Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Májkül

0 bejegyzést írt és 188 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdjük a sor elejét néhány hashtaggel. #kocsogaudis, #parasztbéjemvés #hülyeszuzukis. Ha kidühöngtük magunkat, kezdjünk el a saját házunk táján is sepregetni. Senkivel sem fordult már elő, hogy véletlen tovább maradt fent a távolsági fényszóró vagy az irányjelző ugye? Mindenki pontosan tudja és…..
Májkül 2020.03.06 11:27:42
@eßemfaßom meg áll: "a saját autód beltere az nem "közszemle""
Persze, két orrtúrás közt a piros lámpánál állva még vedd elô a félszemû barátodat is és kezdjed el polirozni a fejét.
A Lényeg A nagy GDP átverés 2020.02.18 12:41:22
Zúgjanak a harsonák és peregjenek a dobok, hiszen megérkezett az ADAT! Magyarország GDP-je 2019-ben 4,9%-kal nőtt.  Érkeznek a szalagcímek sorjában, miszerint várakozás felett alakult a növekedés, és az EU-ban ezzel az értékkel az élmezőnyben vagyunk, vagy akár a legelsők is lehetünk. Eddig 19…..
Májkül 2020.02.19 16:15:55
@ulpius66: "az, hogy az EU a világ legnagyobb demokráciája csak vicc volt"
Mire gondolsz? Oroszországra? Törökországra? Vagy Kína?
Májkül 2020.02.19 16:21:41
@ulpius66:
Valóban van ellentmondás a határon túliak zavazásában, csak nem az amire gondolsz. A megoldás nagyon egyszerû: Magyarországon adózik? Szavazhat. Nem magyarországon adózó? Akkor verje a sajátjával a csallánt, de ne a miénkkel.
Májkül 2020.02.19 17:23:23
@GyMasa:
Szép hosszú komment, de nem tudom, hogy kivel vitatkozol, mert sehol nem írtam, hogy egy multi az egy jótékonysági szervezet és azért jön ide, hogy nekünk jobb legyen Azért jön ide, mert így tudja maximalizálni a profitját. Ha Mo-n is ugyanannyiba kerülne a gyártás, mint náluk, akkor maradna otthon vagy menne másik országba, ahol olcsóbban tud gyártani. Itthon meg nem lennének beruházások, az embereknek nem lenne munkahelye vagy mehetnének dolgozni a híres hazai vállakozókhoz (tisztelet a kivételnek), akik zsebbe fizetnek minimálbér felett, hogy ne kelljen adóznunk. (Ha-ha) Aztán a dolgozó meg nézeget majd évek múlva, hogy nincs nyugdíjja.
A most következő bejegyzésben a hidegháború idején eltűnt, vagy vélhetően eltűnt néhány űrhajósról lesz szó. A téma nagysága miatt csak néhány érdekesebb esetet vagy személyt választottunk ki, mivel ezzel a témával akár egy 200+ oldal hosszúságú könyvet is meg lehetne tölteni...
Májkül 2020.02.19 13:44:56
@nts: "Vagy kisodródott a mélyűrbe? Ez azért nem is olyan könnyű!"
Az ûrhajó megfelelô keringési pályára állítása azért nem olyan egyszerû mûvelet, ami a kezdeti idôkben valószinûleg gondott is okozhatott, hiszen pontosan ki kellett számolni, hogy a gyorsító hajtómûvek mennyi ideig mûködjenek, miközben az ûreszköz tömege, sebessége, gyorsulása és közegellenállás folyamatosan változik. Számítási vagy technikai hiba következtében még ma is elôfordul, hogy nem megfelelô pályára áll egy mûhold. És ha a fékezôrakéták mondjuk nem kapcsolnak be vagy nincs elég üzemanyag a megfelelô pályakorrekcióhoz, akkor elôfordulhat a kisodródás. Errôl a mi Farkas Bercink is tudna mesélni, mert állítólag a földre való visszatérése veszélybe került, amikor lekapcsolódtak az ûrállomásról, de a fékezô rakétákat elöször nem tudták beindítani, hogy a megfelelô szuborbitális pályára álljon a visszatérô egységük. Majdnem fent maradtak egy föld körüli csökkenô orbitális pályán, hogy majd az idômúlásával a légkörbe visszatérve szénné égjenek. Nekik szerencséjük volt, mert csak az indítógomb ragadt be, de így se volt tökéletes a visszatérésük, a fékezôernyôkkel is akadtak problémák.
