Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DominoFX

17 bejegyzést írt és 200 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már 7 éve annak, hogy az oroszok bemutatták 2015-ben a szokásos nagy májusi díszszemléjükön az új csodafegyverüket a T-14 Armata harckocsit. Azóta számtalan lehetőségük lett volna ennek az új típusnak az éles bevetésére például Szíriában és Ukrajnában, ám alig-alig jutottak szerephez. Szíriában…..
Az orosz - ukrán háború kapcsán körvonalazódni látszódik 5 olyan tanulság, melyekre nem csak történészként - illetve a külföldi nyilatkozatokat figyelő érdeklődőként sőt biztonságpolitikával foglalkozni szerető publicistaként - hanem egyszerű hírolvasókként is azonnal felfigyelhetünk. Ezek közül két…..
Alighanem sokan képzeljük el magunknak kedvenc olvasmányaink (vagy éppen hőseink életének) fontos helyszínét. Aztán vannak, akiknek megadatik, hogy személyesen is láthassák azt, amit addig csak elképzeltek. Közéjük tartozik P. Elliot is, aki meg is írta élményeit...
Október 25. a tészta világnapja. Bár a legtöbbeknek elsősorban Olaszország ugrik be, de a tésztát Európa minden szegletében szeretik és készítik, ezért most egy összeurópai tésztaválogatást ajánlunk a figyelmetekbe. Nektek melyik a kedvencetek?..
Születésnapi meglepetések az egyik legnagyobb kínai áruháztól...
Utolsó előtti epizódjához érkezett a Trónok harca utolsó előtti évada. Az HBO-n hivatalosan hétfőn este debütált a hatodik epizód, aminek eseményeit ebben a posztban spoileresen tárgyaljuk...
DominoFX 2017.08.23 16:53:58
@atisr: próbáltál már lovagolni?
És úgy, hogy ketten ültetek a lovon?

Nem azt mondta Benjen hogy nem lehet felülnie, hanem hogy nincs idő. Mert a ló lassabb lenne ővele, és hamarabb kimerülne. Ne kötekedjünk már olyannal, ami teljesen logikusan megmagyarázható egy kis gondolkodással. Ha minden ilyet megmagyaráztak volna, akkor ez egy több órás epizód lett volna, tele unalmas magyarázatokkal.
DominoFX 2017.08.25 12:57:58
@Drednaught: a hsz-omban arra próbáltam rávilágítani, hogy a logikátlannak nevezett események nagy része megmagyarázható logikusan is. Származhatnak emberi hibákból vagy másból. Egyáltalán nem állt szándékomban meggyőzni senkit arról, hogy Jon vagy Dany mennyire zseniálisan cselekedtek. Mert gyakran nem jó döntéseket hoztak.

