foo Fighters. A koncert hevében a frontember Dave Grohl elnézett egy lépést, így sikerült beesnie a színpadot és a közönséget elválasztó árokba. Emberünket azonban kemény fából faragták, hiszen a buli egy kis közjáték után folytatódott.…..
A Suzuki viaDAL sorozat második évadának utolsó klipje debütál ma a Lángoló Gitárokon, amely a Supernem Akcióember című dalához készült. A videót ez élő premier során már láthatták azok, akik ott voltak szombaton a teltházas Suzuki viaDAL Live bulin az Akváriumban, de azért…..
A Suzuki viaDAL Live buli előtt van még egy premierünk is, amelyben az AWS zenekar Budapest című számára készült kisfilmet tekinthetitek meg. A hajtás után szokás szerint jövünk a klippel, és néhány műhelytitokkal is a stábtól és a zenekartól. A Budapest című dalhoz…..
A Suzuki viaDAL soron következő premierjében az Anna & the Barbies legújabb lemezének címadó dalához, a Szabadeséshez készült klipet nézhetitek meg. A videót, melyben Pásztor Anna színpadi megjelenésének minden szélsőértékét felvonultatja a dívától a Marylin…..
Ma két olyan zenekar is fellép Balatonszemesen, akik a saját stílusukban megkerülhetetlennek számítanak. Rajtuk kívül egy igazi magyar legenda is érkezik a kora esti órákban. Videós ajánló a RockPart ’14 utolsó napjára! Biohazard – Soproni Nagyszínpad, Július 27,…..
A szarvasi Zebra Klub által szervezett Dobbantó tehetségkutatót a szegedi Tha Shudras nyerte meg. A Lángoló Gitárokon felajánlottunk egy bemutatkozási lehetőséget nekik, amire kiváló apropót jelent a csapat nemrég kijött új klipje. A zenekar frontembere, FMaN Tibi a…..
Tegnap éjfélkor, mindenféle előzetes sajtókampány és felhajtás nélkül, a szokásos puccos, rongyrázós lemezbemutató-bulit hanyagolva megjelent Beyonce Knowles ötödik, frappánsan csak Beyonce címmel ellátott szólóalbuma. A kiadásra nem CD-n került sor természetesen, hanem…..
Rövid meglepetéskoncertet adott csütörtökön Paul McCartney a New York-i Time Square-en az ebédszünetet tartó dolgozók, turisták és rajongók nagy örömére. A 71 esztendős McCartney és együttese néhány számot játszott a téren az Egyesült Államokban október 15-én a…..
Matthew Deart leginkább úgy szokás emlegetni, mint az embert, aki megújította a technót, de ennél sokkal többről van szó valójában. A Detroitból indult, több alteregót is futtató Dear ugyanis az első előadók közé tartozik, akiket a saját szcénájukon túl is szokás szeretni.…..
A Wall Street Journal első koncertlemeze kapcsán interjúzott a Sigur Róssal, de természetesen kitért arra is, mikorra várható a 2008-as megjegyezhetetlen című Með suð í eyrum við spilum endalaust utódja. A zenekar elárulta, hogy már a frontember Jónsi szólólemeze előtt…..
Szerda éjjel kezdett el online terjedni egy dal, amiben jól felismerhetően Madonna énekelt. A szerzeményről időközben többen is megerősítették, hogy valóban egy új Madonna-számról van szó, amit újévkor szerettek volna kiadni. Az énekesnő menedzsere, Guy Oseary közvetítette az…..
Az újra összeállt Faith No More tegnap (november 8.) koncertezett Buenos Airesben, és mindenfajta felvezetés nélkül játszott egy rejtélyes dalt, amiről a mai napig nem tud senki semmit, csak azt, hogy korábban még nem játszották. Nagyon úgy tűnik, egy új Faith No More-dalról van…..
Ha valaki már novemberben úgy érzi, nem teljes az élete egy többnapos fesztivál nélkül, annak ideális választás a 2011-es Fridge. A négy napos buli alapvetően két dolog köré épül: az extrémsport és a zene nagyjából azonos arányban van kihangsúlyozva. Mivel ez itt egy…..
A Radiohead nemrég olyan koncertet adott, amin nézők nem voltak ugyan, de az egész világon lehetett nézni élőben az interneten keresztül, illetve több (nyilván nem magyar) tévécsatorna is közvetítette. A megörökített 55 perces fellépést, ami alatt eljátsszák a teljes idei…..
Debrecen egyik kultikus zenekara, a PG Csoport november 11-én ünnepli 25. születésnapját hazai terepen, a Kölcsey Központban. A csapat egy év után tér vissza a valamivel hagyományosabb zenekarosdihoz, ugyanis az év komoly részét a Csokonai Színház színművészeivel…..
Bár igazi turnét nem kapott Lou Reed és a Metallica közös lemeze, a Lulu, azért az év valószínűleg legnagyobb port vert lemezének pár darabját így is megismerhetjük élőben. A különleges párosítás tegnap például a Later ... With Jools Holland nevű angol tv-showban…..
Senki nem fiatalodik, még Brian Johnson sem. Az AC/DC énekesével orvosai lemondatták tíz állomásos amerikai turnéját, mivel sürgősen meg kell műteni a csuklóját. Johnson nem az AC/DC-vel, hanem szólóban utazott volna, amivel a nemrég megjelent Rockers And Rollers: A…..
Ha valaki azt gondolná, a könnyűzene csak a mértéktelen drog- és alkoholfogyasztásról szól, annak érdemes látóköre tágítása miatt is részt venni a Millenáris Fogadó két eseményén, ami bemutatja a rock and roll és a költészet közti igencsak szoros kapcsolatot. Először…..
Bár a Guns N' Roses épp amerikában turnézik, már szóba került, hogy talán a következő lemezzel nem kéne 15 évet várni. "Nem árulhatok el sokat róla, de nagyon remélem, hogy csinálunk egy új albumot. Szeretnék mindenkit visszarángatni a stúdióba és összehozni. Szerintem…..
A New York-i és philadelphiai gyökerű Walkmen hivatalosan is bejelentette, hogy még novemberben elkezdik felvenni a zenekar hetedik lemezét. A jelenleg cím nélküli albumról annyit tudni, hogy 2012. nyarán tervezik kiadni, és az a Phil Ek lesz a producere, aki korábban a Modest…..
A napokban megjelenik az egyelőre nem túl ismert, de szép jövő előtt álló The Dø második teljes lemeze, a Both Ways Open Jaws. A francia és finn barátságból létrejött indie popduó pár nappal a megjelenés előtt bemutatja a teljes lemezt, amit a Lángoló Gitárokon is meg…..
Ulrich Schnauss szeret zenélni, ráadásul szeret változni is. Ennek bizonyítéka, hogy a '90-es közepétől működő német egyaránt sikeres drum and bass körökben Eternal 77 néven, amivel egészen LTJ Bukem kiadójáig jutott, emellett az Engineers nevű indie zenekar billentyűseként is…..
A héten jelent meg a Sigur Rós első koncertlemeze, az egyben karrierösszegzésnek is tekinthető Inni. A koncert hang- és képanyagát a londoni Alexandra Palace-ben rögzítették, a Vincent Morisset által rendezett film kilenc dalt örökít meg, a két CD-re osztott hanganyag pedig…..