1915. Német katonák klórgáz-támadáshoz készülnek Lengyelországban lengyel területen..
Májkül 2020.02.03 16:42:36
@Namely: "Gondolom ők sem a szólásszabadság megségtése miatt lettek megvasalva, sokkal inkább az egyenlőség nevében betörtek egy kirakatot és loptak.... a vér nem válik vízzé..."
És ennek a megállapításához elég volt neked a bôrük színét megnézni. Gratulálok!

@gigabursch: "Ezek sem a jó magaviseletükért mennek a dutyiba."
Detto. Vagy talán csak egyenlô jogokat követletek maguknak, mint pl. közös étterem, szálloda, WC használata. Ez egy 67-es kép, a feketék polgárjogi mozgalmai javában tartottak. Martin Luther King Jr.-t egy évvel késôbb gyilkolták meg.
Még a három napon belül vagyunk, amíg tartanak az úgynevezett csodák. A politikusok és az újságírók javában értelmezik a hét eseményét, Szanyi Tibor kilépését a Magyar Szocialista Pártból. A „szocik fenegyereke” fel-felönt a garatra, és ilyenkor azt se tudja, hogy mit beszél. Továbbá képtelen…..
Májkül 2020.01.09 17:15:21
@nemecsekerno_007: Úgye, hogy mennyivel jobb lenne, ha csak a fidess létezne és az egész ország felálva, együtt tapsolhatna O1G-nek az évértékelôjén...
Májkül 2020.01.10 10:03:31
@midnight coder: Az összes valaha kormányon lévô pártnak szerepe van abban, hogy itt tart az ország, kár lenne kihagyni a felsorolásból az MDF-et, KDNP-t, Kisgazdákat...
Az MSZMP nem azért szûnt meg jogutód nélkül, mert a hatalmat akarták átmenteni, hanem a pártvagyont. Hiszen akkor már világos volt, hogy rendszerváltás lesz és a politikai hatalom is át fog rendezôdni.
Nem az elvtársak tolták át a rendszerváltás nyûgjeit az MDF-re, hanem az emberek akarták azt, hogy végre más vezesse ezt az országot. Azok meg büszkén verték a mellüket, hogy ôk a nagy történelmi rendszerváltók. Aztán rájöttek, hogy ez a rendszerváltás nem is olyan egyszerû 40 év soft diktatúra után. Az emberek látták, hogy viták vannak a parlamentben, mint ahog az egy demokráciában normális és úgy gondolták, hogy nem mennek jól a dolgok, legyenek megint a Szocik, mert amikor ôk voltak, akkor nem volt vita aparlamentben és visszahívták az MSZP. Csak aztán az kiderült, hogy az MSZP elôdje is csak akkor tudta parlamenti viták nélkül kormányozni az országot, amikor soft diktatúra volt. Aztán ezt lehetne folytatni a mai napig, amikor is egy kvázi teljhatalamommal rendelkezô fidesz vezeti az országot egy kvázi soft diktatúrában.
Az SZDSZ-es tocsikolásról és a privatizációs ügyvédi sikerdíjként felvett 1 milliárdos összegrôl meg csak annyit, hogy akkor ezzel megbukott egy kormány. Manapság meg hetente derûlnek ki ennél nagyságrendekkel durvább dolgok, röpködnek az elsikált milliárdok, de a birkák újraválasztják ôket, mert azt gondolják, ha a parlamentben nincs vita, akkor minden jól megy az országban.