Méltányolom hogy ennyit írtál, sajnos a stílusa nekem nem nagyon fekszik, így a magam részéről ennyike :)
Az internet tele van Bencze Péter, a részeg riporter esetével, annak ezernyi véleményezésével. Én sem maradok ki :) Szóval, ezt az ifjoncot elküldték tudósítani a Bajai Halfőző Fesztiválra, ahol még a tévés bejelentkezése előtt találkozhatott pár vendégszerető főzőcskézővel és az ő házi…..
A mesterséges intelligencia alapjaiban változtatja meg társadalmunkat és életünket. Az önjáró autó már valóság, az automatizálható munkák egy jelentős részét már most is átvették a robotok. A jövőben felülmúl-e bennünket a mesterséges intelligencia? Elon Musk szerint igen...
DominoFX 2017.04.27 12:12:31
Köntösben didergés, nulla információ, folyamatos letolás, lekezelés, gyanúsítgatás - ha tényleg így működik a Gunaras Resort Spa, akkor nem jósolok nagy jövőt nekik. 2017. Március 18-20-ig (2 éjszaka) volt foglalásunk a Gunaras Resort Spa hotelbe a párommal. 18.-án Szombaton meg is érkeztünk dél…..
DominoFX 2017.04.06 10:03:40
@Bendeguz 1001: Nekem ismerős ajánlotta, akinek bejött. Nyáron voltak, működött a wellness a fürdőben, a parkolást kifizette, problémája nem volt, a személyzettel nem kellett kommunikálnia.
Maga a hotel amúgy szép, csak a dolgozók olyanok, mintha korábban védelmi pénzek beszedésével foglalkoztak volna.
A konyha is jó lenne, ha nem sóznának túl mindent (sztem azért, hogy több italt rendeljenek a népek).
Ezúttal egy olyan régi "játékot" szeretnék bemutatni nektek, amiről annak ellenére sem sikerült semmit megtudnom, hogy itthon gyártották. Egy gyűjtőtől vásároltam meg dekorációs céllal, de végül arra az elhatározásra jutottam, hogy jelenleg albumba rendezve sokkal jobban mutat majd és kevésbé van…..
Nagyjából egy hónappal ezelőtt robbant a bomba, amikor is megrázó videó készült Laci bácsi gasztrobűneiből. Egy összeállítást készített Ivassalkapcsolatosproblemak mikroblogger Benke Laci bácsi konyhai ámokfutásából, amit főzés címen szokott rendezni különféle tévéműsorokban. Az ország gyakorlatilag…..
DominoFX 2017.02.05 20:38:35
Én egy receptjét csináltam meg. Pozsonyi kockának nevezte, csuszatészta volt mákkal, dióval, lekvárral rétegezve. A képernyőn nézve finomnak tűnt, elkészítve azonban nem volt az (nem mi rontottuk el, elég egyszerű étel volt). Többet nem csináltunk sem pozsonyi kockát, sem más receptet Laci bácsitól.

A sonkás, széteső rántott banán; a mirelit rántott hal; a hatalmas fagyihegy és társaik borzalmasak. Semmi közük a magyar konyhához, sem a mostanihoz, sem valamelyik régebbihez. Ilyeneket nem csinált és nem is csinál otthon senki.

Amúgy se vegyük egy kalap alá azt, hogy otthon mit főznek az emberek; és azt, hogy egy szakácsruhába öltözött ember mit mutat be követendő példaként a tévén keresztül, igen nagy nyilvánosságnak. Az utóbbinak komoly felelőssége van: ízlésformálás, kultúraformálás. Ezt a felelősséget vállalnia kell. Ha igénytelen kajákat mutat be a műsorban, akkor ne lepődjön meg, ha utána kap ezért hideget-meleget.

Amiért sajnálom az öreget az az, hogy ez a sok kritika most mind egyszerre, különösebb előzmények nélkül zúdult a nyakába. Valószínűleg meg volt arról győződve, hogy őt mennyire szeretik (emberként én is barátságos, kedves öregúrnak tartom) és mennyire jó szakácsnak gondolja mindenki. És most kiderült, hogy nem így van. Jobb lett volna, ha már korábban, és nem ennyire erősen kapja a kritikát. Talán a stílusán is még időben változtatott volna.
DominoFX 2017.02.05 21:14:41
@látjátok feleim szümtükkel: nem tudom, csak gondolom. Nekem ez a véleményem, amit leírtam. De cáfolj meg nyugodtan. Ismersz olyat, aki megcsinálta a fagyihegyet? Érdekelne, mi a véleménye róla. Így látatlanban azt mondom, hogy hacsak nem hűtőszobában fogyasztják, azonnal meg kell enni, különben az egész perceken belül elkezd szétolvadni egy tócsába.
Néhány hete egy nemcsak fociról szóló világbajnoki selejtezőn meghallgathattuk Románia nemzeti himnuszát, amit teli torokból énekelt, zengett, üvöltött több tízezer ember a bukaresti nemzeti stadionban. Ez a himnusz történelmietlen, önmagán jóval túlmutat és úgy vélem, hogy…..
DominoFX 2013.10.01 16:51:03
@irovagyok: Re "egy művelt európainak egy román simán villoghat Bancusi-val, Tristan Tzara-val, vagy Ionesco-val, értik, tudják, hogy kik ők. Mi kiket mutatunk be a 20- századból, akik át tudták törni a nemzetközi köztudatot magyarként? Talán egyedül Szent-Györgyi Albertet és Puskást merném mondani, de jellemző, hogy nem művészek."