Egyórányi ismeretlen filmanyag került elő a húszas évek Magyarországáról. Csaknem 100 éve francia operatőrök járták a magyar falvakat és városokat, hogy megörökítsék az ott élők mindennapi életét. A tekercseket a Budapesti Klasszikus Film Maraton szakmai programján mutatta be a holland…..
Sokakban ébreszt kellemes emléket az építőtábor említése, ami nekünk - akik már nem vettek részt a mozgalomban - furcsa lehet. Hiszen mi lehet jó abban hogy az egész éves tanulás végén nyáron még hetekig-hónapokig tartó nehéz fizikai munkát is végezzünk, spártai körülmények között, távol…..
Májkül 2019.07.10 13:05:23
@liberalnazi dickheads: Azt nem építôtábornak hívják, hanem átnevelôtábornak. Lásd Észak-Korea.
Lakásvásárlás előtt állsz, és a hatalmas kínálattól már azt sem tudod hová kapd a fejed? Mindig elfelejtesz valamire rákérdezni vagy attól félsz, hogy valami fontos nem jut az eszedbe, amikor lakásnézőbe indulsz? Most összeírtuk azokat a kérdéseket, amiket feltétlen szegezz neki a tulajdonosnak!..
Májkül 2019.04.05 15:56:01
@csssc: ".miért kellene a válaszokat a vevőnek elhinni?"
Nem kell! Az ingatlan adás-vételhez bizalmon is kell a vevô és az eladó között. Ha az eladó a feltett kérdésekre elkezd kamuzni, mellébeszélni, terelni stb., az egy normális ember fejében megkondítja a vészharangot, mert azt jelzi, hogy ott valami nincs rendben. Keressünk inkább másik eladó lakást.
Van nekem egy Toyotám. Már 14 éves, de én az a típus vagyok, aki nem vesz kétévente új autót. Mert minek, ha ez még működik. A Toyoták meg amúgy is tök jó autók. Ennek az autónak is nyilván van kulcsa. Két nyomógomb is van rajta. Nos, ezek a gombok először az eredeti, majd a pótkulcsból fogytak el.…..
Májkül 2019.01.29 13:41:37
@theveryguest: @Valami? Amerika? Naná!
Helyettetek is elolvastam a cikket:
"...míg megérkezik az eBay-ről rendelt pótlás,..."
Szívesen. :-)
Májkül 2019.01.29 16:48:31
@Valami? Amerika? Naná!:
Nálam a riasztó háza tört el kb. 12 év után, igaz, az nem Toyota. Az eredeti kb 15k lett volna márkakereskedésben, bontóban 5k-ért adtak volna egyet, az ebay-en 1 500-ért küldtek ugyanolyant, mint az eredeti. Ha ez szarrágás, akkor inkább legyek az, mint balek.
A komenizmus házmestertempóba oltott önkéntes rendőrségének eddigi non plus ultrája a kurucinfo volt, az az online, izé, termék, amiben az ő szellemiségüknek meg nem felelő, a csőrüket piszkáló, bögyükben benne levő, tyúkszemüket taposó újságírókat, közéleti személyeket, mindegykiket, ún.…..
Tekintve, hogy mennyi közpénzt költ a magyar kormány futballra, nem csoda, hogy a köztévé azt hiszi: a magyar futball a világ közepe. A Ferencváros ugyanis 1,5 hónapon belül másodszor készül megnyerni a vb-t! Először július elején, a vb hajrájában szembesülhettünk azzal, hogy Magyarország nemcsak…..
Májkül 2018.08.26 16:26:30
@_Robur_: Miért, talán nem a fradi a VB címvédő? Többet kellene m1-et nézned!
Azon a napon költöztünk ki. Sok hónap előkészület után megléptük, kint vagyunk. Igen, mi is. Kérdezték sokan, hogy na de Ti miért? Hiszen nektek itthon is jó - mondták a barátok, ismerősök, kedves családtagok! Igen, valóban megéltünk, utazni is volt pénz, a gyerek is kapott új dolgokat, anyagiak…..
Májkül 2018.08.20 23:45:30
@JohnDoeTheReal:
Te vagy az élő magyarázata annak, hogy sok értelmes, tanult ember miért hagyja el az országot . Pont az ilyen agyatlanokból nem kérnek, akik annyira nagy magyarnak tartják magukat, hogy ők akarják megmondani másokról, hogy ki a magyar és ki nem, de azért magyar profil nevet már nem tudnak találni maguknak.
  Nem elég, hogy tódulnak hazafelé a svédországi magyarok mert nem kapnak munkát és naponta atrocitások érik őket, a magyar kormány is alig tudja fogadni és elhelyezni őket (vö. északon nincs határzár), ráadásul az ottani szörnyűségeket további vad állapotok rontják. Semjén Zsolt vadászni ment…..
Májkül 2018.03.12 20:23:35
@Rettegek mert ballib vagyok: Ha egy miniszterelnök-helyettes svédországi vadászatát egy üzletember fizeti, akkor az nem drága hobbi, hanem korrupció.
Abban nincs semmi újdonság, hogy az elmúlt nyolc év médiaipari változásainak egyik durva velejárója a névtelen, arctalan, tényeket nem tartalmazó vagy elferdítő cikkek megjelenése az olyan kormányhoz közeli sajtófelületeken, mint a TV2 (Andy Vajna), a közmédia, a Ripost (Ómolnár Miklós) vagy az…..
Májkül 2018.01.23 21:48:55
@Nem ciki Simicska seggét nyalni?: "Ugyanolyanok vagytok, mint a kormánymédia, csak a másik irányba ferdítetek."
Ezzel csak az a baj, hogy a kormánymédia nem a fideszes csicskák pénzéből ferdít.

Amúgy, jó ha tudod, hogy Orbán seggét nyalni még annál is cikibb.
Van ugye ez a hajtépés az RTL és a TV2 között, hogy a TV2 ellopta A Fal című vetélkedő formátumát, és Stohl András műsorvezetésével csinált egy sajátot. Erre az RTL berágott, mert ha már kifizettek egy rahedli pénzt a formátumért, meg ráköltenek egy másik szabad szemmel is jól látható összeget a…..
Májkül 2017.12.01 10:59:38
@gaston:
Az tényleg jó lenne, mert akkor minden magyar csatornán 15 percenként migráncs riadót nézhetnél.
Stohl András az István, a király című előadásban - Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI Mi is megírtuk, milyen érzékenyen beszélgettek a Class FM-ben arról az ügyről, hogy Sárosdi Lilla színésznő állítása szerint Marton László színházigazgatóként kocsikázni vitte, majd elővette a péniszét, és…..
Májkül 2017.10.25 11:14:39
@Spanos: Ha az ex-nôd eldicsekedett vele, hogy lefeküdt a jóképû gazdasági igazgatóval, akkor valószínûleg önként ment bele és nem azért, mert azt mondta neki, hogy különben ki lesz rúgva a cégtôl. Ez azért nagy különbség!
Attól, hogy a kollégák kölcsönös beleegyezéssel szexelnek egymással még nem számít munkahelyi zaklatásnak. A zaklatás ott kezdôdik, amikor az egyik elutasítja a másikat, de az nem vesz tudomást róla. És a Bucinak ebben sincs igaza, mert ezt a multiknál komolyan veszik. Nem egy embert ismerek, akit ilyenért rúgtak ki multitól.
Májkül 2017.11.28 15:03:10
@eloi: "Ha valaki kap egy tisztességtelen ajánlatot, de nemet mondhat rá, az mitől zaklatás vagy erőszak? "
Ha egy rendezô tisztességtelen ajánlatot tesz, akkor tisztességtelen és ezért nem méltó arra, hogy rendezô legyen.