Bartók, Kodály, Márai Sándor.
Rubik Ernő. Robert Capa. George Cukor.
Neumann János, Teller Ede, Lugosi Béla.
Csak amik eszembe jutottak hirtelen.
DominoFX 2013.10.01 16:51:41
@DominoFX: amik = akik
A nagy gazdasági világválság után Roy E. Stryker – lelkes tanár – arra használta a fényképeket, hogy vizuálisan bemutassa az egész nemzetnek, milyen bizonytalan megélhetési viszonyok között élnek az amerikaiak az ország mezőgazdasági nyomortanyáin. Ezért 1935-ben Rexford Tugwell, az Áttelepítési…..
5.g & CN & Rammjaeger83 A katonai hegemóniára alapozott intervencionista amerikai külpolitikát rendszerint a neokonzervatív érdekcsoportokhoz szokás kötni. Azonban egyre több higgadt szemlélőnek tűnik fel, hogy bizony a velük szembehelyezkedő számos - és nem kevésbé…..
DominoFX 2013.06.24 11:10:50
@Conchobar: írtam, hogy a gondolatkísérlet kedvéért tételezzük fel, hogy nem lesz a beavatkozásnal ilyen következménye.

Re "Mi lett volna a jó döntés Korea (1950) esetében? Az USA beavatkozott, mire beléptek a kínaiak (és az oroszok) is a háborúba. A rövidebbet (mindkét) Korea húzta."

Mi, hogy a Dél a rövidebbet húzta?
Komolyan???
Ha a jenkik nem avatkoztak volna be, akkor most a délieket is a kövér hülyegyerek küldené a lágerekbe.
De beavatkoztak, és ennek köszönhetően Dél-Korea most a világ egyik legfejlettebb gazdasága, működő demokráciával.
A példád is épp azt bizonyítja, hogy érdemes volt beavatkozniuk.
Átestek egy borzalmas háborún, de a következő generációknak emiatt már sokkal jobb az élete.
Kérdezz meg egy Dél-Koreait, hogy jobb lenne-e neki, ha 1950-ben az amerikaiak hagyják lerohanni az országát!
DominoFX 2013.06.24 13:39:40
@flimo13: Már Líbiát és Egyiptomot is nagyon óvatosan kezelték. Közvetlen (katonai) beavatkozás csak Líbiában volt, és azt is főleg az EU-ra hagyták.

Irak után egyre nyilvánvalóbb mindenkinek, hogy az arab kultúra, az iszlám vallású közösségek a Nyugattal szembenálló vallási fundamentalizmusnak sokkal jobb táptalajat jelentenek, mint a nyugati típusú demokráciának. Ami működött és működik Európában, a Távol-Keleten (Japán, Dél-Korea), Észak- és Dél-Amerikában, az az araboknál jelenleg még nem látszik működőképesnek.
DominoFX 2013.06.25 07:41:51
@SchA: OK most már kezdem kapisgálni, mire is gondoltatok. Elgondolkodtató, amiket írtál.
Mai utunk Németországba, Augsburgba vezet, és kiderül, miért indul útnak egy mérnök és egy közalkalmazott, feladva mindent. Zsuzsáéknak szerencséjük is volt, hiszen egy baráti család az elején segítette őket, és viszonylag hamar találtak munkát is, bár a nehézségek csak…..
DominoFX 2013.05.20 21:37:00
Az IT fizetésekkel kapcsolatban ezt a cikket ajánlom a T. kommentelők és a (kevésbé T.) trollok figyelmébe:

rhea.jobpilot.hu/palyacsucs/index.php/fizetes/keresetek/48-keresetek/759-itfizetes07.html

Néhány idézet belőle:
"A Java fejlesztők, a C++ programozók, a vállalatirányítási rendszerfejlesztők és tanácsadók fizetése bruttó 400 ezer forintnál kezdődik, ráadásul még keresettek is az álláspiacon."