Kolosi Péter a Sorozatwiki blognak azt nyilatkozta, hogy azért Puskás Peti és Kiss Ramóna vezeti majd a Celeb vagyok, ments ki innen! reality következő felvonását, mert a Rádió 1 nem engedte el Sebestyén Balázst és Vadon Janit. Az RTL programigazgatója elmondta, hogy a Class FM (Balázsék előző…..
Májkül 2017.11.18 16:40:04
@Bisi: Még ennél is durvábban szeretnék korlátozni a szólásszabadságot a liberálfasiszták??? Dehát az már Oroszország. Ezek szerint Oroszországban liberálfasizmus van. Köszönöm, hogy felnyitottad a szemem.
Hannibal Lecter, Patrick Bateman, a Joker és számos további filmes karakteren túl nem vitás, a pszichopaták köztünk élnek. Mögöttünk állnak a közeli boltban, mellettünk ülnek a metrón, velünk szemben az irodában, rutinszerűen köszönnek, ha reggel összefutunk a lépcsőházban. De mit is jelent az, hogy…..
Májkül 2017.10.06 16:07:23
@dukeekud: Látszik, hogy nem ismered ôt, de a fideszpropaganda sikeresen átmosta az agyadat.
Tavaly Karácsony előtt nem sokkal pont az angliai életembe csöppentem bele, amikor egy nap a facebookot görgetve megláttam, hogy egy évfolyamtársam meg éppen Indiába kerekedett fel. Az első ami az eszembe jutott: „ Jézusom, lányként Indiában 20 évesen???” Igen. Kult Henriett Indiában. Emlékszem,…..
Májkül 2017.08.04 12:33:31
@EU zászlót mindenhova!: "nem" nyavajáért nem kell Indiáig menni, ha valaki azt akar. De ezek szerint, veled ellentétben, nekem szerencsés ismerőseim vannak, mert egyik sem kapott el semmit.
Májkül 2017.08.04 12:44:17
@EU zászlót mindenhova!: "Vidi, Osijek: NA UGYE ! :))"
Éljen a horvát labdarúgás! A mi focink már annyira jó, hogy a magyar adófizetők a horvát focit is támogatják.
Májkül 2017.08.04 15:55:03
@EU zászlót mindenhova!:
"Minden lehetséges, ha egy ország a tulajdonosa egy klubnak." (Arsene Wenger)
index.hu/sport/futball/2017/08/04/neymar_arsene_wenger_psg_barcelona/
shine Futás kánikulában 2017.08.02 15:47:00
Talán elsőre nem is gondolnánk, hogy nagy hőségben a futás bármiféle veszéllyel járhat, de ha jobban belegondolunk hamar rájöhetünk, hogy a nyári forróság könnyen kiszáradáshoz, rosszulléthez vezethet. A következő bejegyzésben ezek elkerülésére írtam össze néhány olyan dolgot, amikre fontos ilyenkor…..
Nőként sűrűn okozott már gondot, hogy olyan alsóneműt válasszak, ami egyben kényelmes, de mégis képes beindítani a férfi fantáziáját. Bár úgy gondolom, hogy sok esetben csak mi stresszelünk túl egy ilyen kérdést, mivel a párunk bármiben kívánatosnak fog találni, de egyrészt eddig a pontig is el kell…..
Májkül 2017.07.28 15:00:13
@MrMundr: Most mondod? Már 2x elmentem. :-)))
„Magyarország erős és büszke európai ország” adják hírül plakátok végeláthatatlan tömegei szerte az egész országban. Ez valószínűleg így is van. Minden valamirevaló ország azt állítja magáról, hogy büszke, az erő pedig… Hát az elég bizonytalan valami. Attól függ kinél erősebb, miben és mennyire egy…..
Májkül 2017.06.14 13:52:38
@zokogjatok: "ha játszótérre ad pénzt az EU akkor azt nem lehet gyárra költeni"
De például turizmus fejlesztés címén lehet olyan vadászházat építeni, amiben egy vadász sem száll meg soha és öt év után családiháznak is használható.