"a junior, vagyis a 3-4 év tapasztalattal rendelkező SAP tanácsadók bére 600-700 ezer forint, a tapasztaltabb, senior SAP tanácsadók pedig bruttó 1-1,5 millió forintot kapnak havonta. A Java fejlesztők bruttó 400-600 ezer forintot kereshetnek meg havonta, a rendszergazdák pedig felelősségtől függően bruttó 300-600 ezer forintot.

A junior C, C# programozók fizetése 300-400 ezer, a senioroké pedig 700-800 ezer forint."
DominoFX 2013.05.21 17:30:32
@Zedder: Jogos észrevétel! Itt van egy frissebb, 2012-es:
rhea.jobpilot.hu/palyacsucs/index.php/fizetes/keresetek/4808-mennyit-keres-egy-informatikus.html

"A pályakezdő informatikusok bruttó fizetései átlagosan havi 300-350 ezer forintról indulnak. (...) 2-4 év szakmai tapasztalattal már havi bruttó 500-600 ezer forintra kúszik fel az összeg. Ugyanezen a területen, 5-7 éves szakmai múlttal a tarsolyban és mindezt némi vezetői tapasztalattal kiegészítve pedig akár havi bruttó 1 millió forint körüli fizetés is elérhető."
Az én egészségügyi döntésem (Angelina Jolie New York Times-ban megjelent cikke a mellrák árnyékáról és a rák megelőzésének fontosságáról) Az édesanyám majdnem egy évtizeden át küzdött a rákkal, míg bele nem halt 56 évesen. Annyi ideje még volt, hogy az első unokáját…..
Esküszöm, nem direkt terveztem így, de ma ismét egy amerikai történet következik, méghozzá egyenesen Chicagóból, ahová Domonkos némi bécsi kitérővel jutott el. Mint kiderül, noha az a legsimább megoldás, ehhez még megnősülnie sem kellett. Ami persze csak vicc, de az biztos,…..
DominoFX 2013.05.10 20:32:16
@Vizilabda: ha figyeltél volna a suliban, akkor tudhatnád, hogy (1) a baj szót nem ly-al írják, és (2) rabszolgák délen voltak, északon soha, ennek ellenére észak sokkal gazdagabb és fejlettebb volt mindig is.
Ma már azt nem tudnád elképzelni, ki az, aki nem hallott még a számítógépről, az kilencvenes években még magyarázni kellett, mi is ez a masina. A videóban szereplő hölgy szerint a DOS-t és magát a számítógépet használni nem nehéz, olyan, mint kitakarítani a házat. Pár…..
Tény, hogy hosszú évek óta Zágráb mellett Dubrovnik Horvátország legdrágább városa, a rengeteg külföldi turistát látva azonban árak tekintetében igencsak elvetették a súlykot a dalmát városban. A szálláshelyek árai még csak hagyján, az óvárostól távolabb, a Lapad…..
Az ötvenes évek nemcsak Magyarország, hanem Kuba történelmében is elég sűrű időszak volt. Az évtizedet még Fulbencio Batista uralkodása alatt köszöntötte az ország, de 1953-ban forradalom tört ki a rezsim ellen, ami célt ért: 1959 elején Batista elmenekült, és megalakult az…..
Nagyon édes, nagyon krémes, nagyon finom. Valentin-napra készítettem és nagy sikere volt. Aki szereti a karamellt, ezt is szeretni fogja, bár igazi karamell nincs benne, mert barna cukorral készül. Egészségesebb és finomabb is így.  Tészta: 10 dkg puha vaj 10 dkg barna cukor 1…..
DominoFX 2013.03.06 20:15:48